Mecbur muyum ya da mecbur muyuz?

30 oldum.
50 de olsam fark etmez. Böyle uyuz tipler yüzünden kuyrugumu yiyerek yaşamaya devam edeceğim biliyorum

Son olarak evet. Ama öncesi var.
Çok biriktim bu konuda kafa göz dalcam birine az kaldı.
o uyuz tipler her yerde var.
mümkün olduğu kadar görmemeye duymamaya çalışacaksın.
olan insanın kendine oluyor.
evt çok küçük değilmişssin :))
gerekli yerde lafını söyleyebilmeli,geri kalanını boşvermelisin.
ohhoo aksi takdirde hayat çok zorlaşır.
başa çıkamazssın:))

Iste böyle yasaya yasaya ögreniyoruz takmamayi.
Demek tam kotanizi doldurmamissiniz.
Sabir tasi catlayinca zaten gerektigi gibi savasabiliyoruz insanlarla.
Ben de cok takanlardandim.
simdi bakiyorum da bayagi bir koyvermisim.
Insanlarla arama mesafe koyduktan sonra cok rahatladim.
Mecburi cevremi daralttim ve de kimse birsey diyip canimi sikamiyor, rahat yani olmuyorsa zorlamadim

Klişenin dibi bi laf vardır hani bilirsiniz;
"Sevmesen de saygı duymak zorundasın" diye.

Hiç de değilim. Saygı duymak zorunda değilim.
Çünkü her fikre saygı duysam, kendi fikrimin bi ehemmiyeti kalmaz.
Kendi düşüncelerime tamamen zıt bir düşünceye niçin saygı duyayım? Duymam.
Sadece, saygı duymadığıma saldırma ve onu yargılama hakkım olmadığını bilirim.

Aslında durum bu.
Çünkü herkesin saygı anlayışı da kendini bağlar.
Ve bir fikir haricinde, birine saygı duymam için,
o saygıyı o kişinin hak etmesi ya da ona duyumsadığım saygıyı muhafaza edecek karakterde olması gerekir.

Ben lafımı söylesem de sakinlesemiyorum ki uyuz olmaya devam ediyorum. Susan biri değilim. Gerçi kk sağolsun yine bayagi susmayi öğretti bana

hangi konuya kitlendin sen?:))

Ya kız demiş ki seviyorum ama oğlan kapan dedi kapandım cart dedi yaptım curt dedi yaptım ama tokalasmamı istemiyor karşı cinsle o yüzden yapamam dedim ayrılıyorum bu sapıklığa katlanamam.

Adamın hatası seni değiştirmeye çalışması baskı zaten yanlış doğru bunu söyledim. Ama sen de o istiyor diye yapmamaliydin hiç bir şey. Sırf senin görüşüne uymuyor diye adamı sapık ilan etme hakkın yok.
Sitede Isidçi falan yaptılar adamı sapık hasta beyin falan oldu.

Böyle yaşayan insanlar var. Insanlar karşılıklı memnunsa böyle bir yaşamı kabullenir. Sen bana uymuyor kabul edemem de geç. Tercih meselesi saygı duyarım de ayrıl. Senin gibi düşünmüyor diye sapık hasta beyin diyemezsin kimseye dedim.

Öbürü çıkmış ayıp ayıp yobazlığın arkasında duruyorsun diyor. Asıl yobaz kendisi. Iste kabullenemiyorum böyle etiketlemeleri ben.

takma gitsin diyeceğim ama eskiye nazaran iyiyiz bazı konularda iyi yönlerine bak olumsuz görmekmek istediğen kadar çok. en çokbtay polisitiv insanlar etrafımda olmasına dikkat ediyorum

Hangi konuyla ilgili olduğunu anladım.O konu zaten eldeki bomba gibi birşeymiş zaten patlayacaktı en iyisi o tür konulara hiç yorum yapmamak nereye gideceği belli çünkü. Gelişmesi polemik sonu ban.

Burada da normal hayatımızda da çeşit çeşit insan var.Beş parmağın beşi bir değil derler ya umursamayacaksın.Bu kadar öfke sana zarar .Bu arada konun dağılıyor ama Artvin işi ne oldu gidecekmisiniz?

Hahhh tam olarak sorun bu. Saldırmak ve yargılamak. Saygisizlastiran kısım bu zaten. Kimse sana hiç uymayan bir durumu al baştacı et demiyor.

Bana uymaz hakvermiyorum onaylamiyorum de uzaklaş..

Çok mu zor?

Ama evet kimi için pek zor..

Evet ay sonunda canım. . Hayirlisi olsun bakalım. .

önemli olan gereken yerde susabilmek gereken yerde sesini çıkarabilmek:))
bu yaşımda aldığım en önemli derslerden biri budur.
kk daki atışmaları cidden takma.
sonuçta iki kelimeyle burada kimse kimseye hak vermez,vermek te istemiyorlar görüyorsun:))

Konu nedir bilmiyorum ama, bir de herkesin her söylediğine takılmamak lazım.
Yani "o kişi ne kadar saygıdeğer biri ki fikirleri saygıyla karşılansın" gibisinden.

Bircok insanda bir kendi dusuncesini karsisindakine kabul ettirme cabasi mevcut ben de anlamiyorum bunu. Herkesin gorusu kendine dinle gorusunu soyle cekil kenara ama masallah toplumumuz kendinden olmayani ayristirma ya da kendine benzetmeye calisma çabasında. Ben artik he he diyip geçiyorum kimseyle polemige girmiyorum yormuyorum kendimi.

Sakin tatlım sakin.
Birileri sanki sadece bizi sinir etmek için dünyaya gönderilmişler değil mi?
Sinek gibi aniden çıkıyor,kanını emip ,kızartıyor ve defolup gidiyor.
Sen de o bölgeyi kaşıyıp yara yaptığınla kalıyorsun.
Saygı işine gelince,çok göreceli ne desem boş.
Saldırana saldırırım.Kaşınanı kaşırım.

Düşünceye saygı duymak nedir ki ?

Yani sana kafa göz dalmıyorum ama fikrine de katılmıyorum demek mi ??

Katılmadığımız fikre saygısızlık yapmış olmayız . Orada ince bir çizgi var işte , ayarı tutturmak .

Komik bu durumlar aslında .

Biri diyor ki bu beyaz .

Öteki de gelmişse eveeet beyaz tabii diyen .

Ver çoşkuyu .

Oradan sonra şey başlıyor .

Buna siyah diyen salaklar var biliyor musun ?

Aaaa evet ya nasıl bir kafa taşıyorlarsa ...

Ya beyaz de kal işte , sana ne siyah diyenden . Çizgi orada işte .

Sonra sen çıkıp ama bu siyah dediğinde , bu beyaz , lütfen düşünceme saygı duy , bla bla bla .

En iyisi he hacı he demekte , o da sıkıştırıyor yüreciğini insanın .

Günlük hayatımda siyah der geçerim hep . Uzatırsa ; siyahın kareköküne inerim ama beyaza bulaşmam .

Taktiğim bu , dene .

Kareköke insen bile laftan anlamayan insanlar var.

Aslında kızdığım onların bu beyaz demesinden öte benim siyahıma sataşmaları. Rahatsız edici olan kısım bu..
Bana ne senin beyazindan sana ne benim siyahimdan. Senin gibi düşunmek zorunda miyim? O kısım sinir bozucu oluyor.

Ben bu saygı denkleminin iki tarafında da bulundum. Emin ol iki tarafta da bana saygı duy diyenler karşısındakine saygı duymuyor. Ben mini etek giyerim bana saygı duy karışma diyen çok rahat karşıdakinin atıyorum sakalına takılabiliyor. (Bu arada mini etek giyerim bana saygı duyun) ya da ben kapalıyım bana saygı duy diyen de gün döndüğünde başkasının kıyafetine karışabiliyor. Ama ona sorsan aslında onu hidayete davet ettiğinden kendinde karışma hakkı görüyor. Karşı taraftaki de aslında onu daha çağdaş yapacağını düşünüyor. Yani bana saygı duy ama ben sana çok iyi niyetlerimden ötürü karışma hakkını kendimde buluyorum diye düşünüyor ve emin olun bunu her iki taraftan da insan yapıyor.
Ben de şimdi çok şekilci olarak kıyafetten gittim ama bu başka bir sürü konuda böyle. Herkes kendince saygı bekliyor, herkes kendince karışma hakkı kendinde buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…