Bu sitede kaç kere yazıldı bilmiyorum, ben çok yazdım ve tekrar yazacağım. Bu tür konular hep açıldı ve açılıyor, çevrede de çok duyuyorum. Bizim ülkede kadın olarak istediğiniz şeyleri yaptırabileceğiniz tek dönem var: evlilik arifesi. İstediğiniz şey düğün, gelinlik,kına gecesi, mehir, bilezik vs. mi? Bu dönemde isteyin ve ısrarcı olun. Ailenizde olsun hatta. İstemediğiniz şeylere iyi kız olarak görünmek için kabul etmeyin. Adamı seviyorsunuz, maddi durumlar kesat vs. sonra dert etmeyecekseniz sorun yok tabii ki. Avrupa'da vs. insanlar uzun süre birlikte yaşadıktan sonra evlenir -Türkiye'de yok demiyorum- böyle bir durum Türkiye'de yaygın olsa çoğu erkek evinde ona her imkanı açan kadına beş kuruş harcamaz. Genel olarak toplumda buna inanıyor. Benim bir arkadaşım dört yıl sonra düğün yaptı, kimse getirip bir şey takmadı yani. Dört yıldır evli olan çifte kim niye altın taksın? Şimdi sizin durumda böyle, 8 yıl olmuş artık altın fiyatları zirveyi görmüş adama mehir soruyorsunuz. Bunu dini nikah öncesi sormanız lazımdı. Erkekler hep kendi çıkarlarını düşünerek iş yapar, kandırma meyilindedirler. O kadar geçim sıkıntısı vs. varken o reşatlar bir borç edasıyla elinize sayılmayacak yani.