Mal olarak görmek mi? Ağız eğmek mi? Size bu saatten sonra cevap vermeyeceğim.Saçma o zaman yani ke
ndinizi mal olarak görmeyin bu kadar. Parası varsa bana bilezik hediye alır mısın diyebilirsiniz. Ya da kendi maasiniza kendinize direkt bilezik vs alırsınız bu ay bana ek sunkadar verir misin kendime şunu aldım dersiniz. Ama mehrini ne zaman vereceksin hakkım falan olayı çok çirkin muhabbetler . Kendinizi bu kadar alçaktmayin. Erkek bir noktada kim oluyorki ağız eğiyorsunuz
Yok. Çünkü çevremdekiler evlenmiyor.Mehir evlenirken kadına verilir diye bir kural yok.
Hiç mi çevrenizde dini nikah kıyan yok. Çevremde o kadar nikah kıyıldı, hiçbirinde evlenirken damat geline bunu hemen teslim etmedi. Genellikle evlilik süresince parça parça verilir gelin ne istediğiyse. Ama eğer evlilik bittiyse o zaman hepsi mecbur verilir.
Kimisi altın kimisi araba/ev ister.
"Mehir, ödenme zamanına göre, “peşin mehir/mehr-i muaccel” ve “vadeli mehir/mehr-i müeccel” olmak üzere ikiye ayrılır: Mehr-i muaccel, peşin olarak ödenen mehirdir. Kadın mehr-i muacceli almadan kocanın evine gitmeme hakkına sahiptir. Mehr-i müeccel ise ödenmesi sonraya bırakılan mehirdir. Bu mehrin ödenmesi için herhangi bir zaman belirlenmişse, bu tarih geldiğinde belirlenen mehrin kadına ödenmesi gerekir. Şayet bir vakit belirlenmemişse, nikâhın sona ermesiyle mehir muacceliyet kazanır ve ödenmesi gerekir. Başka bir deyişle, boşanma hâlinde kocanın bu mehri ödemesi gerekir; ölüm hâlinde de bırakmış olduğu mirastan ödenir."
Mehir ne demektir? Çeşitleri nelerdir?
Evlilik akdinin doğurduğu bir yükümlülük olarak erkeğin eşine vermesi gereken para ya da mala mehir denir. Kur’ân-ı Kerîm’de, evlenen erkeğin kadına mehir verme...kurul.diyanet.gov.tr
Valla ne diyim kocan da bi garipmiş doğrusuEvlilik içinde bana hiç bir zaman ne altın aldı ne bir şey. Ben de istemedim şu ana kadar. O yüzden şu anda zaten bu konuya taktım.
Şu ana kadar öyle aman aman bir parası yoktu. Olmayan bir şeyi de istemedim açıkçası. Takıp takıştıran biri değilimdir. Bu altın mevzusunda da zaten çocuklarıma yatırım yapmak istiyorum.Valla ne diyim kocan da bi garipmiş doğrusu
Bu aralar parası var ve eğer olur da verirse çocuklarıma yatırım yapacağımHayır boşanınca verilen bir şey değil. Mehir dini olarak kadının güvencesi demek. Adamın elinde varsa istiyorsanız vermeli ama elinde avucunda yoksa mehirimi ver diye boğazına basılmaz. Başka bir yakınımdan eğer hacca götürürsen mehirimi bağışlıyorum diye ödeştiklerini duymuştum.
Adına mehir de başka bir şey de eşiniz durumu varken 200 bin liralık şeyi neden layık görmüyor ki size almamak için kırk takla atıyor o zaman?Kaldı ki muhabbetini yapıyoruz. Ayrıca ben de çalışıyorum eşim de çalışıyor çocuklara da ortak bakıyoruz. Böyle bir kağıt buldum hakkım olanı da istiyorum. Durumu da var alsın diyorum. Bu kadar yani
Sozlu olarak mi bosanirsak hak vermeyecegim dediniz anlamadim, yasal olarak gecerliligi yok bunun. Zaten altinlar da sizindi.Bİz dini nikahı vekalet verdik belki de nikahımız yok mehirim ne bilmiyorum helal ettim geçtidüğün altınlarını mehir sayıyorum yap dedim ama 10000 sene sürer malesef yapması bu yüzden düğün altını ile yaptırdığımız ev benim üstüme boşanırsak hak vermeyeceğim dedim kabul etti. Takmak istiyorum de reşat yerine ajda aldır
Konuşacağım bu konuyu. Çünkü boşanacak mıyız da diye kendince bozuluyor konuyu açınca.Adına mehir de başka bir şey de eşiniz durumu varken 200 bin liralık şeyi neden layık görmüyor ki size almamak için kırk takla atıyor o zaman?
Hediye bile alır insan eşine yani , doğumlarda alamadım şimdi durumlar düzeldi de iki bilezik bir şey al ne bileyim yani, böyle jestleri olan biri olsa mehiri bu kadar kafanıza takmazdınız diye düşünüyorum.
Aman hiç rollenmesin yalandan 200 bin lira için koca boşayacak haliniz yok sanki milyonlar bağışlayacak gibi ne triplere giriyor vermemek için.Konuşacağım bu konuyu. Çünkü boşanacak mıyız da diye kendince bozuluyor konuyu açınca.
konusurken dikkatli secin kelimelerinizi, madem bunu düsünüp bozuluyor , icine süphe tohumlari ekmeyin esinizin. esime karsi korkunc bir güvensizlik duygusu otururdu benim icime , empati yaptigimda.Konuşacağım bu konuyu. Çünkü boşanacak mıyız da diye kendince bozuluyor konuyu açınca.
eeee yasalar illa hak alacaksın mı diyo kocamla daha önce boşanma kararı aldık protokolü böyle imzaladık ev arabadan hak istemediSozlu olarak mi bosanirsak hak vermeyecegim dediniz anlamadim, yasal olarak gecerliligi yok bunun. Zaten altinlar da sizindi.