Masalın sonu,kabus başlangıçları!..

Anladım ne demek istediğini ama dünden beri sana yapılan bana göre ağır ithamlar, inanmadıklarnı belli etmeleri ve bu durum karşısında senden bi tepki gelmemesi,sinirlenmemen garibime gitti,sen yokken hakkında yapılan bana göre bazı haksız yorumlara bi kaç defa ölesine sinirlenip kendimi senin yerinde hissedip cvp verdim kayıtsız kalamadım. ama senin kayıtsız kalman saygı duyarım demen garip geldi acaba dedim bende acaba boşu boşunamı bi konu üzerinde tartışıyoruz..

açıklık getirmeni istedim çnkü gerçekten çok sakin davranıyosun.

dün bi alkol aldığımda fevri mesajlar atmaya başladım.
onun dışında şu şekilde bakıyorum sonuçta buraya yorum yapan her insan zamanını ayırıyor
ve bana yardımcı olmaya çalışıyor.
ki öznel düşüncelerini paylaşıyorlar
tanımadığım birinin öznel düşüncesine saygı duymak zorundayım ki bu insanlar zamanını ayırıp bana yardımcı olmaya çalışıyorlarsa
kızmam kötü cevaplar vermem nankörlük gibi bişey olur
sonuçta burada paylaşımda bulunarak buna müsade eden benim
madem kaldıramayacaksan neden yorum bekliyosun demek hakları olur

inanıp inanmama mevzusunda da görüşlerimi belirtmiştim
o nedenle de tekrarlamak gereksiz diye düşünüyorum.

hayır en son ağır bir ithamla da yargılanmadığım için
son itham edildiğim ki senin de en son dediğin buydu
o sebeple ilk onu açıklama gereği duydum.

haklısın canım bak bunu düşünmedimkaydirigubbakcemile3
söyledikleri arasında sadece bu doğru galiba :)
ama nasıl bir rahatsızlık içeriği ne pek bilgim yok

kısaca;
Bu hastalık mani ve depresyon atakları ile karakterizedir. Hastanını duygulanımı mani dönemlerinde neşe, depresyon dönemlerinde umutsuzluk ve çökkünlükle karakterizedir. Ara dönemlerde kişi normale döner. Bazı hastalarda mani ve depresyon belirtileri bir arada görülürken, bazı hastalarda belirtiler hafif düzeydedir (hipomani).
Hastalığın ortaya çıkışı sıklıkla kişinin meslek ve eş seçimi dönemine rastlar ve kısa sürede tanı konulup önlem alınmazsa kişinin hayatında önemli sekeller bırakır. Hastalık taşkınlık yani mani döneminde ise aşırı para harcama cinsel ilgi ve aktivitede artma ile kişiye ve aileye ciddi maddi ve manevi zararlar verir. Çökkünlük dönemleri ise diğer depresyonlara göre daha ağırdır ve intihar riski daha yüksektir.
Hastalığın belirtileri, süresi ve şiddeti kişiden kişiye değişir. Bazı hastalarda mani bazılarında ise depresyon daha baskındır. Bazen de mani ve depresyon eşit oranda görülür. Ataklar birkaç günden birkaç aya kadar değişir. Özellikle tedavi edilmediğinde uzun sürer. Hastalar yaşamları boyunca ortalama 10 atak geçirirler ancak bundan az veya fazla sayıda atak olabilir. Atak sayısı arttıkça ataklar arasındaki süre kısalır. Bir yıl içinde dört veya daha fazla sayıda atak olduğunda hızlı döngülü mani olarak adlandırılır.... (ALINTIDIR)

Gerçekten eğer böyle bi sıkıntısı varsa değişkenlik gösterebilir yaptıkları telefon görüşmeniz gibi vs...

kısaca;
Bu hastalık mani ve depresyon atakları ile karakterizedir. Hastanını duygulanımı mani dönemlerinde neşe, depresyon dönemlerinde umutsuzluk ve çökkünlükle karakterizedir. Ara dönemlerde kişi normale döner. Bazı hastalarda mani ve depresyon belirtileri bir arada görülürken, bazı hastalarda belirtiler hafif düzeydedir (hipomani).
Hastalığın ortaya çıkışı sıklıkla kişinin meslek ve eş seçimi dönemine rastlar ve kısa sürede tanı konulup önlem alınmazsa kişinin hayatında önemli sekeller bırakır. Hastalık taşkınlık yani mani döneminde ise aşırı para harcama cinsel ilgi ve aktivitede artma ile kişiye ve aileye ciddi maddi ve manevi zararlar verir. Çökkünlük dönemleri ise diğer depresyonlara göre daha ağırdır ve intihar riski daha yüksektir.
Hastalığın belirtileri, süresi ve şiddeti kişiden kişiye değişir. Bazı hastalarda mani bazılarında ise depresyon daha baskındır. Bazen de mani ve depresyon eşit oranda görülür. Ataklar birkaç günden birkaç aya kadar değişir. Özellikle tedavi edilmediğinde uzun sürer. Hastalar yaşamları boyunca ortalama 10 atak geçirirler ancak bundan az veya fazla sayıda atak olabilir. Atak sayısı arttıkça ataklar arasındaki süre kısalır. Bir yıl içinde dört veya daha fazla sayıda atak olduğunda hızlı döngülü mani olarak adlandırılır.... (ALINTIDIR)

Gerçekten eğer böyle bi sıkıntısı varsa değişkenlik gösterebilir yaptıkları telefon görüşmeniz gibi vs...

evet evet bu konuda yalan söylememiş sadece sanırıma.s
okudum şimdi burada yazanlar 4 ay boyunca kızla yaşadığımız herşeyi açıklıyor.
bütün bu zamana kadarki taşkınlıklarını falan.
peki manikdepresiflerin olmayan birşeyi uydurma gibi huyları var mıdır?

kısaca;

...demek eskiside bu sekilde hastaydi basindan beri...neden hic düsünmemisim hasta olabileceyini...bu yazlanlarin hepsini kendinde gösteriyordu...hastaligin ismi mani depresif demek..CADIARZU

...demek eskiside bu sekilde hastaydi basindan beri...neden hic düsünmemisim hasta olabileceyini...bu yazlanlarin hepsini kendinde gösteriyordu...hastaligin ismi mani depresif demek..CADIARZU

eski eşin mi?
aman canım allah kurtarmış o zaman seni:)
uğraşılmazdı valla bir ömür huh hastası bir adamla

eşınız ne yapıyor hala msj cekıyor mu

eşınız gercekten hamıle mı degıl mı gıdıp kızla konusmuyor mu

evlılıgı sarsıntıda o hala aglamakla mesgul mu

offffffff çıldırıcam ya her boku erkekler yiyo olan yine bize oluyo buna benzer bişey bende yaşamıştım ama evlenmedim allaha şükürler olsun bazı erkekler gerçekten çok kişiliksiz onların tek derdi yanlız kalmamak affetsen bile o 4 yıllık ilişkisindeki bayanın başına gelenler aynı şeyi sanada yaşatacağını düşünüyorum evli olup olmamaları farketmiyo offf çok sinirliyim şuan senide suçlamıyorum diğer bayanıda bunu bu hale getiren sadece o adam

eşınız ne yapıyor hala msj cekıyor mu

eşınız gercekten hamıle mı degıl mı gıdıp kızla konusmuyor mu

evlılıgı sarsıntıda o hala aglamakla mesgul mu

ben de bundan dolayı kızıyorum ki
tamam olay asılsız bi mevzu olduğu neredeyse kesinlik kazandı
ama eşimin farkedemediğim yönlerini tanımamı sağladı bu olay
yaptığı sadece şu günlerdir
sabahlara kadar alkol almak
akşama kadar sızıp uyumak
ben bu güçsüzlüğe,sorumsuzluğa tahammül edemiyorum
bir evliliği kurtarmaya çalışmak ne yazıkki ah vahlanıp ağlamak sızlamakla olmuyor
son gelişmeyi de paylaşmadım kendisiyle ve paylaşmıycam da
bu kafayla sürünsün daha

kocanıda cagır
kız geldiğinde sarmaş dolaş olun küt diye bayılsın
tühh bu defa sert kayaya carptım desinsempatiksalakcinni

bence kız geldiğinde onunla tek kalmayın birileri olsun yada dışarda görüşün
bu tür saplantılı kişiden her türlü pislik beklenir.

gecede paris e tatile gittim demezse iyikafamçokkarıştı
galiba bu hamilelikte keyfine aş eriyor:roflol::roflol:

eski eşin mi?
aman canım allah kurtarmış o zaman seni:)
uğraşılmazdı valla bir ömür huh hastası bir adamla
evet canim..allahin sansli kuluymusumki kurtulmusum ondan...ayrildiktan sonra oda ne entrikalar uydurdu..bana esin seni aldatiyor diye uyaran evli kadincagiza bile ...ne iftiralar atti..benim onunla iliskim vardi..kiskandigi icin sana o yüzden öyle yalan söylüyor demesi...sonra bende tepkisini ölcmek icin kadinla konustum..senin onun hakkinda neler söyledigini söyledim...esine anlatacakmis söylediklerini deyince...ben öyle birsey demedim..yalan söyleme...adim yalanci oldu sonra..daha neler neler..böyleleri adamin basini belaya sokar.. cok zor duruma düsürür..o yüzden yazmistim sana bi önceki mesajimda..o kadinla konusursan yaninda sahit bulundur diye...

ben de bundan dolayı kızıyorum ki
tamam olay asılsız bi mevzu olduğu neredeyse kesinlik kazandı
ama eşimin farkedemediğim yönlerini tanımamı sağladı bu olay
yaptığı sadece şu günlerdir
sabahlara kadar alkol almak
akşama kadar sızıp uyumak
ben bu güçsüzlüğe,sorumsuzluğa tahammül edemiyorum
bir evliliği kurtarmaya çalışmak ne yazıkki ah vahlanıp ağlamak sızlamakla olmuyor
son gelişmeyi de paylaşmadım kendisiyle ve paylaşmıycam da
bu kafayla sürünsün daha

işte biz kadının gücü ve erkegin gücü...
hemen koyu verirler kendilerini
halbuki bi iki adımla olay cözülebilirdi.
ilk duydugu an onun yanında solugu alıp kolundan tuttugu gibi doktora götürmeli kesinliğini kazanmalıydı
ne sizi nede ailesini bu denli üzmemeliydi bencealsanaalsanasmile
kızla konuştukdan sonra arkanıza bile bakmadan yüksek lisansınıza gidin bence
iyice sürünsün eşiniz:mymeka:

burda bence iki bayanında yapması gereken böyle bi pislikden kurtulmak başlık sahibi hala eşin olan bi adama hakaret ediyorum gibi görüyo olabilirsin ama kzııyorum elimde değil ve diğer kızada çok üzülüyorum sonuçta o şuanda normal değilse ruh sağlığı bozulduysa bu sırf o adam yüzündendir

kocanıda cagır
kız geldiğinde sarmaş dolaş olun küt diye bayılsın
tühh bu defa sert kayaya carptım desinsempatiksalakcinni

bence kız geldiğinde onunla tek kalmayın birileri olsun yada dışarda görüşün
bu tür saplantılı kişiden her türlü pislik beklenir.

gecede paris e tatile gittim demezse iyikafamçokkarıştı
galiba bu hamilelikte keyfine aş eriyor:roflol::roflol:

son telefon konuşmamız üstüne
bu kız benimle kafa mı buluyor diye bile düşündüm
ama Phoenix arkadaşım sağolsun yapamadığım tespiti yaptı
ki kız bunu zamanında kendi ağzıyla gerçi orda amaç dikkat çekmekti ama söyledi
manikdepresifmiş bu dengesizlikleri rahatsızlığına veriyorum artık
çünkü olanlar normal bir insana ait şeyler olması imkansız

aynen aynen herşey beklenir bi gelcem desin bakalım
muhtemelen dışarıda görüşürüm
bu hastadan herşey beklenir
içeceğime ilaç atıp sattı beni der
yok bana dayak attı, bebeğimi onun yüzünden düşürdüm der
herşey beklenir adı üstünde psikolojik rahatsız

işte biz kadının gücü ve erkegin gücü...
hemen koyu verirler kendilerini
halbuki bi iki adımla olay cözülebilirdi.
ilk duydugu an onun yanında solugu alıp kolundan tuttugu gibi doktora götürmeli kesinliğini kazanmalıydı
ne sizi nede ailesini bu denli üzmemeliydi bencealsanaalsanasmile
kızla konuştukdan sonra arkanıza bile bakmadan yüksek lisansınıza gidin bence
iyice sürünsün eşiniz:mymeka:

aynen aynen
boşanmam evliliğim kalır ama ben basar giderim
çünkü boşanmak için geçerli bi neden yok ortada
ha yokluğumda kulağıma kötü şeyler gelirse de
o zaman boşanmak için de ciddi bir nedenim olmuş olur.
daha geçen ayın başında 27 yaşına girmiş bir insan nasıl bu kadar sorumsuz ve aciz olabiliyor onu anlamıyorum.
bunların üstüne yoğun kaybetme korkusunu da eklersek
eşime de her an borderline teşhisi koyabilirim:)

evet canim..allahin sansli kuluymusumki kurtulmusum ondan...ayrildiktan sonra oda ne entrikalar uydurdu..bana esin seni aldatiyor diye uyaran evli kadincagiza bile ...ne iftiralar atti..benim onunla iliskim vardi..kiskandigi icin sana o yüzden öyle yalan söylüyor demesi...sonra bende tepkisini ölcmek icin kadinla konustum..senin onun hakkinda neler söyledigini söyledim...esine anlatacakmis söylediklerini deyince...ben öyle birsey demedim..yalan söyleme...adim yalanci oldu sonra..daha neler neler..böyleleri adamin basini belaya sokar.. cok zor duruma düsürür..o yüzden yazmistim sana bi önceki mesajimda..o kadinla konusursan yaninda sahit bulundur diye...

kesinlikle burda normal birisinden bahsetmemişsin
tam ruh hastası davranışları bunlar
ama senin de sabrını takdir ettim.
emin ol çoğu insan bu kadar şeye bu kadar zaman katlanmaz kaçar gider.
sen yine çok güçlüymüşsün.

burda bence iki bayanında yapması gereken böyle bi pislikden kurtulmak başlık sahibi hala eşin olan bi adama hakaret ediyorum gibi görüyo olabilirsin ama kzııyorum elimde değil ve diğer kızada çok üzülüyorum sonuçta o şuanda normal değilse ruh sağlığı bozulduysa bu sırf o adam yüzündendir

valla canım bilmiyorum da
bunların arasında benim de ruh sağlığım hiç iyiye gitmiyor.

valla canım bilmiyorum da
bunların arasında benim de ruh sağlığım hiç iyiye gitmiyor.

yaaa nolur böyle yapma nolur onlar kazanmasın bak benimde başımdan geçti dedim ya o 4 yıllık ilişkiside terketti bunu ben zaten ondan önce terketmiştim baktım kız çok seviyo bundada dengesiz tavırlar sezdim ve şuandada 3 gün önce falan başka bi kızı fena bi şekilde kafaya taktığını öğrendim inan tekrar birlikde olsanız senin başına gelicek yine bunlar lanet olsun ben o kadar affettimki olmuyo maalesef karakterleri değişmiyo biz affediyoruz ama onlar hep aynıı ölsün böyle erkekler ya can çekişsin hatta ölmesin kötükedihüso

aynen aynen
boşanmam evliliğim kalır ama ben basar giderim
çünkü boşanmak için geçerli bi neden yok ortada
ha yokluğumda kulağıma kötü şeyler gelirse de
o zaman boşanmak için de ciddi bir nedenim olmuş olur.
daha geçen ayın başında 27 yaşına girmiş bir insan nasıl bu kadar sorumsuz ve aciz olabiliyor onu anlamıyorum.
bunların üstüne yoğun kaybetme korkusunu da eklersek
eşime de her an borderline teşhisi koyabilirim:)

gec olgunlaşır bazı armutlar
sana gec olgunlaşan armut denk gelmiş demekki

kız hamile değil... ve geldiğindede bu gercek kanıtlanırsa
onun tedavi olması için bakırköyden bi yer ayırt hatta tüm imkanlarını saglıcagınıda ekle
cünkü böyle bi insanın toplumda bu denli dolaşması görüldüğü gibi büyük sorunlar yaratabiliyor.
bu kıyagımıda unutma delaelaelaelaelae

allah yardımcınız olsun
biraz geyige veriyorum ama ciddi anlamda düşününce insan ne yapıcaını şaşırıyor başına gelmesede...
gitsen karşının ekmegine yag sürmek olcak resmen
kalsan sen kendine kalmıcaksın
iki ucu b... degnek (cok affedersin:kedi:)

yaaa nolur böyle yapma nolur onlar kazanmasın bak benimde başımdan geçti dedim ya o 4 yıllık ilişkiside terketti bunu ben zaten ondan önce terketmiştim baktım kız çok seviyo bundada dengesiz tavırlar sezdim ve şuandada 3 gün önce falan başka bi kızı fena bi şekilde kafaya taktığını öğrendim inan tekrar birlikde olsanız senin başına gelicek yine bunlar lanet olsun ben o kadar affettimki olmuyo maalesef karakterleri değişmiyo biz affediyoruz ama onlar hep aynıı ölsün böyle erkekler ya can çekişsin hatta ölmesin kötükedihüso

zincirle baglayıp her gün cımbızla bi tarafını koparıcan
işte benimde canım böyle yandı diye

psikopata bagladım akşam akşam bakmayın siz banakafamçokkarıştı

Back
X