Mavi ter?

Uşenmeyip googleda inilizce arattim
İlk sirada redditte cikiyor, baska insanlarda da varmış.
Forumda yine böyle bir konu açılmıştı ama tarih hatirlamiyorumEki Görüntüle 3645306
Bunu bende okumustum, bir ara doktorumuza surekli boyle makaleler, ss'ler atip darladim kadini ama bunlar hep koltuk alti ve kasik bolgesindeki ter bezlerinde oluyormus, o bolgelerin bezleri mavi ter uretiyormus, benim kizimin ensede oldugu icin bunla alakasi olamayacagini söylediler, yani kasik ve koltuk altindaki ter bezleriyle ensedeki ter bezleri arasındaki calisma prensibi farkliymis sanirim.
Su dediginiz bana mantikli geldi camasir makinasinin sıkma yaparken deterjani ense bolgesine sıkıstırması, her kumasta birazda olsa boya oldugu vs kismi.

O halde ben yikama yaptıktan sonra, bir turda bos makinada durulama yaptirayim, belki faydasi olur

Biraz araştırdım da farklı şeyler çıkmıyor ki ya bence mantar veya bakteriden sebep oluyor ter şeffaf renksiz olduğu yazıyor her yerde

Biraz araştırdım da farklı şeyler çıkmıyor ki ya bence mantar veya bakteriden sebep oluyor ter şeffaf renksiz olduğu yazıyor her yerde
İste bende hep bu noktada tikaniyorum, yani basliktaki fikir ve önerilerin hepsini yaptim, birkac yeni fikir daha buldum en azindan.

Ama baslik acmaktaki asil sebebim, biri ciksin ve bendede mavi ense teri vardi, simdi turp gibiyim, kafaya takilacak birsey degil desin istiyorum.

Bakır yazdığınız için benim fikirlerde bakır üzerinden çıktı açıkçası Birde sütten kestikten sonra azaldığından bahsetmiştiniz. Yoksa aklıma gelmezdi veya gelsede yazmazdım konuda çok alakasız durma ihtimali var. Ama bakır zehirlenmesi denecek kadar fazlalık olduğunu bende düşünmedim o daha belirgin etki bırakıyor dediğiniz gibi. Vücuttaki normal referans aralığı hakkındada bilgim yok. Siz sağlıkçısınız normal bir kan testinde bakıra bakılmıyor değil mi? Vücutta az miktarda bulunuyor zaten. Ama kızınızda bakıldı sanırım. Bakılabilecek tüm değerlere bakıldı demiştiniz.

Mavi küf asıl peynirde veya meyvede olur diye biliyordum, tekstilde genelde kara veya yeşil küf biliyorum. Buna baktım; mavi küf bazen koltuk, halı gibi tekstilde olabilirmiş. Suya maruz kalmaya devam etmesi durumunda da rengi yeşile veya siyaha döner diyor. Donya hanımın bahsettiği renk muhtemelen küf gerçekten.

Hiçbir bilgim yok ama aklıma şu geldi hani bazı insanların cildinde bazı makyaj malzemeleri oksitletinir farklı renk alır ya öyle bir şey mi oluyor acaba terin ilk çıkış anını hiç takip ettiniz mi çıkışı da mavi mi

Emzirmeyi Tamamen mi bıraktınız yoksa ara ara gene emziriyor musunuz ve ne zaman bıraktınız Eğer tamamen bıraktıysanız emzirmeyi

Geçmiş olsun Akapunktur yada cerrahi olarak tedavi düşünülebilir tabiki belli bir yaş aralığında çok fazla bir terlemeden bahsediyorsunuz gibi geldi bana mutlaka böbreklere bakılmış herhangi bir büyüme tespit edilmemiştir .Zaten herşey normal denmiş bende endiselendirmek için yazmıyorum birşey yok dediklerine göre yoktur ve sizde bilinçli insanlar olduğunuza göre ense bölgesine bulaşıyor olabilirmi vücudun diğer kısımlarından yatarken dönüyor elini sürüyor bir şekilde .Öyle değilse bile bence endişe etmeyin sonuçta sağlık anlamında çocuğunuzda bir duraksama yada gerileme yoksa .Daha ilerde aşırı terleme için alınabilecek tedavi şekillerinden uygun olanı düşünebilirsiniz Mavi terin normal kabul edildiğini bilmiyordum fakat anormal kabul edildiğinide duymadım bildiğim bazen vücudumuzdan çıkan sıvılarin rengi olması gerektigi gibi olmadığında bile normal kabul edilebiliyor diliyorum sorunsuz sıhhatli büyüsün evladınız..

Çok çok geçmiş olsun inşallah canım benim.

Gerçekten de mavi renk fotoğrafı görene kadar ne kadar mavi olabilir ki diye düşündüm ilk kez görüyorum böyle bir durum eğer hiç bir bulgu yoksa endişe etmeyiniz bence sağlıkla büyütün

Salon Kadini geçmiş olsun

Aşırı terleyen biriyim, aynı kızınız gibi yatağa resmen şeklim çıkar o yüzden üzerime kış mevsiminde bile kalın şeyler örtemem, kıyafetlerimi nefes alan kumaşlardan seçmek zorundayım, keza yastık kılıfı nevresim vb mutlaka pamuklu olmalı.

Ben bunun için bir tedavi istemedim zira herkese göre daha sık duş alarak yattığım odayı serin tutarak kendimce birtakım önlemlerle aşırı terlemeyle başa çıkıyorum.

Tüm tetkikleri yaptırmışsınız, bir sonuç alana kadar da tetkikler devam edecektir zaten ama mavi ter deyince ve bu her zaman değil zaman zaman olunca aklıma ilk gelen, kızınıza vitamin takviyesi veriyor musunuz veya mavi terlediği zamanlar benzer şeyleri mi yiyor?

Biliyorsunuz dışarıdan alınan vitamin takviyeleri idrar rengini de değiştiriyor, terin rengini etkilemesi de mümkün veya mavi terlediği zamanlar tere o rengi verecek gıdalar tüketiyor olabilir mi?

Kullandığı bir ilaç var mı belki ondan dolayı olabilir tepkime ile alakalı

Benim kızım 8 aylıkken farkettim popo kısmı maviydi doktora sordum hemen gecenin bir yarısı türk irkinda olabilen bir şey zamanla geçer dedi gerçekten de geçti bir popo diğerine göre daha da koyu maviydi çok tuhafıma gitmisti

Evet sizde veya eşinizde moğol kanı olduğu anlamına geliyor. Genetik olarak o bölgede böyle bir pigment görülmesi normal. 8 aylığa kadar devam edebileceğini bilmiyordum

inşallah kötü bir şey değildir sizin elinizde götürdüğünüz elbiseyi atleti falan inceleme şansları yok mu ? ya da uyku apnesi gibi uyutuyorlar ya mesela çocuğu da uyutsalar da terler terlemez test yapılsa

Ter tuzlu bir bileşen olduğu için,islaklığı ile beraber,muhtemelen ense tarafı daha çok terliyordur, mürekkep yazılarını çözmüş olabilir müslın bezdeki görseller için,atlet için ise dikiş kısımlarında var kullanılan ipin boya rengini çözmüş olabilir mi,tepkime sonucu mavi renge dönme

Peki doktorlar hiçbir şey bulamayınca size ne dediler yani yapısal olabilir filan demediler mi içinizi rahatlatacak bir şey vs. Yani sizi tedirgin eden bir öngörüde mi bulundular. Çünkü kendi kızımdan biliyorm bazen hiçbir şey çıkmıyor tam mutlu oluyorum kapıdan tam çıkacağım siz takip edin bir şey olursa getirin diyorlar sinir krizi geçirmelik bir durum. Ama bazen bir seyler gerçekten sebepsiz oluyor yada biz bilmiyoruz

İnşallah şifa bulur tez zamanda

İnşallah sebebini bulursunuz garip bir olay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…