Meğer akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmazmış.

antika

ilk meleğim benim.
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
642
11
318
Aksaray
merhaba arkadaşlar,maalesef biz de akraba mağduruyuz.hem de öyle böyle değil.
geçen gün annem,anneannemi(böyle demek bile istemiyorum) aramış.ne yapıyorsun,nasılsın diye konuşmuş.neyse,anneannem telefonu kapattığını zannetmiş ve başlamış bizi kötülemeye özellikle annemi teyzemin gelini ve damadının yanında,yani dışkapının dış mandalının yanında tabi bütün bunları annem duymuş.konuşma bitince annemde telefondan kapatabilirsiniz,artık demiş.sonra da anneannem ben öyle bir şey demedim diye kıvırmaya başlamış.halbuki biz onlara karşı en saygılı torunlarıyızdır.ama,işte içinde büyüttüğün akrep gelip sokabiliyor.şu anda bütün kardeşlerim ve ben o kadar kızgınız ki anneme hiçbiriyle görüşmeyeceksin dedik.teyzelerim falanda bize karşı çok soğukturlar.teyze kızlarım falan ben össye hazırlanırken çok ders çalışırdım,bana yanımdan geçerken afedersiniz inek derlerdi.zaten bunların böyle insanlar olduğu arkamızdan kuyu kazdıkları belliydi.ben çok mesafeliydim.anneme derdik görüşme diye o da ayıbolur ayaklarıyla giderdi.şimdi kendi kulaklarıyla duydu.annemin kardeşleri sanki hepsi birbirleriyle samimi ve bizi istemiyorlardı.şimdi çok iyi oldu herkesin ne mal olduğu ortaya çıktı.inceldiği yerden kopsun.böyle akrabalar olmaz olsun,allah hiçbir zaman muhtaç alsanaalsanasmilealsanaalsanasmileetmesin.alsanaalsanasmile

amannn boşver canım ne anne tarafı nede baba tarafı yemediğimiz kazık kalmadı işin içine mal paylaşımı da girince kanlı düşman oldular sanki bizde bıraktık artık ne halleri varsa görsünler ! malesef böyle oluyo bazıları yapcak bişey yok .............

haklısın canım.işte üzerinden zaman geçmesi gerekiyor.duyunca beynimizden vurulmuşa döndük.bugün 12 saat çalışmama rağmen hala uykum yok.şu saat oldu uyuyamıyorum.anlayamıyorum.ama,hiçbirini de görmek istemiyorum.

sanirim sizi kiskaniyorlar canim. benim amcamin kizlari ve amcamin esi yani yengem boyleydi maalesef...yillardir gorusmuyoruz...zaten belliydi bizi sevmedikleri ama amcam vefat ettikten sonra yengem bizimle irtibati kesmek istedigini ima etti iste o zaman iliskimiz onlarla bitti...haaa ama unutmadan soyliyim kuzenlerim para lazim olunca babamin amcalari oldugunu hatirlayip ariyorlardi orasi ayri! kiskanc bu tur insanlar canim, hic uzulmeye degmez...annenin ne yasadiklarini bilirim cunku bu olaylar yuzunden zamaninda babam ve annem cok uzulmustu...umarim annen cok uzulmez, annenize destek olun

şaşırdım gerçekten..
bızdede babaanne aynısı..ama anneanne melek gıbıdır...

ılginç..Babanne yapsa neyse, el dersin de ,annane yapınca tuhaf kaçıyor..Anannede dengesizlik var..
Teyzelerin de tuhafmış..Niçin size tavırlılar böyle?

Tas cogunlukla yakindan gelir...uzaktan gelen tas acitmaz ama yakindan gelen öyle bir acitirki neye ugradigni sasarsin....:teselli:

Malesef bu böyle canim....:delphin:

bilindik şeyler canım inkar etmeleri en iyi ilaç akrabalardan uzak durmak, akraba akrep

olur denirdi doğru bir söz
:tomato:

annanen ya dengesiz biri, yada senin bilmediğin veya bildiğin size normal gelen onlara normal gelmeyen bişeyden dolayı kızıyor.
Sen taraf olduğun için objektif düşünemezsini tabi bizde olayı bilmiyoruz.
bu durumda sağlıklı bir şey söyleyemeyiz.
ben olsam bende kızardım tabi ,anneme laf söylettirmezdim.

evet,annem çok üzgün iki günden beri hasta oldu yatıyor.önemli hiçbir şey yok,anneannem evlat ayırıyor.
diğerlerine toz kondurmaz,resmen tepelerine çıkarlar.karşılaştığımızda da iyi davranmaya çalışırdı,yapmacık olduğunu ben anlardım.
canım annem gençliğini onların kapılarında karşılıksız olarak çalışarak geçirdi.her yaz tarla işlerine koşardı,hasta olan olsa biz de kalırdı,annem ilgilenirdi v.s v.s........................
aman,yaşlı cahil saygı,sevgi falan da diyemeyeceğim.aklı her şeye o kadar eriyor ki.miras paylaşımı yaptılar,erkek evlatlarını resmen gözettiler.biz şu anda seyrediyoruz,bakalım.

evet,annem çok üzgün iki günden beri hasta oldu yatıyor.önemli hiçbir şey yok,anneannem evlat ayırıyor.
diğerlerine toz kondurmaz,resmen tepelerine çıkarlar.karşılaştığımızda da iyi davranmaya çalışırdı,yapmacık olduğunu ben anlardım.
canım annem gençliğini onların kapılarında karşılıksız olarak çalışarak geçirdi.her yaz tarla işlerine koşardı,hasta olan olsa biz de kalırdı,annem ilgilenirdi v.s v.s........................
aman,yaşlı cahil saygı,sevgi falan da diyemeyeceğim.aklı her şeye o kadar eriyor ki.miras paylaşımı yaptılar,erkek evlatlarını resmen gözettiler.biz şu anda seyrediyoruz,bakalım.

hangi konuda fedakar olursanız olun zoraki fedakar olmayın sonuçlar ileriye dönük insanı üzebiliyor sırf o şu bu kırılmasın diye yapılan fedakrlıkların sonu hep hüsran

birde sürekli ben yaptım şu fedakarlığı sürekli söylemeler en sinir olduğum
yapma kardeşim üzülme sonradan!!!
kafamçokkarıştı

bencede ilişkinizi kesmeniz yerinde olur.yarın öbür gün elden ayaktan düşerse ben o gün görürüm böyle insanları.

evlat ayırmak ne demek ya...böylelerine anne bile demem ben.

Benim anneannemde aynı böyle cnm. Evlatlarını ayırır, annem o kadar üzülüyor ki :sinifsinif:

Hiç görüşmemek en iyisi elden ayaktan kesilince bile merhamet etmicen böylelerine :olmaz:

Ama siz allahtan telefonda yakalamışsınız görmüşsünüz gerçek yüzünü. Görüşmek için hiçbir nedeniniz yokk

merhaba arkadaşlar,maalesef biz de akraba mağduruyuz.hem de öyle böyle değil.
geçen gün annem,anneannemi(böyle demek bile istemiyorum) aramış.ne yapıyorsun,nasılsın diye konuşmuş.neyse,anneannem telefonu kapattığını zannetmiş ve başlamış bizi kötülemeye özellikle annemi teyzemin gelini ve damadının yanında,yani dışkapının dış mandalının yanında tabi bütün bunları annem duymuş.konuşma bitince annemde telefondan kapatabilirsiniz,artık demiş.sonra da anneannem ben öyle bir şey demedim diye kıvırmaya başlamış.halbuki biz onlara karşı en saygılı torunlarıyızdır.ama,işte içinde büyüttüğün akrep gelip sokabiliyor.şu anda bütün kardeşlerim ve ben o kadar kızgınız ki anneme hiçbiriyle görüşmeyeceksin dedik.teyzelerim falanda bize karşı çok soğukturlar.teyze kızlarım falan ben össye hazırlanırken çok ders çalışırdım,bana yanımdan geçerken afedersiniz inek derlerdi.zaten bunların böyle insanlar olduğu arkamızdan kuyu kazdıkları belliydi.ben çok mesafeliydim.anneme derdik görüşme diye o da ayıbolur ayaklarıyla giderdi.şimdi kendi kulaklarıyla duydu.annemin kardeşleri sanki hepsi birbirleriyle samimi ve bizi istemiyorlardı.şimdi çok iyi oldu herkesin ne mal olduğu ortaya çıktı.inceldiği yerden kopsun.böyle akrabalar olmaz olsun,allah hiçbir zaman muhtaç alsanaalsanasmilealsanaalsanasmileetmesin.alsanaalsanasmile

Öncelıkle gecmıs olsun canım
Suan senı benden ıyı hıc kımse anlayamaz cunku aynısını bırebır ben yasadım
Yasadıgın kırgınlıgı ve soku anlıyorum
Fakat yıne de sanslısın sen duymamıssın
Ben bızzat kendım duydum

Annem memlekete gıtmıstı, bızde evde babam ben ve kardesım kaldık. Babanemme sureklı arıyor yemege gelın edın dıye, her defasında yok babane yorulma sen bız yapıyoruz bırseyler dıyordum. Bigun yıne aradı nasıl ısrar edıyor ama anlatamam. Annemı aradım dedım bole bole (babanem cok ıyı nıyetlıdır dedemı de severım fakat yapısal olarak nasıl desem kalp kırmayı sever, tereddutum bu yondend, anneme danısıtım)
Kadıncagız da gıdın kızım yaslılar kalbı kırılmasın babanenın dedı, hatta pasta falan alın mutlu olsun dedı.
Aradım babanem cıktı telefona dedım tamam aksam geıyoruz cok yorma kendını
Tamam dıyor, kapatıyoruz fakat ben babaneee dur bısı dıcem kapatma dedım benı duymadı kapadıgını sandı ama ahızeyı yerlestırememıs BEN NE DIYECEKTIM AKSAMA SAKIN BISE YAPMA HAZIR TAVUK ALALIM
Neyse babanem telefonu kapadıgını sandı ben duyuyorum ama alo alo dıyorum hala saf saf. Sonra dedem geldı odaya babanem aksam oğlanlar gelıyor dedı, dedem ne dedı bılıyormusun NE .OK YEMEYE GELIYORLARMIS...
Aman Allah ım beynımden vuruldum gerısını duyamadım zaten zangır zangır tıtrıyorum, delırecem sınırden, hıc bırseyde gecmedı ha aramızda
Aradım hemen babanem cıktı ama ben kendımı kaybettım babane aksam gelmıyoruz dedım hayırdır dedı usteleme lutfen sen arada kırılma gelmıyoruz dedım ne oldu dedı dayanamadım soyle o kocana soyledıklerını duydum ayıp ya dıye aglıyorum telefonfda. Garıbım hıc bıse doyemedı kapadı. Aman ben mahvoldum, babam geldı o ara aradın mı gıdıyormuyuz dedı yok baska mısafırler varmıs baska zaman dedım soyleyemezdım yıkılırdı babam cunku. Bıraz zaman gectı babanem aradı tekrar hala ısrar dıyor kızım nolur tatsızlık cıkmasın gelın dıyor babane tama dedım ben bı daha o evde yemek yemem bak ısrarcı olma arada sen kalacaksın, bıttı dedım ya bıttı, dedem aldı telefonu sonra sey kızım sen benı yanlıs anladın ben ole demek ıstemedım oglan her yemegı sevmıyor gıdıp balık alayım demek ıstedım dıyor, cıldırdım resmen, kalbını kırmak ıstemıyorum dede kapat telefonu ALLA A SUKUR bızım evde yemek var ben kırılmayın dıye kabul etmıstım, yasınızdan utanın torunlarınız ve oglunuz ıcın soyledınız bunu dedım, kapatın dedım, ısrar ettı babama soyleyecegımden korktu merak etmeyın babama soylemeyecegım ama sızın ıcın degıl adam yıkılmasın dıye dedım...
Cok zor gunlerdı gercekten, aradan 2 sene falan gectı hala o eskı gunlerı yakalayamıyoruz, hala ramazan harıc yemege gıtmeyız.
Of eskıye gıttım mafoldumben

bekarken hem anne tarafından hemde baba tarafından çekmediğimiz kalmamıştı. hep bu stresle büyüdüm. okuyup işimi bulmamı hala çekemiyorlar kendi abim bile. şimdi 4 yıllık evliyim hem kendi aşlemden hemde eşimin ailesinden çekiyoruz. eşimle iyi anlaşmamızı, işimizin iyi olmasını, arabamızı evimizi herşeyi kıskanıyorlar. ne eşim nede ben hiçkimseyi kıskanmayız halbuki. ama insanlar böyle işte ne yapacaksın. biz şimdi hiçbirisiyle görüşmüyoruz. yapılacak tek şey bu, konulşuyıorsun anlamıyorlar kavga çıkartıyorlar.

hangi konuda fedakar olursanız olun zoraki fedakar olmayın sonuçlar ileriye dönük insanı üzebiliyor sırf o şu bu kırılmasın diye yapılan fedakrlıkların sonu hep hüsran

birde sürekli ben yaptım şu fedakarlığı sürekli söylemeler en sinir olduğum
yapma kardeşim üzülme sonradan!!!
kafamçokkarıştı

teşekkür ederim canım.yaptığımız iyilikleri saymadım da,annemin iyi bir evlat olarak davranmaya çalıştığını,arada bir şey olmadığını izah etmeye çalıştım.

bencede ilişkinizi kesmeniz yerinde olur.yarın öbür gün elden ayaktan düşerse ben o gün görürüm böyle insanları.

evlat ayırmak ne demek ya...böylelerine anne bile demem ben.

Benim anneannemde aynı böyle cnm. Evlatlarını ayırır, annem o kadar üzülüyor ki

Hiç görüşmemek en iyisi elden ayaktan kesilince bile merhamet etmicen böylelerine

Ama siz allahtan telefonda yakalamışsınız görmüşsünüz gerçek yüzünü. Görüşmek için hiçbir nedeniniz yokk

evet arkadaşlar, my december ve blush,onların hiçbirini görmek istemiyorum.anneme de söyledim,kesinlikle hiçbirinin telefonuna çıkma,hiçbirini eve kabul etme diye.biliyormusunuz,annem içlerinde en büyük,65 yaşında ama,bir abla gibi davranmıyorlar.yaşlı haliyle şuraya gelmedin,bize gelmedin gibilerinden kapris yapıyorlar.annem uzu süre ayakta kalamıyorum dese de anlamak istemiyorlar.

Son düzenleme:
Öncelıkle gecmıs olsun canım
Suan senı benden ıyı hıc kımse anlayamaz cunku aynısını bırebır ben yasadım
Yasadıgın kırgınlıgı ve soku anlıyorum
Fakat yıne de sanslısın sen duymamıssın
Ben bızzat kendım duydum

Annem memlekete gıtmıstı, bızde evde babam ben ve kardesım kaldık. Babanemme sureklı arıyor yemege gelın edın dıye, her defasında yok babane yorulma sen bız yapıyoruz bırseyler dıyordum. Bigun yıne aradı nasıl ısrar edıyor ama anlatamam. Annemı aradım dedım bole bole (babanem cok ıyı nıyetlıdır dedemı de severım fakat yapısal olarak nasıl desem kalp kırmayı sever, tereddutum bu yondend, anneme danısıtım)
Kadıncagız da gıdın kızım yaslılar kalbı kırılmasın babanenın dedı, hatta pasta falan alın mutlu olsun dedı.
Aradım babanem cıktı telefona dedım tamam aksam geıyoruz cok yorma kendını
Tamam dıyor, kapatıyoruz fakat ben babaneee dur bısı dıcem kapatma dedım benı duymadı kapadıgını sandı ama ahızeyı yerlestırememıs BEN NE DIYECEKTIM AKSAMA SAKIN BISE YAPMA HAZIR TAVUK ALALIM
Neyse babanem telefonu kapadıgını sandı ben duyuyorum ama alo alo dıyorum hala saf saf. Sonra dedem geldı odaya babanem aksam oğlanlar gelıyor dedı, dedem ne dedı bılıyormusun NE .OK YEMEYE GELIYORLARMIS...
Aman Allah ım beynımden vuruldum gerısını duyamadım zaten zangır zangır tıtrıyorum, delırecem sınırden, hıc bırseyde gecmedı ha aramızda
Aradım hemen babanem cıktı ama ben kendımı kaybettım babane aksam gelmıyoruz dedım hayırdır dedı usteleme lutfen sen arada kırılma gelmıyoruz dedım ne oldu dedı dayanamadım soyle o kocana soyledıklerını duydum ayıp ya dıye aglıyorum telefonfda. Garıbım hıc bıse doyemedı kapadı. Aman ben mahvoldum, babam geldı o ara aradın mı gıdıyormuyuz dedı yok baska mısafırler varmıs baska zaman dedım soyleyemezdım yıkılırdı babam cunku. Bıraz zaman gectı babanem aradı tekrar hala ısrar dıyor kızım nolur tatsızlık cıkmasın gelın dıyor babane tama dedım ben bı daha o evde yemek yemem bak ısrarcı olma arada sen kalacaksın, bıttı dedım ya bıttı, dedem aldı telefonu sonra sey kızım sen benı yanlıs anladın ben ole demek ıstemedım oglan her yemegı sevmıyor gıdıp balık alayım demek ıstedım dıyor, cıldırdım resmen, kalbını kırmak ıstemıyorum dede kapat telefonu ALLA A SUKUR bızım evde yemek var ben kırılmayın dıye kabul etmıstım, yasınızdan utanın torunlarınız ve oglunuz ıcın soyledınız bunu dedım, kapatın dedım, ısrar ettı babama soyleyecegımden korktu merak etmeyın babama soylemeyecegım ama sızın ıcın degıl adam yıkılmasın dıye dedım...
Cok zor gunlerdı gercekten, aradan 2 sene falan gectı hala o eskı gunlerı yakalayamıyoruz, hala ramazan harıc yemege gıtmeyız.
Of eskıye gıttım mafoldumben

evet,canım iyiki ben duymadım.duysam tepkim çok sert olurdu.çalışmama rağmen 2 günden beri 2 saatlik uykuyla duruyorum,düşün artık.hepsini gözden çıkardım.nasıl olsa biz onların evlatları değilmişiz,onlar da bizim değil.ablam ben abim iş dolayısıyla farklı şehirlerdeyiz.akrabalarla 3 günden fazla küs kalmayın,diye hadisi birbirimize söylerdik de gidince şöyle yapalım böyle yapalım ziyaret edelim diye.değmezmiş.artık,onlar bizim için birer yabancıdan farksız.abim an.mi aramış fırçalamış,demez mi ben dedikoduyu hiç sevmem oğlum diye.ama,allah bize yardım ediyor diye düşünüyorum.bunların hiçbiri tesadüf değil.duymamızı istedi,olay başka yerlere gidecek.bakalım,görücez.

bekarken hem anne tarafından hemde baba tarafından çekmediğimiz kalmamıştı. hep bu stresle büyüdüm. okuyup işimi bulmamı hala çekemiyorlar kendi abim bile. şimdi 4 yıllık evliyim hem kendi aşlemden hemde eşimin ailesinden çekiyoruz. eşimle iyi anlaşmamızı, işimizin iyi olmasını, arabamızı evimizi herşeyi kıskanıyorlar. ne eşim nede ben hiçkimseyi kıskanmayız halbuki. ama insanlar böyle işte ne yapacaksın. biz şimdi hiçbirisiyle görüşmüyoruz. yapılacak tek şey bu, konulşuyıorsun anlamıyorlar kavga çıkartıyorlar.

canım,bana inek diyen teyze kızları hiçbiri üniversiteyi kazanamadı ve ne oldu biliyormusun
evlenip çoluk çocuğa karıştıktan sonra üniversite okumaya karar verdiler.şu anda üniversite sınavına hazırlandığını söylüyor.tabi,diyemedi sen inek misin,niye ders çalışıyorsun diye.
ben zaten hep mesafeliyimdir de,annem için üzüldüm.tabi anneme destek olucaz.bunları yutmucaz.an.m olcak kadın annem için biz onu köyün delisine benzetiriz demiş.
annemin allaha şükür akıl sağlığı problemi yok.hatta zamanında annemin zekası sayesinde yerinde müdahaleleriyle manevi anlamda aile içi facialardan kurtuldular.

aha ben de yaşıyorum böyle bişeyler. ah annen dert arkadaşımolmuş :) işte onun yanında siz varsınız destek olursunuz. benim de yanımda Allah bağışlasın aslan gibi 8 aylık oğluşum var şükürler olsun.

Back
X