- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Yahu ne güldüm bunaaaaa. Çok güzel bir örnek vermişsin. Bu insanların dünyası bambaşka. Anlam yuklememek lazım. Nasıl yapılır bilmiyorum ben de ama insan bunu başarabilirse huzuru bulur.ikinci salaklığa tarih olacak örnek..
taşınıyorum ,komşum diyor ki yeni eve bulaşıklığı(bulaşıklık alacağım)demir alma plastik al,neden abla diyorum ,cevap ben sevmiyorum
ağlayım mı güleyim mi
Ben bu saygı denkleminin iki tarafında da bulundum. Emin ol iki tarafta da bana saygı duy diyenler karşısındakine saygı duymuyor. Ben mini etek giyerim bana saygı duy karışma diyen çok rahat karşıdakinin atıyorum sakalına takılabiliyor. (Bu arada mini etek giyerim bana saygı duyun) ya da ben kapalıyım bana saygı duy diyen de gün döndüğünde başkasının kıyafetine karışabiliyor. Ama ona sorsan aslında onu hidayete davet ettiğinden kendinde karışma hakkı görüyor. Karşı taraftaki de aslında onu daha çağdaş yapacağını düşünüyor. Yani bana saygı duy ama ben sana çok iyi niyetlerimden ötürü karışma hakkını kendimde buluyorum diye düşünüyor ve emin olun bunu her iki taraftan da insan yapıyor.
Ben de şimdi çok şekilci olarak kıyafetten gittim ama bu başka bir sürü konuda böyle. Herkes kendince saygı bekliyor, herkes kendince karışma hakkı kendinde buluyor.
Kendi adıma o herkesin içine girmiyorum. Yaptığım yorumlar özünde saygısını kaybetmez. Giyimi, yaşayışı, siyasi görüşüne göre değerlendirmem insanı. Çevremde en yakınlarım da ciddi ciddi zıt kutup, bir uçtan öteki uç samimiyeti desem abartmış olmam. Sadece sorulduğunda kendi fikrimi ve beklentimi söylerim onu rahatsız etmemeye özellikle dikkat ederim hem de. Onlar da dikkat ettikleri ölçüde hiç sıkıntı olmuyor.
Çok zor değil bence. Ama o dikkat etmiyor ki diye de kendini bozmanın anlamı yok. Onlara benziyorsun ve komik oluyorsun bu kez . Daha kötüsü kişi ayırmadan sana saygısızlık etsin etmesin hepsine saldırmaya başlıyorsun. Çok çirkin ve hiç bana göre değil.
kv vakaası sandm başlığı okuyuncabuda gelir geçer. Allah geçmicek skıntı vermesin
Öyle. Ben de öyleyim, eşimde öyle. Ama azınlıktayız malesef. Eşimle siyasi görüşlerimiz bile ayrı ama ikimiz de yanlışa yanlış dediğimiz için anlaşıyoruz. İkimiz de kendi görüşlerimizin hatasını biliyoruz, kabul ediyoruz, eleştiriyoruz. Etrafımızda iki görüşten de adam var. Ama bizim gibi olan yok. Hepsi en doğru biziz, bizimkiler hata yapmaz.
Ailem muhafazakar, ben de muhafazakarım. Eşim ve ailesi daha az muhafazakar. Çekirdek olarak iyiyiz biz. Ama çember genişledikçe insanların ne kadar tahammülsüz olduğunu görüyoruz. Ve emin olun muhafazakar kesimden de diğer kesimden de çok rahatsız edici tavırlar var.
Ve ben çok arada kalıyorum. Ona saygı duy dedikçe yobaz, buna saygı duy dedikçe x oluyorum. Kimseye de yaranamıyorum.
Siz sizin gibi çok insan tanıyorsanız şanslısınız. Ama ben A tarafı ile yalnız kaldığımda ya da B tarafı ile yalnız kaldığımda ne kadar tahammülsüz, ne kadar saygısız, ne kadar sevgisiz insanlar olduğumuzu görüyorum malesef.
İnanır mısınız yalnız degilsiniz. İşyerimde kahve yaptım. İçtim. Öylesine fal içinde sekretere götürdüm. 2. Sekreterde hay ben kapalıymışim fal günahmış dedim sanane. Sende acıksin dedim. Ama ben açığım dedi. İyi o zaman dahada acil dedim.netmiş efendim o ordayken fal baktirmazmisim. Hadi lenn dedim.
Bi tane şahısta kim olduğu onemli değil neymis serviste bacak bacak üstüne atılmamış ayıpmis. Dedim yürü git allasen. Elimden bi kaza çıkçam simdi.
Ne bu çok bilmislikleri anlamadim.
Ne saygisindan bahsediyonn yaa
Bakin kendimi övmek gibi olmasın ama.Onun açık olma nedeni kendine tüm günahları serbest bırakmak olsa gerek. Hani onun üstüne yakışır ama sana yakışmaz.
Hey Allah'im sen akıl fikir ver..
Mecbur değiliz elbette. Sırf şu forumda, okuduğunu anlayamayan insan dolu. Anlasa bu defa işi polemiğe ya da dalgaya vuracak olan dolu. Gerçek hayatta kimseye sesi çıkmadığı halde buraya gelip ona buna sataşan o kadar çok insan var ki... Sonuçta klavye başı yani, o ekranın arkasında kimler var kim bilir, bunu bilmiyoruz. Ben o yüzden burada birçok kez polemiğe girmeme rağmen burayı fazla ciddiye almıyorum. Polemiğe bazen ben sebep oluyorum, bazen karşı taraf. Gerçi 2 zıt alıntılı mesajla konuşsak polemikten ceza alıyoruz o da ayrı konu. Neyse işte, asıl sıkıntı bence gerçek hayattaki insanlar. Mümkün olduğunca takmadan kendi yolumuza bakacağız. Ben insanları değiştirmeye çalışmanın ne kadar boş bir çaba olduğunu yurttayken öğrendim mesela. Öyle bi ortama girmesem garibim ben, hala uğraşıyor olacaktım.
Düşüncene saygı duyuyorum lafı çoğu durumda tamamen yalan aslında. Ben laf anlatmakla uğraşmayacağım durumlarda ya da bir başkası gelip bana sataşmasın diye bu cümleyi kullanırım genelde. Benim için bu cümle, bazen birilerini "he he" deyip geçiştirmek, bazen tartışmak istememek, bazen de duruma göre gerçekten saygı göstermeye çalışmak demek oluyor ben kullandığımda ama gerçekten saygı duyduğum çok az durum olduğunu da ifade etmek isterim. Bundan kastım bu sitedeki ilginç durumlara yapılan aklı başında, bana göre düzgün yorumlar. Mesel dün bir konu vardı bekaretle alakalı, inancı gereği evlilik öncesi ilişkiye sıcak bakmadığını ifade eden ve bunu ifade ederken başka insanlara çamur atmayan yorumlar yazıldı, buna saygı duydum gerçekten. Çünkü çok kişisel olan bir şey hakkında ne düşünüldüğü yine çok kişisel bir sebebe dayandırılarak söylendi. Yapanlar şöyledir, benim gibi düşünmeyen böyledir tarzına kaymadan yorum yapan insanlara, konunun ne olduğuna bağlı olarak saygı duyuyorum elbette. Aynı konu hakkında yine inancı gereği bir düşünceye sahip olan bir insan ise başka insanlara çamur atarak yorum yazdı, ona saygı duymadım mesela. Başkalarını incitmeden ifade edilebilecek birşeyi başkalarını inciterek, sataşarak ifade eden insana saygının s'sini bile barındıramam. Madem bir konu üzerinden gidiyorum örneklerime, devam edeyim. Bekaret konusunda "nikah olmadan cinsellik yaşayan kadınlar kendilerini değersizleştirir, toplum tarafından göreceği yaklaşım şöyledir böyledir, erkeğin gözünde şu olur benim gözümde değeri yoktur, basittir gibi gibi" düşüncelere sahip olan insanlara da asla saygı duymam. "Ben kendi adıma sıcak bakmıyorum, ben evlendiğimde bunu eşimle yaşamak isterim fakat herkesin kendi hayatıdır, tercihidir" deyip geçmek varken başka noktalara kayıp diğer insanlara saygı duymadığıını belirten düşüncelere de insanlara da saygı duymam. Sen o kadar insana hakaret et, yaftala ondan sonra saygı bekle. Olmaz bana göre. Ben demiyorum ki ben bu forumda başkalarına dokunan yorumlar yapmıyorum. Ben de bazen kırıcı yazabiliyorum genellikle çok kızdığım konular belli zaten. Kırıcı yazmanın faydasını gördüm mü? Hayır. Kimse değişti mi? Kendine geldi mi? Benim yorumumla aydınlanma yaşayan var mıdır? Sanmıyorum. Böyle bir durumda zaten saygı beklemiyorum.
Kim ne yaparsa yapsın günün sonunda kendi hayatımıza geri dönüyoruz. Kendi sorunlarımıza, problemlerimize, çelişkilerimize falan dönüyoruz.
İşte anlatamazsın kapasite yok. Hayır uyarıda vermiyorlarki bilelim.Beyin yok.Sizinki doğru olanı zaten beklentinizde de bir tuhaflıklik yok. O bahsettiginiz konulardan birinde de sinir olmuştum evet. Sinir olmamak mümkün değil. Burda her türlü öneriyi verme hakkı olduğunu düşünüp sizin önerilerinizden hoşlanmayip neden bunu öneriyorsun diye hesap soranı da gördük.
Bazen görüyorum size ne ki benim yorumumdan diye tersleyenini. Ben öyle kimseyi bozma yoluna kolay kolay gitmem ama hani bazısı da ciddi ciddi kasiniyor be.
bak erken yaşlanıcaksın :) bukadar kafana takma herseyı
evet cok var etrafda haklısın ama bosver
Zaten yaşlandım ki.. Saçlarım hep beyaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?