Mehir

ikizhayali

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2025
4
3
1
30
Merhaba mehir olarak ne istene bilir ben çok yüksek bir şey istemiyorum imkanımız olduğunda umreye gitme sözü eşim ve benim adıma 10+10 toplam 20 tane olacak şekilde Kur'an-ı Kerim bağışı yapmak istiyorum ama maddi bir şeyde istenmesi gerek deniyo ne olabilir yardımcı olur musunuz 50 gram altın cokmu

Değil, verecek mi hemen ? Yoksa sonra vrririm mi diyecek nikahta ?

e madem umreye gidecek kadar mehir diye kuran dagitacak kadar dindarsin o zaman dinen uygun olani iste
mehir neden aliniyor?
ayrilik/ vefat durumunda kadinin kimseyle evlenemeyecegi 3 aylik iddet süresi boyunca onu idare etsin diye.
sen de bir hesap et 3 aylik masrafin ne kadar, onu altina cevir - en yakin dogal sayiya yuvarla iste.
3 asgari ucretten hesaplasan 66bin 25 altin falan yapiyor. bu sekilde isteyebilirsin. ya da olasi bir cocugu düşünüp masrafin artar diye duz 50 gram altin diyebilirsin

Bu şekilde istenemiyor diye biliyorum. Maddi olarak isteyin o parayı nasıl kullanacağınızın tasarrufu size kalır

Bana kalsa sadece umre gitme sözü ve Kur'an bağışlamak istiyorum bu durum sizi neden rahatsız etti de dindarsiniz fln diye yazdınız onu anlayamadim burda rahatsız olacağınız dindarsiniz fln diyeceğiniz bir soru sormadım fikir sordum sadece

sanirim yanlis anladiniz
e madem dindarsiniz dinin önerdiği seyi isteyin demek istedim
belki yazi dilinden yanlis anlasildi
sonucta mehir kocaların karilarinin gönlünü yapsin diye yaptigi jestler degil ki kuran bagislamakla umreye gitmekle hallolsun.
bosanma / vefat durumunda kadinin iddet suresinde kadının hayatını idame ettirecek kadar rakam verilmesi icin cikan bir sistem.
siz de usulüne uyun, 3 aylik masrafiniz kadar altin talep edin bence.
çünkü kadinin yeni biriyle evlenemedigi 3 aylik sürede kadının magdur edilmemesi icin ortaya cikan sistemde bagis yapilmasini istemek falan usule cok da uygun degil

Sonra verecek benim istediğim gibi olmaz diyo herkes maddi bir şey olmak zorundaymis o yüzden çok bunaltmayacak bir miktar istemek istiyorum
50 gr normal zaten. Merak etme sonra diyip çoook uzun yıllar vermeyecek bu kadar düşünme

Bende 50 gr istemiştim şimdi çok pişmanım keşke 100 isteseydim ileriyi düşünmek Lazım, sözde dini vecibelerini yerine getiren bir adamdı benimki ama boşanma aşamasındayız araba alırken bozdurmuştuk şimdi istiyorum vermiyor

Aaa benim başıma gelmez demeyin çünkü ben demiştim

Başıma gelmez demeyin aynı eve girmeden bilemezsiniz. Hıc bıseyım Yok gidecek yerim yok die çok konu açan kadınlar var maddi durumu iyiyse isteyin . Bana 500 gram yazdırmıştı eşim kendisi . 15 sene oldu daha doğum günü sevgililer günü tanışma günü doğurma günü o günü bu günü 1 -1 gram getire getire yoruldu valla aradada çeyrek alıyor diliyle de söylüyor piyasaya borcum biter sana bitmez die

İddet süresince kadın boşandığı eşinden hamile olabileceği ve bunun netleşmesi 3 ayı bulabilecegınden, soy bağının karışmaması için kadın 3 ay başkasıyla evlenemez.Bu üç aylık süreçte ise maddi olarak ihtiyacını karşılayacak olan paranın mehir olarak nikahta şahitler eşliğinde sözü alınır.Bu gün boşanmış bir kadının kira ve asgari düzeyde harcamaları 40 bin civarında.Üç ay için 120 bin eder.Bu durumda 30 gr yeterli.

50 gr deyin geçin. Bu devirde kaç erkek boşanırken mehri umursuyor ki?
Bizde imam 150 gr olsun dedi, ben çok değil mi dedim ama kimse beni takmadı Baktım kocam 150gr için karalar bağladı, ben de helal ettim gitti. Zaten kendi paramı biriktirmeyi tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…