Mason cemiyetine üye olan biri ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mason cemaatimi öğretiyormuş.

Mason cemiyetiyle alakalı çok bilgi yok internette yazanlar dışında bilginiz var mı acaba ?
Burada biraz bilgi var.

Genel bu tarz şeylere üye olanlar öyle diyorlar ya hep...
Daha neler....
Çok şey yazılırda, dini konularla bilgim çok çok fazladır. Gelsinler de biz onlara dinlerini öğretelim.
Yahudilik ve müslümanlık arasında soğan zarı kadar fark vardır. Onlar bizim etimizi yer biz onların etini yeriz. Toynaklı hayvan ayrımı vardır.
Adamlar her şeyden çıkıyor.

Masonlardan bahsetmiyorum. Böyle cemaat işlerinde olan insanlar hep ‘dini öğreniyoruz’ diyorlar. Gidip Camiiden diyanetin Kuran kurslarından öğrenmek varken...

Tehlikeli bir durum yok korkmayin. Ben de ilk duydugumda telaslanmistim.. mustakbel kayinpederim locadan. Kendilerini gizli tutarlar yalniz oyle herkese ben masonum demezler. Iceriden birinin davetiyle kabul edilebilirsiniz,ben geldim diyerek iclerine giremiyorsunuz. Tam olarak ne amaclari oldugunu ise ben de pek bilmiyorum

Masonlardan bahsetmiyorum. Böyle cemaat işlerinde olan insanlar hep ‘dini öğreniyoruz’ diyorlar. Gidip Camiiden diyanetin Kuran kurslarından öğrenmek varken...
Sizin dediğiniz farklı bi konu.
Kişisel tercihler devreye giriyor.
Allah herkese akıl vermiş aklı akıllıca kullanmak bizim elimizde.
Kitabım var inancım var, açar kitabımı okurum.
Çok bilinçli artık din uzmanları var.
Mantıklı olanları takip ediyorum.

Ruhi çenetti sanırım kendisinin eski masonla röportajı vardı diye biliyorum belki yardımcı olur

Yok ya bence diyanetin kurslarından da uzak dursunlar ... bir tane bile zararsız cemiyet görmedim duymadım uzak durmanız daha mantıklı...

Konu sahibi adam sizi belli ki zekası bilgi birikimiyle kafalamış ama sonunuz iyi olmaz

Sizin bahsettiğiniz musevilik masonluk değil
Musevilik zaten Yahudilik demektir .Musa peygamberin izinden giden anlamında
Musa musevi yani
Bunu okursanız belki anlarsınız

Bir üye masonlarının amacının ne olduğunu bilmediğinden söz etmiş, o yüzden şunu da eklemek isterim: ilk kurulduğunda sanırım tıpkı bir meslek odası, bir sendika gibi duvar ustalarının işverenlere karşı haklarını korumakla yükümlü bir oluşum. Bugün ise masonlar arasında doktorluk, avukatlık gibi serbest meslek icra eden çok fazla insan var. Bu insanlar mason locası sayesinde iş çevrelerini, bağlantılarını geliştiriyorlar. Örneğin bir doktor bu locadan tanıdığı insanlar sayesinde yeni hastalara ulaşıyor, bir avukat yeni müvekiller edinebiliyor. Bazen aralarında para toplayıp yardım kuruluşlarına bağışladıkları da oluyor. Dini eğitim vs gibi bir etkinlikleri asla yok, zaten bünyesinde hem Müslüman hem de gayri müslimler var.

Masonlukla ilgili Bilgi veren bir sürü video vae YouTube’da. Oradan da bakabilirsiniz:) Masonlar’ı genelde kötü biliyorlar ama iç yüzeyi çok farklı izleyin iyice araştırın derim :)

Yanlış biliyorsunuz yine de gösterdiğiniz kaynağı okudum ve sizin okuduğunuzu anlamadığınızı rahatlıkla söyleyebilirim.
Yahudilik Yakup’un soyundan gelmek anlamındadır ve sonradan yahudi olunamaz. Ama sizin de dediğiniz gibi musevilik musanın yolunu takip etmek demektir ve sonradan musevi olunabilir. Masonluk ise ilk başta yahudilerin çıkarlarını korumak için kurulmuş olsa da, sonradan eşitlik gibi söylemlerde bulunduğu için yahudilere ait olmaktan çıkmıştır yani ırk farkı gözetmeksizin mason olunabilir. Mason bir cemiyeti, yahudi bir ırkı, musevi bir dini refer ediyor yani.
Okursanız belki anlarsınız

Özel sektörde güçlüler, devlette hiç yapılanmaları yok yer de bulamıyorlar, düdükleri de ötmüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’de bir zamanlar (1935) mason localarını kapattığını da unutmayın lütfen :) yani burda övenler halt yemiş YouTube’da Ruhi Çenet’in bu konuda videoları vardı izleyin bence :) ama sevgiliniz muhtemelen alt seviyelerdendir üst derece bir mason kimseyle bu bilgiyi paylaşmaz.

Bütün tarikatlar gibi beyin yıkayan bir grup işte.. Ne beklenir ki

Yakupun soyu İsrailoğullarıdır Yakupun kavmidir Dinsel kavramı Musa ve Tevrattan sonra oluşmuştur .
Yakupun kitabı yoktur kuralları Tevrattır .
Masonluğun çıkış noktası Yahudiliktir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…