Maske takmak

Az önce dışardan geldim. Köh köh öksüren iki hanzo ama nasıl öksürmek ağzı açık birde ağzını kapa bari ayı kolunla, mendille. Yanlarından soylene soylene ağzımı kapayip geçtim. Cahil çok
Ben şu an tamamen ikna oldum yarın ilk iş maske satın alacağım valla

Maske takan minnak çocukları görünce kanser zannedip çok üzülüyordum. Meğer bu sıralar anne babalar çocuklarına hastalık geçmesin diye maske takıyorlarmış. Sevindim rahatladım vallahi :))

Gözden bile geçiyormuş yalnız :( Çinde maskeli gezmelerine rağmen virusun çok hızlı yayılmasının nedeni budur belki de

Benim yasadigim ulkede grip olunca maske takmak aliskanlik edinilmis durumda, mesela hastaneye gittiginizde gripseniz hemen maske veriyorlar takmaniz icin. Su an coronavirus vakalari gorulmeye basladi ve onumuzdeki hafta vakalarin artmasi bekleniyor o yuzden ben bugunden itibaren disarida maskeli gezmeye basladim. Cogu kisi gecen hafta maskeli gezmeyr baslamisti bu arada, ben vakalar onaylanmadan takmak istememistim.

Benim yasadigim ulkede grip olunca maske takmak aliskanlik edinilmis durumda, mesela hastaneye gittiginizde gripseniz hemen maske veriyorlar takmaniz icin. Su an coronavirus vakalari gorulmeye basladi ve onumuzdeki hafta vakalarin artmasi bekleniyor o yuzden ben bugunden itibaren disarida maskeli gezmeye basladim. Cogu kisi gecen hafta maskeli gezmeyr baslamisti bu arada, ben vakalar onaylanmadan takmak istememistim.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz?

Evet öyle diyorlar.
Ben de twittırdan baktım, birisi flood yapmış. Wuhan şehrinde 2019 yılında keşfetmişler virüsü. Bijolojik araştırma enstitüsü kurmuşlar araştırmak için. Ama virüs oradan dışarı taşınmış bir şekilde

Tam olarak o sekilde degil, SARS' in mutasyona ugradigi biliniyordu ama Wuhan virusu versiyonu bilinmiyordu. Yalniz bilim dunyasi cok hizli bir sekilde hareket ediyor tek birlik halinde, genomu sekanslandi ve birkac gun once halka acik hale getirildi. Merak edenler asagidaki linkten okuyabilir virus konusundaki en son gelismeyi.

Yayilmasinin sebebinin de Wuhan deniz urunleri marketi oldugu soyleniyor. Yilan, yarasa, timsah falan satiliyor o markette. Iyi pismemis sekilde tuketenlerden yayilmis. Zaten insandan insana bulasabildigi fark edildikten sonra panik olundu. Benim yasadigim asya ulkesinde grip sikayeti ile gidenlere Cin'e son 14 gunde seyahat ettiniz mi ve yilan, yarasa corbasi gibi yiyecekler yer misiniz diye soruluyor. Bunlar yoksa ilk asamada cok panik olmuyorlar.

Bugun markette kasiyer maske takiyordu.hic garipsemedim.tedbirli olmak iyidir.hepimizin yapmasi lazim hatta.yalniz bez maskeler yeterli degilmis.ozel filtreli maskeler varmis.

Bizim millette genel olarak soyle bir kanı var; maske takinca bulasici bir hastaligi oldugunu dusunup uzaklasmak.😁
Virusten korunmak icin taktiginizi anlamayip tam tersi etkide yaratabilirsiniz benden soyemesi.
Hijyen kurallarina dikkat edip bol bol ellerimizi yikayip mumkun olduğunca kapali kalabalik alanlarda bulunmamaya dikkat ediyoruz.evimizide sık sık havalandiriyoruz
Daha iyi uzaklaşmış oluyorlar :KK70:

Back
X