Melek Anneleri Birbirimize Yardımcı Olalım mı?

ilk başlarda o kadar zor geliyordu ki bebek ve hamile görmek......gördüğümde hep ağlardım, neden benim böyle oldu diye.......mutlaka kötü oluyorum ama elimden bişey gelmiyor ki........elimden bişey gelse kızımı yaşatırdım......bu bebeklerin hamilelerin ne suçu var allah onlara benimki gibi kader yazmasın diyorum.......böyle düşündükçe eskisi gibi rahatsız olmuyorum.......

Ilk zamanlar boyle degildim gun geçtikçe daha agir gelmeye başladı hamile reyonlari gormek bile rahaysiz ediyo hamile gorunce bende boyle mi olurdum acaba diye dusunuyorum bazen neden ben diyorum o kadar dikkatliydim yememe icmeme herşeye bazen agir geliyor günler gectikce acim çoğalıyor ne buyuk bir aciymis bu diyorum. Allahim kimselere yasatmasin.

merhaba güzel anneler :) ben de 4 nisanda 20hf oğlumu kaybettim. hiçbir sorunumuz yoktu ne onun ne benim ama 4 nisan sabah kalktığımda içimde bişeyin yırtıldığını hissettim resmen ve kanamam başladı hemen dr koştuk ama mağlefes rahim ağzı açılmış kaybedeceksin bebeğini dedi. o sözü duyduğumda orası başıma yıkıldı sandım. yatırıp serum bağladılar kendiliğinden gelsin diye bekledik. antibiyotikler, suni sancı iğnesi ve doğum sancıları...ilk gittiğimizde kalbi hala atıyodu bebeğimin yavaş da olsa..onun ölümünü beklemek o kadar ağır geldiki kuzum doğduğunda sanki gülümsüyo gibiydi sanki 'anne üzülme hiç canım yanmadı ' der gibiydi çünkü ben en çok can çekişip acı hissedecek diye üzülmüştüm.. Babasına benzettim ben ve sanırım parmağını emiyordu baş parmağı açık diğer parmakları kapalıydı.. şuan bunları yazarken yine ağlıyorum bu acı geçmeyecek sadece alışacağız ve başka yavrularımız olacak ve onlarla avunacağız inşallah :) çevremizdeki insanlar da bizi sevdikleri düşündükleri için toparlanmamızı istiyorlar ve biz de onlar için de atlatmak zorundayız; en çok da eşlerimiz için bu onların da kaybı sonuçta. kendimize acıyarak yaşayamayız hayat devam ediyo acı ve sevinçleriyle verenin de alanın da Allah olduğuna sığınıp dua etmeliyiz bizi sınadığı bu sınavda başarılı olabilmek için. toparlanın bayanlar annesiniz siz!!

bir yavrum var kınalı kuzum ona baktıkça hep içime akıtıyorum göz yaşlarımı ne oldu anne yine mi üzgünsün diyor saçların beyazlamış annem ne olur sen ölme diyor oysaki daha 29 yaşındayım ama bilmiyorki annesi çoktan 50leri devirdi güçlü olmaya çalışyorum bu güzelleği verende rabbim diyorum ama ciğerimin bir köşesi her gün yanıyor hiç azalmadan özlüyorum merak ediyorum bana çok mu kırgındır yavrum diyorum bugün 3 ay 10 gn oldu onu düşünmediğim bir an bile yok ölünceye kadarda olmayacak biliyorum kokusu burnumun ucunda hala bir kedi bakıyoruz şimdi bu benim kardeşim anne diyor daha çok kahroluyorum bu ay denesekmi acaba diyorum ama bu ay hamile kalırsam yine o kara mart gününde doğacak rabbim izin verirse oyüzden ağustosa erteledim hamile kalmayı

sagol tatlim ins. seninde hayirli haberlerini aliriz. evet doktor aslinda dogru soylemis. ben 2.5cm acik icin 12 saat aci cektim suni sanciyla . hic kolay olmadi. oldum oldum dirildim.ve bir kezdaha anladim annelerin kiymetini.ins tahlillerin temiz cikar. benim bebeklerimde hidrosefali gibi olacakti test yaptirdim bende kan pihtilasmasi cikti o yizden gelisemeyip olmusler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım benim 17.haftada çıktı ilk belirti femur uzunluğu geriden geliyor dedi dr bizde para için yapıyorlar falan dedik sonrasında ise onlarca dr gördü hepsi aynı şeyleri söyledi gelişimi geriden geldiği için omurgalar gelişmediğinden iç organlarda gelişemz doğsada yaşayamaz çok nadir görülen bir hastalık ya genetik yada akraba evliliklerinde olurmuş genetik testimiz temiz çıktı daha doğrusu sadece 2 gene bakıyorlar insan vücudunda 20.000 gen olurmuş 2 gen bu hastalığı en çok yapan genlermiş diğerlerine baktırmak hem çok uzun yıllar alır hemde maliyetine gücünüz yetmez dedi dr bence genetik test yaptırma sonuçta ne elde edeceksinki gene olucaksa allah korusun benim yavrumun mezarı bile yok patolojiye gittiği için vermediler keşke yaptırmasaydım diyorum belli haftaya kadar olanları vermiyorlarmış anlam veremedim neyse şimdi 3 adet gördüm kızım çok istiyor bir kardeşi olsun ama bu ay hami,le kalırsam yine marta gelecek doğumum yine kara mart oyüzden yapamıyorum ağustosa kaldı artık ama beklemek çok zor.

Başın sagolsun canim yakin zamanda benzer seyler yasamisiz bende 20 haftalik oğlumu kaybettim allah birdaha evlat acisi yasatmasin bu aci dinmiyor ama insan alisiyor gercekten nasil bir alismaysa artık.

Bende senin gibiyim saclardaki beyazlar artti yasim 29 ama hissettigim yas 59 gibi neyse ki avunacak bir yavrun var maalesef benim ilk bebegimdi bana kalsa bebek icin hic beklemiycem ama sezeryanliyim ve daha 2 ay geçti hakkimizda hayirlisi ne zamansa o zaman hamile kalalim inşallah saglikla alalim bu sefer yavrularimizi kucağımıza o hastaneye gidip bos dönmek cok zordu allah birdaha yasatmasin.

O aci o an zor ama tekrar bebek için sezeryan gibi beklemek zorunda değilsin ve bir hakkimi kaybettim kafamda bir sürü soru ya yine kaybedersen tekrar sezeryan olmak zorunda kalirsam... allah bir daha yasatmasin sezeryanin acisi devam ediyor ama normal doğumda bunlarin acisi olmaz. Insallah bu acilar son olur burdan birbirimize güzel haberler veririz.

Canim bizimde patalojiye gitti bebeğimiz ordan ilaclayip mezarliga gidiyor ben internet uzerinden buldum nerde oldugunu ama henuz gidemedim esim goturmuyo kotu olurum diye. Sende bulundugun sehirdeki mezarlik müdürlüğünden ogrenebilirsin bence yerini. Esimde genetik testi yaptirmak istemiyor ugrasma artik diyor oda yoruldu hastanelerde doktorlarda kosturmaktan. Hersey allahtan yapacak biseyimiz yok allah birdaha yasatmasin hic bekleme hemen basla calismalara ne zaman olacagini allah bilir biz planlayamiyoruz malesef.

Başın sagolsun canim yakin zamanda benzer seyler yasamisiz bende 20 haftalik oğlumu kaybettim allah birdaha evlat acisi yasatmasin bu aci dinmiyor ama insan alisiyor gercekten nasil bir alismaysa artık.

ölümü dağa taşa vermiş yaradan onlar kabul etmemiş insana vermiş iki dk sonra bi kurbağanın zıplamasına gülmüş insanoğlu diye anlatırlar ya hep...yerine konamaz hiçbişey yeni yavrular da.. elbette hepsinin yeri ayrı ama Rabbimin bizlere armağanı bu kayıplar aynı zamanda..annemi babamı almadan gitmem cennete diye ağlayacak yavrularımız ahirette..bizi bekleyecekler ve biz Rabbime hamd ettikçe bizim için cennette bir hamd evi yapacak melekler (bu tabi nasılsa cennetliğiz demek değil dikkat edeceğiz elbette dinimizi yaşamaya )..alışmak kabullenmek sadece, inkar etmenin bir faydası yok sonuçta yeniden anne olacağız inşallah..aylarca yavrusunu kuvezde bekleyip kaybedenler, büyütüp besleyip şehit verenler, çocuğu istismar edilip öldürülenler de anne!!onları düşünüp bidaha şükretmemiz gerek.Allah beterin beterinden saklasın ve yeniden sağlıklı evlatlar nasip etsin bizlere de (aminnn).

canım tüylerim diken diken oldu şuan nasıl bulabilirm yardımcı ol bana bizim üniversite hastanesiydi vermediler büyük olsa patolojiye gitse bile veriyorlarmış ama küçük olunca ya patolojiden vazgeçeceksiniz dediler yada veremeyiz dediler bizde diğer kardeşine bi faydası dokunur diye yaptırdık canım genetik testi bana kalırsa yaptırma çok anlamsız bence benim genetik test temiz çıktı daha doğrusu sadece 2 gene bakabildikleri için onlar temiz eğer o 2 gen problemli olsaydı 12 .haftada karnımdan sıvı alınıp aynı genler varmı diye bakılacaktı ve 3 ayda sonuçlanır düşünsene bebek 6 aylık oluyor zaten 4 aylıkken ulturasonda görünmüştü sorun yani hiç bir mantaletisi yok bence yaptırma allahın işi ol derse olacak arkadaşım

aminnn canım benim inşaallah peki senin durumu tanıdıkların biliyormu gebeliği sizin sonlandırdığınızı biliyorlar mı malesef benim kini herkes biliyor şimdiki aklım olsaydı söylemezdim çünkü bu beni dahada yordu olumlu olumsuz eleştiriler

kabul ettik zaten bu durumu hic inkar etmemistim neden bile dememistim bunada sukur allahim dedim kaderimizde bu da varmış ama bu aralar neden diyorum neden ben hersey bu kadar guzelken hep herseye şükür ederken hep saglikli olsun baska bisey istemem derken neden diyorum cok üzülüyorum. Bu aci hic bitmeyecek bebegimiz oluncada gecmeyecek ama oyalanicaz vakit geciricez.

Canim ben 20 haftalik kaybettim patalojiye gonderdik onlar mezarliklar mudurlugunu arayip aldiriyorlarmis onlarda bebek mezarlığı nerdeyse oraya gomuyorlarmis sagolsun hastane hic yardimci olmadi ama nette ararken buldum nerde oldugunu sen bulundugun ilin mezarliklar mudurlugu nerdeyse git araştır belki internetten bile bulabilirsin. Genetik teste gelince kafam karisik kader de varsa ne yapsak bu dedigin gibi ama bu kayiptan sonra hicbisey yapmadan oturup tekrar gebe kalmayi beklemek sacma geliyor ne bileyim.

ben hamileligi herkese soylememistim 3 aydan sonra yavas yavas haberi oldu etrafin ben yapi olarak herkese herseyi anlatan biri degilim zaten cogu kimseye bisey anlatmadim en yakinimdaki bi kac kişiye sadece etraf bos konusuyo bu karari vermek zaten zor kahrolmusum neden niye diye meraklanip soru sormak yargilamak kimin haddi kimseye bu kakki verme ben vermedim bu aci beni yakiyor zaten kimsenin bisey demesine gerek yok. Ben artik kendim icin yaşıyorum beni mutlu etmeyen hicbiseyi zorla yapmiyorum kimseyi mutlu etmek icin cabalamiyorum hayat cok zor ve kisa kendini dusun cok konusana cevap ver icine aticagima karsima cevap vermeyi tercih ediyorum. Ben cok uzuldum artik kimse beni uzemez boyle dusun.

Arkadaşlar 6 ay oldu ama ben bugün çok kötüyüm.saatlerce agladim.Rabbim bize sabir ver

Arkadaşlar 6 ay oldu ama ben bugün çok kötüyüm.saatlerce agladim.Rabbim bize sabir ver

isterse yillar geçsin canim her aklimiza düştüğünde gözyaşlarımızda akicak elbet evlat acisi bu yüreğe düştü bir kere elimizden sabretmekten ve dua etmekten başka birsey gelmiyor maalesef.

Herkes nasıl ne kadar zaman oldu kendinizi nasil hissediyorsunuz benim 3 ay dolacak gözlerim dolu dolu her an aglicak moddayım allah sabir versin sanki bu acı hiç dinmeyecek gibi...

içinizde acısı en yeni olan benim galiba
10 gündür yavrum toprağın altında onunla birlikte beni de koydular toprağa
kolum kırıldı kanadım kırıldı umudum neşem günüm herşeyim gitti cnm gitti,evimin içi bomboş kaldı
23 haftalıktı meleğim herşeyimiz çok iyiydi 3lüyü yaptırana kadar,inanamayıp doktor doktor gezdim yok
hiçbirinin ağzından iyi bişey çıkmadı malesef gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık
en kötüsü de onun canı içinizde son buluyor ya,onun kalbinin durmasıyla benimki de durdu sanki
son gecemizde eşimle bebeğimize sarılarak yattık hiç uyumadı o gün kıpır kıpır döndü biz okşadıkça
herşeyi hazırdı odasını yerleştiriyorduk artık,eşimin beşiğe uyku seti alma teklifini bile reddettim
üşür dedim ben ona yün yorgan yaptıracağım dedim,yorganı örtemedi yavrumu toprak örttü
eşime üşümez mi dedim merak etme dedesi yanında sarılır ısıtır onu dedi
şimdi sadece dua ediyorum isyan etmiyorum ne gelirse Rabbimden herşeyin en güzelini en hayırlısını verir o
her duamın sonunda da dilimden düşen tek cümle
anneni affet yavrum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…