mecbur değil tabiki ama:((

canım sen çok yüksek beklenti içine girmişsin,kadın eli boş gelmemiş mandalina getirmiş sen ise evden üçbeş mandalina koymuş kızım zaten evde meyvesini yer demişsin,çocuğu sevindirmek istemiş para vermiş bari çikolata alsaydı demişsin,bunları bile yapmak zorunda değilken sen bunlarada bahane bulmuşsun

sorun tabiki kayınvaliem herkes gibi.ikinci bebeğime hamileyim.kızımda da bunda da bir çöp yapmadı yahu.eşim tek çocuk ve kızımda biricik torunu.arada bir iki hırka vs örer o kadar.ne gidince haşlık verir ne bişey.kızıma hamileyken de böyle garipti.lafa gelince ölüyorum bitiyorum sevgimden der hava atar ama kzıma şu da babannnemden denecek birşey yapmadı.bu bebişime de hala iki tulum alacak lafta.en sonunda senin iki tulumunla eksiklerimiz tamamlanmayacak boşuna zahmet etme dedim patladım.kızım bu sene anaokuluna başladı ne geldi ne gördü.arabayla 5 dk lık yol.insan torununun ilk mürvetini görmez mi?
biz bir kuru maaşla geçiniyoruz.onların emeklisi var evleri kendinin.hani para sıkıntısı da yok.olsa bile ne farkeder millet açlıktan ölüyor ama çoluğuna çocuğuna canını veriyor.maddi olarak birşey beklemek değil.Allah a şükür eşim elinden geleni yapıyor ama yarım elma gönül alma diye bişey var.valla ben on a daha çok şey almışımdır.özel günlerde normal zamanlarda ama bu kadın neden böyle bencil anlamıyorum.:47:

haftalar sonra geçen gün öğleden sonra çat kapı geldi.elinde evden koyduğu 3-5 madalina ve 2 armut.çıkarken de kızıma 5 lira verdi.şok oldum yahu.insan utanır ya senin bizden başka kimin var.bir tane torunun.kızım hiç oralı olmadı bile.bari adam gibi bir çikolata al bakkaldan.inanaın ki mesele bize paraları saçsın döksün değil ama manevi destek diye birşey vardır.kapı gibi ananaız arkanızda hissiyatını vermek vardır.
eşim annesine hiç güvenmiyor.bir ihtiyacı olsa asla onu aramaz.yanında olamyacağını sürekli söyleneceğini bilir

Verse miktarı beğenmiyorsunuz vermese vermedi diyorsunuz.

Kimseye muhtaç değilken maddi beklentide olmak niye? İnsan sevgisini para ile mi gösterir.

Aynı seyi yasadıgım icin gayet iyi anlıyorum. Maddi hicbir beklenti yok elbette ama mesela benim kv. kızlarının cocuklarına ne görse alır benim ihtiyacım yok ama insan gönül alınmasını bekliyor yapicak bisi yok zorla al gönlümü al gönlümü diyemeyiz dimi :27:

kaynanandan sevgi mi istiyosun,
çocuklarına sponsorluk mu
şimdi ''tabi ki konu maddiyat'' değil diyeceksin
ozaman 5 liralar çikolatalar meyveler hırkalar tulumlar tamamen duygusal dimi:23:

boş ver,gerçi boşvermesen de bir şey değişmeyecek.
şimdi ailenize gelecek 4. üyeye odaklan, az da kalmış.Allah kurtarsın.

Boş ver canım kafana takma sen eşinle çocugunla mutlu ol yeter benim anneannem bile bana bir hırka vermemiştir yada annem dogum yaparken ne bana ne kardeşime hediye olarak bir tulum yada bir yelek bile işlememiştir hiç bir hediyesini görmedim bile torunu olarak ne aldı nede verdi.

"kusura baktım" demişsin...
ben lafın gelişi bakma demiştim zaten...
hastasıyım bu fikir beğenmeyenlerinde...
herşeyi satır satır okudum ben merak etme...
fikrim değişmedi hala senin maddeci bi insan olduğunu ve başlığının tam tersini istediğini düşünüyorum...
dilediğin kadar kusura bakabilirsin kusur benim değil nasıl olsa...

ben seni anlıorum arkadasım çocuğum yok ama yeğenlerim var ve annemde hem anneanne hem babaanne ...
yapmak zorunda olmasalar bile insan bişi almadan duramıoki annem mesela geçen gün yeğenime evde bisikleti olduğu halde gtmiş bisiklet almış diğerinin kışlık montu kçk geliodu mont almış abim anne almasaydın ne gerek vardı var zaten bisiklieti dedi annemn cevabı '' ya parayı yolda kaybetseydim :))'' yani aldıkları çocuktan çok annemi mutlu edio ... e bnde öyle her gttiğimde mutlaka bişi götürürüm okul çantası,oyuncak, kıyafet,ayakkabı vs vs .. hiç bişi alamıosam mutlaka çikolata cips falan alır götürürüm ve ceplerine harçlık koyarım azda olsa ama zorunlu olduğumdan değil içimden gelio çnkü onlar bnm canım kanım parçammmm bnce kayınvalidenin içinden gelmiyo yapcak bişi yok ama haklısın bn seni anladım

Allah size iki tane güzel yavru nasip etmiş,daha ne istiyorsunuz gerçekten anlamadım?

şunu aldı,bunu almadı..iki çorap aldı,3 çikolata aldı..ne gerek var hamile bir bayanın böyle ince hesaplara girmesine ben gerçekten anlayamıyorum..neden hep bi beklenti içindesiniz,k.validenizde olsa içinden gelmiyorsa bişey yapmak zorunda değil.

kocanın ailesinden(abla,abi,yenge,kardeş,anne,baba...) beklenti içine(şahsi değil, oğullarını da ilgilendiren ailevi-maddi veya manevi) girmemek meselesi çok incedir bence. ben k.v. ve çetesinden beklenti içine asla girmiyorum, kendim için değil; oğulları ve torunları için. evlendikten 1 sene sonra ev almıştık, hem eşimin ailesi hem de benm aileme uzaktık. benim annemler geldi, annem salon perdemi diktirdi, ablam da su arıtma cihazı alıp taktırdı ev hediyesi. 1 liralık plastik kap alsalar da yeterdi benim için. aradan zaman geçti eşimin anne babası geldiler. ilk kez bu tarz bişey bekledim onlardan çünkü eşim dedi bana annemler bişey getircek olursa kabul etmiycem, paraları çok yok. ok dedim. zavallı eşim!!! ben de eşim bunu deyince ve daha tam tanımıyorum ailesini ufak tefek, pazardan da olsa ev hediyesi getirirler sandım ve evi görmeye diye 3-4 valizle kutuyla geldiler. baktım kutulardan biri tencere kutusu. kesin tencere almış dedim kendi kendime. vestiyerin üzerine koymuş zavallı eşim de aynısını düşünüp. ama ben hemen dalmadım tabii. bunlar içerde otururken çaktırmadan baktım ki; içi kete, poğaça dolu!!! bize yapp getirmişler dedim. önemli değil benim için. ama esas hüsran bundan sonra:)

öğlen arası işte yemek yiyeceğim için keteden aldım yanıma 2-3 tane. birazını ayırdım, geri kalanı da dondurucuya koydum ki mikrod.da ısıtıp yeriz sonra diye(ben değil, onlar da varken yeriz diye düşündüm). akşam eve geldim ki k.v. bana diyor; biz onları yiycektik neden götürdün!!! ölür müsün öldürür müsün. anne ben 2-3 götürdüm diğerleri dondurucuda çıkarıp ısıtırız bozulmasın die oraya koydum deidm. kadın zaten ben kahvaltı hazırlamıyom die hafta içi aç dururdu önceden, kendine getirmiş onları yemek için:(((

herşeyleri hüsran hüsran hüsran. artık onlardan susuzluktan ölcek olsam bir damla su ummam

iyi yine almıs gelmis benimki gelmeden liste yapar verir esime sunları al gelince yiycez diye giderkende ayrıca liste verir. eve gidince yeriz diye sanki dağda yasıyorlar market vs yok Allahim :27:

haftalar sonra geçen gün öğleden sonra çat kapı geldi.elinde evden koyduğu 3-5 madalina ve 2 armut.çıkarken de kızıma 5 lira verdi.şok oldum yahu.insan utanır ya senin bizden başka kimin var.bir tane torunun.kızım hiç oralı olmadı bile.bari adam gibi bir çikolata al bakkaldan.inanaın ki mesele bize paraları saçsın döksün değil ama manevi destek diye birşey vardır.kapı gibi ananaız arkanızda hissiyatını vermek vardır.
eşim annesine hiç güvenmiyor.bir ihtiyacı olsa asla onu aramaz.yanında olamyacağını sürekli söyleneceğini bilir

Torununu arayıp sormamasını, ilgi alaka göstermeyişine kırılmanızı anlarım. Ama kadın gelmiş meyve getirmiş 5 TL de çikolata parası vermiş niye adam gibi bakkaldan çikolata alıp gelmemişmiş. Ayıp ediyorsunuz. Ben ortada ilgisiz bir babaanne göremiyorum. Eğer bu tür şeyleri eşinizin yanında sık sık dile getiriyorsanız onu da etkiliyor ve üzüyorsunuz bilesiniz. Çok ince düşünceli biri olmaması bir insanı bencil yapmaz. Bencil insan karşısındakine bir şey vermeyip hep bana diye bekleyen kişidir. Evinizin içine karışmıyor sizden sürekli beklenti içine girmiyor, tek sorununuzda buymuş, öpün başınıza koyun.

Son düzenleme:
iyi yine almıs gelmis benimki gelmeden liste yapar verir esime sunları al gelince yiycez diye giderkende ayrıca liste verir. eve gidince yeriz diye sanki dağda yasıyorlar market vs yok Allahim :27:

canım ya, seninkiler de betermiş. benim k.v. güya benden çekiniyormuş(ki ben her gün sabah akşam 3-5 kez derim, annecim bakın dolapta herşey var, ben erken çıkıyorum die hazırlayamıyorum, istediğinizi çıkarın diye tüm samimiyetimle) ve çekindiği için kahvaltı etmiyor(çekindiğinden değil çünkü alışmış evde eltimin ona her hizmeti yapmasına, benden de bekliyor ve ara ara laf sokuyo, k.v. ye hizmet etmeyeni boşarlar bizde fln diye). o keteyi poğaçayı da getirmiş ki kahvaltıda yiyelim diye. eşim çok kızmıştı annesine, ne ayıp burda yiyecek yok mu diye. tabii eşimin gözünde o zaman yine ben hatalı olmuştum, annesi benden dolayı rahat edemiyomuş, kahvaltı bile yapmadığından getirmiş onları vs... demiyor ki annem üşengeç, tembel, herşeyi eşimden bekliyor...

valla k.v. m çocuğum olduktan sonra bi nebze düzeldi son zamanlarda. çözebilmiş değilim onu zaten, dengesiz bir kadın... bana zararları olmasın, yuvamda huzurumu kaçırmasınlar da ben onlardan hiçbişi istemem, allah onlara booool bol versin, biz bize yeteriz çok şükür.

bence bencillik yapan sizsiniz
kv kp asla ve asla maddi olara sizlere birsey yapmak zorunda degil
sevgilerini bir cöp almadi lafa gelince seviyor demekle ölcemezsiniz
onlarin görevleri dogurduklari cocuklara bakmak büyütmek okutmak vs
yani sizin göreviniz bu kendi cocugunuza kendiniz alin ne gerekiyorsa ve kimseden birsey beklemeyin
ve kv kp sevsinler sevgilerini versinler yeterli
onuda yapmazlarsa kendileri bilir

Back
X