• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meğer ne yalnızmışım....

Haklısın, tuhaf, ben yapamam kardeşine... ama böyle sorsada birisi insan bir duraksar, şimdi 5000 tl mi isteyecek 20 bin mi?
Sonra evlendiği süreçte göz ile görünen bir yatırım yoksa ev araba gibi, takıları ne yaptı diye aklına gelebilir insanın.

Aynen katılıyorum .her süreçte ne olursa olsun tutumlar yanlış ,
Yani iş o raddeye gelsin değerlendirilir ozaman sorulur
Herkes elini cebine atar bir şekilde isteyen yapar eder .
Ha altını kösede var harcamaz çok yanlış ama ben altın olduğunu düşünmüyorum
Zaten konu sahibi bayağı hastalıklarla mucadele etmiş birde köşede parası varsa ne diye tenezzül etsin
Şahsen ben istemezdim.

iyikide okumuşum derdinizi
buradan yazabiliriz ama duamı ederim sizin için
İnşallah en kısa sürede sağlığınıza da kavuşursunuz

geçmiş olsun ama eşinizin sizin kardeşlerinizi arayıp para isteyebiliriz demeside saçma değil mi sizce?

Kalabalık bir ailede doğdum. Evin en küçüğü, en gözdesi gibi büyütüldüm. Tabi bu şekilde olmasında hastanelerde çok uzun süre sıkıntılı dönemler geçirmem. 16 yaşında kalp ameliyatı oldum kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum o günden beri. 22yaşında kadın hastalıklsrından muzdarip bir sorun yaşadım. Rahmini alacağız dediler izin vermedim. Ölümü göze almıştım. Bir sevdiğim vardı evlenip çoluk çocuğa karışacaktık. Buraya kadar ailem hep arkamda oldu. Ben de onların yüzünü kara çıkarmadım okudum devlet memuru oldum atandım. 1,5 yıldır sévdiceğimle evliyim. Bebeğimizi kuucağımıza almamıza günler kala doktor kontrolünde kalp kapaklarımda sıkıntı olduğunu ve acilen bebeği almaları gerektiğini söylediler. 1 gün sonra sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim. Çok şükür Rabbime ki çok sağlıklı bir evladım oldu. Ancak kalp sıkıntılarını gidermek için yapılan tedavilerde sezeryan dikişlerimin içeridrn kanadığını ve hayati twhlikemin olduğunu dsöylediler. Acilen rahim alınması için müdahalede bulundular. Rahim alındı şimdi kapaklardaki sorunlar da gideriliyor. Allahın izniyle sağlıkla çıkacağım hastaneden. Kardeşlerim şimdiye kadar maddi manevi destekleriyle yanımda olduklarını söylediler telefonda.
Durumum sıkıntılı olduğu için özel bir üniversite hastanesinde tedavi altındayım. Haliyle biraz masraflı olacak. Eşim dün kardeşlerimi arayıp durumu bildirmiş destek isteyebiliriz demiş. Kardeşim de duruma bakarız demiş. Başka bir kardeşim de düğünde gelen altınları sormuş. Herhalde ona istinaden destek olacaktı biZe. Şok oldum eşim bunları bana söylerken. İsteyeceğimizden değil, Allahıma şükürler olsun ki maddi anlamda pek sıkıntımız yok. Belki az bir miktar isteyecekti eşim bilemiyorum ama kardeşlerimin böyle geri adım atması çok zoruma gitti. Oysa ben onlar ne isterse hep yanlarında oldum. Bir alo ile maddi ve manevi hep destek oldum. Helali hoş olsun gözüm yok sözüm de yok ama ben burda canımın derdine düşmüşken onların ödemeleri altınları düşünerek yapmamızı hatırlatmaları beni çok kırdı. Demekki bir ayağımız çukura düşse arkamızdan tutacak kimsemiz yokmuş dedim kendi kendime. Eşim hiç üzülmememi, her şeyi hallettiğini söyledi. Burdan sağlıkla çıkmamın ona en büyük mutluluk olacağını söyledi. Eşim ve bebeğim olmasa kimsem yokmuş diyebilirdim.
Şimdi 5 günlük minik bir evladım var. Onun için bir an önce iyileşip yavruma kavuşmak için çabalıyorum.
Biliyorum çok uzun oldu ama anlatmadan rahatlayamazdım. Okuyan herkese teşekkürler.
eşinizin yaptıgı çok ayıp açıkcası.hesap gelmeden hemen apara arayışına giren bir erkek fırsatcıdır benim için.kardesiniz hasta para verin demek de hiç hoş değil.hele bir tarafta birikmiş altın felan varsa daha da ayıp.kardesleriniz zaten verecekken böyle istenilmesi kimsenin hoşuna gitmez

Geçmiş olsun, sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi.

Çok da kırılacak bir şey yok ama sanki.
Eşiniz şu kadar lazım dememiş, isteyebiliriz demiş, onlar da ona göre konuşmuşlar.
Şu kadar lazım açığımız var dese toparlayacaklardır muhtemelen.

Bir de eşiniz bile olsa ilk ağızdan duymadığınız şeylere çok itimat etmeyin, herkesin olayları algılayışı ve aktarışı farklı oluyor.

geçmiş olsun ama eşinizin sizin kardeşlerinizi arayıp para isteyebiliriz demeside saçma değil mi sizce?
Neden saçma olsun? İnsan kardeşinin kötü gününde yanında olmaz mı? Yani tüm imkanlardan sonra yetişmezse isteyebiliriz demiş. Hepsi için değil

Geçmiş olsun, sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi.

Çok da kırılacak bir şey yok ama sanki.
Eşiniz şu kadar lazım dememiş, isteyebiliriz demiş, onlar da ona göre konuşmuşlar.
Şu kadar lazım açığımız var dese toparlayacaklardır muhtemelen.

Bir de eşiniz bile olsa ilk ağızdan duymadığınız şeylere çok itimat etmeyin, herkesin olayları algılayışı ve aktarışı farklı oluyor.
Ne olursa olsun ben tutumun yanlış olduğu düşüncesindeyim. Eşim ne kadar masraf tutacağını bilmediği için net bir rakam vermemiş ama verse bile altınları sorgulamak doğru mu? Biz de elimizdekileri değerlendirmeden onlara yüklenmek niyetinde değiliz elbette. Ki borç olarak alacağız ve geri ödeyeceğiz yani.

Ne olursa olsun ben tutumun yanlış olduğu düşüncesindeyim. Eşim ne kadar masraf tutacağını bilmediği için net bir rakam vermemiş ama verse bile altınları sorgulamak doğru mu? Biz de elimizdekileri değerlendirmeden onlara yüklenmek niyetinde değiliz elbette. Ki borç olarak alacağız ve geri ödeyeceğiz yani.

Sen gene de kardeşlerine kin bağlama, eşin de öküzlük yapmıştı daha bikaç gün önce

eşinizin yaptıgı çok ayıp açıkcası.hesap gelmeden hemen apara arayışına giren bir erkek fırsatcıdır benim için.kardesiniz hasta para verin demek de hiç hoş değil.hele bir tarafta birikmiş altın felan varsa daha da ayıp.kardesleriniz zaten verecekken böyle istenilmesi kimsenin hoşuna gitmez
Nasıl para arayışı olarak düşünüyorsunuz anlayamadım. Ortada bir ödeme söz konusu. Henüz net bir miktar yok ama eldeki imkanlar dahilinde ödeme yetişmezse destek isteyebiliriz demek yanlış mı? Ki biz de elimizde varken insanları zora sokacak değiliz. Ayrıca eşim öyle paragöz biri değil. Önce ailesinden destek ister sonra arkadaşlarından ve en son benim ailemden.

Sen gene de kardeşlerine kin bağlama, eşin de öküzlük yapmıştı daha bikaç gün önce
Kardeşlerime tabi ki kin bağlayamam. Et tırnaktan ayrılmaz ama biraz daha düşünceli olmalarını beklerdim. En azından ben iyileştikten sonra bu konularda konuşulabileceğini söylemelerini beklerdim. Ve evet eşimin yaptığını da unutmadım. Ona da unutturmadım.

Net birsey.. Sende yoksa kimsede yok, sende varsa dost cok.. Cok gecmis olsun ins bi an once bebisone kavusursun

Kardeşlerime tabi ki kin bağlayamam. Et tırnaktan ayrılmaz ama biraz daha düşünceli olmalarını beklerdim. En azından ben iyileştikten sonra bu konularda konuşulabileceğini söylemelerini beklerdim. Ve evet eşimin yaptığını da unutmadım. Ona da unutturmadım.

Hepsini unut sen şimdi iyi olmaya bak, canını sıkma hiçbir şeye herkes kendine yakışanı yapar

Ya bu koca milleti ne kadar kıymetli oluyor.

Arkadaşım bir sürü hastalık atlatmışsınız, yeni de doğum yaptınız sanırım, sizi üzmek hiç istemem ama bir sakin olun.

Bir yanda ömür boyu benim el bebek gül bebek bakımım için yanımda olan ailem diyorsunuz, diğer tarafda 9 ay boyunca, şu tehlikeli durumunuza rağmen bir kez doktor kontrolüne gelmeyen eşiniz. Üstelik hastane ile ilgili birşey danışmak için aradağınızda kes kapat diye azarlamış.

Bu adamın dolduruşuna gelip ailenize karşı cephe almayın. Hadi para istemiş, neden vermiyorlar diye sana yetiştiriyor hemen? Cimri değilse bile bencil bir eşiniz var. Sizin ruh halinizi düşünmemesinden belli.

Geçmiş olsun , bebeğinizi sağlıkla büyütürsünüz inşallah :nazar::nazar::nazar:

Şu konuda haklısın , eşin böyle bir durum var dediğinde "Sağlık bu , tabiki elimizden geleni yaparız" diyebilirlerdi.Çünkü durum tam da bu.
Ama o kadar ince düşünmemişler ki sanmıyorum şu kadar para lazım dediğinizde geri çevrilsin.O yüzden çok da önemsemeyin.

Kime güvenilir, kime güvenilmez böyle zamanlarda belli oluyor zaten.

Rabbim bebeğinize sağlıkla uzun ömürler versin, analı babalı büyümek nasip etsin.

Öncelikle cok geçmiş olsun. Bana da tuhaf gelen kısmı esiniz bence sizin ailenizden önce kendi ailesinden destek istemeliydi. Ve madem maddi durumunuz iyi neden kardeşlerini tek tek arayip böyle bir diyologa giriyor merak ettim doğrusu. Kardeşinizin altınları sorması tuhafima gitmedi açıkçası. Konu açılmıştır sormuştur ve esinizde size direk altınları kardeşin sordu demiştir.

Ailenizle bir ömür boyu mutluluklar derim.

Kalabalık bir ailede doğdum. Evin en küçüğü, en gözdesi gibi büyütüldüm. Tabi bu şekilde olmasında hastanelerde çok uzun süre sıkıntılı dönemler geçirmem. 16 yaşında kalp ameliyatı oldum kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum o günden beri. 22yaşında kadın hastalıklsrından muzdarip bir sorun yaşadım. Rahmini alacağız dediler izin vermedim. Ölümü göze almıştım. Bir sevdiğim vardı evlenip çoluk çocuğa karışacaktık. Buraya kadar ailem hep arkamda oldu. Ben de onların yüzünü kara çıkarmadım okudum devlet memuru oldum atandım. 1,5 yıldır sévdiceğimle evliyim. Bebeğimizi kuucağımıza almamıza günler kala doktor kontrolünde kalp kapaklarımda sıkıntı olduğunu ve acilen bebeği almaları gerektiğini söylediler. 1 gün sonra sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim. Çok şükür Rabbime ki çok sağlıklı bir evladım oldu. Ancak kalp sıkıntılarını gidermek için yapılan tedavilerde sezeryan dikişlerimin içeridrn kanadığını ve hayati twhlikemin olduğunu dsöylediler. Acilen rahim alınması için müdahalede bulundular. Rahim alındı şimdi kapaklardaki sorunlar da gideriliyor. Allahın izniyle sağlıkla çıkacağım hastaneden. Kardeşlerim şimdiye kadar maddi manevi destekleriyle yanımda olduklarını söylediler telefonda.
Durumum sıkıntılı olduğu için özel bir üniversite hastanesinde tedavi altındayım. Haliyle biraz masraflı olacak. Eşim dün kardeşlerimi arayıp durumu bildirmiş destek isteyebiliriz demiş. Kardeşim de duruma bakarız demiş. Başka bir kardeşim de düğünde gelen altınları sormuş. Herhalde ona istinaden destek olacaktı biZe. Şok oldum eşim bunları bana söylerken. İsteyeceğimizden değil, Allahıma şükürler olsun ki maddi anlamda pek sıkıntımız yok. Belki az bir miktar isteyecekti eşim bilemiyorum ama kardeşlerimin böyle geri adım atması çok zoruma gitti. Oysa ben onlar ne isterse hep yanlarında oldum. Bir alo ile maddi ve manevi hep destek oldum. Helali hoş olsun gözüm yok sözüm de yok ama ben burda canımın derdine düşmüşken onların ödemeleri altınları düşünerek yapmamızı hatırlatmaları beni çok kırdı. Demekki bir ayağımız çukura düşse arkamızdan tutacak kimsemiz yokmuş dedim kendi kendime. Eşim hiç üzülmememi, her şeyi hallettiğini söyledi. Burdan sağlıkla çıkmamın ona en büyük mutluluk olacağını söyledi. Eşim ve bebeğim olmasa kimsem yokmuş diyebilirdim.
Şimdi 5 günlük minik bir evladım var. Onun için bir an önce iyileşip yavruma kavuşmak için çabalıyorum.
Biliyorum çok uzun oldu ama anlatmadan rahatlayamazdım. Okuyan herkese teşekkürler.

Fazla güvenmeyin bence el ouglı
Eşiniz madem sizin yanınızda.Boşverin diğerlerini.Erkek kardeşler evlenene kadar kızkardeşine değer veriyor ama evlenince eşler devreye giriyor.Onlara daha çok değer veriyorlar.Bundan sonra sizde herkese hakettiği değeri verirsiniz.Bu arada iyi ki bekarken ameliyat olmamışsın,anneliği tattığına sevindim.En büyük yakının eşin ve çocuğunla mutlu mesut yaşarsın inşallah.

katılıyorum

Şimdi bi düşündüm. Allah korusun benim kardeşimin eşi böle bi neden için arasa durumun vehametini anlamak için bende sorabilirim. Neden sorduğu önemli. Direk altınlarınız yok mu onla ödeyin bende para Mara yok dediyse çok haklısınız ama sadece altınları sorduysa çok da kızmamak lazım. Sonuçta senin eşinin bazı tavırlarını biliyorlarsa, onun senden para sakındığını düşünüp böyle bi tepki vermiş olabilirler. Sen burda kardeşi boşver eşine bak diyen koca düşkünlerine bakıp ailene hemen Cephe alma. Bi sor bakalım niye böyle söylemişler.

Back
X