Mecbur muyum ya da mecbur muyuz?

Valla ben kendime takıntılı derdim ama 2. konuna denk geldim ve benden daha takıntılı olduğunu düşündüm.
Senin kendine düşmanlığın mı var??
Bu platformu çok fazla dikkate alıyorsun gibi geldi bana.
Kendine başka uğraşlar bulsan bu kadar bu konulara takılmazsın.

Sadece burada değil reelde de böyle insanlar var ve onlara da takılıyorum. Yani bu benim yapım.. He deyip geçmek ve umursamamak çok zor benim için. . Fazla umursuyorum çünkü önemsiyorum.

Başka uğraşlarım elbette var. Bu durumu değiştirmiyor.

Bı cerkes kızı olarak ustun sabur ve saygı ogretılerıyle yetıstım bıze dedemler syle derlerdı bı buyugun sana vursa dıger yanagını doneceksın onada vursun dıye ama asla buyugune agzını acıp saygısızlık yapmayacaksın... Allah tan annem damarına basıkınca ıcınden cıkan kaplanla saldırırdı etrafa, hazır cevap ve haksızlıga gelemeyen bı kadında sayesınde vur enseye al lokmayı bı tıp olmadım... Orta okulda evdekalmıs bı hocamız gespatoluk yapmaya kalktı ve herkese sacına fıle takma zorunlulugu getrdı arkadaslarım hemen kostu fıle aldılar , bızımde oaramız yok canım annem kendı ordu ve ıcıne altın rengı boncuklar koydu ... Daha fıleyı taktıgım ılk gun butun arkadaslarım hayran kalmıstı ama hoca sabah sırada sacımdakını cıkartrdıı ve bunu takmayacaksın dedı bende napayım aglaya aglaya gıttım eve ... ertesı gun ordum saclarımı bı arkadasım dedı kı sacların cok guzel uzun ben senın saclarını balıksırtı oreyım dedı tamam dedım bu gespato kılıklı karı deerse gırdı ve ılk ısı benı dersten atmak oldu sebebde saclarımı balıksıırtı ormemmıs oyle olamayacakmıs nırmal orgu olacakmıs ve ınanın hıc bır aey demedım dersten aglayarak cıktım butun arkadaslarıma rezıl olmustum... ay snra lıseye gectım lısede sonda hanı herkes cozurtur ya oyle bı ortam vardı hoca sınıfta bı gurup ogrencıyle cıps yıyor gerı kalanlar muhabbet sohpet ve bırkac fakir cocugu unıversıte sınavına hazrlanmak ıcın calısmaya calısıyrlar tahtada bı ogrencı var onlara bıseyler anlatmaya calısıyr ama gurultuden anlasılmıyr... Snra bırden bagrdım sınıfta , tahtadakı arkadasa senın yerınde olasam o soruyu cozmezdım dedım sınıft bı anda sustu cıt cıkmıyor arkadasım anlamadım dedı ... Syledıgımı tekrar ettım hoca geldı basıma dıkeldı bı kac defa kızım ıstersen cıkabılırsın dedı bende hayır cıkmak ıstemıyrum ders dınlıycem dedım snra hca fena bzulsada kalktı dersı anlattı kendım ıcın cıkısmamıstım ... Gurultude ders yapmaya calısan arkadaslarım ıcındı ama o an koşulsuz saygı olayını bıraktım bence bu hayatım donum noktasydı artık hakedene saygı... Offf cok uzun yazmısım artık ıcıme ne kadar dert olduysa ama gespatoya hakkım helal degıl...

gece gece güldürdün Sağol. . Haklısın hain kadın ne olacak :)

Bir de burada ciddi ciddi kinlenenler var :) Bana birisi kinlenmiş herhalde çünkü ikidir falan yardım istediği konularına yardımcı oluyorum üstelik herkesin bildiği şeyi söyleyip geçtiğim yorumlar şeklinde de değil. Hatta en son konusu kilitlenmişti özelden yazdım, yine yardım amaçlıydı ve cevap gelmedi. Konularında da cevap vermiyordu zaten :) Vermek zorunda değil elbette ama kinlenmiş belli ki ya da neyse artık, göz ardı etmiş de olabilir. Fakat bir kere polemiğe girdik diye böyle yapan insanlar bana çok komik geliyorlar, muhtemelen gerçek hayatta yaptıkları ya da yapamadıkları tripleri burada yapmaya kalkıyorlar, sökmeyince herhalde içten içe kızgınlık, düşmanlık besliyorlar sanırım. Çok ciddi bir psikolojik durum aslında bence. Sanal ortamdaki insana gerçekten kinlenen insan vakası, ilginç. Bunu neden yazıyorum, kinlenmek iyilik getirmez arkadaşlar. Bana cevap yazmaması umurumda değil ama bu psikolojik durum bence toplumca umurumuzda olmalı yani, nereye gidiyoruz?

Konu ile alakasız olacak ama, hiç kitap yazmayı ya da blog açmayı düşündünüz mü ? Ben sizin konularınızı okuduğum da, enteresan şekil de, nasıl desem huzur ve insanı dinginleştiren bir ruh haline giriyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın sizin derdiniz ile huzur bulmuyorum sadece anlatım şekliniz o derdi öyle bir kalıba sokuyor ki, en kızgın anınız bile insana çok sevimli geliyor.

Yazılarınızdan yola çıkarak, reelde de böyle ise davranışlarınız, iyi niyetleriniz belki de bu sebeplerden suiistimal ediliyor olabilir. Gerçi sizi kafamda öyle bir canlandırdım ki, sert tepkileriniz bile karşınızdakine batmayacak cinsten.

Son olarak, çok ince düşünmek, insanın kendisine zarar. Hakkınızı savunun tabi ki ama bunu çok içinize dert etmeyin. Allah korusun hastalandığınız da, keşke demek istemiyorsanız, kendinize iyi bakın, kendinize iyi davranın, en önce kendinize değer verin. Çeşit çeşit insan karakteri var, elimiz de sihirli değnek olmadığına göre, kimseyi değiştiremeyiz. Lütfen önce ben değerliyim deyip, stresi azaltın. En başta yazdığımı da bir düşünün derim, kitap yazar ya da blog açarsanız, sıkı takipçiniz olmaya adayım :)

:) :)
Ay Allah razı olsun. Gülümsettiniz beni. Doğrusu canım bugün de çok sıkkın farklı bir mesele çıktı. Hayatım mesele dolu valla.. Bu durumda mutlu ettiniz teşekkür ederim.

Hiç blog açmadım. Düşündüm aslında ama açmadım. Açsaydim günlük tarzında kavga ettiğim bir yere dönüşürdü muhtemelen. :)

Ama çocuk öyküleri yazıyorum 3 aydır. Bir yayinevinden yeşil ışık aldım gibi haber bekliyorum aslında. Inşallah güzel bir sonucu olur.

Aslında arkadaşlarım da böyle söyler. Derdini bile öyle güzel anlatıyorsun ki hayran hayran dinliyoruz diye..

Bilemiyorum ki iyi niyetimden mi kaybediyorum. Yoksa fazla önemsedigimden mi? Bir gün kendimi herkesten önce düşünmeyi basarirsam sorunlarım çözülür diye umuyorum..

Teşekkürler güzel yorumunuz için. .

Kimler üzdü seni bu kadar,kafana takmayacaksın görmeyeceksin bazı şeyleri..
Düşünüp durursan kendine eziyet edersin sonra..

Her gün biri bir sebeple üzer gider..
Bazen üzmekten beter eder öfke komasına sokar..

Çoktan alışmam gerekirdi aslında. .

Üç kuruş etmez kafalar için sinirlenmeye hala devam ettiğim için anormal olan benim anladım.

Hepimiz için geçerli aslında,şu hayatta değer verilen yada verilmeyen kişiler vardır..
Sevdiğin değer verdiğin kişi seni üzerse asıl o zaman yaralar insanı..
Yoksa diğeri için kendini harap etmeye değmez bile..
Yok sayarsın olur biter..

1. çözdüm olayı

Yahu ne güzel yorum olmuş.Birgün geçenler de ben konu açtım.Bi dövmedikleri kaldı hatunların.Dedim kendi kendime boşver görme nazik ol taş atana ekmek at ama insanın mayasında olunca olmuyor maalesef.
Dellendim kendi konuma artık hiç cevap yazmıyorum yazan yazsın yaaaaa.

Nasıl duygularıma tercüman olmuşsun ben bu kadar güzel formüle edemezdim:)Kesinlikle sana katılıyorum,herkes saygı bekliyor fakat maelesef bu konularda çok medeni ve hassas değiliz..

Banane ya demeye başladığımız an dünya o kadar da kötü olmuyor aslında. Ben de çok takarım her şeyi. Şu aralar daha az takmaya başladım. Fazlasıyla kazık yemekten galiba. Geçen de bir arkadaş diğerini istemeden kırdı. Ben de teselli edeyim yanlış anladın diyeyim dedim yanına yaklaştım. Şuan konuşmak istemiyorum diye tersledi beni. Banane ya ben bir şey yapmadım ki hiç de umrumda değil dedim bir anda Sonra da nasıl öyle bir şey dedim diye kendime şok oldum Aradan 5 dk geçti arkadaşım gelip özür diledi. Eskiden kırılıp çekilirdim kenara kimse umursamıyordu sen de aynı şekil cevap verince farklı oluyor galiba

Dur bakiyim. Düşündüm de "bana ne" en az kullandığım kelime. Evet evet sorunu bulduk :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…