Maske takmak

Evet kendimize dikkat edeceğiz orda zaten dışarı çıkmıyorum hiç . Keşke bilsem tam olarak neler olduğunu. Internette çok acayip şeyler yazıyor. Umarım çıktığı gibi biter bi an önce huzursuzum:KK43:
Huzursuz olmamaya çalışın kendinizi telkin edin. Elleri sık sık dezenfekte edip, insanlarl
Belirtileri normal grip gibi. Bir de kimisinde belirti vermeden iyileşiyormuş.
Bağışıklığı düşük olan yaşlıları öldürüyormus. Bir de daha önce hastalığı olan kişileri. Medyada yaratılan algı sanki bulaşan herkesi öldürüyormus gibi. Bu bilgi kirlilikleri yüzünden hepimiz telaş içindeyiz zaten...

Yaşadığım ülkede 3 koronavirüs vakası bulunduğu halde bu kadar panik yapmadım bende mi bir sorun var aceba :ıslık:

Hijyene dikkat etmek ve oksüren insanlara fazla yaklaşmamak yapabileceğimiz tek şey, isterseniz maske takın ama asıl size hasta muamelesi yapılır..
Zaten korona nın geçmişi 8 ay önceye dayanıyor . Bağışıklığı güçlendirmek en iyisi. Kişisel hijyen de büyük bir koruma sağlıyor. Domuz gribinde de ortalık çok karışmıştı. İlaç firmalarının cebi dolmuştu. Maske ben kullanmıyorum ama kullanmak da bir önlem.

Aslında genel olarak toplu taşımalarda maske takma alışkanlığı edinsek çok faydalı bence. Özellikle kış aylarında. Gün içinde binlerce insan kullanıyor özellikle metro-metrobüsü.
Aynen. Zaten hava akışı çok olmuyor. Pis havayı da üflüyor devamlı ıstıcılar, klimalar.

Zaten korona nın geçmişi 8 ay önceye dayanıyor . Bağışıklığı güçlendirmek en iyisi. Kişisel hijyen de büyük bir koruma sağlıyor. Domuz gribinde de ortalık çok karışmıştı. İlaç firmalarının cebi dolmuştu. Maske ben kullanmıyorum ama kullanmak da bir önlem.

Ya evet sonrada aşısı bulunuyor ne hikmetse bilemedim.. Çok abarrttıklarını düşünüyorum inşallah'ta öyledir..

Bence maske en büyük önlem çünkü havadan bulaşıyor en çok...

Ya evet sonrada aşısı bulunuyor ne hikmetse bilemedim.. Çok abarrttıklarını düşünüyorum inşallah'ta öyledir..
İnşallah. Çinliler zaten herşeyi yiyorlar, bizim dokunmaya iğrendiğimiz ya da korktuğumuz canlılar onlar için zevk. Korona biter bi kaç yıl sonra başka bir virüs bulur bunlar

Depremde ve bu tür olaylarda ben hiç takmiyorum yea 99 depremini yaşadım hiç korkmam uyudum geri. Hastalık burda var ama panik yapmadım deyip neyi ispatlamaya çalışıyorlar anlamıyorum
Onemsemeyen biri olarak yorum yapmazsın. Takmiyorsun diye oo kral helal olsun korkusuz falan dememizi bekliyorlar heralde.
Zor gelmese gidip maske alıp gezeceğim bende umrumda değil ne gözle bakacaklari. Ama misafirliğe falan gidince de ne yapılır onu bilemedim. Sık görüştüğüm 1 2 kişi var yanlarında taksam kahve çay içerken sacma olacak. Acmak zorunda kalacağım çünkü. Bilemedm.

İnşallah. Çinliler zaten herşeyi yiyorlar, bizim dokunmaya iğrendiğimiz ya da korktuğumuz canlılar onlar için zevk. Korona biter bi kaç yıl sonra başka bir virüs bulur bunlar
Ay evet her şeyi yiyorlar valla. Benim gibi hümanist duyguları yüksek seviyede olan birisini bile 1 haftada ırkçı hale getirdiler, kendi değerlerimi sorgulamaya başladım.

Merhaba herkese.
Bu aralar virüstür bakteridir iyice paranoyak lastim. İstanbul'da yaşıyorum ve toplu taşıma kullanıyorum. Maske kullanmayı düşünüyorum ne kadar faydalı olur? Siz bu salgınlardan korunmak için ne yapıyorsunuz? İyice psikolojim bozuldu çok kötü hissediyorum:KK43:((
El hijyenine çok dikkat etmek ve maske çok faydalı, özellikle toplu taşıma gibi kalabalik ve insanlarla yakın temas olan yerlerde. Bu yeni Novel coronavirus daha onceki yillarda olan Sars ve MersCov'a göre daha hafifmis ancak kulucka doneminde de bulasabildigi saptanmış, o yüzden Çin'de oldukça fazla vaka var, umarım ölü sayıları artmaz 🙏

Zaten yılandan falan geçtiğini okumuştum ben ama...yılan etinden.
Evet öyle diyorlar.
Ben de twittırdan baktım, birisi flood yapmış. Wuhan şehrinde 2019 yılında keşfetmişler virüsü. Bijolojik araştırma enstitüsü kurmuşlar araştırmak için. Ama virüs oradan dışarı taşınmış bir şekilde

Depremde ve bu tür olaylarda ben hiç takmiyorum yea 99 depremini yaşadım hiç korkmam uyudum geri. Hastalık burda var ama panik yapmadım deyip neyi ispatlamaya çalışıyorlar anlamıyorum
Onemsemeyen biri olarak yorum yapmazsın. Takmiyorsun diye oo kral helal olsun korkusuz falan dememizi bekliyorlar heralde.
Zor gelmese gidip maske alıp gezeceğim bende umrumda değil ne gözle bakacaklari. Ama misafirliğe falan gidince de ne yapılır onu bilemedim. Sık görüştüğüm 1 2 kişi var yanlarında taksam kahve çay içerken sacma olacak. Acmak zorunda kalacağım çünkü. Bilemedm.
Bence de takın her yer virüs mikrop valla.

Ay evet her şeyi yiyorlar valla. Benim gibi hümanist duyguları yüksek seviyede olan birisini bile 1 haftada ırkçı hale getirdiler, kendi değerlerimi sorgulamaya başladım.
Mecburiyetten olsa anlarım, yokluk derim ama onların ki seçim. Zevk için yapıyorlar

Bence de takın her yer virüs mikrop valla.
Az önce dışardan geldim. Köh köh öksüren iki hanzo ama nasıl öksürmek ağzı açık birde ağzını kapa bari ayı kolunla, mendille. Yanlarından soylene soylene ağzımı kapayip geçtim. Cahil çok

Back
X