- 17 Kasım 2014
- 1.613
- 932
- 73
- 45
Canım aşı konusunu şöyle diyim bizim Kasım annelerinde hiç kimseye 9. Ay aşısı söylenmemiş zaten devlet kaldırmış özel aşı olarak geçiyor. Biz 3 aylıkken başka doktora gitmiştik o 9. Ay da aşısı var demişti. Sonra ben hemşireye sordum gerek yok zaten bizim vırduklarımızın içinde var dedi. Ama 6. Ay kontrolde hemşiremiz salgın var bu ara 9. Ay aşısını yaparız dedi. Gittiğimiz doktora söyledim bölgesel bi salgın olabilir ben iki kere doz almasını önermiyorum zaten 1 yaş aşısında alacak ama salgının durumuna göre 9. Ay da karar veririz daha zamanı var demişti. 9. Ay da kontrole gitmeden hemşireye danışacağım ona göre doktora bildireceğim. Yaptırıp yaptırmayacapımız belli değil
hahahaha demek ki başka hastanelerle aldatmadın güzelim Medipol'ü. doğruyu söylemek gerekirse bende ordan çıkıp başka hastaneyle devam edince kendimi kötü hissettim bi benimseyemedim yeni hasteneyi :)
doktorunuz adı ne cnm? medipol bize çok ters kalıyor. tedavilerde rahattık. ordan direk önünde otobüsle işe gidebiliyordum ama çocukla zor olur. iyi dr lar varmış sanırım
bende kalkmış diye duydum cnm. bakalım sorayım bende
ayy kızlar bu arada kızım geçen akşam tokasındaki boncuğu yuttuküçücük birşey olmaz dimi
Ya rota veya dizanteriyi anlamak icin tahlilmi yapiyirlar. Bu bizim doktor bize kan tahlili falan yaptirmadi. 4. Ayda yapilmasi gerekmiyormu? Sorma.cnm o hassas tenlilik bizde de var tuttugum yer aninda kipkirmkzi alerji testi de 2 yasindan once yapmiyolarmis diye biliyorim. Cildiyede mecbur arastirmaya gidicem neden oluyor anlamadim sadece sut icen bi cocuk.Normalde eskiden yapıyorlarmış aşıyı ama artık hastalık durumu olmadığı için kaldırılmış. Ama şuan dışarıdan gelen insanlardan tekrar ortaya çıktığını söylüyorlar. Bakalım bizim belirsiz şimdi yaptırırsan 2. Dozu oluyormuş tekrar ya da tek doz olarak 1 yaşında oluyormuş falan. Biz rota olamadık ama hem rota virüsüne hemde dizanteriye yakalandı. Bakalım doktorunu dinlicez.
Bi götür canım bazen iyi doktorlar çıkabiliyor karşına bizde gitmiştik araştırmaya ilk doktor ilgili değildi ama 2. Doktor çok güzel ilgilenmişti ek gıda bilgilerini falan vermişti. 9. Ay da tahlile gelirsiniz demişti. İnşallah size fayda olacak doktor denk gelir. bizimkinin de çıkıyor ama isilik sıcak terli olduğunda. Hassas tenli birde dokunsak kızarıyor :-(
Eline verecegin.seylerde koparak yutabilecegi bisey olamamsina dikkat t cnm. Cok minikse.kakadan cikar bence de ama kakayi kontrol edin. Benimkide gecen kanapeden dustu gumm diye donmus tabi cok.agladi bende cok uzuldum. Esimi aradim sakinlestirdi beni bende 24 saat kontrol ettim degisijlik varmi diye cok sukur bisey yok. Cook dikkat etmek lazim kizlar.bende kalkmış diye duydum cnm. bakalım sorayım bende
ayy kızlar bu arada kızım geçen akşam tokasındaki boncuğu yuttuküçücük birşey olmaz dimi
Ya rota veya dizanteriyi anlamak icin tahlilmi yapiyirlar. Bu bizim doktor bize kan tahlili falan yaptirmadi. 4. Ayda yapilmasi gerekmiyormu? Sorma.cnm o hassas tenlilik bizde de var tuttugum yer aninda kipkirmkzi alerji testi de 2 yasindan once yapmiyolarmis diye biliyorim. Cildiyede mecbur arastirmaya gidicem neden oluyor anlamadim sadece sut icen bi cocuk.
Herkese merhaba. Bebeği olan arkadaşları kutluyorum. Benim gibi uğraşanlara da maddi manevi sabır diliyorum. Mustafa hoca medipoldeyken çok rahattık ama acetto yu açınca maddi olarak kaldırmak zorlaştı. Acaba daha önce Mustafa hocanın hastası olup sonrasında doktorunu değiştirenler hangi klinikleri tercih etti. Laparoskopi için önerdiğiniz bi doktor var mı?
Slm kizlar nasilsiniz neler yapiyorsunuz. Biz 6 aylik olduk ek gidaya geciyoruz yavas yavas sebze corbasi verdim ilk patates havuc princten yaptim bizimki yuzunu burusturdu midesi bulaniyomus gibi hareketler yapiyor agliyor istemiyormus. Siz neler yedirdiniz bu arada muz ve seftaliden pure yaptim onu cok sevdi kerata :)
Sorma cnm ya meyveye gelince hic sesi cikmiyo goturuyoAhahah çakal ağzının tadını biliyiben yoğurtla başlamıştım sonra sebze meyve devam ettim. Bu ara sıcaklardan galiba yemiyor meyve suyu ve ayran içiyor sebzeye ağzı kapalı. Süreciniz güzel geçer herşeyden yer inşallah. İlk zamanlar tuhaf geldiği içinde yemiyorlar benim ki tükürüyordu suratını ekşitiyordu
Sorma cnm ya meyveye gelince hic sesi cikmiyo goturuyocnm bu arakar yemiyosa seninki neyle diyuruyor karnini? Bildigim kadariyla anne sutu yeterli gelmez artik mama falan mi veriyosun? Bi de bi arkadasim kasik mamasi veriyirmus hazirlardan kimiside princ unu ve devam sutu karistirip mama yapiyomus. Ben daha 6 ay kontrolune gitmedim gidice doktora soracagim ama her doktor farkli bisey soyluyomus. Neyle doyuracak bu cocuklar karnini, meme iyiydi ya hem zahmetsiz hem de ortalik falan da kirlenmiyo pratikdi baya
Canım sabah kalkmadan emiyor kalkınca az da olsa yumurta peynir vermeye çalışıyorum ama normalde yerdi 2-3 gündür yemiyor bir 2 lokma anca yanında sıktığım parçalı şekilde meyvesini yiyor. Öğlende ayran içiyor. Yine yemekten bi kaç kaşık. Akşamda durum aynı. Bi kaç gündür emmeyle idare ediyor. Kaşık maması ben hiç vermedim ama veren arkadaşım var o bebeği zayıf diye de veriyor gıdaları onun içine katıyor. Sıcaktan geçici durumdur diye başka şeye yönelmedim bakalım. Birde bayrama git gel düzeni huyu değişti. Döner inşallah eski haline
Remzi Erkesim canım. Aslında bize çok k yakın yürüme 10 dakika mesafe de bir hastane var özel hamileyken gittim arada ne yalan diyim ultrason görüntüsü daha iyiçocuğun kendi doktoru burada yakında olsun kendimde gidebileyim tek diye buraya götürdüm ilk. 3 doktora gittik 1. Her ay gelin falan dedi birde odaya biz çıkmadan 2 hasta daha geldi onu eledim. Bir doktor daha vardı o da fazla rahattı hani bi bakıma iyi olan kısmı vardı insanı telaşe düşürmüyordu ama aşırı hızlı konuşuyor ve konu nasıl oluyorsa kendi çocuğu oluyordu bi gün eşim yokken götürdüm hastaydı çocuk eşim aradı ne dedi doktor diye ne desin büyük oğlan küçüğünün başına kalem saplamış bunlar yanında yokken vuruyormuş dedim en son ek gıda için bilgi verir belki dedim yerse pirzola bile verebilirsin dedi arada yakın diye gidiyordum ama artık bıraktım tek doktoru olsun içimde rahat olsun.
Slm kizlar nasilsiniz neler yapiyorsunuz. Biz 6 aylik olduk ek gidaya geciyoruz yavas yavas sebze corbasi verdim ilk patates havuc princten yaptim bizimki yuzunu burusturdu midesi bulaniyomus gibi hareketler yapiyor agliyor istemiyormus. Siz neler yedirdiniz bu arada muz ve seftaliden pure yaptim onu cok sevdi kerata :)
ayy çok güldüm cnm yaaa :) kendi çocuğunu mu anlatıyorpirzolada iyiymiş :)
iyi bi dr bulmak çok zor cnm yada bizler fazla detaycıyız ve ayrıntı istiyoruz
bizimkisi ek gıdayı bir türlü sevemedi.
her sabah yumurta deneniyor ama genel olarak yumurta peynir ceviz vs hiç birşey yemiyor.
öğlenleri çorbasını bazen yiyor bazen yemiyor
hele bu aralar sadece bol bol su içiyor. zaten az ek gıda alırken artık neredeyse hiç tüketmiyor. unlu tarifler var ama vermek istemiyorum. 9. ay kontrolümüze gidicez yarın. 6. ay bitiminden beri kilo alımı çok az yine azsa neler yapabilirizi sorucam. geçen sefer kaşık maması ver dedi ama vermedim. sütüm var çok şükür. tüm gece beni emiyor bir şekilde doyduğunu düşünüyorum yoksa öyle tüm gün sadece suyla nasıl idare etsin
en güzeli emmeleriymiş
Zaten bebisler cok cabuk etkileniyirlar duzen degisiminden. Yinede tattir ara ara iyice unutmasin sebze tadini. Tabi ek gidaya gecince kaka yapmalarida degisiyomus otamatikmen simdi gunde 1 kez yapiyo bizimki, ve kabiz olma sorunlari oluyomus bagirsaklari daha tam alismadigi icin. Her gun yeni biseyler ogreniyoruz bizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?