matematikkkk!!!

huzur33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2014
2.343
248
173
30
benim derdim de matematik. basit bir şeymiş gibi görünebilir ama benim için basit bir konu değil. bir türlü anlamıyorum yapamıyorum. ve yapamadıkça daha da nefret ediyorum sevmiyorum matematiği ama anlamak zorundayım çalışmak zorundayım. sıfırdan başlıyım ilk konulardan diyorum ama nasıl çalışacam ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. matematikden anlayan varsa yardım edebilir mi? siz nasıl çalışıyorsunuz?? ayy kurtarın beni bu dert den bu sene 2 den fazla sınava gircem hepsinde de matematik varr malesef :(((

Son düzenleme:
benim derdim de matematik. basit bir şeymiş gibi görünebilir ama benim için basit bir konu değil. bir türlü anlamıyorum yapamıyorum. ve yapamadıkça daha da nefret ediyorum sevmiyorum matematiği ama anlamak zorundayım çalışmak zorundayım. sıfırdan başlıyım ilk konulardan diyorum ama nasıl çalışacam ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. matematikden anlayan varsa yardım edebilir mi? siz nasıl çalışıyorsunuz?? ayy kurtarın beni derttenn bu sene 2 den fazla sınava gircem hepsinde de matematik varr malesef :(((

antremanlarla matematik kitabını tavsiye ediyorum matematiğini geliştirecektir

antremanlarla matematik kitabını tavsiye ediyorum matematiğini geliştirecektir

almıştım onu ilk konularını güzelce yaptım işe yaradı ama sonra bıraktım önemsemedim çünkü matematiği sevmiyorum nefret ediyorum yapmam diye düşündüm ama çok yanlış düşünmüşüm her zaman karşıma çıkan bir şeymiş :( devam edecem teşekkürler. onun dışında da bir şeyler yapmaya çalışacam

almıştım onu ilk konularını güzelce yaptım işe yaradı ama sonra bıraktım önemsemedim çünkü matematiği sevmiyorum nefret ediyorum yapmam diye düşündüm ama çok yanlış düşünmüşüm her zaman karşıma çıkan bir şeymiş :( devam edecem teşekkürler. onun dışında da bir şeyler yapmaya çalışacam

herkes matematiği sevecek diye bir kural yok herkes senin gibi düşünüp sevseydi zaten sayısal bu kadar puan getirip güzel bölümlere sayısaldan girilmezdi.. söylediğim matematik kitabı çok iyi bırakma sevmesende bırakma sevmek zorunda değilsin ama öğrenmek zorundasın bu hayattaki herşeyi severek yapmıyoruz zaten ama biyerde mecburuz.. bu arada sana bir hoca ismi vereceğim onun videolarını takip et zorlu eğitim diye bir site var orda dershane hocası fatih hoca var onun vıdeoları matematiğini geliştirecektir.. çünkü herşeyi temelden alıyor matematikle yeni tanışan birine anlatır gibi anlatıyor

Son düzenleme:
herkes matematiği sevecek diye bir kural yok herkes senin gibi düşünüp sevseydi zaten sayısal bu kadar puan getirip güzel bölümlere sayısaldan girilmezdi.. söylediğim matematik kitabı çok iyi bırakma sevmesende bırakma sevmek zorunda değilsin ama öğrenmek zorundasın bu hayattaki herşeyi severek yapmıyoruz zaten ama biyerde mecburuz.. bu arada sana bir hoca ismi vereceğim onun videolarını takip et zorlu eğitim diye bir site var orda dershane hocası fatih hoca var onun vıdeoları matematiğini geliştirecektir.. çünkü herşeyi temelden alıyor matematikle yeni tanışan birine anlatır gibi anlatıyor

evet çok doğru söylüyorsunuz. baktım şimdi güzel bir siteye benziyor yarın hemen izlemeye başlıcam teşekkür ediyorum yorumlarınız için

İlkokul ve ortaokulda matematiği on numara olan bir insandım öğretmenlerimi de dersi de hep çok sevdim. Liseye geldiğimde bir takım sorunlarım oldu ve matematikten , öğretmeninden, okuldan tamamen soğudum hatta nefret ettim. Bulunduğum şehrin en iyi anadolu liselerinden birindeydim ve arkadaşlarımın hepsi son derece çalışkan kişilerdi doğal olarak. Hayatımda ilk defa matematikten 1 aldım. Geometriden aynı şekilde nefret ediyordum. Sürekli ben yapamıyorum diye gezindim ortalarda. Lise 2 de de 2 veya 3 geldi karneme matematik ve geometri notum.

Lise 2 nin sonuydu sanırım dershanedeki çok sevdiğim matematik- geometri hocasıyla konuştum. Durumu açıkca anlattım. Sağolsun o da bayağı yardımcı oldu bana. Önce bana ilk konuyu anlattı. Sorun var mı konuyu genel anlamda anladın mı dedi. Bende anladım problem yok deyince o zaman dedi bana bu konudan bir daha ki derse kadar 500 tane soru çöz gel dedi. kolay veya zor olması problem değil ,yeter ki çöz dedi. Birbirine çok benzerde olabilir sorular o da sorun değil dedi. Tamam dedim bende. Önce gözümü korkutmadı değil açıkcası. Ama azmettim kolayından başlayarak çözdüm. Çözemediklerimi sorun etmedim not aldım sonra hocaya çözdürdüm.

Sonra diğer konuları da aynı şekilde devam ettirdik. Sonra ne oldu biliyoo musun? Lise sonda matematik dehasına çıktı adım :) Her soruyu çözebiliyordum artık. Hatta artık matematik sorularını çerez niyetine kafam dağılsın diye çözmeye başladım. Hocanın verdikleriyle yetinmiyor daha fazla soru çözüyordum.

Önceden arkadaşlarım soru hakkında tartışırken hiç yorum yapmazdım bilmiyorum diye. Sonra bende onlarla beraber çözmeye çalıştım yorum yaptım soru hakkında. Sonra sonra baktım ki soruları hep ben çözüyorum artık. Herkes bana soru getirir oldu. Çözdükçe açıldım. En son geometride olimpiyat sorusu bile çözdüm sen düşün artık. Çözdükçe kendime güvenim geldi çünkü.

öss de de 43 net yaptım 45 sorudan. Öss ye gireli 9 sene oldu ama hala konular aklımdadır. Anlayacağın hiçbirşey imkansız değil canım benim. Yeter ki iste yapabileceklerine inan sen bile şaşıracaksın. Şuan stresli bir dönemde olduğun için yapamayacağını düşünüyor olabilirsin ama emin ol başarabilirsin. Yapacağın tek şey azimle çalışmak ve hiç pes etmeden soru çözmek. Hocalarının peşini bırakma ve çözemediğin soruyu asla bi kenara atma. Muhakkak bi hocana o soruyu çözdür. Belki şuan bunları yaparken biraz gezmeden tozmadan geri kalacaksın ama ilerde mükafatını fazlasıyla alıyor insan.

çözümlü sorular üzerinden çalışmak daha zevkli geliyordu bana. bir de bol bol pratik yaptıkça daha iyi aklınızda yer ediyor. bir de temeli eğer iyi almadıysanız zorluk çekersiniz. konuyu anlatan öğretmenin anlatım şekli de önemli konuyu kavramak ve dersi de sevmek için... bence matematik biraz da öğreten kişinin nasıl öğrettiğine, tarzına da bağlı bir şekilde ya öğrenciyi daha da teşvik ediyor veya nefret ettiriyor... yani öğreten kişi de önemli bana göre.

Matematiği tek başınıza yada bir öğretmenle değilde konuya hakim ve anlatımıyla sizi yakalayabilecek ve anlamadığınız yeri sormaktan cekinmeyeceğiniz bir arkadasınızla çalışmanızı tavsiye ederim..tek başınıza yapamadıkça daha da nefret edersiniz.

İlkokul ve ortaokulda matematiği on numara olan bir insandım öğretmenlerimi de dersi de hep çok sevdim. Liseye geldiğimde bir takım sorunlarım oldu ve matematikten , öğretmeninden, okuldan tamamen soğudum hatta nefret ettim. Bulunduğum şehrin en iyi anadolu liselerinden birindeydim ve arkadaşlarımın hepsi son derece çalışkan kişilerdi doğal olarak. Hayatımda ilk defa matematikten 1 aldım. Geometriden aynı şekilde nefret ediyordum. Sürekli ben yapamıyorum diye gezindim ortalarda. Lise 2 de de 2 veya 3 geldi karneme matematik ve geometri notum.

Lise 2 nin sonuydu sanırım dershanedeki çok sevdiğim matematik- geometri hocasıyla konuştum. Durumu açıkca anlattım. Sağolsun o da bayağı yardımcı oldu bana. Önce bana ilk konuyu anlattı. Sorun var mı konuyu genel anlamda anladın mı dedi. Bende anladım problem yok deyince o zaman dedi bana bu konudan bir daha ki derse kadar 500 tane soru çöz gel dedi. kolay veya zor olması problem değil ,yeter ki çöz dedi. Birbirine çok benzerde olabilir sorular o da sorun değil dedi. Tamam dedim bende. Önce gözümü korkutmadı değil açıkcası. Ama azmettim kolayından başlayarak çözdüm. Çözemediklerimi sorun etmedim not aldım sonra hocaya çözdürdüm.

Sonra diğer konuları da aynı şekilde devam ettirdik. Sonra ne oldu biliyoo musun? Lise sonda matematik dehasına çıktı adım :) Her soruyu çözebiliyordum artık. Hatta artık matematik sorularını çerez niyetine kafam dağılsın diye çözmeye başladım. Hocanın verdikleriyle yetinmiyor daha fazla soru çözüyordum.

Önceden arkadaşlarım soru hakkında tartışırken hiç yorum yapmazdım bilmiyorum diye. Sonra bende onlarla beraber çözmeye çalıştım yorum yaptım soru hakkında. Sonra sonra baktım ki soruları hep ben çözüyorum artık. Herkes bana soru getirir oldu. Çözdükçe açıldım. En son geometride olimpiyat sorusu bile çözdüm sen düşün artık. Çözdükçe kendime güvenim geldi çünkü.

öss de de 43 net yaptım 45 sorudan. Öss ye gireli 9 sene oldu ama hala konular aklımdadır. Anlayacağın hiçbirşey imkansız değil canım benim. Yeter ki iste yapabileceklerine inan sen bile şaşıracaksın. Şuan stresli bir dönemde olduğun için yapamayacağını düşünüyor olabilirsin ama emin ol başarabilirsin. Yapacağın tek şey azimle çalışmak ve hiç pes etmeden soru çözmek. Hocalarının peşini bırakma ve çözemediğin soruyu asla bi kenara atma. Muhakkak bi hocana o soruyu çözdür. Belki şuan bunları yaparken biraz gezmeden tozmadan geri kalacaksın ama ilerde mükafatını fazlasıyla alıyor insan.

öncelikle böyle uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ediyorum :16: inşallah bende sizin gibi olurum. olacamda bunun için çok çalışaca. bir sürü çözümlü matematik kitapları almalıyım veya soru bankaları artık matematik hayatımda olmalı. korkmuyorum ondannn. hatta burdaki arkadaşlara sorim kullanmadıkları kitaplar varsa alim.

çözümlü sorular üzerinden çalışmak daha zevkli geliyordu bana. bir de bol bol pratik yaptıkça daha iyi aklınızda yer ediyor. bir de temeli eğer iyi almadıysanız zorluk çekersiniz. konuyu anlatan öğretmenin anlatım şekli de önemli konuyu kavramak ve dersi de sevmek için... bence matematik biraz da öğreten kişinin nasıl öğrettiğine, tarzına da bağlı bir şekilde ya öğrenciyi daha da teşvik ediyor veya nefret ettiriyor... yani öğreten kişi de önemli bana göre.

evet hep temelden kaynaklanıyor işte temelim sağlam değil:19: teşekkür ediyorum yorumunuz için:16:

Mat1 , i yapıyorum da..
Mat 2ye bende çözüm bulamamıştım.. Gerçekten çok zor, olmayınca olmuyor.. :50: :50:
Lise hayatım boyunca matematiğim hep 1di.. Çözüm yok sanırım, yetenek işi galiba. :50:

Mat1 , i yapıyorum da..
Mat 2ye bende çözüm bulamamıştım.. Gerçekten çok zor, olmayınca olmuyor.. :50: :50:
Lise hayatım boyunca matematiğim hep 1di.. Çözüm yok sanırım, yetenek işi galiba. :50:

sen en azından mat1 yapıyormuşsun :) ben ikisinide yapamıyorumm valla :19:

Matematik biraz ilgi isi daha cok da cocukluktan gelme bir sey.o yuzden ilk okul ogretmeni cok onemli temelin iyi olmasi bakimindan.anne babalara da cok is dusuyor tabi bu durumda.cocugun analatik dusunmesi icin destelemesi lazim.cocukluk doneminde mat temeli oturmayanlar maalesef hayat boyu cekiyor bundN

İyi bir üninin iyi bir bölümünde okuyorum
Matematigim cok kötüydü
Ama dört işlemim her zaman iyidir
Ygs nin basit konularına yogunlaş
Yapma ihtimalin olmayan çok zor şeylerle vakit kaybetmel yerine alanına göre kendini geliştir.
Turkçe ve edebiyatta dersaneseki en yüksek neti çıkarmıştım gercek sınavda.
Cografya ve tarihe de bol bol soru çözerek gözüm kapalı hepsini yapıyorsum
Matematigim hiç bi zaman çok iyi gelmedi ama yapabilme ihtimalim olan seylere o ladar yogunlaştm ki..
Sabah 10 da baslar gece 11 e kadar aralıksız çalıştım öss senemde
Fedakarlık etmeden başarı zor
İnşallah sen de benm gibi yerleştrme sonucunu görünce mutluluktan konusamayacak kadar havalara uçarsın canım
Asla pes etme
Bu bi zeka isi degil
Dizini kırıp zihin yogunlaştrma işi:nazar::16:

evet hep temelden kaynaklanıyor işte temelim sağlam değil:19: teşekkür ediyorum yorumunuz için:16:

evet canım işte temel eksik olunca insan daha çok zorlanır. öğreten kişi de önemli dedim çünkü benim ortaokuldaki öğretmenim ve lisede 2. sınıftaki öğretmenim çok kötüydü, hiçbir şey anlamıyordum, sorun bende diye düşünmeye başladım hatta. özel ders aldım ve kendime güvenim de geldi, çünkü anlamaya başlamıştım artık. illa özel ders almak da gerekmiyor artık. benim zamanımda nette bu kadar çok yardımcı kaynak yoktu... nette konu anlatım videoları oluyor. belki güzel bir şekilde anlatan videolar bulabilirsin... bir de bir yayınevinin "keyifli matematik" diye bir kitabı var tam hatırlamıyorum, belki o kitap da güzel anlatıyor olabilir.

İyi bir üninin iyi bir bölümünde okuyorum
Matematigim cok kötüydü
Ama dört işlemim her zaman iyidir
Ygs nin basit konularına yogunlaş
Yapma ihtimalin olmayan çok zor şeylerle vakit kaybetmel yerine alanına göre kendini geliştir.
Turkçe ve edebiyatta dersaneseki en yüksek neti çıkarmıştım gercek sınavda.
Cografya ve tarihe de bol bol soru çözerek gözüm kapalı hepsini yapıyorsum
Matematigim hiç bi zaman çok iyi gelmedi ama yapabilme ihtimalim olan seylere o ladar yogunlaştm ki..
Sabah 10 da baslar gece 11 e kadar aralıksız çalıştım öss senemde
Fedakarlık etmeden başarı zor
İnşallah sen de benm gibi yerleştrme sonucunu görünce mutluluktan konusamayacak kadar havalara uçarsın canım
Asla pes etme
Bu bi zeka isi degil
Dizini kırıp zihin yogunlaştrma işi:nazar::16:

ne güzel sevindim senin adına darısı bana inşallah bakalım ygs lys ve kpss sınavına girecem bende:nazar:. umarım bu sefer olur :16:

Son düzenleme:
Kps sınavına çalışmaya başlamadan önce benim matematiğim 0 dı.
Bildiğin 0 hiç anlamazdım.

Temel kavramlardan başladım.Kuzenim matematik öğretmeni ondan yardım aldım. 3. ayın sonunda 30 soruda 25 net yapar oldum.
Hatırlıyorum da ilk zamanlar geceleri rüyamda bile matematik çözerdim :9:
Matematik sevilesi bir şey aslında yaptıkça yapasın geliyor

Back
X