• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehir konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konuya böyle girmek yerine, ekonomimiz toparlandı, her ay bir ajda ya da ne ise işte artık oran alsak. kendime bilezik istiyorum hem de çocuklara yatırım olur deseniz ? almaz mı ? yani öyle bir yazmışsınız ki hani maaşlı çalışmısınız patron hakkınıza çökmüş gibi. aptalmışım şafmışım mehirim nerde mehirim, 200 bin tl şu an alsanız hayatınızda nasıl bir radikal değişim olacak ?

konuya böyle girmek yerine, ekonomimiz toparlandı, her ay bir ajda ya da ne ise işte artık oran alsak. kendime bilezik istiyorum hem de çocuklara yatırım olur deseniz ? almaz mı ? yani öyle bir yazmışsınız ki hani maaşlı çalışmısınız patron hakkınıza çökmüş gibi. aptalmışım şafmışım mehirim nerde mehirim, 200 bin tl şu an alsanız hayatınızda nasıl bir radikal değişim olacak ?
Çocuklarıma yatırım yapacağım. Yazmıştım.

Arkadaşlar ben şurada neredeyse 8 sene olacak evliyim. Dini nikahımızda ben bir şey istememiştim ama 5 reşat altın yazmış hoca. Ben ara dalgasına ne zaman vereceksin mehirimi dedim evlendiğimizden beri vermedi beyefendi. Eşim bana diyor ki bu mehir boşanacaksak vermem gereken bir şey diyor. Ben çevremden duyuyorum evlenir evlenmez alıyor millet. Şimdi ben mi haklıyım yani çoktan almalı mıydım mehiri. Yoksa kocam mı haklı boşanırken mi veriliyor?
Boşanırken

Feyza Altun bile İnstagram sayfasında paylaşmış bu konuyu. Mahkemeye versek kazanacağımız bir para altın vs. Konusu bu. Hakmış yani.
Siz o Feyza altunu çok kendinize klavuz almayın kendisi klavuzu karga misali çünkü
Her sorunun bir cevabı vardır yani erkek olsam mehir kağıdıyla mahkemeye verilsem elden verdim der geçerim vermediğimi kanıtlayabilir mi ? Hayır bitti gitti

Yok canım 2 kızım var neden zora sokayım. Yazılımcı almanyada yaşıyoruz paralanmaya başladı iyice hatta kendi şirketini kuracak yakın zamanda. Fırsattan istifade şuradan 5 reşat modundayım şu an ben.
Ben destekliyorum al at bir köşeye, madem kabul etmiş.

Yazili kagit var ise iyi saklayin. Nokta.

Mehir peşinen de verilir vadeyle de. (İlkine muaccel ikinciye müeccel denir) ara sıra hatırlat ki alsın senin hakkın o. Helal de edebilirsin tabi tamamen senin tasarrufunda bu ama tavsiyem al koy kenara. 5ini birden almasına gerek yok birer birer de alabilir ama sıkıştır sen alsın

Bu sitede kaç kere yazıldı bilmiyorum, ben çok yazdım ve tekrar yazacağım. Bu tür konular hep açıldı ve açılıyor, çevrede de çok duyuyorum. Bizim ülkede kadın olarak istediğiniz şeyleri yaptırabileceğiniz tek dönem var: evlilik arifesi. İstediğiniz şey düğün, gelinlik,kına gecesi, mehir, bilezik vs. mi? Bu dönemde isteyin ve ısrarcı olun. Ailenizde olsun hatta. İstemediğiniz şeylere iyi kız olarak görünmek için kabul etmeyin. Adamı seviyorsunuz, maddi durumlar kesat vs. sonra dert etmeyecekseniz sorun yok tabii ki. Avrupa'da vs. insanlar uzun süre birlikte yaşadıktan sonra evlenir -Türkiye'de yok demiyorum- böyle bir durum Türkiye'de yaygın olsa çoğu erkek evinde ona her imkanı açan kadına beş kuruş harcamaz. Genel olarak toplumda buna inanıyor. Benim bir arkadaşım dört yıl sonra düğün yaptı, kimse getirip bir şey takmadı yani. Dört yıldır evli olan çifte kim niye altın taksın? Şimdi sizin durumda böyle, 8 yıl olmuş artık altın fiyatları zirveyi görmüş adama mehir soruyorsunuz. Bunu dini nikah öncesi sormanız lazımdı. Erkekler hep kendi çıkarlarını düşünerek iş yapar, kandırma meyilindedirler. O kadar geçim sıkıntısı vs. varken o reşatlar bir borç edasıyla elinize sayılmayacak yani.

10 gramlık bir ajda 60bin küsür şu an yılda bir defa alsa bile tamamlardı yani haliniz vaktiniz yerindeyse.

Durduk yere ver benim 5 reşatımı diye eşin gırtlağına çökmek.. Evlilikte bişeyler yolunda gitmiyor demek bence.
Kimse kimsenin gırtlağına çökmedi. Mesajları okursanız kâğıdı buldum sordum. Boşanırken dendi. Ben de buraya sordum. Ki sorduğuma da pişman oldum. Kimse kocasından beş kuruş almıyor demek ki burada çocuğuna yatırım da yapmıyor belli ki. Koca ile para mevzusu aman ya rabbi modunda herkes. Ben öyle değilim. Para mevzusu yapıyorum artık. Çünkü yapmazsam gidiyor o para. Bu yüzden alıp kenara koymayı görev edindim artık 2 çocuğum var ve bu saatten sonra birikim yapmak zorundayız.

Kimse kimsenin gırtlağına çökmedi. Mesajları okursanız kâğıdı buldum sordum. Boşanırken dendi. Ben de buraya sordum. Ki sorduğuma da pişman oldum. Kimse kocasından beş kuruş almıyor demek ki burada çocuğuna yatırım da yapmıyor belli ki. Koca ile para mevzusu aman ya rabbi modunda herkes. Ben öyle değilim. Para mevzusu yapıyorum artık. Çünkü yapmazsam gidiyor o para. Bu yüzden alıp kenara koymayı görev edindim artık 2 çocuğum var ve bu saatten sonra birikim yapmak zorundayız.
Ben kocamdan para alıyorum. Evi de o geçindiriyor. Çünkü kocamın parası benim param, benim param yine benim param 😎
Bence sizin baştaki mesajlarınız itici geldi insanlara. Baktım şirket kuracak 5 reşatı isteyeyim demeniz falan belki tepki görmüştür. Yoksa erkeklere acınmaz valla bırak alsın tak koluna gez.

Sıkıntı bence şurda başladı
Kimse kocasından para almıyor hem evet hem hayır mesela ben hiç ex eşime gidip bana para ver şu bu demedim dedirtmedi sağolsun para ortaktı benim kök ailemde de böyleydi ayrıca sizin iki çocuğunuza yatırım yapmak alacağınız mehire kaldıysa ohooooo orda zaten bir sıkıntı var
İnsanlar bi saattir bunu anlatıyo size
Yani bu koca bi gün gönlün hoş olsun diye bi takı alıp sana getirmemiş o kadar iş yeri açıcak kadar maddi imkanı olan adam bi hesap açıp da içine 200 b koyup bu da eşimde dursun nolur nolmaz birikimdir dememiş çocuklar için bunu yapmamış yani biraz da sorunlar burada gibi s

Arkadaşlar ben şurada neredeyse 8 sene olacak evliyim. Dini nikahımızda ben bir şey istememiştim ama 5 reşat altın yazmış hoca. Ben ara dalgasına ne zaman vereceksin mehirimi dedim evlendiğimizden beri vermedi beyefendi. Eşim bana diyor ki bu mehir boşanacaksak vermem gereken bir şey diyor. Ben çevremden duyuyorum evlenir evlenmez alıyor millet. Şimdi ben mi haklıyım yani çoktan almalı mıydım mehiri. Yoksa kocam mı haklı boşanırken mi veriliyor?

8 sene öncesinin konusunu acmissiniz kim haklı diyorsunuz size mantıklı geliyor mu? Haklı olsanız o altını almak için boşanacak misiniz? Malum eşiniz bosanirken veriliyor diyormuş. Şahsi fikrim çok saçma ve gereksiz konular. Başka sorunlarınız varsa bilemem.

Bir tanıdığım var
Mehiri çakır bir tarlaydı
30 sene önce verilmiş
Tapu yok sadece lafta
Adam öldü
Tarlaya 200 dairelik bir site yapıldı
60 daire düştü arazi sahiplerine
Kadın benim mehrim tarla evler benimdir diyor ama kanıtlayamıyor
Kanıtlanamıyorsa sözde mehir kişilerin vicdanına kalır
Böyle bir konuda da vicdan ne kadar çalışır varın siz düşünün
Konu sahibi kanıt var mı
Hocanın yazmasından başka

Konuyu düzgün anlatın o zaman. Eşim de yatırım bilinci yok benim önayak olmam lazım diyin.Konuya öyle bir girdiniz ki ver benim haklarımı o benim hakkım, ozaman çulsuzdu şimdi parası var gibi itici bir şekilde yansıdı bize. He o giden paranın kaynağından rahatsızsanız, nereye gittiğini bilmiyorsanız, ailece çok savuruyor hadi biraz çocuklara birikim yapalım diyorsanız bu ortaklaşa kafa kafaya verip yapılır.Yoksa kocadan tabiki para alınır.Benim maaşım da benim eşimin maaşı da benim hepimizim;çocuklarımız için birikim hepimiz 3-5 bişey yapıyoruz.

Evlenirken vermeyen, boşanırken verir mi hiç

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X