Mavi ter?

Mavi ter konusuna birsey diyemem zira ilk defa görüyorum ,resimlere baktım sanki birşey boyamış gibi bilemedim(bazı markaların kıyafetleri leke bırakabiliyor acaba o tip birşey mi,oğluma aldigim bir esofman altı diğer giysilerini irili,ufaklı maviye boyamıştı makinede yıkanırken)ama terleme konusunda alerji yönünden bakılmadıysa ona baktırın derim.
Alerjik benim 2 çocuğumda ve 6-7 yaşlarına kadar aşırı terliyorlardı,özellikle kafa kısımları. Kızım 13 oğlum 7 yaşında şu an daha normal terlemeleri. Eskiye nazaran. Yasi itibariyle testler doğru sonuç vermeyebilir oğlumda yaptırdım bebekken alerji testi hafif çıkmıştı bir iki şeye alerjisi ama zamanla farkettik ki farklı farklı şeylere alerjisi çıktı,zamana yayarak aştık,alerji düzeldikçe terleme azaldı.

Yok yok sen değil, kullandığın ürünler (yastığın içindeki pamuklar özellikle) ağartıcıyla beyazlatılır onlarla temas eden terde renk değişimi olabilir. Şampuanı sabunu test ettin dimi?

Metabolizma hastalıklarına gittiniz mi? Cerrahpaşa metabolizma çok tavsiye ederim metabolik bir şey gibi duruyor ama bilemedim tabi.

Kan degerleri yasiyla uyumlu cikiyor, oradan hicbir sonuc alamadik, detayli (metabolik kan tahlilleri) kan tahlillerindende sonuc alamadik, hatta kizim fazlasiyla guclu ve direncli bir cocuktur, cok zor hastalanir ama hep terlidir, mesela su an Ankara'da hava sicak ama geceleri 14 dereceye kadar dusuyor kendisini zibinla yatiriyorum, yinede terliyor.

Deterjanlarini ve sampuanlarini hep degistirdim bu surecte hem organik hemde organik olmayan urunler kullandim ama sorun ortadan kalkmadi. Diger kizim (4 yaşında) o da gece terler ama kardesi kadar degil, onda hic boyle boyama sorunu yasamadik. Hatta zibinlarinin tamami ablasindan kalma urunler, hepsi bembeyazdi bir tek gun sari ter lekesi dahi olusmamisti kucuk kizim kullanana dek.
Tesekkur ediyorum gecmis olsun kuzunuzada.

Yok yok sen değil, kullandığın ürünler (yastığın içindeki pamuklar özellikle) ağartıcıyla beyazlatılır onlarla temas eden terde renk değişimi olabilir. Şampuanı sabunu test ettin dimi?
Evet evet piyasadaki her turlu bebek deterjani, sampuani vs hepsini denedim, durum degismedi.
Metabolizma hastalıklarına gittiniz mi? Cerrahpaşa metabolizma çok tavsiye ederim metabolik bir şey gibi duruyor ama bilemedim tabi.

Kizim baska bir sebeple metabolizma takipli succulent, onlarda bu durum hakkinda arastirma yaptilar, birsey cikmadi.

Yani muhtemelen onemsiz birsey ama iste bunu yasayipta ya hicbir sey yok bendede var diyecek birine ihtiyac duyuyorum

Arkadaşımın koltuk altında mavi ter lekesi çıkardı. Gösterdiğinizden belki biraz daha canlı. Sizin krimhidrozis dediğiniz sanırım.

Bana herhangi bir eşya boya veriyor gibi gelmedi açıkçası. İçeriden olan birşey sanki.
Sizin bakır spiralin çamaşıra verdiği renkle kızınızın ter renginin örtüşmesi arasında bir bağlantı en olası geldi bana. Detaylı soramıyorum ama sizinde vücut sıvınızla ilgili deģil mi bu mavi renk? Kan değerlerine bakılırken bakır seviyelerine bakıldı mı mesela?

Tamamen fikir olsun diye yazıyorum yeterli bilgim yok alakasızda olabilir. Ama bakır neden dikkatimi çekti biliyor musunuz? Colloidal gümüş suyu duymuşsunuzdur belki. Bunu fazla içmekten dolayı bir amcanın cilt renginin maviye döndüğüne dair bir haber okumuştum. Tabi haber yanlış değilse, çünkü genetik olarak mavi renge sahip bir ailede var.

Aklıma gelen başka bir mavilik mongolid ırk geni taşiyan türk bebeklerin kuyruk sokumu bölgesinde doğumdan sonra beş gün falan mavilik olur. Ama sizin durumunuzla alakasız renk atma veya ter rengiyle ilgili bir konu yok burada.

Reactions: AAD
Sırt kısmı mı omuz mu fotoları görünce aklıma geldi ağız suyu akıyor olabilir mi ter değil de ondan olabilir mi diye düşündüm

Bebeğinizin terinin kumaşa mavi renk vermesi, oldukça ilginç bir durum olabilir. Bu tür bir renk değişimi, birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir. İşte olasılıklar:

1. İlaç veya Takviyeler: Eğer bebeğiniz bir ilaç ya da vitamin takviyesi alıyorsa, özellikle demir takviyeleri, terin rengini değiştirebilir. Bazı ilaçlar vücutta renk değişimlerine neden olabilir.

2. Yiyecekler veya İçecekler: Bebeğinizin yediği bazı yiyecekler veya içecekler de terin rengini etkileyebilir. Özellikle doğal ya da yapay gıda boyaları içeren gıdalar bu tür reaksiyonlara neden olabilir.

3. Cilt Reaksiyonları veya Enfeksiyonlar: Bebeğinizin cildinde bir alerjik reaksiyon ya da bir enfeksiyon olabilir. Bazen ciltteki bakteri veya mantar enfeksiyonları terle birlikte farklı renklerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

4. Genetik Faktörler: Bazı nadir genetik durumlar, terin rengini değiştirebilir. Ancak bu oldukça ender bir durumdur ve genellikle başka semptomlarla birlikte görülür.

Bebeğinizin sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, bir doktora başvurmanız iyi olur. Özellikle renk değişikliği devam ediyorsa ya da başka belirtiler varsa, bir uzmandan yardım almak faydalı olacaktır.

Mutlaka bakmışsınızdır ChatGPT 'in yorumu..

Allah şifa versin inşallah hiç üzerinde bile durmayacağımız basit bir sebepten olsun. Benim çocuğum da 2 yaşında zaman zaman sırt bölgesini kaşıyıp duruyor alerji dendi ama ne sebep oluyor bu alerjiye bende anlamadım doktor deterjan değişikliği falan olabilir dedi. Sen de bi deterjanı değiştir bakalım yediği içtiğine bi dikkat edebilirsin yani kendimce fikir veriyorum işte hiç duymadım çünkü bu durumu, iyi olsun inşallah da bişey çıkmasın

Aaa bi saniye e benim çocuklar küçükken de bu lekeler oluyordu. Yani bu zıbınların boyun kısımlarında özellikle. Ama ben hiç bi şey düşünmedim yani boya falandıe demiştim açıkçası aynı böyle oluyordu. Keşke bi tanesi olsaydı size atsaydım. Fotoları görünce direk hatırladım. Bence hepimizin çocuğunda bunlar oldu hatta o desenli zıbınların deseni kalkıyor herhalde diyordum. Gittikçe mavileşiyorlardı çocukların eski fotolarına bakıcam bulursam atıcam şimdi

Gümüş suyuna bakarken bakır suyunada baktım. Bir reddit kullanıcısı bakır yüzeyleri olan bir bara gittikten sonra dirseklerinde mavi renk oluştuğundan bahsetmiş. Yorumlarda da terle buluşan bakır iyonlarının mavi renk vermesinin çok olağan olduğunu söylemişler.

Yani şöyle birşey olabilir mi? Çocuğunuz ense bölgesinden fazla terleyen bir yapıya sahiptir. Vücudundaki bakır oranı fazlaysa terle beraber ağır metaller atılırken bakırıda atıyordur çamaşırına renk veriyordur.

Bir detay daha vereyim, benim yastığımın elyafları soğuk tutmaya yönelik bakır iyonları içeriyor. Markası Yataş. Yastığınızda böyle bir özellik var mı?

Aaa evett benim de yatağımda böyle özellikler var , dinlenmeye yardımcı ortopedik bilmemne diye yapıyorlar yataklara yastıklara

Bunlar küf ben net hatırlıyorum. Çünkü e bebekten mi alıyorsunuz? Bu zıbınlar bi süre kullandıkça böyle rutubet ve küf oluyor ıslandıkça. Kızınız da terlediği için küfleniyor. Ben de hatırlıyorum hatta bi süre sonra yeşile dönüyordu. Net hatırlıyorum yani

Öncelikle çok geçmiş olsun. Mavi ter hakkında hiç bilgim yok. Sadece eşimin atletlerinin koltuk altları çok terlediginde mavimsi bir renk alıyor. Fakat hiç üzerine düşünmemiştim siz bahsedene kadar.
Benim kızımda bebeklikten beri çok terler. Yastığı sırılsıklam olur geceleri. Ben gece bir defa yastık kılıfı ve üstünü komple değiştiriyorum. Yattığı odada cam açıyorum. Benim kızımda terleme sebebi astım, bu yüzden sorun olarak görmüyorum daha çok uyku kalitesini bozmasını engelliyorum. Astım ya da alerji bakımından degerlendirildi mi kızınız? Benim kızım da alerji kaynaklı astım var. Baş ve boyun bölgelerinin terlemesine sebep oluyor.

Aaa evett benim de yatağımda böyle özellikler var , dinlenmeye yardımcı ortopedik bilmemne diye yapıyorlar yataklara yastıklara

A yataktada mı var? Kullanımı yaygın demek ki. Yastığımdan çok memnunum, aldığım his psikolojik değilse gerçekten serin bir yapısı var.

Gunes kremi ya da nemlendirici bir krem kullaniyor musunuz? Ben de ogluma gecen gun yuzune gunes kremini fazla kacirmisim. Sicaktan terleyince yuzunun yan tarafi mavi oldu. Uyduruk bir gunes kremi de degil ve anti alerjik olanlarindan aldim. Boyle bir sey olmasi mumkun mu?

Vücudunda ki bazı bakteriler ve mantarlardan dolayı terin renk değiştirme olasılığı olduğunu okudum az önce sahte renkte terleme (Pseudochromhidrosis) olarak geçiyormuş .

Uşenmeyip googleda inilizce arattim
İlk sirada redditte cikiyor, baska insanlarda da varmış.
Forumda yine böyle bir konu açılmıştı ama tarih hatirlamiyorum

Chatgbt diyorki deterjan kalıntısı yapar. Attığınız fotoğraflardaki mavilikler bence makine sıkma yaptığı esnada deterjanı en fazla toplandığı yerler olabilir. Buda terle tepkimeye girerek mavi renk veriyor olabilir. Eğer dediğiniz gibi aşırı terleyen bir çocuksa tek bir noktada değilde daha büyük mavilikler görüyor olurduk. Kumaşlar boyandığı esnada istedikleri tonu tutturmak için içine bir kaç renk daha koyarlar. Mesela beyazlarda atlet gibi çoğunlukla mavi vardır. Lacivertte kırmızı mor, sarıda yeşil olabilir. Belki boyasını kusuyordur terle birleşince. Ama deterjandan veya boyadan gibi geldi bana.

Sırt kısmı mı omuz mu fotoları görünce aklıma geldi ağız suyu akıyor olabilir mi ter değil de ondan olabilir mi diye düşündüm
Ya erkeklerin hani gomlek yakalarinda renk degisikligi olur ya tam o bolge mavilesiyor iste, agiz suyu oraya erisebilir mi hic dusunmedim, arkadan onede uzandigi oluyor lekelerin.
ChatGPT, Gemini, Outlier denemedigim yapay zeka kalmadi :) onlarda kromhidrozise baktirin diye oneriyor genelde ve bu yazdigin onerileri hep denedim
Vallahi cok mutlu olurum simdi mavi renk olusan zibin ve tulum markalarimizi yazayim.

E-bebek'in hellobaby'leri, lcw'nin (cit cit gozuken lcw hatta), boynunda belirgin mavilik olan ve mavi deseni olan pijama ustu markasiz birsey (bu yuzden cok suphelenmistim kendisinden, boyar boyamazda bir daha giydirmedim) sari renkte olan tulum yine lcw, h&m'den aldigim birkac zibin, gap'ten aldigim birkac atlet bunlar hatirladiklarim, zaten bu mavi leke olan seyleri temizleyemedigim icin cope atiyorum mecburen, o yuzden cok ornekte gosteremiyorum aslinda, bulursaniz kiyafet fotolarini lutfen benimlede paylaşın.
Bakir'in mavi renk boyama yaptigini biliyorum aslinda, konunun bakir ile ilgisi oldugunuda acikcasi dusunuyorum. Bakir spiralim var, kucuk kizim 4 aylikken taktirmistim, o gunden beri her yumurtlama donemimde camasirima mavi akinti cikiyor, hatta bu sebeple ben hep spiralimin bakir kalintisi sutumle kizima geciyor diye dusundum hep, kendi jinekologuma, cocugumun pediatristine, dermatologa, metabolizma doktorumuza herkese sordum, ilgisi olamayacagini dusunuyorlar.

Bakir spiralinin zehirlenme yapabildiginide okumustum ama yine doktorumun dedigine gore zehirlenmis olsaydım, coktan hastanelik olmustum.

Cok ikilemdeyim.

Bizim yastiklar ve yataklar hep visco, hic bakir olduguna dair bilgi vermemislerdi satin alirken ya da serinletme ozelligi var diye hic anlatmamislardi. Yani boyle bir ozelligi olsaydı ben mutlaka bilirdim, merakli bir musteriyimdir.
Bizim hep mavi, renk değişikliği hic olmuyor, kuf/pas akiyordur diye dusundugum cok oldu ama kuflenmis bir zibinimiz vardi onunki kirmizi kahverengi arasi bildigimiz kuf rengiydi ve o kuflenen zibin e-bebek'in markasiydi.
Koltuk altinda mavi renk ter bende duydum, hatta gorustugum doktorlarda "koltuk altindan mavi renkte ter ciktigini biliyoruz ama ensede hic duymamistik" diye anlatmislardi, hatta oradaki ter bezlerinin ve ensedeki ter bezlerinin detayli aciklamalarini yapip neden mavi ter olamayacağını da anlatmislardi.

Ben emzirdigim donemde (yatarak emzirdigim icin) sutumun kizimin yanaklarindan suzulup ensesine aktigini ve sutumun boyadigini dusunuyordum, sutum hicbir sutyenimi boyamadigi halde, belki agiz salgisiyla birlesip mavi renk veriyordur diye umut ediyordum yalan yok.

S so lame

Iki kizimada ayni urunleri kullaniyorum aslinda, birine değiştirdiğim urunu digerine kullanmiyorum ki gozlem yapabileyim, digerinde hic boyle mavi renkle karsilasmiyorum.

Bir de oyle birsey ki hani her gun olsa gozlemleyebileyim ama yok mesela 1 ay olmuyor sonra 10 gun ust uste boya cikiyor. Hani oturup her yedigimizi mutlaka not alsam, o gun surdugum kremleri vs not alsam bile bulamadim sorunu ama ne zaman mavi terle karsilassam, bu deterjanda, sampuanda sorun cikardi diyerek yeni bir urune geciyorum.

Mesela bakir iceren yiyecekleri dusundum, iste sakatatlar gibi ama cocuguma sakatatta yedirmiyorum ilikli kemik suyu haric evimize sakatat girmiyor, tuketmeyi tercih ettigimiz seyler degil.

Vücudunda ki bazı bakteriler ve mantarlardan dolayı terin renk değiştirme olasılığı olduğunu okudum az önce sahte renkte terleme (Pseudochromhidrosis) olarak geçiyormuş .
Evet buna bakildi, hatta bunun sadece koltuk alti ve kasiktaki ter bezlerinde olusabildigini soyleyip direkt elediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…