mayıs ayında aşılama yaptıracaklar

bmarchmim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2021
93
19
3
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. 5 yıldır evliyim. 2 senedir gebelik planlıyoruz. Tüm kontrollerimiz yapıldı bir sorunumuz çıkmadı. O yüzden doktor önce aşılama önerdi. Bu ay bir sorun çıkmazsa yapılacak. Adetimi bekliyorum tedaviye başlamak için. Süreç nasıl ilerliyor? Dikkat etmem gereken konular var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Ilk önce yumurta geliştirici hap veya iğne veriyor yumurtalar istenilen büyüklüğe geldiği zaman çatlama iğnesi veriyor iğne yapildiktan sonra 24-36 saat arasi yumurtlama gerceklesiyor ben 31. Saatte aşılama oldum aşilamaya gelirsek eşten alınan spermler bir işlemden geçiyor(1-2 saat arası sürüyor) sadece işe yarar kısımlar alınıp bir şırıngaya yerleştiriliyor ama bizim bildigimiz şırınga degil baya incecik o spermler sizin yumurtaliginiza en yakın yere birakiliyor vee bu kadar herhangi bir acı ağrı olmuyor işlem sirasinda sonrasinda 10dk falan uzanilmasi gerekiyor ben dün yaptırdım tecrubelerim ve yapilan islem anlattigim gibi ama bazi doktorlar yumurtlama durumunuza gore ilac vermeyebiliyormus orasi sizin tedavinizin işleyişine bağlı bakalim neler olacak umarim aciklayici olmustur B bmarchmim

canım bende mayısta nasip olursa aşılama yapıcam eşinin spremlerini en yakın yere bırakıyor derken yani hızı falan önemli oluyor mu

canım bende mayısta nasip olursa aşılama yapıcam eşinin spremlerini en yakın yere bırakıyor derken yani hızı falan önemli oluyor mu
Yani doktorun dedigi oyle yumurtaya yakin bir yere birakiyoruz ulasmasi-tutunmasi daha kolay oluyomus hızi falan önemli mi tam bilmiyorum ama kadinda bir sorun olmayip erekekte sorun varsa direk aşılama öneriyorlar benim bildigim o yönden cok onemlinoldugunu dusunmuyorum

Yazmayi unutmusum evet reglin 1. Gunu gidiyorsunuz doktor size ilaca kacinci gunu baslayacaginizi soyluyor zaten ben 1. Gunu gittim 2. Gunu ilaca basladim

bende pcos var sağ overde genelde yumurtalar solda oluyor zaten geçen ay yumurtlama zamanı hsg çekildik sorun oldu yumurtam çatlamadı o yüzden bu ay olucaktı iptal oldu o kist erimeden yapamam dedi

bende pcos var sağ overde genelde yumurtalar solda oluyor zaten geçen ay yumurtlama zamanı hsg çekildik sorun oldu yumurtam çatlamadı o yüzden bu ay olucaktı iptal oldu o kist erimeden yapamam dedi
O konularda cok bilgim yok malesef ama Rabbim saglikla hak eden isteyen herkese evlat nasip etsin insalllaaaahhh

Evet baya açıklayıcı oldu .
Ben de dün doktora gittim. Bana Femara hap ve iki tane de Fostimon iğne verdi. Önümüzdeki hafta kontrole gideceğim.Sanırım çatlama iğnesini falan o zaman verecek. hep beraber bekleyip göreceğiz süreçleri. İnş önce sizden olmak üzere hepimizden olumlu sonuçlar gelir Peki bu süreçte beslenme falan dikkat ettiğiniz birşey var mı? Bana doktorum vitamin takviyesi verdi.Başka birşey kullanmıyorum.

Ayrıca aşılamada çipli yöntem varmış. Konu hakkında bilgisi olan var mı? Gittiğim hastanede bana hiçbir seçenek sormadılar.

Folik asit verdi ama icinde omega3 falanda var valla paket gida yememeye cok dikkat ediyorum ne zamandir saglikli gidalar yemeye calisiyorum zor ama değer aşılama günüde instagramda bir yazıya denk geldim yumurtlama gununden itibaren hergun 1 adet avokado tuketilmesi bebegin tutunmasini kolaylastiriyormus folikasit degeride yuksekmis bilseydim asilamadan once baslardim ama kismet siz simdiden baslayabilirsiniz bence 1 tane olmasa bile yarim avokado tuketmeye bakin asilamadan sonra 1e cikarabilirsiniz

ben de sağlıklı beselenmeye çalışsamda olmuyor. Avakado tüketebilirim evet. teşekkür ederim sonuçları merakla bekliyorum

Doktor ilac yada igne verebilir yumurtalari desteklemek amaciyla.
Yumurtalarin Yeterince buyuyorsa vermeyebilirde.

Asilama basit agrisiz kolay bir islem.
Bana sadece ovitrelle igne vermisti belirledigi saatte vurmustum ertesi gunde gidip asilama olmuştum. Esim sabah belirledikleri saatte gidip sperm verdi bende bana verdikleri saatte gittim.
Catala yattim doktor geldi rahim agzini falan temizledi hazırladı ve siringa ile enjekte etti 5 dk bile sürmedi genel islem. Sonra uzerime battaniye örttu ve 15 dk oyle yattim. Akinti hissi vardi sperm geri geldi diye korkuyordum lakin kalkınca onun hafif kanama oldugumi gordum rahim agzi yuzunden lekelenme oldu korkulacak bisey degildi. Ertesu gunle ve onun ertesi iliski oldu tekrar. 15 gun sonra da gidip kaj verdim negatifti su an adetliyim.

Ilk asilama da pek sans olmuyor bu yuzden cok umitlenmeyin.
Catlatma ignesi ile beraber vücut resmen kendini hamile saniyor belirtiler gırla.
Sadece sabirla sakince gununu bekle.
Agir is yapma hareketsiz kalma
Insallah hayirli sonuclar alirsin.

Evet, dün gittim doktora hap ve iğne verdi. Tekrar kontrole gittiğimde çatlama iğnesi verecek sanırım. Evet ihtimal %15-20 civarında dedi doktorda ama insan ufak bir olasılık olsada ümitleniyor.
İkinci aşılamayı yaptıracak mısınız? İnş olumlu sonuçlar alırız bir gün

Ilaclarini duzenli ve her gun ayni saatte al olur mu bu cok onemli. Bol su ile ic haplari. Igneleri de gobekte nereye vuracagini biliyor musun ? Video atayim sana izle ordan vur. Kol yada bacakdan değil. Catlatma ignesi de aynı şekilde. Verecegi saatte vur mutlaka.
2. Asilamayi düşünüyorum hayirlisi ile. Bizim tedavisiz olmuyor normalden 19 aydir deniyoruz olmuyor. Ben de endometriozis var ameliyat oldum. Sol tup kapali. Sansim az yani.

Ilacı dört gün kullanacağım. Saatlerine dikkat ederim. İğneyi de hemşire anlattı ama bakalım yapabilecek miyim? Video olursa süper olur. Gerçi birkaç video izledim internetten bende.
peki tek tüp kapalı ise neden direk tüp bebek önermedi doktor? bu arada olasılık düşük değil bence moralimizi yüksek tutmamız lazım. ne düşük olasılıklar da güzel sonuçlar alınabiliyor.

Tüp bebek kararimiz kesin ama doktor bi kac defa asilama deneyelim dedi belki olur bilinmez.

Ignein ucu o kadar inceki kendin yaptiginda hic aci hissetmeyeceksin nefes al gobüşünü temizle sık dik bir sekile iğneyi vur yavasca ilaci sık hoop bittiii. Kolay hic kasma kendini

evet iğne küçük gibi. yaparım diye düşünüyorum. videoyu ben de görmüştüm. gayet net anlatıyor, teşekkürler.
sizinde bizimde tüp bebek tedavisine ihtiyacımız kalmaz umarım

Merhaba bende salı günü yaptırdım çok yakınız bu süreçte haberleşelim isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…