Maya Takvimi Maya Kehanetleri 21 aralık 2012

Bu arada Semra Özal gerçekten orada... Otelde çalışan yakın arkadaşım söyledi. Çok şaşırdım :S

Cuma gününe takılanlar içinde bir bilgide bendennn 6 mayıs 2000de de kıyamet söylentisi vardı gezegenler biraraya gelecek kıyamet kopacak vs gibi saçmalıklar çıkmıştı o zaman facebook vs gündemde değildi o yüzden bu kadar abartılmamıştı.Neyse söyleyeyim 6MAYISTA Cuma gününe denk geliyordu.Lütfen böyle şeylere inanmayın artık

21 Aralık 2012. Maya takvimine göre, kıyametin yaşanacağı tarih... Sadece üç gün var.
Bu inanışın en büyük kaynakları o dönemden kalan tabletler... Mayalılara ait bu yazıtlardan biri Meksika'nın Tabasco kentinde sergileniyor.
Yazıtlara ilgi o kadar yoğun ki şimdi de bir kopyası Cancun'da yeni açılan bir müzede sergileniyor.
MÜZE ZİYARETÇİLERLE DOLUP TAŞIYOR
Cancun'daki yazıtın orijinali, 7. yüzyılda Maya hükümdarı Bahlam Ajaw dönemine ait.
Maya takvimi, 394 yıllık periyotlardan oluşuyor. Bu periyotların her birinin adı Baktun. 13. Baktun, 21 Aralık 2012'de bitiyor. 13 rakamı, Maya kültüründe kutsal bir rakam. Bu nedenle, birçok kişi bunu kıyametin kopacağı tarih olarak kabul ediyor.
Uzmanlar 21 Aralık tahmininin yapıldığı altı taşın olduğunu söylüyor. Bunların üçü kayıp. Cancun'da kopyası sergilenen yazıt ise elde bulunan üç taştan biri.
Tablete ilgi büyük ama müze çalışanları 21 Aralık öngörüsüne inanmıyor :
Taşlarda belirtilen öngörülerin doğruluğu 3 gün sonra belli olacak. Yani 21 Aralık'a kadar yeni müze çekim merkezi olmayı sürdürecek.

nihahaha az kaldı varmı bir degisim nasa butun iddaaları red ediyor marduk gezegeni carpması mumkun degil mars ile jupiter arasından gectigi soylenmis ve carpma olasılıgı olsa aylar yıllar oncesinden kendini belli etmesi gerekirdi denmis gunes fırtınasının dunyayı cokda fazla etkilemeyecegini soyluyorlar zaten her 11 yılda bir en yuksek degere cıkıp tekrar eski haline donuyormus gezegenlerin aynı sırada dizilmeside etkilemeyecek cunku 1962, 1982 ve 2000 yıllarında da bu yasanmıs ve dunya tek parca halinde duruyor demislerrrrrr

Son düzenleme:
Maya takvimine göre 21 Aralık 2012'de kıyamet kopacağı söylentilerine Mayalar'ın torunlarından açıklama geldi...

21 Aralık yaklaşırken, Maya takvimine göre bu tarihin dünyanın sonu olacağı yolundaki söylentiler de artıyor. Bugüne dek defalarca bilimadamları tarafından tersi söylense de film, kitap ve belgesellerle popülerleşen kehanet söylentileri artık bir endüstri halini almış durumda.

Mayalar'ın bugünkü torunları sonunda bu söylentilere ve kehanetin yanlış yorumlanmasına isyan etti. Guatemala'da yaşayan Maya kökenlileri temsil eden Oxlaljuj Ajpop adındaki topluluğunun lideri Felipe Gomez konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

"Aldatmaca, yalan ve gerçeğin çarpıtılmasına karşı sesimizi yükseltiyoruz" diyen Gomez, "takvimimizdeki zaman döngüsü hakkında söylenenler doğru değil" şeklinde konuştu.

Kıyamet günü ile ilgili yapılan turistik faaliyetler de eleştiren Felipe Gomez, bunun Maya Kültürü'ne yapılan bir saygısızlık olduğunu belirtti.

KIYAMET SÖYLENTİSİ TURİSTİK HAL ALMIŞ

Nüfusunun yaklaşık yarısını Maya kökenlilerin oluşturduğu Guatemala'da kıyamet söylencesi turistik bir hal almış durumda. Dünyanın pek çok yerinden insanlar ülkeye akın ederken, bazı faaliyetler bizzat Kültür Bakanlığı tarafından destekleniyor. Maya kökenliler desteğin turistik aktivitelerden, kendi kültürel faaliyetlerine kaydırılması gerektiğini savunuyor.

UZMANLAR "İNANMAYIN" DİYOR

Uzmanlar, 21 Aralık 2012 tarihinin, Maya takviminde bir döngünün sona erişi ve başka bir döngünün başlangıcına işaret ettiğini, bunun kıyamet şeklinde anlaşılmasının yanlış olduğunu belirtiyor.

Felipe Gomez'in liderlik ettiği grup da bu açıklamalara gönderme yaparak, döngünün sona ereceği tarhite kişisel, ailevi ya da toplumsal değişiklikler beklenmesi gerektiğini ancak dünyanın sonunun gelmeyeceğini vurguluyor.

Nasa'nın açıklamaları ben de araştırdım ve inanıyorum dediklerine ama şu foton kuşağı hakkında bir açıklama yok, ben ondan korkuyorum açıkçası neden onu hakkında nasa herhangi bir açıklama yapmamış.

Gülümseyerek okudum bütün yorumları. Bende yarını iple çekiyorum 21 aralık benim için özel çünkü doğum günüm tam 25 yaşında olcam şimdiden hazirliklara başladım. Ben böyle şeylere asla inanmiyorum bence birgün bunlar masal diye anlatılacak çocuklara bir varmış bir yokmus ... Diye aman arkadaşlar bunlar deli saçmalığından başka birşey değil

yalan yok korkuyorum gerçekten hele geceki fırtına falan bugün feci yağan kar ve kar fırtınası :S inşallah 22 aralık' ta görüşürüz

Şu anda korktuğum tek şey Marmaris açıklarında, denizin dibinde buldukları yanardağ. Dünyanın dört bir yanından biliminsanları oraya akın etmiş. Kayıp Atlantis kıtasını bilirsiniz. Bu kıtanın yok olmasına sebep olan doğal afetlerden birinin yanardağ patlaması olduğu söylenir. Öyle büyük bir patlamaymış ki, koskoca adayı denizin dibine göndermiş ve atmosferi saran kül kütlesi yüzünden haftalarca karanlıkta yaşamışlar. Tsunami dalgaları o dönemin tarım ve ticaret merkezi Mısır'ı öyle bir vurmuş ki, yıllarca çöller bataklığa dönmüş.
Atlantis'in Marmaris açıklarında bir ada olduğuna dair ciddi iddialar vardı ve söyleyenler de bilimciler. Tam 21 Aralık arifesinde ilginç bir keşif olmuş yani

İnsan inanamiyor ama "acaba" demektende alikoyamiyor kendini.. elektrik kesintisi olacak diyorlar fln fln birsuru seyler soyleniyor. Zaten yarin yanlislikla fln elektrkler kesilirse kiyamet kopacak die cildiririz
Yuce rabbim bilir kiyametin vaktini saatini. Koparsada kopsun napalm :) yicek ekmegimiz bu kdrmis ypck bisi yok.
Bakalm hp beraber gorecegiz yrn neler olacak..

Son düzenleme:
Kesinlikle kıyametin kopacağına inanmıyorum ama gerçekten de acaba demeden yapamıyorum. Açıkçası biraz korkuyorum:18:

21 Aralık 2012'de hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? Ankara Bursa İzmir Tekirdağ'da okullar tatil edildi mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi için neler söyledi? Hava sıcalıklığı düşecek mi?

İstanbul'da bugün yağış kuvvetlendi. Kar aynı etkinlikte gece geç saate kadar devam edecek.Geceden sonra aslında yarın akşam saatlerine kadar kar devam edecek ama nispeten zayıflayacak. Yarın sabahın ilk saatlerinde şu anki kalınlığın üstüne eklenmiş olur gecede 0'ın altında eksi 2 derecelerinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli sağanak yağmur(20-50mm), Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Bitlis ve Ağrı illeri ile Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve K.Maraş illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yetkililer yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundular.

bu gün nasıl geçtiyse yarın da öyle geçecek. akşam mahallenin çocukları mutlu mutlu kar topu oynadılar. yarında oynayacaklar. okullarda tatil canlarına minnet kim takar kıyameti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…