Ben de bizim gelinin tavırlarına sinir oluyorum ya.
İlk oğluna gebeyken de 8. Ayında daha diyordu ki 9 ayım doldu, yok 2 hafta geç doğurdum fln. Hatun yiyor yiyor şişiyor, sonra diypr vaktim geçti. Ama hamileliğini başta söylediği haftadan ben hesaplayınca daha 9 ayının dolmamış olduğunu görmüştüm. Sonra da yok ben onu doktorlara yalan söyledim doğum iznimi geç alayım diye öyle dedim fln diyor. Yani sat ını bi ay daha geçmiş gibi söylemiş olması lazım ki doğum iznine çıkmadan doğumu başlasın di mi? Ben mi yanlış düşünüyorum?
Yani böylece 9 ay 10 günlükken 8 ay 10 günlük gebe gibi görünüyor olmalı gercek sistemde? Böylece doğum için izne çıkmadan doğurmuş olacak böylece 4 ay izni kalacak doğum sonrasına. Hedefi bu sözde yani.
Sonra gercek sat tarihini unutuyor bence

Gayet normal vaktinde doğurdugu halde ilk oğlunu hala diyor ki 2 hafta geç geldi.
Neyse bunu gectim.
Mart ortasında annem arayıp demişti ki gelin gebe, ama daha kese oluşmadı, yani taş çatlasa 5 hafta olmalı. Kan sulandırıcı kullanması geriyo, işte bu hafta başlıyorum iğnelere demişti. Annem de aralıkta doğum dediğinde dedim ki anne doğum kasımda olur. Oğluma gebeliğimden biliyorum çünkü, beklenen doğum tarihi 10 aralıktı ve ben 27 mart ovulasyonuyla gebe kalmıştım, yani gelin de ortalama 27 şubat ovulasyonuyla gebe kalmış olmalı ki 15-20 mart arası daha kese oluşmadan öğrenmiş gebeliği.
Neyse bakınız Ekimdeyiz, daha ortası yeni geçti.
Yine geçen hafta gelmiş benim doğum başlayacak tarih geldi diyor, yani ben mi malım hesap kitap bilmiyor muyum?
Annemi ikna edemedim, diyorum ki ben söylediğiniz tarihi çok net anımsıyorum, niye? Çünkü beb çok isterken başkasının gebeliğini duyup şok olup sosyal medyayı kapadım 20 martta, çok etkilenmiştim. Ve tam 63 gün adet olmamıştım nası unuturum?
Annem de inatla doğum haftası gecen haftaydı diyor.
Ay yani isteyen istediği kadar yer , istediği gibi kilo alır ona lafım yok da.
Yiyip yiyip çok kilo alıp doğum tarihim geldi ondan ağırlaştım diyip duruyor olmasına inanın anlam veremiyorum ya.
Bi de bu hatun sözde hemşire, yahu hastanede tüm gün, kimse izin verir mi 10 aylık olmuş bebeğin normal doğumuna?
Bir de annem diyor ki ultrasonda bebek hep büyük çıkıyormuş, yahu sen sat ını bi ay yanlış verirsen, bebeğin bi ay daha büyükse o sattan tabii büyük çıkar.
Bi de benim annem ilkokul öğretmeni emeklisi...
neyse dedim işim var, kapadım watsap ı ..
içimde kalacağına çıksın diye de size yazdım kızlar..
ben geç yumurtladığım için doktorum bana demişti ki , kim sorsa sat ını bi hafta geç söyle, böylece hiçbiyerde polemiğin olmaz, ben hep öyle söylemiştim, ve gercek sat ıma göre aslen ben baya 43. Hafta sonunda doğurmuştum.
Ona rağmen 41. Hafta sonunda doğurdum diyorum, doğrusu bu yani.
Kızın sırf ben de onun kadar karnımda çocuk taşıdım diyebilmek için bu kadar kastırıyor olmasına anlam veremiyorum sadece.
Bu arada gercekten ilk günden beri beni kıskandığını anneme falan söyleyen bir karakter, o şöyle yaptıysa ben de öyle yapıcam diyen birisi.
O sebeple konunun benle ilgili olduğunu biliyorum