Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Geçmiş olsun cnm inşl kısa sürede gecer. Anlamadığım şu şimdi tarlusal içmesen regl gelmeye cekmi yada döngü tekrar başa mı sarıyor 28 gün sonra olunuyor
Yok öyle değil canım tarlusal eğer regl gelmezse gelsin diye ama vuçıt kendi kendine de halldebiliyor geçte olsa. Halledemezse tarlusayla zorla getirtilip olduğun tarihten itibaren normal düzen devam ediyor

Kuzum ben yarım litre içiyorum çünkü 2,5 litre içsem WC den çıkamam. Transfer esnasında bu da bir sorun sonuçta :) hadi bu kez 1 içeyim ama 2,5 litre gerçekten çok fazla değil mi :)

İçeceesin. Bari 2 litre iç. Çıkma wcden nolacak. Hamile kalınca da sık sık wc ziyareti yapacan zaten. Ben normalde günde 2-3 bardak su ile yaşıyordum ama transfer sonrası 2,5 litre içilecek dediler. 50 kilo olduğum için 2 litrede anlaştık. Pozitif sonrası da doktor özellikle kışa kadar 2 litre içmeye devam edeceksin, rahim dokusunun ve kesenin suya ihtiyacı var dedi.

Hem ne sinir iyiki bebeye dönüşememiş dedirtiyor insana 😉 beceriksiz 😀😂

deme oyle annesı, arkadan gelen yumurtacıkları korkutma, denemıs olmamıs, dıger kardeslerıne nasıl olmaması gerektıgını gostermıs kendını feda edıp kızma annesı kızma, kardeslerıne yol acmıs o

panic transfere giderkenden bahsetmedi sanırım..

He ben genel hazırlık olarak ve transfer sonrası için dedim. dennisgo dennisgo
Transfer günü transferden 1 saat önce 1 litre içmiştim. Müstecep bey mesane baskısı harika dediydi. Sıkıştırdık bebeyi, kımıldayamadı. 😁

Dedigim gibi hayirlisi neyse o olsun. Sezeryan olman gerekiyorsa sezeryan olursun, dert etme bunlari. Once bir bebek gelsin de :)

Miyom ile polip ayni seylerdi galiba degil mi? Ben de hamile kalmadan once aldirdim ama rahim icinden degil. Rahim icinde de varmis ama cok geride, bunun hamilelige bir etkisi olmaz dedi doktor. Gecen haftada kahverengi bir akinti oldu, hemen acile gittik (ben dusuk yapiyorum sandim yine). Meger polip olusmus disarida yine, ertesi sabah aliverdiler. Yasla ilgili birsey mi acaba, yas aldikca zirta pirta cikamaya basladilar.

gecmıs olsun, hamıleyken mı aldı, buyuk stres ya, neyse buyndan sonra tekralamasın ınsallah.

Hi ladies!
Nasil herkesler iyi mi?🤗😍
Ben akillisi dun erken gebelik testi yaptim.
Tabisi de negatif😏😊
Adete son 6 gun.
Hayirlisi😇
bak kuuzuu burada ne yazıyoruz bekleyelim diyoruuz demii :)) daha umut var başka testlerin vardır inşallah:)
ben de iyi sayılırım kuzu.. bat beklemece:)

He ben genel hazırlık olarak ve transfer sonrası için dedim. dennisgo dennisgo
Transfer günü transferden 1 saat önce 1 litre içmiştim. Müstecep bey mesane baskısı harika dediydi. Sıkıştırdık bebeyi, kımıldayamadı. 😁
yarım lt ne ya deniisss lütfen bebeğimm iç şu suyu.. kendine heveslendirici bardak neyim al.. dennisgo dennisgo
evet hatırlıyorum kuzu inşallah denisin de tutuyor.

gecmıs olsun, hamıleyken mı aldı, buyuk stres ya, neyse buyndan sonra tekralamasın ınsallah.

Sagol canim.

Evet, evet. 10 gun vardir ya da yoktur. Aksine polip oldugunu ogrenince rahatladim (polip alinirken aci hissetmiyorsun). Asil kahverengi lekelenme stres yapti, gece yarisina kadar acilde bekledik cunku dusuk yapiyorum sandim. Cocuklari birakacak kimse de yok, biri 6 yasinda digeri 3,5 yasinda onlar da bizimle beklediler. Ben agladikca onlar da agladilar. Oglan iyice kucuk, hic bir sey anlamiyor "anne sen yaslandin mi? olecek misin? ondan mi biz buraya geldik?", deyip durdu. Biri bir bacagima yatti, digeri diger bacagima, bacaklarimi opup durdular. Kiz bir de monitordeki rakamlar biraz oynayinca (misal benim kalp atisim 100'den 98'e indi diyelim) bebege birsey oldu sanip agladi. Aman ya, berbat yani. Iste insanin ailesi yakinda olsa birakirsin kardesine, ablana, abine, annene de buralarda olmuyor maalesef.

Son düzenleme:
Sagol canim.

Evet, evet. 10 gun vardir ya da yoktur. Aksine polip oldugunu ogrenince rahatladim (polip alinirken aci hissetmiyorsun). Asil kahverengi lekelenme stres yapti, gece yarisina kadar acilde bekledik cunku dusuk yapiyorum sandim. Cocuklari birakacak kimse de yok, biri 6 yasinda digeri 3,5 yasinda onlar da bizimle beklediler. Ben agladikca onlar da agladilar. Oglan iyice kucuk, hic bir sey anlamiyor "anne sen yaslandin mi? olecek misin? ondan mi biz buraya geldik?", deyip durdu. Biri bir bacagima yatti, digeri diger bacagima, bacaklarimi opup durdular. Kiz bir de monitordeki rakamlar biraz oynayinca (misal benim kalp atisim 100'den 98'e indi diyelim) bebege birsey oldu sanip agladi. Aman ya, berbat yani. Iste insanin ailesi yakinda olsa birakirsin kardesine, ablana, abine, annene de buralarda olmuyor maalesef.
canımm ya bebişlere bak seen..kıyamam.. geçmiş olsun korkusu yetmiştir.. inşallah görmezsin bir daha.

Sagol canim.

mınnaklara da kıyamam, anneye bısey olacak korkusu da baska bı korku, bız onlar ıcın nasıl korkuyorsak onlar da oyle pır pır edıyor kalplerı, allah ne anaları evlatsız ne de evlatları anasız bırakmasın (ıkıncısı zor ama en azından coook uzun ve saglıklı omur versın allahım) aıle cok onemlı. allah tekrarını yasatmasın, bu kadar geldıkten sonra dusuk korkusunu tahmın edebılıyorum, allah korusun ınsallah

Yok öyle değil canım tarlusal eğer regl gelmezse gelsin diye ama vuçıt kendi kendine de halldebiliyor geçte olsa. Halledemezse tarlusayla zorla getirtilip olduğun tarihten itibaren normal düzen devam ediyor
acaba kullandıgın bır ılac veya destek, yumurtanın catlamasını mı engellıyor ıkı aydır farklı ne yaptın acaba stres falan dısında canım
Valla urfaya gelir gelmez benim yıllardır uyuyan alerjim hortladı. Dr toz alerjin var dedi bende biliyodum zaten bastı kortizon alerji hapları iğneleri. 2 günde bir ilaçlı hava. Okadar ilaç kullandım ama hala öksürüyorum. Yanında kızımı babayla bıraktım ankarada onu düşün derken patlak verdi sanırım. Belkide sorunmu var bilmiyom daha gidemedim kafın doğuma. Zaten şuan yine misafirhane de kalıyom haftayı bekliyom çıkcam dra ama zeynonun gibi kistmi yaptı bende şimdi aklıma takıldı

Sagol canim.

Hamileykenmi polipi aldılar, çok geçmiş olsun

Valla urfaya gelir gelmez benim yıllardır uyuyan alerjim hortladı. Dr toz alerjin var dedi bende biliyodum zaten bastı kortizon alerji hapları iğneleri. 2 günde bir ilaçlı hava. Okadar ilaç kullandım ama hala öksürüyorum. Yanında kızımı babayla bıraktım ankarada onu düşün derken patlak verdi sanırım. Belkide sorunmu var bilmiyom daha gidemedim kafın doğuma. Zaten şuan yine misafirhane de kalıyom haftayı bekliyom çıkcam dra ama zeynonun gibi kistmi yaptı bende şimdi aklıma takıldı

o halde kortızonlar ters etkı yapıyor canım, stres de tetıklıyor tabı kı , ne zaman duzene gıreceksın, evıne doneceksın

Hiç anlamıyorum o ilaçtan ama adet başlarsa içmemek gerekmez mi? Sonuçta adet olmak için vermiyorlar mı. Ama benimki sadece tahmin zerre bilgim yok.
Aklında bulunsun canım Dr ile görüştüm böyle durumlarda geliyorsa kendi gelsin 48 saat bekle gelmezse içersin dedi. Bilgi bilgidir. 😉

Back
X