• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Meleğini umutla bekleyenler, hamişler ve anneler ❤️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Valla ben sezeryanla dogum yaptim. Dogum sirasinda tansiyorum düstü zor dengelediler. Sonrasindada 3 gün bagira bagira agladim. benimle ayni gun Normal dogum yapanlar koridorlarda oda oda gezerken ben deli gibi bagirdim.
Sezeryanın derdi çok evet.
Ben doğurdum kalktım gittim yani.
Ertesi gün hastaneden yürüyerek çıkmıştım elimde pusetle. Hiç yatmadım , ama sezeryanlılar 2 hafta gaz kesi sıkıntısı.. çocuk mu bakacaksın kendine mi.. çok zor valla, bi aksilik yoksa normal doğum en tatlısı.

Kızçeler günaydın.
@Hayhatun um dikkat et kendine, oğlan yerlerde sürünse de kaldırma 😆
Sanırsam tuz en dikkat edilmesi gereken şey.
Mavi Boncugumm Mavi Boncugumm benim yumurta çatlamadı canım ya, hissediyorum, bi ovu testim daha yok bakmayacağım ama dün ilişki sırasında anladım çatlamamış. Hala da gerginliği üzerimde. Röntgen fln çektirdim ya, bi de çok stresli bu ay bana, başkasebepler var. Buay galiba yumurta bozuldu 🤔
Neyse o dert değil biz sağlıklı olalım da önümüzde başka aylar da var. Adetim 40 ı geçmesin başka şey istemem .
@benibekleyin canım hiç anlatmamıştın bu hikayeyi. Demek ki bak yumurta varsa gebe kalabiliyorsun. Neolur içinirahatlat. Yogaya fln başla

Nasıl çatlamadı tüh ya keşke bi test daha olsaydı ama belki bugün veya yarın çatlar
Çatlayınca kesin anlıyosun yani? İyi valla

Neye bişey diyeceğiz?
Ben yazdığınızı atladım galiba konu ne?
Arkadaşlar sızın bir konuda görüşünüzü almak. İstiyorum ben 10 aydır korunmadan gebelik istiyorum bu geçen ay adetim çok erken geldi ve 1 gün sürdü bu ay yani Ekim ayında da baya erken geldi 18 ekimde ve kanamam su gibi çok açık renkte ayağa kalktığımda kanama oluyor kan testi yaptım bisey çıkmadı sizce gebelikte bu tür olaylar olabiliyor mu hani rahim çocuk arıyor felan deniliyor lütfen beni. Bilgilendirir misiniz kafam çok karıştı

Sezeryanın derdi çok evet.
Ben doğurdum kalktım gittim yani.
Ertesi gün hastaneden yürüyerek çıkmıştım elimde pusetle. Hiç yatmadım , ama sezeryanlılar 2 hafta gaz kesi sıkıntısı.. çocuk mu bakacaksın kendine mi.. çok zor valla, bi aksilik yoksa normal doğum en tatlısı.

Aynen canim benim son ana kadar normal dogumdu. Son anda benim oglan ters dönüp boynuna kordonu sarmiş makattan doğdu sıpa. Gaz cikaramadim 3 saatte bir igneyle uyusturdular 2 gün boyunca.

Ben de bizim gelinin tavırlarına sinir oluyorum ya.
İlk oğluna gebeyken de 8. Ayında daha diyordu ki 9 ayım doldu, yok 2 hafta geç doğurdum fln. Hatun yiyor yiyor şişiyor, sonra diypr vaktim geçti. Ama hamileliğini başta söylediği haftadan ben hesaplayınca daha 9 ayının dolmamış olduğunu görmüştüm. Sonra da yok ben onu doktorlara yalan söyledim doğum iznimi geç alayım diye öyle dedim fln diyor. Yani sat ını bi ay daha geçmiş gibi söylemiş olması lazım ki doğum iznine çıkmadan doğumu başlasın di mi? Ben mi yanlış düşünüyorum?
Yani böylece 9 ay 10 günlükken 8 ay 10 günlük gebe gibi görünüyor olmalı gercek sistemde? Böylece doğum için izne çıkmadan doğurmuş olacak böylece 4 ay izni kalacak doğum sonrasına. Hedefi bu sözde yani.
Sonra gercek sat tarihini unutuyor bence 🤣
Gayet normal vaktinde doğurdugu halde ilk oğlunu hala diyor ki 2 hafta geç geldi.
Neyse bunu gectim.
Mart ortasında annem arayıp demişti ki gelin gebe, ama daha kese oluşmadı, yani taş çatlasa 5 hafta olmalı. Kan sulandırıcı kullanması geriyo, işte bu hafta başlıyorum iğnelere demişti. Annem de aralıkta doğum dediğinde dedim ki anne doğum kasımda olur. Oğluma gebeliğimden biliyorum çünkü, beklenen doğum tarihi 10 aralıktı ve ben 27 mart ovulasyonuyla gebe kalmıştım, yani gelin de ortalama 27 şubat ovulasyonuyla gebe kalmış olmalı ki 15-20 mart arası daha kese oluşmadan öğrenmiş gebeliği.
Neyse bakınız Ekimdeyiz, daha ortası yeni geçti.
Yine geçen hafta gelmiş benim doğum başlayacak tarih geldi diyor, yani ben mi malım hesap kitap bilmiyor muyum?
Annemi ikna edemedim, diyorum ki ben söylediğiniz tarihi çok net anımsıyorum, niye? Çünkü beb çok isterken başkasının gebeliğini duyup şok olup sosyal medyayı kapadım 20 martta, çok etkilenmiştim. Ve tam 63 gün adet olmamıştım nası unuturum?
Annem de inatla doğum haftası gecen haftaydı diyor.
Ay yani isteyen istediği kadar yer , istediği gibi kilo alır ona lafım yok da.
Yiyip yiyip çok kilo alıp doğum tarihim geldi ondan ağırlaştım diyip duruyor olmasına inanın anlam veremiyorum ya.
Bi de bu hatun sözde hemşire, yahu hastanede tüm gün, kimse izin verir mi 10 aylık olmuş bebeğin normal doğumuna?
Bir de annem diyor ki ultrasonda bebek hep büyük çıkıyormuş, yahu sen sat ını bi ay yanlış verirsen, bebeğin bi ay daha büyükse o sattan tabii büyük çıkar.
Bi de benim annem ilkokul öğretmeni emeklisi...
neyse dedim işim var, kapadım watsap ı ..
içimde kalacağına çıksın diye de size yazdım kızlar..
ben geç yumurtladığım için doktorum bana demişti ki , kim sorsa sat ını bi hafta geç söyle, böylece hiçbiyerde polemiğin olmaz, ben hep öyle söylemiştim, ve gercek sat ıma göre aslen ben baya 43. Hafta sonunda doğurmuştum.
Ona rağmen 41. Hafta sonunda doğurdum diyorum, doğrusu bu yani.
Kızın sırf ben de onun kadar karnımda çocuk taşıdım diyebilmek için bu kadar kastırıyor olmasına anlam veremiyorum sadece.
Bu arada gercekten ilk günden beri beni kıskandığını anneme falan söyleyen bir karakter, o şöyle yaptıysa ben de öyle yapıcam diyen birisi.
O sebeple konunun benle ilgili olduğunu biliyorum

Enteresanmış bide hemşire🤔 Bende 2.gebeliğimde bu mart'ta kalmıştım son adetim 26 şubattı , tahmini doğumum 3 Aralık görünüyordu 40 hafta olarak hesaplandığı için. Ama tabi ben günlerimi biliyodum martın 15 -18'i arasında hamile kalmıştım ki zaten 31 martta değerim 170 çıkmıştı. Oğluma hamileykende son adetime göre değerlerim ultrasonda 1 hafta 10 gün kadar geriden gelirdi hep. Sonunda 41.haftaya geldim diye sırf açılmam yok diye uyuz doktor beni pisipisine sezeryana almıştı hala unutamam hatta o gün pembe lekem nişanım bile gelmişti birkaç gün içinde belki sancım gelecekti ama o haftaya kadar normal diyen doktor bir anda ağız değiştirip günün geçti açılman yok sezeryana alıcam dedi😡 halbuki benim hesabıma göre zaten 40 haftaya daha yeni gelmiştim. Üstelik doğumumda çok beter geçti günlerce acıdan mahvoldum. Bunlar böyle işte...
Böyle çok bilmişlik ediyolar ama insan kendi bilir halini en iyi ..aklıma geldi sinirlendim yine

Kistin hcg hormonuyla ne alakası varki?
Hiç duymadım öyle bişey
N Nisanesintisi01 'nin önceden büyük bi kisti vardı ama ovulasyon testinde koyulukda olmazmış. Döllenme olup bebek rahme yerleşirken hcg hormonu salgılanmaya başlıyo kisti olan çok kadın var çift çizgi çıksa onların çıkardı
Batmalarda normal senin diğer gebeliklerinde batma olmadı mı hiç?
Ben de 7,5 cm kistim vardı yumurtlama her şey normaldi ama şimdi o geçti 3 4 ay önce çok şükür geçen ay da yumurtalıkta 2,5 cm kist oldu hcg yaptım tertemiz çıktı üstelik yumurtlama bile olmadı yani yazgele hamile 🥰

Aynen canim benim son ana kadar normal dogumdu. Son anda benim oglan ters dönüp boynuna kordonu sarmiş makattan doğdu sıpa. Gaz cikaramadim 3 saatte bir igneyle uyusturdular 2 gün boyunca.

Ay sezeryan çok beter bişey ya ben 2 ay düzelemedim. Senin en azından sebepli olmuş benim sırf açılmam yok diye korkuttu doktor pisipisine sezeryana aldı
hani bi sebebi olsa içime oturmazdı
Bana göre 41 haftalık değildim zaten 40'a anca gelmişimdir belki dahada geridedir o yüzden zaten sancımın gelmemesi normal

Bir tane çocukların arasında kalbi durdu hoca direk dedi boğmuşlar sıcak su mu döktün dedi lavobadan bildi yanı ümmü subyan yaptırmamıştım 3 ay bitiyodu hafif hareketi bile vardı nasibi yokmuş 2 ay önce de tutunamadı yani subyansız durmuyor kızım 9 yaşında 19 ay bekledim taktigim ay hamile kaldım yengem de 5 sene olmadı düşük bile yaşamadı sübyanı taktığı ay hamile kaldı🤲
Ben bu anlattığınız şeyi anlamadım sübyan derken biraz daha açabilir misiniz nedir o takılan şey de nedir onu da merak ettim

Ben bu anlattığınız şeyi anlamadım sübyan derken biraz daha açabilir misiniz nedir o takılan şey de nedir onu da merak ettim
Muska gibi ama değil dua yazıyor hoca evin içinde korkuyorsan mesela sinek uçması gibi oluyor bazen birde rüyaların da korkuyorsan gebe kalmana izin vermiyolar mesela yıldızı düşük derler mesela ben çok çabuk nazarlanırim bu şekilde inşallah anlatabilmişimdir birde inanmak gerek

Muska gibi ama değil dua yazıyor hoca evin içinde korkuyorsan mesela sinek uçması gibi oluyor bazen birde rüyaların da korkuyorsan gebe kalmana izin vermiyolar mesela yıldızı düşük derler mesela ben çok çabuk nazarlanırim bu şekilde inşallah anlatabilmişimdir birde inanmak gerek
Bu konular yasak dua etmek lazım bol bol sizin dediğiniz bir nevi muska ve dinde hiç bir karşılığı yok

Nasıl çatlamadı tüh ya keşke bi test daha olsaydı ama belki bugün veya yarın çatlar
Çatlayınca kesin anlıyosun yani? İyi valla
Ya testte açıldı rengi işte, yani 12_36 saatte çatlıyo diyolar , dün öğlen açıktı, yarın sabaha kadar çatlar ama kısmet

Arkadaşlar sızın bir konuda görüşünüzü almak. İstiyorum ben 10 aydır korunmadan gebelik istiyorum bu geçen ay adetim çok erken geldi ve 1 gün sürdü bu ay yani Ekim ayında da baya erken geldi 18 ekimde ve kanamam su gibi çok açık renkte ayağa kalktığımda kanama oluyor kan testi yaptım bisey çıkmadı sizce gebelikte bu tür olaylar olabiliyor mu hani rahim çocuk arıyor felan deniliyor lütfen beni. Bilgilendirir misiniz kafam çok karıştı
Trst negatifse negatiftir ya. Psikolojik olarak insan etkiliyor rahmini. Bu karışıklıklar devam ederse eğer bi hormonlara baktır derim.

Enteresanmış bide hemşire🤔 Bende 2.gebeliğimde bu mart'ta kalmıştım son adetim 26 şubattı , tahmini doğumum 3 Aralık görünüyordu 40 hafta olarak hesaplandığı için. Ama tabi ben günlerimi biliyodum martın 15 -18'i arasında hamile kalmıştım ki zaten 31 martta değerim 170 çıkmıştı. Oğluma hamileykende son adetime göre değerlerim ultrasonda 1 hafta 10 gün kadar geriden gelirdi hep. Sonunda 41.haftaya geldim diye sırf açılmam yok diye uyuz doktor beni pisipisine sezeryana almıştı hala unutamam hatta o gün pembe lekem nişanım bile gelmişti birkaç gün içinde belki sancım gelecekti ama o haftaya kadar normal diyen doktor bir anda ağız değiştirip günün geçti açılman yok sezeryana alıcam dedi😡 halbuki benim hesabıma göre zaten 40 haftaya daha yeni gelmiştim. Üstelik doğumumda çok beter geçti günlerce acıdan mahvoldum. Bunlar böyle işte...
Böyle çok bilmişlik ediyolar ama insan kendi bilir halini en iyi ..aklıma geldi sinirlendim yine
Haftaya tatile gidecektir ondan yapmıştır. Bi arkadaşıma da doktoru aynen böyle yaptı, bide 40 ında kontrole diye çağırıp suni sancı bastı, doğum başlamayınca ertesi gün sezeryan. Ardından da tatile gitti

Haftaya tatile gidecektir ondan yapmıştır. Bi arkadaşıma da doktoru aynen böyle yaptı, bide 40 ında kontrole diye çağırıp suni sancı bastı, doğum başlamayınca ertesi gün sezeryan. Ardından da tatile gitti

Ben suni sancı istedim onu bile vermedi
Boşuna çekersin dedi şimdiki aklım olsa kesinlikle kabul etmezdim, o zamanda zor kabul ettim zaten psikolojik baskı yapıyolar resmen çaresiz hissettim kendimi😒
İnşâllah 2.nasip olursa ssvd denemek istiyorum hayırlısıyla nasip olur inşâllah

Ben suni sancı istedim onu bile vermedi
Boşuna çekersin dedi şimdiki aklım olsa kesinlikle kabul etmezdim, o zamanda zor kabul ettim zaten psikolojik baskı yapıyolar resmen çaresiz hissettim kendimi😒
İnşâllah 2.nasip olursa ssvd denemek istiyorum hayırlısıyla nasip olur inşâllah
Ya arkadaşım normal doğum diye ısrar etti, imza atmadı altına kağıdın. Kızı 24 saat aç bıraktılar, yok bebişin suyu azalmış fln diye ısrar ettiler. Kız da inat etti önceliğim normal doğum diye. Kıza 6 saat suni sancı bastılar hiçbi açılma olmadı, hatta sancı bile olmamış. Bazısında sancı oluyomuş açılma olmuyomuş mesela. Neyse kızı baya baya 1.5 gün hastanede mahsur edip ardından genel anesteziyle doğuma almışlar. Artık epidural da tutmaz deyip.. ben bu sebeple 4 kadın doğum doktoru değiştirdim. Hypno birthing kitabını ve pek çok kitabı yakın bi arkadaşım bana gebeliğimi öğrenince hediye göndermişti, o yayınevinin sahibiydi. Benim doktorum da çevirmenliğini yapmış bu hypnobirrhing kitabının, bana normal doğum istiyosan lütfen ona git dedi.
Ben de eşimle gttim, daha 20 haftalık gebeyken 2 gün sabahtan akşama keşkesiz doğum ve nefes eğitimine katıldık. Ardından o benim doktorum oldu.
Hem doktor
Hem ebe
Hem psikolog,
3 ile birlikte hazırlandım doğuma.
Ayrıca aynı merkezde hamile yogaaı derslerine katıldım düzenli.
Ben gerçekten okul okur gibi doğuma hazırlandım.
Hastanem benim doğumumda sınıfta kaldı ama gözümden düştü.
Onun dışında herşey çok güzeldi,
Kimse beni hiçbirşeye zorlayamadı.
Elimde istediklerime dair imzalı bi kağıtla gttim doğuma.
Kesik atılmayacak dedim
Damar yolu açılmayacak
Ölmediğim sürece hiçbirşey enjekte edilmeyecek
Benim zaten penisiline alerjim var
Ve diğer tüm ilaçlara hassasiyetim,
Abarttım hemşirelere. Dedim komple tüm ilaçlara alerjim var 😂
Kimse korkusundan bana elleşemedi.
Yani biz cidden karı koca sınava hazırlanır gibi doğuma hazırlandık kız. Doğum kolaydı ama emek var, analar doğurmuş bizde doğururuz deyip 9 ay yatarsan bu sistem seni de avlıyor.
Benim oğlan boynunda 3 tur kordonla doğdu , başka doktor olsa sırf bu bile sezeryan bahanesi mesela.
Bi arkadaş diyo ki 6 saat kanala inmedi çocuk sezeryana aldılar fln.
İyi de ben gece 3 de gttim hastaneye, gündüz 12 de doğdu çocuk, doğumdan bi saat önceye kadar hala kanalda değildi yani. Suyum da hiç patlamamıştı, nişanım da gelmemişti.
Yani bu konu baya yoruma açık, gerçekten bilgi sahibi değilsen, doktor gece uyku uyumak için seni bi şekil inandırıp alıyor sezeryana.
Ve sen gercekten bu gerekli bi sezeryanmıydı?
Yoksa doktorun keyfi mi hiç bilemiyorsun..
türkiyede malesef acı gercek bu.

Ayrıca kızlar bu hayıt otu hapı bu ay hiçbişeyi kapatmadı, yani yine meme ağrım var, yine rahim gerginliğim oldu. Gayet yine anladım yumurtlamayı. Ayrıca yumurta galiba bu öğleden sonra çatladı kız Mavi Boncugumm Mavi Boncugumm ,
Bakalım bu ay olumlu düşünüyorum.
Röntgene
Geç yumurtlamaya
Strese
Kocanın hastalığına rağmen olumluym..
adet olsam da olumlu düşündüm diye kızmıcam kendime 🙏🏻🙏🏻

Back
X