Mavi ter?

Salon Kadini

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
12.430
37.247
528
Merhaba anneler

2 yasinda bir kizim var, kendisi yaz kiş, gece gunduz demeden terleyen (sirt, ense ve yuz bolgesi, sacli derinin enseye ve yuze yakin kisimlari) bir cocuk.

Oyle ki kisin incecik penye tulumla dahi ustunu ortemezdim, terlerdi cunku, halen daha ayni sekilde.

Biliyorum terlemek bir cok cocukta onemsiz gorulen bir sorun, bizde de oyle goruyorlar, bazi cocuklar terler, bademciklerini buyuyunce aldirin gecer, geniz eti vardir, burnu tikalidir diye diye 2 yasina geldik.

Bircok farkli branştan hekim bu konuda tahliller yapti ancak asla su sebepten terliyordur diye bir sonuc alamadik ama kastettigim terleme oyle sirta bez sokayimda emsin rahatlasin boyutunda degil, cocugun yattigi yerde vucudunun sekli cikiyor islakliktan.

Ama benim bundan daha cok dert ettigim bir problem var, cocugumda bazi zamanlarda sadece ense bolgesinde kiyafetlerine mavi renk veren bir ter olusuyor.

Kromhidrozis acisindan degerlendirildi ama o da ense bolgesinde değil, koltuk alti ve ozel bolgede mavi renk vermesiyle bilinen bir rahatsizlik.

Bu mavi teride yine bircok brans degerlendirdi ama alinan suruntu testlerine mavi leke birakmadigi icin yine sonuc alamadik.

Doktorlar kiyafetlerle, kiyafetlerin boyasiyla alakali olabileceğini dusunuyorlar, yalniz sorun su ki, renkli kiyafetler degil bembeyaz organik pamuklu tshirtlerde de ayni sorundan muzdaribiz.

Bizim gibi ensede mavi renk veren terlemeyle ugrasan birileri var ise ve tani alabildilerse rica ediyorum bana ulassin. Altta yatan bilinmeyen bir hastalığın belirtisi olabilir diye aklim cikiyor zira.

Mune Kazen basligimi herkesin gormesini saglayabilir misiniz acaba? Tesekkur ediyorum.

Kıyafet değil de farkında olmadan yatak yastık ya da yattığı puset felan oranın rengi geçiyor olabilir mi
Bunlarida dusundum, surekli altina farkli çarşaflar serdim, yine organik pamuklu bembeyaz havlular serdim ama yok farketmiyor o mavi leke cikiyor, oyle her gun cikan birseyde degil ayda 5-6 gun yasiyoruz bunu.

Tek emin oldugum sey, emzirmeyi kestikten sonra daha az yasiyoruz bunu.

Oyuncak olabilir mi? Bazı çocuklar oyuncağına sarılarak uyur. Her zaman olmuyorsa ona sarıldığı günler belki oluyordur

Serdiginiz çarşaflar ve giydiği beyaz tsortlerden örnek alınamadı mı acaba ilk defa duyuyorum ya inşallah çözüme ulasır sebebi bulunur

Oyuncak olabilir mi? Bazı çocuklar oyuncağına sarılarak uyur. Her zaman olmuyorsa ona sarıldığı günler belki oluyordur
Olabilir mi olabilir pembe kiyafetli bir minnie mouse ile uyuyor, gerci onda hicbir renk solmasi yok, kac kere yikandi, rengi atan bir oyuncakta degil ama gozlemleyeyim bunuda.

Serdiginiz çarşaflar ve giydiği beyaz tsortlerden örnek alınamadı mı acaba ilk defa duyuyorum ya inşallah çözüme ulasır sebebi bulunur
Carsafa hic renk vermedi, kiyafetleride birkac kez ornek olsun diye goturdum aslinda ama ordanda sonuc alamadik, gerci onemsediler mi onada emin degilim.

Benim aklima sadece bakir spiralim olmasi sebebiyle cocuguma da bakir gecebilecegi gelmişti (cunku benimde ic camasirima mavi boya cikiyor) doktor sutu biraktiktan sonra tamamen kesilmesi gerekir bu durumda dedi ama gecmedi, kendi doktoru buna yonelik bakilabilecek her testi uyguladi (tum metabolizma kan ve idrar testleri dogdugundan beri yapiliyor zaten) sonuc yok.

Benim aklıma direk mantar geldi. Acaba sırtında falan farketmeden mantar bakteri falan var da o mu terin rengini değiştiriyor?
Yapay zekada bunu yazdi bende dermatologa soyledim, suruntu bakti ama cikmiyor Donya, cildinde herhangi bir puruz, kabariklik, leke, dokuntu vs hicbir sey yok.

Yani tip literaturune gecmis ornekler var ama hepsi ya ozel bolgede ya da koltuk altinda olusmus renkler, ensede renk veren tere dair ben hic arastirma bulamadim. Kastettigim orneklerdede sadece mavide degil kahverengi, kirmizi gibi renklerde de ter lekesi olusabiliyormus. Bizde sadece ensede ve mavi renkte oluyor, isin garibi sadece gece teri mavi renk veriyor.

Birsey cocugumu boyuyor ama ben bulamiyorum, beyaz tenlide bir cocuk hatta fazla beyaz, yani cilt rengide sebep olabilir diye dusunuldugu oldu pigment bozuklugu olabilir dediler ama bu da aklima yatmiyor niyeyse.

Altinda yatan herhangi birsey yok diye duymak istiyorum aslinda, hani biri ciksin, benimde kiyafetlerim ensesinde yillardir mavi renkte ter olusuyor ama cok saglikliyim desin, cunku tiptan sonuc alamiyorum. Cocuguda yoruyorum zaten baska sebeplerle birkac farkli bolumden takipli.

Deterjan kalıntısı terden renk değiştiriyor olabilir mi?
O bazı zamanlarda ortak olarak yaptığınız bir şey var mı? (Yemek, deterjan, ilaç, oyuncak, kıyafet vs)

Bazı beyaz kıyafetlerde renkli iç dikiş olabilir ensede şu etiket hizasında iç dikiş kalmış olabilir mi?
Fark etmediğiniz bir yerden bulaşıyor sürünüyor olabilir mi?

sık olan bir şeyse ense kısmına gazlı bez yapıştırsanız uyurken, örnek alabilmeniz için böylece gerçekten etinden mi boya akıyor yoksa terle teması kesince dışarıdan akan bir şeyler mi engellendi onu görürsünüz. Eğer terse örnek de almış olursunuz.
Yatağında o kısma mantar veya bakteri mi bulaştı acaba? Yatağı ters yüz etseniz?

Deterjandan olabilir diye cok sayida deterjan degistirdim, piyasadaki tum bebek deterjanlarini organikler ve kimyasal olanlar dahil denedim, buyuk kizimin kiyafetleri, camasirlari, carsaflariyla birlikte yikaniyor, onda hic boyle bir sorun yok.

Sık olan birsey degil ama ensesine pamuklu dikissiz bez yerlestiriyorum onada cikiyor, hatta doktorlar kiyafet boyasi diye israrli konusunca (mesela sirti boyamiyor kıyafetleri) bezde de boya var diye dusunerek kagit selpakla yatirdim birkac kez ondada cikti. Hic gazli bez yerlestirmek aklima gelmedi ama onuda deneyeyim, ornek alinabilir mi gazli bezden (gerci kiyafetlerinden alinan örneklerden bir sonuc alamadik)

Benim oğlum da çok terliyor, küçük pda hastası. Okadar tetkik yapıldıysa kalbine de muhakkak bakılmıştır diye düşünüyorum.

Ay aklıma mutantlar filmi geldi :) inşallah hiçbir şeyi yoktur belki özel bir gücü vardır ne malum. Çok araştırma yapılmış bir şey bulunmamışsa bence muhakkak bir yerden geliyordur. Ne zamandır var bu? Uyur gezerliği var mıdır? Mesela gece kalkıp kendisi boyaların üstüne falan yatıyor olabilir mi? Ya da mavi renk veren herhangi bir gıda tüketiyor mu?

Bakteri yattığı yerin yüzeyinde de olabilir , yastık (içindeki pamuklar ağartıcı bir işlemden geçtiyse terle ağartıcı renk verir) , kumaş oraları da bir elden geçir istersen.

Benim oğlum da çok terliyor, küçük pda hastası. Okadar tetkik yapıldıysa kalbine de muhakkak bakılmıştır diye düşünüyorum.
Kalbine bakildi ama bu sebeple degil, baska bir gerekceyle bakilmisti 2 kez. Sizdede boyle mavi terleme var mi?
Uyurgezer degil, :)

Ve Umarim super guctur bu da bir anlami olur :)

Yurumedigi zamanlardan beri var ama tam ne zaman basladi dersen, sanirim 6 aylık falandi ilk mavi teri dikkatimi cektiginde, oncesini hatirlayamiyorum.

Boyali gida hayatimizda hic yok, boyayabilecek tukettigimiz tek sey cilek, onuda direkt kiyafetlerin ustune surmustum.

gizemliasli bebeklerime temas eden seylere hic ozon yada soda kullanmadim aslinda, yine de degerlendireyim bunu, yastiklari yikayip bastan deneyeyim.

Ben su mesaja mavi terli elimde kalan 1-2 parca kıyafetten örmekte koyayim. Bunlar kiyafetlerin yikandiktan sonraki halleri. Kopcali bir kiyafet goreceksiniz ama bu sorun kopcasizlardada oluyor onu belirteyim, ben ilk birkac sefer kopcadan pas akiyor diye dusundugum icin belirtiyorum. Alttaki kirmizi renk bir ortu kiyafetlerle alakasi yok, o ortunun kizimada temasi yok, sadece gorunur olsun diye onun ustune sererek foto çektim. Buradaki kiyafetler gunlerce renk cikarticili suda bekletildi bu arada.

Eklentiler

• 1000091194.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 229
  • 1000091195.webp
    7,2 KB · Görüntüleme: 211
  • 1000091196.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 186
  • 1000091197.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 226
Tesekkur ediyorum Kazen, bu arada bildirimde mavi ter oldukca normaldir diye belirtmissiniz, benim gorustugum tum doktorlar, koltuk alti ve ozel bolgede mavi ter ya da vucut sivisinin cok normal oldugunu soylediler, katiliyorum ama ensede hic boyle bir durumla karsilasmadiklarinida soyluyorlar.

Kan tahlilinde nötrofil değerleri nasıl Yani beyaz kanı ne durumda? Bağışıklık düşünce çok fazla terleme oluyor. Benim oğlumda da çok terleme vardı bebekken yattığı yer ıpıslak olurdu. Şimdide terler ama biraz azaldı.

O mavi renk kullandığınız deterjan veya sabunlardan olabilir mi?

Geçmiş olsun benim oğlum yaz kış çok terleyen bir çoçuk birinci sınıfa giderken ensesinin koyu mavi olarak terlediğini fark ettim sonra sağlık ocağına götürdüm cildiyeye randevu bulamdıgım için hekimde hangi şampuanı ve deterjan kullandığımı sormuştu değiştir muhakkak cildine iyi gelmiyor demişti
Değiştirdikten sonra daha denk gelmedim 11 yaşına girecek hala çok terliyor ter bezleri hızlı çalışıyormuş o yüzden dedi doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…