yani güzel bişeymiş peki bunu her hastane yapabiliyor mu nasıl oluyor mesela doktora söylsek direk yapabilir mi?
BENDE UMUT TÜP BEBEK MERKEZİNDEYİM :) DOKTORUMDA CEM BEYBen Umut Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görüyorum. Bana dr teklif etti. Zaten Türkiye'de yapılmıyor. Burda sadece rahimden parça alınıp ya Amerika ya İspanya'ya gönderiliyor diye biliyorum. Merkezinizin bir bağlantısı varsa neden olmasın. Bir sorun derim.
BENDE UMUT TÜP BEBEK MERKEZİNDEYİM :) DOKTORUMDA CEM BEY
cnm benm ilk denemem daha :) snein kaçıncı denemen acaba karşılaştık mı:)Benim de Cem Bey :)) Kaçıncı denemeniz ? Önceki denemeleriniz varsa nasıl sonuçlandı?
cnm benm ilk denemem daha :) snein kaçıncı denemen acaba karşılaştık mı:)
anladım cnm sende çok ypranmıişın yaşın kaç buarada ? ben çalışıyorum sen çalışıo musun bilmiyorumda o iğneler zaten ypratıo kontrollerde stres yumurta oldumu olmadımı Allah hepimize kolaylık versin artı benim ilaçlar yetmedi ben ilaç aldım ettim baya masraf oldu kredi çektik bizde şimdi regliden sonra tekrar iğne dedi başlarsam onları yine cepğten alıcam dediğin maliyetler çok yüksek.. bendede 2 yumurta toplantı 1 tanedöllendi donduruldu en son konuştuğumda sıkıntı yok dedi cem bey olsa ararllar heraldeİlk denemede yapmamaları normal. Yani alınabilecek çok fazla önlem var ve her biri maliyetli işlemler. Ben ilk denememde acgh istemiştim, eşimden daha sağlıklı spermler elde edilmesi için de tesa istemiştim ama bunları başta yaparsak ticaret yapmış oluruz, ya tutarsa bunlar yapılmadan dediler. Haklılık payları çok yüksek. Fakat ben sonuç elde edemedim ve şimdi hepsi yapılacak. Para kaygınız yoksa hepsini ısrarla talep edin derim. Ama ciddi paralar embriyo başı 350 dolar, era 1000 euro, tesa, 3050 gibi gibi... Para kaygınız varsa ki hangimizde yok tabi bir denenebilir bu önlemler alınmadan da. Doktorların tercihi bu yönde ama yaşadıklarımızı biz biliriz. Şimdiki aklım olsa hepsini ısrarla talep ederdim.
İl tedavimde 17 yumurta toplandı. 1.gün 17si de yaşadı. 3.gün 9u sağlıklıydı. 5.güne çok sağlıklı a kalite 3 embriyom vardı donduruldum. İlkinde 2 embriyo transfer edildi, ikincisinde kalan 1 embriyo fakat bende ikisinde de hiç gebelik oluşmadı.
Bende ilk denememde ohss oldum ama rahim dinlendirme yapılmadı gebe kalsaydın hayati tehliken olurdu dedi özel hastanedeki doktorlar bu ay sadece gonal f kullanıyorum bakalım sonuç ne olacakİlk denememde ohss olduğum için zorunlu dinlendirilmiştim,ilaçlardan,hormonlardan arınıyor rahim,doğal süreçe geri dönüyor,böylece daha kolay oluyormuş tutunma
anladım cnm sende çok ypranmıişın yaşın kaç buarada ? ben çalışıyorum sen çalışıo musun bilmiyorumda o iğneler zaten ypratıo kontrollerde stres yumurta oldumu olmadımı Allah hepimize kolaylık versin artı benim ilaçlar yetmedi ben ilaç aldım ettim baya masraf oldu kredi çektik bizde şimdi regliden sonra tekrar iğne dedi başlarsam onları yine cepğten alıcam dediğin maliyetler çok yüksek.. bendede 2 yumurta toplantı 1 tanedöllendi donduruldu en son konuştuğumda sıkıntı yok dedi cem bey olsa ararllar heralde
bi daha ne zman kontrolün ben regli oluumda inşallah haftaya giderim.
Selam hanımlar. Ben göbekten iğne vurguluyorum ama daha önce olmadığı kadar acıyor. Acaba ilacın farklı olmasından kaynaklı olabilir mi.
anatolia cnmCnm siz nerede hangi hastanede yaptırnınız?
Açıkçası kendimi çok yıpratmamaya çalıştım, hayatta neler var neler.. Beni en çok 2 olumsuz sonucu aldığım anlar üzdü. Ümit etmek ve sonucunda hayal kırıklığı çok kötü bir duygu. Onun dışında beden acısı geçer gider. Para desen öyle böyle bulunur ödenir. Onca şeyi yaşamamış gibiyim inanın Rabbim o gücü veriyor.
Yaşım 27, öğretmenim. Siz ne iş yapıyorsunuz? Kaç yaşındasınız?
O halde siz hiç kendinizi daha fazla yıpratmayın maddi anlamda. Deneyin Rabbim inşallah ilkinde nasip eder. İlk denemede başarılı olan insanlar da çok.
Ben henüz yeni tedaviye başlamadım. Bu ay 25inden sonra adet olmayı bekliyorum o şekilde başlayacağım inşallah tedaviye. Kenarda hiç birikmiş yok maliyetler çok yüksek Allah yardımcımız olsun. Ama hayatı kendime zehir etmiyorum yarın tatile gideceğim kafa dağıtacağım sonra da Allah maddi manevi kolaylık versin
tabiiki hayatı zehir etmen demek olumsuzlukları peşpeşe çekmen demek zaten bu aşama zor insanların seni anlamasını istemen işten izin alman iğneler acısı değil tabiiki maddi sıkıntısı inşallah tutarda emeğimizin karşılığını alırız çünkü dediğiniz gibi olumsuz sonuç almak insannı dahada yıpratır..
ben hastalığımla ilgili 2 senedir uğraşıyorum hastalığımın varlığı hep olumsuz konuşulması beni yeterince yıprattı ama bu tüp bebekte 1 yumurta bile döllendi demeleri beni mutlu etti inşallah tutarda Rabbim anneliği bize nasip eder kucağımıza sağlıkla alırız
ben 32 yaşındayım bankacıyım. burdan birbirimizi haberdar edelim belki karşılaşırız hastanede
ben,m çikolata kistim var bi kere bi ağrısı oldu ilk gittim dedilerki regli ile geçer geçmedi bi sürü özel devlet doktor gezdim hepsi bebek dedi ama müdahale etmedi büyüdü büyüdü yumurtanı alırıza kadar gtti yumurtan yoka kadar en sonununda zeynep kamilden rapor aldm orda başlayacaktım taşınıyoruz dedi 7 ay beklettiler işlemleri durdurdu o ara bi doktora gittim bi ilaç verdi bu kisti kurutmaya yönelik 6 ay kullandm küçüldü biraz hemen sağlık raporumu güncelleyip bahçecide ilk reglimde başladım işte 2 yumurtadan 1 i döllendi şimdi reglimde yine gidicem yumurtalarıma bakıcak varsa eğer gördüğü düzgün iğneye başlicaz tekrar bi toplama falan sora transfer olacak bende başıma neler gelecek gerçekten bilmiyorum Allah sonumuzu hayır etsin..Tamam haberleşelim. 2 sene evet uzun bir süre eğer uğraşla geçmişse. Hastalık dediğiniz tam olarak nedir?
Güzel haber tabiki zaten hepimizin istediği bir tanecik bize tutunan sağlıkla dünyaya gelecek bir evlat o yüzden embriyo sayısı da değil önemli olan yeter ki tutunsun. Benim 3'tü ama hiç biri tutunmadı. Siz transferi mi bekliyorsunuz?
Hayırlısı canım,ben de üçüncüyü deniyorum,rahim dinlendirdik,beşinci gün döndürülmüş embriyo ile gebelik oluştu sonra kimyasal gebeliğe dönüştü,ikinci deneme beşinci gün embriyosu oldu,negatif sonuçlandı,bu kez iğne aşamasındayımBende ilk denememde ohss oldum ama rahim dinlendirme yapılmadı gebe kalsaydın hayati tehliken olurdu dedi özel hastanedeki doktorlar bu ay sadece gonal f kullanıyorum bakalım sonuç ne olacak
Baskılamak derken visannemi verdi tek ılaci oKizlar bende histeroskopi oldum ama doktor dogum kontrol hapi verdi yani tedavi 1 ay daha ertelenmis olducikolata kistlerimi baskilamak icin 2 aydir dk hapi kullaniyorum
yok cnm baska bi doğum kontrol hapi verdi ve de decapeptyl diye bi igne yapti kistlerim yaklasik 1 cm küçüldü. zaten küçüktü en büyüğü 3 cm di.Baskılamak derken visannemi verdi tek ılaci o
ne güzel ben hiç duymadım öyle bir iğne hap olarak vidanne kullandm bende küçüldüyok cnm baska bi doğum kontrol hapi verdi ve de decapeptyl diye bi igne yapti kistlerim yaklasik 1 cm küçüldü. zaten küçüktü en büyüğü 3 cm di.
zaten cikolata kistlerino büyüten hormonlarmis hormonlari baskilayinca otomatikman küçülme oluyor, visannedeki mantik da o. ama ilaci birakip hormonlar eski haline gelince kistler de tekrardan büyüyüp eski haline dönmeye başlıyor. malesef bu lanet cikolata kistlerinin kesin tedavisi yok. ameliyat olsan bile tekrarlama riski cok yuksekmisne güzel ben hiç duymadım öyle bir iğne hap olarak vidanne kullandm bende küçüldü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?