masamın üzerinde bulduğum kağıt-mobbing

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
43
masamın üzerinde dörde katlanmış bir kağıt buldum ve hemen masamın yan tarafında kızlar, açtım kağıdı, içinde renkli çıktısı alınmışkağıdı bütünüyle kaplayan, iğrenç bir fare resmi çıktı.inanın abartmıyorum bakmak bile iğrenç, resmi eve getirdim ve bakamıyorum.
müdür yardımcısı yanımdaydı bulduğumda kağıdı, 'bakın, bu nasıl bir şey,', 'yırt at'dedi, müdür yardımcısı, ardından eşimi aradım, dilekçe yazmamı söyledi, tam dilekçeyi yazacağım, odadan birisi onu ben çıkarttım dün hem de beş tane.evrakların arasına o resimleri koydum ve arkadaşımı korkuttu, arkadaşı doğruladı, bu olay diğer odada olmuş göya dün.
sonra hizmetli geldi, 'o resim sabah benim elimdeydi, ben çayları getirirken yanlışlıkla çöpe atacağım derken senin masana koymuş olabilirim dedi ki kadınla bir sorunum yok, geçmişte o takıştığım, aile ilişkilerime kadar laf uzatan o adamların yanındaydı, hala da iyiler.
Arşivde hizmetli kadını aldım karşıma'dediklerin mantıklı gelmiyor, dün korkuttunuz o arkadaşı bu resimle, sonra orada o kadar çöp varken atmadınız da, gelip çöpe atarken benim masamda mı unuttunuz, üstelik çöpe atılacak şey buruşturulur, bu muntazaman katlıydı. dedim,
öyle kapattık ama iki müdür yardımcımız var, bir tanesi bu adamların tarafında, dün geldi, yılanları zamanında öldürdğünü, fareleri yakaladığını anlattı, hafif bana dokundurduğunu hissettim ve dedim ki 'müdürüm yılanlarla fazla haşır neşir olmayın, hindistanda yılanları eğittiğini söyleyen bir adam sonunda bir yılan tarafondan ısırıldı dedim.bu sefer fare muhabbeti yaptı falan filan, banaymış bütün laflar.
şu an aktif sürtüşme halinde olduğum birkaç kişi var, şüpheleniyoıum resimle ilgili
NOT:SÖZEL OLARAK DAHA ÖNCE BANA FARE DENDİ,DİŞLEĞİM VE BU BENİM İÇİN SORUN DEĞİL,YALNIZ BUGÜN BUNU YAPAN YARIN NE YAPAR BİLİNMEZ.
SİZ BU DURUMDA NE YAPARDINIZ, BAŞINIZI AĞRITTIM BİLİYORUM AMA ARKADAŞLAR BURASI GERÇEKTEEKTEN SORUNLU BİR YER, İNSANLAR GENEL OLARAK UKALA, KAVGACI, DEDİKODUCU
NE YAPMALI?

ben de onların masasına domuz fotosu koyar, benzer yalanlarla dalga geçerdim.
dalga geçmek sıkıntı değil, alınmıyorum, Allah yarattı ben, dişleğim, çocuğum da kardeşimde dişlek, bunu sıkıntı etmiyorum ama korkutuyor beni, işin rengi değişmeye başladı, sözel şiddet ilk kez kağıda döküldü, ben irkildim birden, somutlaştı herşey bir fotoyla, kocama diyorum bak benle dalga geçiyorlar, emin misin diyordu ve herşey açık şu an

ay gercekten koca koca ınsanlar bunlarla mı ugrasıyor ya cok basıtlermıs ya yerınde olsam seslı bı sekılde yas 50 IQ 13 der kagıdı burusturur cope atardım ve brdaha bu knuyu acmazdım ve ustunde durmazdım onlarda kudurur dururdu.

İşyeri değil ilkokul sanki. Amirinizle görüşüp bu duruma çözüm bulun bence. Yoksa daha çok konu açarsınız.

İma amaçlı yapıldıysa cidden çok ciddiyetsiz ve seviyesiz bir çalışma ortamınız var. Hiç hoş değil.

Şu mobbing uygulaması da iyice moda oldu,sinir oldum şuan
Ben olsam kimse kusura bakmasın kendinizi istediğiniz kadar paralayabilirsiniz,ben bu işi çok aradım,bekledim,rahatsız olan gider derdim

Eğer böyle bir kaç olay daha yaşanırsa ve size şahitlik edecek iş yerinde aynı departmanda vs arkadaşlarınız varsa güzel bir tazminat dahi alabilirsiniz yargıtay özellikle son 4 5 yıldır mobbing i iş hukuku açısından kabul etti. Bu yüzden siz dilekçe yazmaya çalıştığınızda müdürlerinizin kıvırmaya çalışması bu ihtimali bildiklerinden diye düşündüm ben. Elinizde yazılı bir tutanak olacaktı sonuçta. Ayrıca aklınızda bulunsun yıldırma sistemli olduğu sürece sizden mevki olarak üst viri olması aranmıyor eş derecede çalışanlar dahi birbirlerine mobing yapabileceği kabul ediliyor eğer canınıza tak ederse ve işten ayrılmayı düşünürseniz vs. Bu aklınızda olsun dava uzun sürse bile hiç yoktan ekstra para geçer elinize

aslında kızlar eğri oturalım doğru konuşalım, işyerinde daha önce bana yaptıkları için acayip laf çaktığım biri var ve bayağı kuyruğuna bastım, bununla ilgili bu olaylar. şahit olacak kimse yok...dilekçe yazsan ne olacak.

Dilekçe eğer tazminat davası gibi bir süreçte ya da haklı fesih yaptığınız zaman kıdeminizi almanızda elinizi güçlendirirdi herkes böyle bir şey var ki dilekçe yazılmış diye düşünecek çünkü bence bundan korktular onlar da ayrıca sizin bir çalışanla olan sorununuz ikinizi ilgilendirir eğer gerçekten çalışma etiğine uymayacak bir iey olsaydı sizi işten çıkartmalılardı toplu olarak müdürler falan sizin üzerinize gelmeleri ve baskı kurmaları hiç hoş değil

Bu arada iş yerinde şahitlik yapacak kimse yoksa maalesef bu tip davalarda pek şansınız yok

işten ayrılmıcam, bu soytarılara kalmadı orası, ama bugün olayı bayağı bir köpürttüm.

Tazminat alabileceğiniz aklınızın bir köşesinde daima dursun o halde ve çalışmaya lütfen böyle şeyler yapan insanların küçük birer aptal oldukları fikti aklınızdan çıkmasın çalışma ortamında profesyonelce davranamayacak kadar cahiller ki kıdemleri hiç fark etmez hayatları bpyunca bır gıdım ileriye gidemeyecekler bu özgüven ile başlayın işinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…