Masraflardan Kısmak

queenofhaters

Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
4.016
12.575
128
Selam kızlar.
Benim sorunum masraflardan kısamamak. Az önce market alışverişine çıktım. Buzdolabı komple boşalmış. 500 tllik harcama yapacağım Bütün ay tamam. Ben böyle planladım. Markete gittim, doğru düzgün de br şey almadım. 700 lira para verdim ya. Bir sürü de eksiğim var etimi falan da almadım henüz. Türkiye standartlarında iyi kazanıyoruz ama bereketi mi yok nedir.
Yetişemiyorum.

Siz bu işi nasıl yapıyorsunuz? Kredi kartı kullanıyorz ve neredeyse her ay 4000 tl' nin üzerinde geliyor.
Daha önce hiç nakit alışveriş yapmadım, nasıl yettireceğim.
Faturalar desen aldı başını gitti. 2 kişiyiz 300 tl elektrik faturası ödedik geçen ay. Eşimle yemek işini bölüşüyoruz. Bir gün ben yapıyorum bir gün o. Ben ev yemeği yapsam bile, eşim üşenip dışardan söylüyor bi pizza alsak geliyor 50 tl hesap. Kendi gününde yemek yapaya ikna edemiyorum.
ben normalde halk günlerinde gidiyorum bir de marketlere. Fiyatları da karşılaştırmaya çalışıyorum. Bir de eve yardımcı bayan geliyor. Haftada bir kere günlüğü 150 liradan. Ayda 600 lira da oraya veriyorum.
yazdıkça bayağı fark ettim nerelere harcama yaptığımı ya.
Ben nasıl azaltacağım bunları, bütçenizi nasıl ayarlıyorsunuz?

Kadını ayda 1 kere çağırın büyük temizliği yapsın haftasonlarıda eşiniz süpürsün siz silin hergünde bi odanın tozubu alın.
Duştan çıkınca sıcak suyla duşa tutarsanız pislik gider temiz kalır.
Mutfağıda yemeği yaptıktan sonra ocağın olduğu fayansları hem silerseniz hem hep temiz olur hemde yağ kurumadığı için hemen çıkar.

Yemeğide 1gün o 1gün siz değilde hergün birlikte yapın .

Mutfak için 500 lira az . Bazı kişiler menü belirleyip ona göre alışveriş yapıyo o sistemi denerseniz eksik gedik kalmaz. Hemde tutarın dışına çıkmazsınız.

Birde bazen fazla yemek yapıp kalanını buzluğa atarsanız yorgun yada canınız yapmak istemediğinde pizzacıya değil buzluğa gidersiniz.

Valla bilmiyorum ama toptan marketlerden tercih edebilirisniz hem oralarda daha taze oluyor herşey. Ben 1 hafta önce Ankara'da gross marketten alışveriş yaptım bayaaaaa bi ıvır zıvır,kahvaltılık,kişisel bakım,meyve,tuvalet kağıdı,tavuk,çay,şeker,salça.... Aklına ne gelirse aldım 560 lira ödedik.

700 e ne aldın yahu gözlerim pörtledi
Manav alışverişim tek başına 200 lira tutmuş bak oturdum hesapladım. Domatesin kilosu 5 lira.2 çeşit zeytin, biraz peynir çeşidi. Bu hazır gıdalardan birkaç tane aldım. yumuşatıcılarım bitmişti. Onlardan aldım. süt yoğurt, salam, sosis derken 700 lirayı buldu. Elimde bir tek iki paket sigara var. Nasıl gitti anlamadım.

Dogru duzgun bisey almadan 700 lirayi neye verdin
Yaw dedigin gibi bi bereketsizlik mi var cidden cok yani elektrik faturasi falan

Marketteki manav mı yoksa normal manav mı ?
domates salkım bile 2 lira oldu da 5 lira çok fazla

2 kisiye 300 tl elektrik faturasi cok fazla degil mi? Ne kullaniyorsunuz?
eşim evde değilken bile pc yi hep açık bırakıyor. Sürekli bir şeyleri update ediyor. acaba diyorum elektrik bu yüzde mi yüksek geliyor. Kaçak mı var bilmiyorum. Aşağı komşunun da 210 tl gelmiş geçen ay. Ben yeni evli sayılırım aslında, ev değiştirdim ama o zamanda yine 200 tl yi buluyordu elektrik. Kış diye mi bilmiyorum. Ne kadar gelmesi gerek normalde??

Can'ım eşinle aylık ne kadar maaş alıyorsunuz :)

Bence biraz savurgansınız. Biz dört kişi ayda ekstralar ollmamissa disarda yemek falangibi 600.650 tutuyor eti falanda icinde. Esimin kazancida ortalamabin ustunde. Iki gune bir pizza ne? Bir menemen yapin yanina uzum mmiss.

Bizim de en büyük masrafımız gıda ve marketler
Ama sizinki cidden çok fazla
Hazır gıdaları kesebilirsiniz hem sağlığa zararlı hem de çok pahalı
Salam,sosis gibi yiyecekleri ben eve sokmuyorum.Reçel ,konserve,cips hiç almam.
Pazarlar marketlere göre daha ucuz .Bir de deterjan gibi şeyleri büyük boy almakta fayda var.

Bence biraz savurgansınız. Biz dört kişi ayda ekstralar ollmamissa disarda yemek falangibi 600.650 tutuyor eti falanda icinde. Esimin kazancida ortalamabin ustunde. Iki gune bir pizza ne? Bir menemen yapin yanina uzum mmiss.
2 günde bir pizza değil ki, gün aşırı. Bugün ben yapıyorum mesela yarın eşimin günü. Pizza almasa bile gidecek lahmacun söyleyecek bir şey yapacak mesela. Yumurta kırsam menemen yapsam onu yemez. Ama bir arkadaş birlikte yapın dedi. O iyi fikir olabilir.

arkadaşım her şeyden alıyoruz ve hepsi çok iyi markalardan marketimiz taş çatlasın 330₺ tuttu. manavda 43le 47₺ arası değişir hep.

ne aldın fişini atabilir misin rica etsem gerçekten merak ettim.

Marketin manavından aldım, salkım 2 lira çok iyi. Siz İstanbul' da mısınız??

Evet kadıköydeyim.
Çeriyi 1 liradan salkımı 2 liradan aldım.
Yaklaşık 1 aydır domates fiyatları bu şekilde.
Carrefourda bile bu fiyat siz hangi markete gidiyosunuz şaşırdım

çok haklısınız, şu markete hazır patates kızartmaları falan var ya. İşten gelince kolaylık olsun diye tak atıyorum tavaya 5 dkya hazır oluyor ya o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…