• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Melek baykalın başörtüsü hazımsızlığı

Hayyal bende açığım ve daha geçen ay bu "perde" konusunu facebook hesabımda eleştirdim.
Hala daha eleştiririm, zira hiç hoş bir söz değil.
Fakat kabul etmek gerekir ki, Melek Baykal'ın da şahsi fikrini beyan ederken kullandığı sözler hoş değil.
Resmen küçümsemiş başörtülüleri.
Salak olmayan herkes anlar o yazıdan bu anlamı.
Tamam yanlışlar daima olacak diyorum picama.
Bu forumda çarşaf giyene aşırı diyen de gördü gözler kendisi başörtülü iken.
Bu da yanlıştı mesela.
Özgürlük ise herkese özgürlük.

Kendince siyasi bir yoruma dayandırmak istemiş olayı ama olmamış.
Zaten bir sanatçı siyasi yorumlar yapmamalı.
O insanlar onu severek karşılamışlar, yanlış ifadeler kullanmış.
Başka türlü ifade edebilirdi.

gerçekten o kadar ayıpki yaptığı.
o kadınlar değer vermiş ağırlamış o mekanda,fotoğraf çektirmiş.
yani şu sözler zaten feci, birde o insanlara bu terbiyesizliği neden yaparsın. insanlığını o an kaybetmiş demek. onlar seni başın açık diye ötekileştirmemiş. aralarına almış,hatta sevinerek mutlulukla fotoğraf çektirmiş.
ona saygı göster bari. ama diyorum ya,insan var insan var

Tamam yanlışlar daima olacak diyorum picama.
Bu forumda çarşaf giyene aşırı diyen de gördü gözler kendisi başörtülü iken.
Bu da yanlıştı mesela.
Özgürlük ise herkese özgürlük.

Kendince siyasi bir yoruma dayandırmak istemiş olayı ama olmamış.
Zaten bir sanatçı siyasi yorumlar yapmamalı.
O insanlar onu severek karşılamışlar, yanlış ifadeler kullanmış.
Başka türlü ifade edebilirdi.
Hah aynen.
Sahsen benim kizdigim durum bu.
Sevmeyebilir, tepki gosterebilir ama bu sekilde degil.
Helede kendisini izleyen, seven insanlara karsi cok yanlis o sozler.
Sahsi dusuncesine karisan yok , bunu dile getiris sekline kiziyoruz sadece.

Hah aynen.
Sahsen benim kizdigim durum bu.
Sevmeyebilir, tepki gosterebilir ama bu sekilde degil.
Helede kendisini izleyen, seven insanlara karsi cok yanlis o sozler.
Sahsi dusuncesine karisan yok , bunu dile getiris sekline kiziyoruz sadece.

Bence yanlışını anlayıp bu yüzden kapadı hesabını.
Çünkü fikrini yanlış ifade etti.
Kapalı ya da açık fark etmez insanların içindeki düşünceleri bilemeyiz.
Dıştan değerlendirmemek lazım ;)

Komik ya. Bir de yaşı falan fark etmez bir sosyal medya çılgınlığı var ülkede.

Bu kadın sırf bu resmi hesabına koymak ve o yorumu yapmak için o yüz ifadesiyle poz vermiştir.

Artık ruh halimizi bile çekeceğimiz resme göre ayarlar olduk.

10 yildir kapali ve ferace giyen biri olarak soyluyorum ozellikle bunu belirttim ki dusuncelerimden sonra acigimda boyle dusunuyorum die algilanmasin..
Bu kadin boyle dusunmus olabilir her yerde cikip bunu bangir bangir soyleyedebilir ben kapaliyim diye benim ortumu ovmek zorunda degil..Onun ortuye olan onyargisi onu cehennemlikte yapmaz ne cakma kapalilar gordu bu ulke..
Yani kadina yuklenilmesi sacma ona gore medeniyet kavrami budur bana gore de medeniyet okumak arastirmak koru korune inanmamak biat etmemektir ama gunumuz Turkiyesinde kapali olup sorsan Peygamberimiz(sav) dogum tarihini bilmez ama siyeset ugruna birilerini savunucam diye kendini parcalayan uslubu sifir olan kapali kadinlarinizda var..Yada ayni sekilde face.te instgramda bir kilo makyajli resimlerini yukleyip kendini gostermekten cekinmeyen ürpermeyen kapali kadinlarda var..Melek Hanimin dediginden ziyade buna takilarak degilde kapali olarak bizler daha dikkatli yasasak madem kapaliyiz Islamin gerektirdiklerini uygulasak ve biri ortumuze laf etti die kin kusmasak daha guzel insanlar oluruz vesselam...

Ne kadar güzel yazmışsınız.
Allah örtünüz ile istediğiniz şekilde yaşamayı nasip etsin size.
Böyle yansız ve insan sevgisinin çok olduğu kadınlarımızı görmek ümit veriyor bizlere...

Ben de kişisel görüş olarak bakıyorum olaya. Doğru mu, değil.. Ama kişisel görüş sonuçta.

Bu ülkede baş örtülüye midesi bulanarak bakan olduğu gibi şort giyene de midesi bulanarak bakanlar var. Böyleyiz işte, yapacak bişey yok.

Komik ya. Bir de yaşı falan fark etmez bir sosyal medya çılgınlığı var ülkede.

Bu kadın sırf bu resmi hesabına koymak ve o yorumu yapmak için o yüz ifadesiyle poz vermiştir.

Artık ruh halimizi bile çekeceğimiz resme göre ayarlar olduk.
Gülerek poz verse 'gördün mü bak ikiyüzlü burada gülüyor arkadan söylüyor' diyeceklerdi.

Ben de kişisel görüş olarak bakıyorum olaya. Doğru mu, değil.. Ama kişisel görüş sonuçta.

Bu ülkede baş örtülüye midesi bulanarak bakan olduğu gibi şort giyene de midesi bulanarak bakanlar var. Böyleyiz işte, yapacak bişey yok.
zaten bütün çatışma bu çıkıntılardan çıkmıyormu. yoksa herkes herkesi olduğu gibi kabul etse. mini etek giyene askılıya,içki içene,(dışarda yada evinde hiç farketmez), ramazanda oruç tutmayana dışarda yiyene karışmasa.
herkesin kendi gibi olması gerekmediğini bilse,herkesin kendinden farklı olabileceğini anlasa ve tepki vermese, hayat bu ülke için güllük gülistanlık olacakta. işte o çıkıntılar yüzünden bazılarının da onların etkisi altına girmesi yüzünden ,bu ülkede bu nahoşluklar yaşanıyor.

birde yüksek yerde oturan ve seçilenlerin bu tarz demeçleri,her iki görüşten,,prim vermesi esas olayı pişekliyor. o çıkıntı kişilikler hemen buna canı gönülden sarılıyor ve sonuç. herkesin birbirinden nefret etmesi

Gülerek poz verse 'gördün mü bak ikiyüzlü burada gülüyor arkadan söylüyor' diyeceklerdi.
Doğru her kafadan bir ses çıkar.
Ama resmi çeker çekmez yemeden içmeden gelip yüklemesi ve ciddi derecede suratının asık olması bu düşünceyi uyandırdı bende.
Yoksa Ay'dan gelmiyor ya çevresinde hiç mi kapalı yok da ilk kez orada karşılaştı da bu kadar bozdu ruh halini.
Resim koymadan yazsaydı keşke. Ona sevgi gösteren hem de kendi rızası dışında sosyal medyada resmi yayılan kadınlara haksızlık olmazdı. Bu mu kişisel haklara saygı?

Rızalarını aldı mı bakalım “kadınların resminizi yayınlayacağım” diye.

Bu resim FB de orada, burada ne kadar dolaşır söylemeye gerek yok sanırım.

Ben kapalı değilim ama şu karede yer alıp şöyle bir konuya malzeme olmak istemezdim.

Ne kadar güzel yazmışsınız.
Allah örtünüz ile istediğiniz şekilde yaşamayı nasip etsin size.
Böyle yansız ve insan sevgisinin çok olduğu kadınlarımızı görmek ümit veriyor bizlere...
Amin ins cok tesekkur ederm guzel dusunceleriniz icin:KK68:
Sevmek sevebilmek onyargisiz sartsiz bnm gibi diye degil sadece insan oldugu icin ..zaten butun mesele bu:)

Doğru her kafadan bir ses çıkar.
Ama resmi çeker çekmez yemeden içmeden gelip yüklemesi ve ciddi derecede suratının asık olması bu düşünceyi uyandırdı bende.
Yoksa Ay'dan gelmiyor ya çevresinde hiç mi kapalı yok da ilk kez orada karşılaştı da bu kadar bozdu ruh halini.
Resim koymadan yazsaydı keşke. Ona sevgi gösteren hem de kendi rızası dışında sosyal medyada resmi yayılan kadınlara haksızlık olmazdı. Bu mu kişisel haklara saygı?

Rızalarını aldı mı bakalım “kadınların resminizi yayınlayacağım” diye.

Bu resim FB de orada, burada ne kadar dolaşır söylemeye gerek yok sanırım.

Ben kapalı değilim ama şu karede yer alıp şöyle bir konuya malzeme olmak istemezdim.
Büyük ihtimal hiç suçları olmayan bu köylü kadıncağızların üstünden hükümet eleştirisi yapmak istedi.
Fakat yanlış yerden girdi.
Sonuçta bu insanların hayata bakışlarını bilmiyor, ne düşündüklerini bilmiyor.
Yanlış olmuş.
Yanlış yerden olaya girip, yanlış şekilde değerlendirme yapmış.

Başörtü elbette gerikalmışlığın simgesi değil.
Onun bunu söylemesi asla başörtülü kişilerin öyle olduğunu göstermez.
Kişisel beyanda bulunmuş kendince...
Sanatçıların Fikirlerini yazarken büyük kitlelerce takip edildiğini bilerek dikkat etmeleri lazım da, işte sanırım pişman olup söylediğinden hesabını kapamış.
Bu kadar üyenin içinde bi tek savunan sensin farkında mısın?
Yok hakaret değil,hazımsızlık değil,kişisel fikri falan..
Pişmanlıktan değil hesabı kapatması, korkudan !!!
Keşke sen de iki kelam yazsaydın bu konuyla ilgili...hemen konuyu tersten gösterip ama böyle diyenlerde vaarr diyeceğine....
Eğer konu tam tersi olsaydı emin ol başı açık tarafı tutardım...kimse kimseyi gitiminden dolayı ulu orta aşağılayamaz!!!
Beğenmiyorsan yürekli ol fotoğraf çektirme,kısaca müsade iste ayrıl...terbiyesizlik niye? Planlı aşağılama hem de bu...

Cok yersiz bi paylaşım olmuş. Türban bir milleti ne ileri götürür ne geri. O sadece dini bir ritüeldir. Başı açık olanlar kafir miydi yani? Hayır,onlarda müslümandı. Islamı bilinçle igilidir türban.

bu kadının takıldığı şeye bak! aba altından sopa gösterip.rahibelerde mayo ile ibadet ediyor kilisede zaten.

O değil de, surat ifademden anlaşılıyor demiş bi de:KK70:

Arkadaş senin zaten en güzel halin ne ki, bi de suratımı ekşittim diyorsun. Hiç gerek yok yani, sen zaten hep o ifadedesin.

Ama biz birşey demiyoruz. Çünkü o kadınları o bilinçle yaratan, seni de böyle yaratmış. Idare ediyoruz O'nun hatrına:KK66:

Bu kadar üyenin içinde bi tek savunan sensin farkında mısın?
Yok hakaret değil,hazımsızlık değil,kişisel fikri falan..
Pişmanlıktan değil hesabı kapatması, korkudan !!!
Keşke sen de iki kelam yazsaydın bu konuyla ilgili...hemen konuyu tersten gösterip ama böyle diyenlerde vaarr diyeceğine....
Eğer konu tam tersi olsaydı emin ol başı açık tarafı tutardım...kimse kimseyi gitiminden dolayı ulu orta aşağılayamaz!!!
Beğenmiyorsan yürekli ol fotoğraf çektirme,kısaca müsade iste ayrıl...terbiyesizlik niye? Planlı aşağılama hem de bu...
Opsss, sakin ol şampiyon bu ne hırs :KK51:
Sosyal medya hesabı olmayınca bulunamayacak mı sanki?
Ne korkacak Allah aşkına? :)
Ben savunmuyorum. Babamın oğlu değil yandaşım da değil.
Bu arada merak ettim ben kimin yandaşıyım? Az evvel itham etmiştin merak ettim.
mesajlarıma doğru oku. Birini değil hepsini oku...
O zaman anlarsın ne demek istediğimi.
Ben olanı savunmuyorum sadece yazmak istediğini yanlış anlatmış diyorum hem de suçu olmayan masum insanlar üstünden.
Ünlemler yapıp olayı provake etmeye gerek yok apranxx.
Daha geçen gün sen bile fikrin yanlış beyan ettin hatırla; başörtüsünü savunurken, çarşafın aşırılık olduğunu söyledin.
Yani kendini yanlış ifade ettin.
Bu da o hesap. :KK66:

Back
X