Masalın sonu,kabus başlangıçları!..

babam kaldığım yeri bulmuş.
aşağıda bekliyor beni
birazdan itina ile beyin yıkanıcak yağlanacak
konu başlığını şu an okuyan birileri varsa
ne olur aldığım kararın doğruluğu ile ilgili birşeyler yazsın.
yukarıya döndüğümde bunları okuyup, doğru yolda ilerlediğime dair
güç almaya ihtiyacım var

doğru yoldasın..
ama bu hayatınla ilgili bi karar
kişiliğin sığsa kabullenmeye müsaitse
kocamdır der geçersin..
yok içim almaz dersen
hazmedemezsen yaptığın gerçekten doğru

Bu kadar soğukkanlı davranabileceğin aklıma gelmezdi büyük ihtimal kaldığı yerden hayatına devam eder diyordum...
Beni şaşırttın tebrik ederim duruşundan dolayı.

vereliniortak

canım bence eşinden biraz uzaklaş hemen karar verme ayrılığa yaşadığın çok zor biliyorum ama belki bir şans daha vermelsin

aşağıda bekliyor beni
güç almaya ihtiyacım var

Valla o kada rince bir çizgi ki. Tabi ki bir arada idare edilmek aldatılmak tanımına giriyor. Ama enikonu dörtbaşı mamur bir aldatmam mı? Tartışılır. Ayrıca eşinin sorumsuz bir adam oluşu, şimdi tam kelimelere dökemeyeceğim ama senin anladığını düşündüğüm hayat bakışındaki laçkalığı... Bütün bunlar birçok insana göre -bana göre de- ayrılma nedeni, birçok insan da hayatına böyle devam edebiliyor. ıki karar da yanlış değil bence. Tabi kendine daha saygılı olmak adına durduğun yer farklı olacaktır ama ayrılamam kararı alırsan da kendini hırpalama.

Son düzenleme:
canım bence eşinden biraz uzaklaş hemen karar verme ayrılığa yaşadığın çok zor biliyorum ama belki bir şans daha vermelsin
bir sans daha versin...ya Alkione arkadas sinir hastasi olacak...yada bir anlik yalanci gülücüklere sahte mutlu günlere kanip hamile kalacak...cocuk olacak..dahada cikmaz yollara girecek....sanirim en son mesajini okumadin konu sahibinin...iki kadini nasil parmaginda oynattigi..marifetlerini bi oku istersen..
engel olarak cocuk yok fazla verilmis bir emek yok..nediye beklesinki daha..:olmaz:

aşağıda bekliyor beni
güç almaya ihtiyacım var

cok doğru yoldasın...
barışıp hayatına devam etsen
acaba beni kandırdımı ne zaman kandırdı beni gibi celişkilerle ona bakıcaktın
ama şimdi celişkisiz ve beynini kemiren şey olmadan hayatına devam ediceksinolumunekankayizsmile
en ufak kuşkuda tepesine biner yerli yersiz kavgalar vs....:1closedeyes:

geldim şimdi yukarıya
hepinize çooooooooooooooooooooookkkk teşekkür ederimmmopuyorumnanaktan
çok duygulandımm şimdi
böylesi düşünülmek hoş bir şey

babam da beni yanılttı
seni caydırmak için değil dinlemek anlamak için geldim dedi
ki kendisi normalde böyle ilgili biri de değildi sorunlarıma:S
kararımı yine aceleci bulmuş sadece
ne desem zaten kendi bildiğinin aksini yapmazsın biliyorum dedi
kararında katiysen dava için yardımcı da olabilirim dedi(ki buna esas şaşırdım)
sonuçta hayat senin dedi kim ne der hesabı yapmak yerine
mutlu olacağın karara sahip çıkmak da en doğal hakkın dedi

gerçekten ama gerçekten çok şaşırdımkafamçokkarıştı
annemin son laflarından sonra babamdan bunları beklemezdim
çok ama çok yanılttı beni
ki anneme bu konuşmadan bahsetmeyeceğini bile söyledi
vay be dedim ben mi senelerce yanlış tanımışım babamı :)

Helal olsun babana o zaman ki böylesine kızının arkasında duruyor.
Annen de herhalde genel bir kriz sandığı için vazgeçirmeye çalıştı seni.

Helal olsun babana o zaman ki böylesine kızının arkasında duruyor.
Annen de herhalde genel bir kriz sandığı için vazgeçirmeye çalıştı seni.

ciddiyim böyle biri değildi
evlenceğimi söylediğimde bile
iyice saçmaladın ne halin varsa gör demişti
senelerce değil anlamaya çalışmak
hiç bir zaman seni dinlemek istiyorum lafını duymamıstım ağzından
bu adama bir haller olmuş:)

yok annem estirmişti
neymiş efendim evcilik oynar gibi evlenirsem
ilk mızıkçılıkta tabii boşanırmışım
ortada ciddi bir sorun yokmuş
gerçek hayattan haberim yokmuş
hala çocukça işler peşindeymişim
olgunluk yoksunuymuşum.
evlilik oyun değilmiş
ay evlencem olmadı iptal etcem olmazmış
sonra millet ne dermiş.
ne yalan söyliyim 10 dk tahammül edemiyip kaçmıştım yanından
bi de bunun üstüne babamın bu tavrına hepten şaşırdım :)

yok annem estirmişti
olgunluk yoksunuymuşum.
evlilik oyun değilmiş
sonra millet ne dermiş.

yanlış bi karar vermicegini tahmin ediyordur belkideolumunekankayizsmile
cok tebrikler babanada alkisalkisalkisalkisalkisalkis
herkes bu denli ılımlı yaklaşmayabiliyor...

ohooo millete bakarsakkkk kovuluruz bu diyardan
yemişim milleti... millet bana baksın ben millete degil:dilcikar:

geldim şimdi yukarıya
hepinize çooooooooooooooooooooookkkk teşekkür ederimmmopuyorumnanaktan
çok duygulandımm şimdi
böylesi düşünülmek hoş bir şey

babam da beni yanılttı
seni caydırmak için değil dinlemek anlamak için geldim dedi
ki kendisi normalde böyle ilgili biri de değildi sorunlarıma:S
kararımı yine aceleci bulmuş sadece
ne desem zaten kendi bildiğinin aksini yapmazsın biliyorum dedi
kararında katiysen dava için yardımcı da olabilirim dedi(ki buna esas şaşırdım)
sonuçta hayat senin dedi kim ne der hesabı yapmak yerine
mutlu olacağın karara sahip çıkmak da en doğal hakkın dedi

gerçekten ama gerçekten çok şaşırdımkafamçokkarıştı
annemin son laflarından sonra babamdan bunları beklemezdim
çok ama çok yanılttı beni
ki anneme bu konuşmadan bahsetmeyeceğini bile söyledi
vay be dedim ben mi senelerce yanlış tanımışım babamı :)

Belki de baban değil de eşindir yanlış tanıdığın kişi. :) Baban senin dediğim dedik bir insan olduğunu bildiği için evlenirken de ses çıakramadı ama içine sinmemişti muhtemelen. Şimdi içine sinen bir kararın arkasında durmak için yanında sanırım.

canim sen sanslisin! bunu bil sansli insanlarin basinada bu tur olaylar gelir hayat oyle ilginc insanlari barindiriyor ki sanki sinanmak icin karsiliyoruz onlarla.. Diger konulara baktiginda sukur demissindir benimki dertmi demissindir kendini her zaman sansli hisset bulundugun konum, baban, egitimin, isin bunlar sana hayata karsi hep arti bunlar.. tabii diger yandan hosuna gitmeyen soylemler duyacaksin: bosanmak icin bahane ariyorsun gibilerinden.. bu da gayet normal kimse yoktu sen bunlari yasarken dolayisiyla bilemezler bir evliligi kurtarmak icin klasik soylemlerde bulunurlar... ve inan bosanmak icin dayak ve ihaneti beklemek o kadar yersizki benim icin gurur kirmakta bir dayaktir bir kufurdur benim icin... bol sanslar

yok annem estirmişti
olgunluk yoksunuymuşum.
evlilik oyun değilmiş
sonra millet ne dermiş.

Anneni anlamaya çalışmalısın tam anne gibi davranmaya çalışmış baban da klasik korumacı tavırla seni korumaya çalışmış.
Görürsün bak annen de baban da seni anlayacaklardır çünkü sen haklı ve güçlü bir kadınsın.
yerimseniben

Ya işinde gücünde akıllı başlı hiçbir kadına sevdiği insan seni istemiyorum dediğinde bunları yapmaz zaten he ergen yaşta sapkın insanlar var evet ama bi kadının canını yakmadıkça böyle ısrarcı olmaz hayat deneyimim budur , Allah sana da kıymetini bilecek iyi bir insan nasip etsin , kimseye boşan demem hayatta ama bu adam çok tehlikeli gerçekleri saptırıp kendini içkiye vererek çözüm aşamasın da sapıtan erkek evli olmasa da olur .Verilmiş sadakan varmış üzüldün falan ama yüzünü gördün , mutluluklar...

bir sans daha versin...ya Alkione arkadas sinir hastasi olacak...yada bir anlik yalanci gülücüklere sahte mutlu günlere kanip hamile kalacak...cocuk olacak..dahada cikmaz yollara girecek....sanirim en son mesajini okumadin konu sahibinin...iki kadini nasil parmaginda oynattigi..marifetlerini bi oku istersen..
engel olarak cocuk yok fazla verilmis bir emek yok..nediye beklesinki daha..:olmaz:

tamam yanlış yapmış bunu kabul ediyoruz zaten
bence her insan hata yabilir hata yapanla hemen ayrılmakmı gerekiyor evlilik kolay değil boşanmalrda kolay olmamlı bence hergün yüzlerce kişi boşanıyor eşinden gün geçtikce bu sayıda dahada artıyor
ben ondan uzaklaşmasını ondan sora karar almasını söylemek istedim
ya düşünüyorumd eskiden annelerimiz ne zorluklarla mücadele etmişte yinde yuvalarnı yıkmamış
benim annemde zamnında babamdan ve kaynanasından çok çekmiş ama ayrılamyı hiç düşünmemiş ve bu şekilde olan binlerce insan var

babanin sana destek olmasi ne güzel...tebrik ederim onu..her baba öyle deyil....umarim cabuk atlatirsin bu zor günleri canim

Son düzenleme:
tamam yanlış yapmış bunu kabul ediyoruz zaten
bence her insan hata yabilir hata yapanla hemen ayrılmakmı gerekiyor evlilik kolay değil boşanmalrda kolay olmamlı bence hergün yüzlerce kişi boşanıyor eşinden gün geçtikce bu sayıda dahada artıyor
ben ondan uzaklaşmasını ondan sora karar almasını söylemek istedim
ya düşünüyorumd eskiden annelerimiz ne zorluklarla mücadele etmişte yinde yuvalarnı yıkmamış
benim annemde zamnında babamdan ve kaynanasından çok çekmiş ama ayrılamyı hiç düşünmemiş ve bu şekilde olan binlerce insan var
haklisin eskiler cekermis..benim annemde cekti...kayinvalidemde hala yolunu gözler onu 4 cocuguyla terketmis bir adami....sonucunu cocuklar cekiyo..herseye kadin milleti boyun eydikleri deyilmi zaten..nasil olsa affediyorlar...yine yaparim nolcakki...benim yasadigim tecrübe edindigim durumlar var...bir bildigim varki bu sekilde iddialiyim..simdiki nesil daha güclü ve akilli kendi ayaklarinin üzerinde durabilecek durumdalar artik..eskiler okuma yazma bile bilmiyordu..eminim onlarda simdiki zamanda olsalardi onlarda cekmezdi.....kimse kimsenin kahrini cekmek zorunda deyil..insanlar mutlu olmak icin evlenir..birbirine destek olmak icin..köstek olmak icin deyil..

Son düzenleme:
haklisin eskiler cekermis..benim annemde cekti...kayinvalidemde hala yolunu gözler onu 4 cocuguyla terketmis bir adami....sonucunu cocuklar cekiyo..herseye kadin milleti boyun eydikleri deyilmi zaten..nasil olsa affediyorlar...yine yaparim nolcakki...benim yasadigim tecrübe edindigim durumlar var...bir bildigim varki bu sekilde iddialiyim..simdiki nesil daha güclü ve akilli kendi ayaklarinin üzerinde durabilecek durumdalar artik..eskiler okuma yazma bile bilmiyordu..eminim onlarda simdiki zamanda olsalardi onlarda cekmezdi.....kimse kimsenin kahrini cekmek zorunda deyil..insanlar mutlu olmak icin evlenir..birbirine destek olmak icin..köstek olmak icin deyil..

tabikide mutlu olmak için evlenir ama (MUTSUZ OLMADAN MUTLULUĞUN DEĞERıNı ANLAŞILMAZ) bu ülkeyi ayakta tutan değerlerimiz ve aile yapımızdır yinede eski insanlara sorsak şimdikilerede sorsak her evlilik bence zor birsüreçten geçmiştr
eğerki karşındakinin değişmiycekse hayatı zindan edicekse bitirlmeli bunu anlamak içinde zaman lazım
bir örnek verim bir komşumuz vardı defalarca kocası aldattı hatta ayrılda dedik ona ama sabretti soradan kocası 180 derece döndü şimdi gören kırk yıllık aşık sanıyolar onları çokda mutlular hataları düzeltmek bence iki taraflı olandır

Back
X