Dışarıdan yemek isi ve yardimci bitiriyor işinizi.
Alisverisi gunluk ve az az yap. Ne yemek yapacaksan ona gore yap alisverisi. Temel seyleri 15 gunde bir olacak sekilde ayarlarsin.
Buzdolabinda bozulanlari attığıni gorur gibiyim :) (eski ben :))
Yemegini haftalik yap. Mesela bir gun 3 4 saat ayir, dondurucuya koy. Her gun cikar isit ye. Kurufasulye nohut barbunya gibi seyleri islat dondurucuya koy, kofte yap koy, corba yap, karniyarik, sarma... ne istersen. Baklagil kolay oluyor, dudukluye at 20 dk da hazir.
O elektrik faturasi ne oyle? Mahallenin sokak aydinlatmasini siz mi oduyorsunuz :)
Kullanmadiginiz isigi sondurun, pc gibi seyleri bekleme modunda tutmayin.
Makinalari tam dolmadan calistirmayin.
Bir de elektrik tarifenize bakin akilli sayaclarda tarife yanlısı faturayi kabartir.
Biz 4 kisi, her gun calisan camasir, bulasik, kurutma makinalari, kapanmayan tv, 2 pc, 2 tablet, 3 gunde bir utu, haftada en az 2 saaten 3 kez firin, pazar gunu 1 saat ekmek kizartma, cay makinasi kahve makinasi... yine 108 geldi bu ay... klima eklenince degisir saniyorum. Sarjda kalan aletleri, kombiyi saymadim bile...
Dondurulmus gida, hazir yiyeceklerde para harcatiyor.
Yardimci aylik gelsin, haftada 1 esinle yarim gunu ayirin temizlige.
Cuma aksamdan banyoyu yikar, mutfagi toparlardim. Cumartesi sabah sil supur toz al. Pazar gece yikananlari katla utule bittiyordu isim. Arada cocuklar olmasa pazara is kalmazdi ama :)
Simdid3n kolay gelsin.
Ben yazdim kendi yaptıklarımi ama her ev, her ev hanimi kendi duzenini yavas yavaş kendi kurar