Masraflardan Kısmak

Marketin manavından aldım, salkım 2 lira çok iyi. Siz İstanbul' da mısınız??
Domatesin kilosu suan 1tl. Size önerim marketlerden almayın meyve sebzeyi hem taze degıl hem cok phalı.sanırım migros yada carfuerdan yaptınız alısverısı. Bime bir ugrayın derım.sdce et ürünlerini büyük marketlerden almanızı tavsiye ederim

Hem O Kadar Yiyecek Tüketiyorsunuz Hem Hareket Yok,Yazık Vücudunuza Bari Temizliği Kendiniz Yapın

Dışarıdan yemek isi ve yardimci bitiriyor işinizi.

Alisverisi gunluk ve az az yap. Ne yemek yapacaksan ona gore yap alisverisi. Temel seyleri 15 gunde bir olacak sekilde ayarlarsin.

Buzdolabinda bozulanlari attığıni gorur gibiyim :) (eski ben :))

Yemegini haftalik yap. Mesela bir gun 3 4 saat ayir, dondurucuya koy. Her gun cikar isit ye. Kurufasulye nohut barbunya gibi seyleri islat dondurucuya koy, kofte yap koy, corba yap, karniyarik, sarma... ne istersen. Baklagil kolay oluyor, dudukluye at 20 dk da hazir.

O elektrik faturasi ne oyle? Mahallenin sokak aydinlatmasini siz mi oduyorsunuz :)
Kullanmadiginiz isigi sondurun, pc gibi seyleri bekleme modunda tutmayin.
Makinalari tam dolmadan calistirmayin.
Bir de elektrik tarifenize bakin akilli sayaclarda tarife yanlısı faturayi kabartir.
Biz 4 kisi, her gun calisan camasir, bulasik, kurutma makinalari, kapanmayan tv, 2 pc, 2 tablet, 3 gunde bir utu, haftada en az 2 saaten 3 kez firin, pazar gunu 1 saat ekmek kizartma, cay makinasi kahve makinasi... yine 108 geldi bu ay... klima eklenince degisir saniyorum. Sarjda kalan aletleri, kombiyi saymadim bile...

Dondurulmus gida, hazir yiyeceklerde para harcatiyor.

Yardimci aylik gelsin, haftada 1 esinle yarim gunu ayirin temizlige.
Cuma aksamdan banyoyu yikar, mutfagi toparlardim. Cumartesi sabah sil supur toz al. Pazar gece yikananlari katla utule bittiyordu isim. Arada cocuklar olmasa pazara is kalmazdi ama :)

Simdid3n kolay gelsin.

Ben yazdim kendi yaptıklarımi ama her ev, her ev hanimi kendi duzenini yavas yavaş kendi kurar para bitire bitire

Çok teşekkür ederim, ben zoraki yapıyorum her işi :)) Ayıptır söylemesi biz içecek sektörüne biraz fazla ödüyoruz. o biraz lükse giriyor sanırım. Klima var evet, kaçak olup olmadığını kontrol ettireceğim. Yardımcı geliyor, içim rahat etmiyor ondan sonra da biraz ben yapıyorum. Teşekkür ederim umarım düzenimi kurarım :)))

Manavdan bir aylık alışveriş yapılmayacağına göre sizin gittiğiniz market pahalı. Haftada bir gün pazara gitseniz en fazla 50 tl gider aylık 200 eder. Pazarda en güzel domates 2 tl , biber 3 tl, patlıcan kabak 2 şer tl, fasulye 5 tl, enginar 3 tl ... Muz 6 şeftali-nektari 5 tl. Kiraz 10 çilek 5 erik 5 irice bir karpuz 10 kavun 5 ... Marul 1 tl yeşillikler 50 kr....

Bir de büyük paketlerden almaya çalışın yumuşatıcı konsantre olanlardan mesela, deterjan toz kullanıyorsanız 19 kiloluk sıvı kullanıyorsanız yine konsantre büyük boy. Peyniri çok almayın bozulur ama kaşarı çok alıp bölüp dondurucuda saklayabilirsiniz aynı şekilde sucuk da dolapta saklanabilir.

TemiZlik malzemelerinde de nir çok çeşit var gidip en pahalısını almayın neticede yemiyoruz.

Bir de evinizden ekmek atmayın, yemek dökmeyin gerçekten bereketi kaçırıyor

Ahahahha ayni ben :))

En sık kullandigim cumle; pembe bezler kuru hangi bezle silindi buralar? Dur bir de ben sileyim olurdu

Kurarsin elbette yavas yavas acelesi yok

evet pazarda ucuzmuş. Benim gittiğim marketteki manav abi de çifçilik yapıyor. Domatesini salatalığı falan ona getirtiyorum. Organik diye alıyorum ama, kızlar 1 lira 2 lira diyor. Biz çok yiyoruz ama bu bir gerçek.. Bira patates derken öleceğiz. Çok teşekkür ederim öneri için

çok haklısınız, şu markete hazır patates kızartmaları falan var ya. İşten gelince kolaylık olsun diye tak atıyorum tavaya 5 dkya hazır oluyor ya o yüzden.
Kendin yap canim bak internetten dondurucuya koyup çıkarıp yenebilecek şeyleri patates kızartması ne olcak iki kişisiniz 3 patates dogramak zor olmasa gerek ben evdeyim hergün yemek firin sohben utu çamaşır mak bulaşık mak hergün bütün elektriklilerim calisiyo klima dahil yazın gelen fatura.120 tl yani siz calisiyosunuz ama çok yüksek faturan hafta sonu fasulye yap ay dondurucuya köfte yap at kavurmalik et dogra hasla at gelince bunları çıkarıp yapmak çok basit yada bi gün önceden çıkar alt dolaba koy sen gelene kadar hazır çözülmüş olur isit yada kizart yada kavur etli patates yap patlıcan kizart dolaba at gelince iki sogan iki biber salcali çok guzel patlıcan yemeği yanına bi pilav tamamdir dışardan hep yemek iyi değil sağlıksız pizza canin istediyse akşamdan hamuru yogur içini hazırla ay dolaba gelince çıkar tepsiye yay ustunede koy istediklerini hoop fırına sen dinlenene kadar piser olur biter benden bu kadarrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…