Mavi

Teşekkür ederim

Çok güzel isim bence. Ben bekarım. Böyle evlilik çoluk çocuk hayalim olmadığı için beslediğim hayvanlara isim koyarım. Muhabbet kuşumun ismi yapraktı. Yaprakla oynamayı çok severdi.
Beyaz kedim vardı erkek. Onu ilk kokladığımda hacı yağı kokuyordu adını hacı koydum.
Şimdi ki yavrumun ismide “Gece” normalde nyx (niks) gece tanrıçası demek ama Türkçe kullanıyorum.

Ben de kızıma ay ismi koydum. Amaaan elalem ne der düşüncesini bi bırakın. Dalga geçerlermiş de cart curt. Hayatımızı bazı gerizekâlıların dalga geçmemesi için düzenleyerek yaşayamayız.

Çilek bence de güzel değil ama renkler koyuluyor genelde, ben de kararsiz kaldığım için sizlerden yorum istedim
Mavi ismi hep kızlara konuyor sanırım bir dizi vardı oradaki kadının adı da mavi oyüzden heralde...

Bence ileride çocuğun tepkisi ne yönde olur onu düşünerek koymak lazım. Ama bu isimde çok moda yani ilerde de çok karşısına çıkacak bir isim yadırgamaz heralde...

Ben de kızıma ay ismi koydum. Amaaan elalem ne der düşüncesini bi bırakın. Dalga geçerlermiş de cart curt. Hayatımızı bazı gerizekâlıların dalga geçmemesi için düzenleyerek yaşayamayız.
Ya aslında burada baska insanların ne düşündüğünden ziyade ,ilkokul kısmında falan çocuğum sıkıntı yaşar mı diye düşünüyorum daha çok.Ama su an koyulan isimlere bakınca Mavi de çok klasik bile kalıyor

Evet benim de tek çekincem bu

Benim öğrencinin adı maviş ama kız esmer
İsmi ile müsemmalik arıyorum
Mesela yoklamada maviş deyince sarışın bekledim
Kız mavisin tam ziddi.
Bir öğrencim adı güneş kızda güneş gibi sapsarı masmavi gözlü.
Yani böyle ismi ile uyumlu olunca daha hoş duruyor
Sonuçta sizin kararınız.
İçinize sindiyse koyun.
Ben kendimce değerli gördüğüm şahsiyetlerin isimlerini koymayı seviyorum.
Tarihten olur edebiyattan olur.
Önemli insanların yada fikrime uygun insanlarin isimleri daha manali geliyor.

Teşekkürler

Bundan 7 yıl önce kızıma hamile iken eşim illa mavi olsun dedi. Hiçbir şekilde kabul etmedim de sevmedim de. Tercih meselesi. Şimdi her yerde mavi ismi duyar oldum o yüzden yadırgamıyorum. Ama yine de katmazdım. Ben biraz gelenekçiyim. Zeynep Ayşe gibi ismi ne olursa olsun sağlıklı bir yaşamı olsun inşaallah

Evet benim de tek çekincem bu
Benim kızım olursa ismini Leyla düşünüyorum erkek olursa Ali.

İlk kızımın isminide aylarca uzuun bir liste yapmıştım ama liste dışından bir anda aklıma gelen bir isim koydum

Siz yinede araştırın belki daha güzel bir isim bulursunuz. Veya iki isim olabilir en azindan maviyi sevmezse ikinci kullanabileceği bir isim olur. Maviyi severse hep maviyi kullanırsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…