Maya Takvimi Maya Kehanetleri 21 aralık 2012

bir deli kuyuya taş atmış 10 akıllı çıkaramamış misali...

benim bildiğim 21 aralıkta geceler kısalıp gündüzler uzamaya başlar...

madem o kadar akıllıydılar neden kendi sonlarını göremediler

moskova saatiyle 10 'da yani bizde sabah 9 da baslıycakmıs bu olay 3-4 gun gunes ısıgı olmayacakmıs sonrasında ise subat ayına kdr elektirik olmayacak ve daha bircok sey tabi kullanılmaz hala gelicek insanların %10 u yasamını yitirecek kalanlarda sonrasında yasamına aynı sekilde devam edecekmis fakat diger bir varsayımda bu tarihte iki yıllık bir hata payı oldugu yonunde 2012 degilde 2014 de yasanacak oldugunu soyleyenlerde var ve nasadan yapılan acıklamay gore maya takvimi aslında 2012 de bitmiyor bizde nasıl aralıkta takvim bitip yeni takvime geciyorsak buda oyle bir durum 21 aralıkta gezegenlerin bir araya dizilcegi konusununda tamamen yalan oldugunu acıklamıslar ve nibiru adlı gezegenin dunyaya carpma olayı hakkındada eger boyle bir durum olsaydı simdiye kadar coktan gorurduk diye acıklama yapılmıs..

acıkcası bende inanmıyorum oyle cok seyler duydukki hatta 2000 li yıllara girilcegi zamanda cok sey soylendi ama hicbiri yasanmadı bana kalırsa oyle normal bir gun olucakki bunca teoride sadece dalga konusu olacak..

Son düzenleme:

yani 2 sene kardayız öylemi,tamam artık rahat uyuyabiliriz arkadaşlar

Mayayi bilmem ama ben 21 Aralik'ta dunya bitecek diye duymustum. 2012 dunyanin sonu diye yillardir soyleniyor biliyorsunuz. Ama inaniyor muyum? Hayir.
Ama endise ettigim sey, eger bu gercekse simdiden isi, okulu birakip bari son gunlerimin tadini cikaraydim. Surda ilerde rahat edecem nasilsa diye hem okuyup hem calisiyorum. Eger ders calisirken veya ise giderken kiyamet koparsa valla gozlerim acik gidecek. :26:

Son düzenleme:
yani 2 sene kardayız öylemi,tamam artık rahat uyuyabiliriz arkadaşlar

2 sene daha tehlike yok mayaların takvim hesaplamalarını detaylı bicimde internette bulmak mumkun yani 21 aralıgın bir son olmadıgınıı zaten cogu bilim adamıda soyluyor ama filmlerden cok etkilendigimiz icinmi bilmem ama insanlar felaket senaryoları uretmeye oyle meyilliki 22 aralık gununu cok merak ediyorum acıkcası gecsin bitsinde su teorilerden kurtulalım

Düne kadar hiç inanmıyordum. Aslında hala inanmıyorum. Zaten kıyamet olayına değil. O 3 gün güneşin doğmaması,şubata kadar elektrik aletlerinin olmaması bile beni tedirgin etmeye yetti. Bir de insanların bazıları psişik güçler kazanacakmış vs. Bunlar beni korkuttu ...
O ihtimali düşünmek bile canımı sıkıyor 2 gündür. Annem babam da ayrı, annemde yaşasam böyle bir şeyi, babamdan ayrı düşücem. Babamda yaşasam annemden ayrı düşücem

psisik gucler deyince aklıma bir dizi geldi misfits diye ordada bir doga olayı yasanıyor ve bazıları dogaustu guc kazanıyordu..hadi diyelim boyle birsey var kim nerden biliyor bakarmısınız hergun baska senaryo cıkıyor karsımıza ben oncesinde 2012 de kıyamet kopucak diye biliyodum sonrasında doga felaketleri oncak dendi simdi yok elektirik kesilcek gunes ısıgı olmıycak 2-3 gun deniyor bak sende psisik gucler falan dedin..inanmayın kendinizide sıkmayın bunun icin bosuna ogun herkes herzamanki gibi isine gucune gidicek boyle bir durum olsa zaten tum devletler alarmda olurdu ve insanlara sokaga cıkma yasagı getirdilirdi hicbir sekilde aslı olmadıgı burdanda anlasılıyor

Son düzenleme:

Ya zaten 21 aralık ı geçtim. Böyle bir günü yaşayarak görmek istemem Gerçekten kıyamet koptuğunda, yaşıyor olmak istemiyorum Düşününce bile korkuyorum.

CARRINGTON OLAYI

Dünyada şimdiye kadar ölçülmüş en büyük jeomanyetik fırtına. NASAnın açıkladığı 12 eylül 2012′de beklenen büyük uzay fırtınasından sonra gündeme geldi. 1859′da gerçekleşen bu fırtınayı, amatör ingiliz astronom richard carrington; “inanılmaz güçlü, beyaz parlak bir ışık demeti” olarak not etmişti. bütün uzayda 8 gün boyunca etkili olmuştu.

bilinen son en büyük patlama ingilterede yaşanan bu olaydır
belgeselini izlemiştim ama net hatırlamıyorum
bu olayda geceyken gündüz gibi aydınlanmış dünya ve uzun süre hava açmamış hatta mevsim değişiklikleri olmuş diye hatırlıyorum
genel olarak 2012 özelde de aralık 2012 için nasa ve bir çok araştırmacı bugüne kadarki en büyük güneş patlamasını bekliyor
mayaların da bahsettiği bu ama onlar bunun kıyamete yol açacağını söylüyor
zaten güneşte sürekli patlamalar olurmuş hatta daha yeni 21 kasımda da büyük patlamalar yaşanmış
ancak bize bir etkisi olmadı ki bişey fark etmedik
ama beklenen çok büyük olduğu için tüm iletişim sistemlerinin çökeceği ve uzun bir süre düzelmeyeceği söyleniyor
gerekirse patlamalar sırasında göz hastalıkları ve cilt kanseri riskine karşı sığınaklara girilmesi tavsiye ediliyor
inanalım mı dersek tabi ki geleceği rabbimden başkası bilmez
ancak mayaların çok büyük bir medeniyet olduğu ve bir çok bilimsel araştırması olduğunu da düşünürsek en azından dünya veya güneşte bişeyler olacağını düşünüyorum
ve bizim etkileneceğimizi
mayaların takvimi döngü döngüdür
yani takvimin 2012 de bitmesi dünyanın sonu anlamında değil o döngünün sonu anlamında yapılmış da olabilir
bir de tabi yazıtların anıtların ya da kalıntıların yanlış yorumlanmış olabileceğini de düşünmek gerek
niyet hayır akibet hayır diyelim
yaşamın da ölümün de hayırlısını dileyelim...amin

NASA bir video yayınlamış arkadaşlar

Bu söylentilerin hiç birinin gerçekleşmeyeceğini bilimsel bi anlatımla açıklamış

Tüm söylentileri ve hepsinin neden olmayacağını açıklamış yani

Ah kizlar ah, interneti açin ve Islamda kiyamet ne zaman kopacak ona bakin, bilirsinizki Kuranda yazan hersey dogtudur ve buna göre kiyamet a$ure günü kopacak yani kopsa geçen cuma kopardi yani bu senede yirttik. ve kiyamet bir cuma günü kopacaktir, 21 aralikta cuma günü ama dedigim gibi Allah bilir ama Kuranda asure günü dendigi icin 21 araliga hic umut vermiyorumm rahat olunnn

Mayalar hakkında pek bir bilgim yok hiç ilgilenip araştırmadım
Böyle bir durum olur mu olmaz mı dersek, sanmıyorum

Geleceği bilmemiz mi iyi bilmememiz mi derdim hep
Bilmemek daha hayırlı sanırım
Neler olacağını bilsek, özellikle kıyamet gününü heycandan ya kalbimiz dururdu yada kafayı sıyırırdık
Belki o tarihte bir şeyler olabilir ama 2 3 ay karanlıkta kalmak gibi şeyler değil bence

Son düzenleme:

nasanın kendi sitesinde bunun olacağıyla ilgili birçok makale var
yine kendi uzmanlarının bulunduğu birçok belgesel izledim
ancak 2026 veya 2036 net hatırlamıyorum o zaman yaşanacak bir kuyruklu yıldız olayı var ki
bundan çok daha büyük bir tehlike arz ediyor-nasanın görüşüne göre-
allah kerim

bide evleneydikte ondan sonra olaydı ya :26: ben erkek arkadasıma 21 aralıktan once gel her ihtimale karsı dedi son kez goreyim bizim evde kopekde var onlar algılıycakmıs onceden onu gozetim altına alıyım ben

bir başka gurup insan da aralıkta dünyanın başka bir manyetik alana(astronomiyle ilgili falan bişilerdi bilgim olmadığından tam anlatamıyorum farklı kuşak gibi bişiler)gireceğini ,
herşeyin daha güzel dünyanın daha iyi olacağını falan savunuyor
dünyadaki değişimin bu yönde olacağını açıklıyorlar

Bilimsel olarak mayaların ınanasının acıklaması : kıyamet değil evrende cıddı degısıklıkler olacagıdır..
Aslında Evrende biz fark etmeden birçok değişiklik meydana gelıyor ..
Bizim zama zaman ufakta olsun gozlemledıklerımız ise tsunami, deprem coğfrafı sekıllerın yer degısımı buzul erımesı vs ..

Yanı mayaların kast ettıgı kıyamet dünyanın değişimi..
Nasıl değişir, ıyımı kotumu olur bilemicem ama kopacaksada kopsun kıyamet zaten cok kirli pis bir dünyada yasıyoruz

bide evleneydikte ondan sonra olaydı ya :26: ben erkek arkadasıma 21 aralıktan once gel her ihtimale karsı dedi son kez goreyim bizim evde kopekde var onlar algılıycakmıs onceden onu gozetim altına alıyım ben

Benim de köpeğim var. 1 haftadır en sevdiği oyuncağı ağzında, sürekli ağlıyor.

hımmmmm

Allah bilir

Ne diyelim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…