Mehir konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ladin19

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5.124
Puanlar
398
Arkadaşlar ben şurada neredeyse 8 sene olacak evliyim. Dini nikahımızda ben bir şey istememiştim ama 5 reşat altın yazmış hoca. Ben ara dalgasına ne zaman vereceksin mehirimi dedim evlendiğimizden beri vermedi beyefendi. Eşim bana diyor ki bu mehir boşanacaksak vermem gereken bir şey diyor. Ben çevremden duyuyorum evlenir evlenmez alıyor millet. Şimdi ben mi haklıyım yani çoktan almalı mıydım mehiri. Yoksa kocam mı haklı boşanırken mi veriliyor?

Boşanınca kadının kendini güvenceye alabilmeyi bi süre idare edebilmesi için evet ama Hemen de isteyebiliyosunuz evlilik birliği içinde herhangi bi zamanda da verebilir. Boşanma raddesine gelince çoğu erkek yan çizer zaten işler çirkinleşiyor maalesef orda

Siz neden bir şey istemediniz nikah kıyılırken?

Eşinizin durumu varsa vermek istese verirdi zaten sekiz senede illa boşanırken verilecek diye bir şey yok.

E o zaman almak istemekte haklıyım. Taktım kafaya alacağım ben bu 5 reşatı

Siz neden bir şey istemediniz nikah kıyılırken?

Eşinizin durumu varsa vermek istese verirdi zaten sekiz senede illa boşanırken verilecek diye bir şey yok.
Saftım bacım zaman içerisinde açtım gözümü. Şimdi olsa 5 reşat ne 15 reşat isterdim. Durumu olmadı 8 senede evet. Ama artık yaratsın o durumu

E o zaman almak istemekte haklıyım. Taktım kafaya alacağım ben bu 5 reşatı
Yani keşke nikah zamanı açık açık isteyip zamanını da belirtseydiniz. Şimdi sizin istemediğiniz, hocanın kafasına göre yazdığı bişey de ne kadar okey bilmiyorum. Sonuçta kocanızla aranızda anlaşmamışsınız. Nikah esnasında hoca 5 reşat yazıyorum kabul ediyo musun diye sordu mu eşinize?

Evlilikte kese ayrı mı sizin
Hani bir ihtiyacın var da alınmıyor mu ev bütçesinden
Ne yapacaksın 5 reşatı merak ettim açıkçası

Mehiri eşinizin vermesi gerekiyor boşanınca ne alaka ilk defa öğrendim. Sizin tercihinize kalmış tabi. O sizin güvenceniz vede hakkınız

Evet kağıt var elimde sordu kabul etti. Ben çok safmışım ya o zamanlar.

eskiden kim bosaniyormus ki? ne kadar yayginmis da bunca onemli bir sey haline gelmis?
esin vefat ederse evden cikamayacagin süre kendini gecindirmek icin olan bir sey bu. hık diye giderse borclu mu gidecek sana?

*imam nikahi da yapmadim, mehrim de yok. ama inanip yapan insanin vaat ettigi seyi vermemek icin bin dereden su getirmesini sacma buluyorum

Evlilikte kese ayrı mı sizin
Hani bir ihtiyacın var da alınmıyor mu ev bütçesinden
Ne yapacaksın 5 reşatı merak ettim açıkçası
Kese ortak. İhtiyaçlarımı görüyoruz onda sıkıntı yok. Ben sadece geçen kağıdı buldum mehir kağıdını imzalı mimzalı dedim ahaaa. 5 reşat kim istemez

İsteyenin bi yüzü kara hesabı. Sen iste vermezse de böyle bi konu için huzurunu bozma bence. Usulü boşanırken vermektir ama eşin vermek isterse verir. Yeni nesil adetler yüzünden adamı zora sokacak borca girecek bir duruma düşürme.

Benim nikahımda eşim isteyerek kendi yazdırdı ama istemem yani ne gerek var şuan.

Kese ortak. İhtiyaçlarımı görüyoruz onda sıkıntı yok. Ben sadece geçen kağıdı buldum mehir kağıdını imzalı mimzalı dedim ahaaa. 5 reşat kim istemez
Alabilecek durumu yoksa nasıl alacak eşiniz?
Ha tabi bu benim hakkım diyorsanız isteyin.

Yok canım 2 kızım var neden zora sokayım. Yazılımcı almanyada yaşıyoruz paralanmaya başladı iyice hatta kendi şirketini kuracak yakın zamanda. Fırsattan istifade şuradan 5 reşat modundayım şu an ben.

E tamam birikim yapabiliyosanız reşat ya da bilezik olarak alın kalsın anlamadım bunun lafının yapılmasını.
Birikim yapacak para kalmıyorsa zaten adamdan istemeniz saçma

E tamam birikim yapabiliyosanız reşat ya da bilezik olarak alın kalsın anlamadım bunun lafının yapılmasını.
Birikim yapacak para kalmıyorsa zaten adamdan istemeniz saçma
Yani bunun lafı kötü bir biçimde yapılmadı hiç. Ben sadece bu boşanırken verilen bir şey mi diye sordum bilmediğim için. Gerilmenize gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`