• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mastit oldum kızlar yardım..

serpilla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
313
1
96
Konya
kızlar selam zor zamanlar geçiriyorum..gögüslerimde süt toplanmasından dolayı gögüs ilithabı oldum..ateş halsizlik yorgunluk yapıyor..aranızda yaşayan var mı?nolur yardım edin bişeyler söyleyin çok stres oldum..

geçmiş olsun canım 2 kere benim de başıma geldi, göğüste kızarıklık falan da olmuştu, ağrısından yürüyemiyordum bile, mahvediyor insanı
sıcak duş lıyordum ben bir de sıcak hvluyla kompres yapıp fazla sütü sağıyordum
acı çeksen de bol bol emzir bebeğini, en iyi gelen emzirmek

çok geçmiş olsun canım, başıma gelmedi bilgim yok ama fazla sütü sağsan iyi gelirmi acaba fisfisfis

canım sağmaya çalışıyorum ama bebek emmemekte ısrar ediyor acaba biberona mı alıştı 2 günde..bana ateş halsizlik falan yapıyor..çok zormuş..

canım benim bi arkadasa olmustu
koltuk altlarına soguk suya bantırılmış pamuk koyuyodu ve fazla sütü sagıyodu
gene de bi doktora danış derim....
gecmiş olsun

doktora da gittim canım..kızlar benim psikolojim çok bozuldu yaa iştahım da kesildi..ağlama krizleri de ne zaman bitecek bilmiyorum..

doktora da gittim canım..kızlar benim psikolojim çok bozuldu yaa iştahım da kesildi..ağlama krizleri de ne zaman bitecek bilmiyorum..

canım aynı şeyler benım de başıma geldi. ateşim cıktı cocuğumu doktora kontrole bıle goturemedım. annemle eşim göturdu. ben evde yattım. psikoloji dersen berbat. gögüs ağrisi ayrı dert. gözümü bile acamıyodum emzirmek istemiyodum. hatta su an goguslerımden bırıın sutu kesılmek uzere. gögsundekı sutu sağ ve sık sık duş al ( ama üşütme) ve acısa da emzırmeye devam etmeye calış. cocuk uyanınca kabusum oluyo emecek diye ama npalım bağıra çağıra emzırımeye calışıyorum:((

canım aynı şeyler benım de başıma geldi. ateşim cıktı cocuğumu doktora kontrole bıle goturemedım. annemle eşim göturdu. ben evde yattım. psikoloji dersen berbat. gögüs ağrisi ayrı dert. gözümü bile acamıyodum emzirmek istemiyodum. hatta su an goguslerımden bırıın sutu kesılmek uzere. gögsundekı sutu sağ ve sık sık duş al ( ama üşütme) ve acısa da emzırmeye devam etmeye calış. cocuk uyanınca kabusum oluyo emecek diye ama npalım bağıra çağıra emzırımeye calışıyorum:((

canım sana da mı ateş yaptı ben de ilk gün 39 derece ateş ile acile gittim 2.gece biraz azaldı 38 dereceye düştü şimdi ateşim yok çokşükür antibiyotik kullanıyorum stafine diye bişey..ateşim yükselcek diye öyle korkuyorumkii hani lohusayken hastalanmak iyi olmaz derler ya hatta insanın mmoralini -10 a düşüren bi laf var lohusanın mezarı 40 gün açık kalır diye..inanın 40 gün hemen geçsin diye çok istiyorum:( mahvoldum kızlar psikolojim mahvoldu şu anda da ağlıyorum çok korkuyorum herşeyden bir an olsun yüzüm gülmedi daha..iştahım da yok şu aralar zorla yiyorum halsizim yorgunum..sende mi böyleydin canım..

canım sana da mı ateş yaptı ben de ilk gün 39 derece ateş ile acile gittim 2.gece biraz azaldı 38 dereceye düştü şimdi ateşim yok çokşükür antibiyotik kullanıyorum stafine diye bişey..ateşim yükselcek diye öyle korkuyorumkii hani lohusayken hastalanmak iyi olmaz derler ya hatta insanın mmoralini -10 a düşüren bi laf var lohusanın mezarı 40 gün açık kalır diye..inanın 40 gün hemen geçsin diye çok istiyorum:( mahvoldum kızlar psikolojim mahvoldu şu anda da ağlıyorum çok korkuyorum herşeyden bir an olsun yüzüm gülmedi daha..iştahım da yok şu aralar zorla yiyorum halsizim yorgunum..sende mi böyleydin canım..

O nasıl söz Serpilla?Mezarımız açık falan.Hiç de hoş bir laf değilmiş.Acını anlayabiliyorum canım ama kendini bu kadar bırakıp karamsarlığa kapılma.Moralin sıfırın altında bile olsa kendini gülümsemeye zorla.Hastalığının geçmesi moraline bağlı daha çok.Unutma bunu.Moralini ne kadar yüksek tutabilirsen o kadar çabuk iyileşirsin.Bol bol bebeğine bakıp gülümse.Canın yansa da tavsiye edilenleri yapmaya devam et ve emzirmekten vazgeçme.
Hepimiz çok iyi anladık sanırım.Annelik kolay değilmiş.

valla o lafı bana da diyolar. mezar açık herşeye dikkat et:) aman kocakarı lafları işte ama demek istedikleri sanırım bu donemde ne kadar hassas olduğumuz. hem psikolojık hem de fiziksel olarak...
ben de sureklı ağlıyodum bana da ates yaptı ama doktora falan gıtmedim ben. kendi gecti. moral cok onemlı. guzel gunleri düşün canım. ben oyle yapıyorum. geleceğe yonelık planlar yapıyorum, hayaller kuruyorum. geçmişteki kötü günlerimi düşünüyorum. onlar geçti şimdi hiç biri umrumda değil nasıl olsa bu da geçer die rahatlamaya calışıyorum...

çok çok geçmiş olsun canım..
birebir yaşamadım ama duyduğum kadarı ile sıcak duş masaj ve sütü sağmak iyi gelebiliyomuş...

slm canım hemen bir sütsağma makinası al yoksa işin kötü ben öyle geçirdim.bebeğin küçük olduğu için hepsini ememz çünkü...çok geçmiş olsun

süt sağma makinası değil de canım chicco nun pompasıyla sagıyorum iyice boşaltmaya çalışıyorum..makinaya ihtiyaç olur mu ondan mı alayım..

canim cok gecmis olsun
bende kasim annesiyim
bir aylik bebegim var elhamdulillah
senin psikolojini cok iyi anliyorum
ama inan gececek hepsi
bende cok kotuydum her gun agliyordum
sonra bebek sana sen bebege alisiyorsun
birde benim bir arkadasimda aynen gögüsleri senin gibi olmustu
doktor soguk seyler koymasini istemis
o da "aman, ne varsa sicakta var sifa" deyip kuvete sicak suyu doldurup bir saat yatmis icinde
sonra sutu sakir sakir akmis
benimde kuvetim yok ama cok sik suyun altina girdim
Allaha sukur cok iyi geldi
agrilarim gecti
insallah seninde gecet
kendini iyi hissetmeye bak
ne guzel anne oldun, bunu dusun
40 gunluk olunca hersey cokkk guzel olacak
az disini sik

merhaba
bende mastit oldum sütünüzün azalmaması için bol bol sıvı tuketin ve 3 saatte bir sağmaya gayret edin...

geçmiş olsun canım inşallah biran evvel düzelir benim şimdi geçti çok şükür ama zor geçti emzirmek gerekiyor mutlaka ve sıcak masaj sütün daha kolay akması için iyi oluyor..bana ateş yaptı mastit ama herkese yapmıyor ateş yükselince de ılık duş almak iyi geliyor..antibiyotik kullanmak da gerekebilir..

(KESİN ÇÖZÜM!!!)kızlar ben de mastit oldum. şişlik ve yanma vardı. hatta emzirirken müthiş acı çekiyordum ama henüz ilerlemeden fark etmişim. ebemi aradım. o bana öncelikle sıcak masaj yapmamı söyledi. mümkünse sağ dedi. bol bol emzir dedi. ben önce sıcak suya batırdığım bezi o bölgeye bastırdım. (ütüyle ısıttığınız bez de olurmuş ama hissedilir sıcaklıkta olmalıymış)sonra masaj yaptım. bu işlemi yumuşayana kadar yaptım. sonra makinemle sağdım ancak elle de sağabilirsiniz. sonra emzirdim. bir de ılık duşa girdim hatta sıcak diyebilirim. orda da memeye sıcak suyun altında masaj yaptım ve sağdım. sonra emzirdim. bu işlemlere ikindi gibi başladım ve akşam fark ettim ki hiç kalmamış. çok hafif bir sızım vardı. bence antibiyotik kullanmayın ve bunu deneyin. ama masaj yaparken kendinize fazla nazik olmayın:)

Back
X