• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Melek baykalın başörtüsü hazımsızlığı

İnsanları başörtüsüyle aşağılamaya çalışan birine asla saygım olamaz.
Benim ninelerim akrabalarımda da kapalı var.
Uzun zamandır sesi çıkmıyordu muhtemelen gündeme gelmek için yapmıştır.
Medeniyet kapalı olmak veya olmamakla ölçülemez.
Medeniyet herkesin yaşam şekline saygı duymaktan geçer, işte bazıları da nasibini alamamış.

Yazılarındaki bu noktalama işaretleri hassasiyetin azmin karşısında ben burada yoruluyorum arkadaş .bu nasıl bir emektir.neden kendini noktalayıp yıpratıyorsun.hayata noktasız tarafından bak yorulma yorma:KK54:
tırnak içindeki yazıları ayrı bir özen ve dikkatle okumak kolay mı sanıyosun :KK67:

Ne demek istediğini anlamadım.. Yani benden tam olarak ne istediğini ?

O kadınların nurlu temiz yüzünün yanında, yüzümde şefaat kalmadı demiyorda ifade diyor... medeniyeti çıplaklık sayan cahil zihniyet.. .. en azından özür dilemiş...

Ben de kişisel görüş olarak bakıyorum olaya. Doğru mu, değil.. Ama kişisel görüş sonuçta.

Bu ülkede baş örtülüye midesi bulanarak bakan olduğu gibi şort giyene de midesi bulanarak bakanlar var. Böyleyiz işte, yapacak bişey yok.

sapık ilan edileceğimi biliyorum ama dayanamıcam söylicem:KK17:

ben valla of fıstığa bak diyorum :KK48:

Yazılarındaki bu noktalama işaretleri hassasiyetin azmin karşısında ben burada yoruluyorum arkadaş .bu nasıl bir emektir.neden kendini noktalayıp yıpratıyorsun.hayata noktasız tarafından bak yorulma yorma:KK54:
tırnak içindeki yazıları ayrı bir özen ve dikkatle okumak kolay mı sanıyosun :KK67:

Keşke siz de biraz yazımınıza dikkat etseniz..
En azından cümleye büyük harfle başlama gibi basit bir kurala..

Benim en kolaylıkla, en severek okuduğum yorumlar yazım kurallarına böyle titizlikle uyan yorumlar.

Onu bu günlere getirenlerin bu temiz yüce gönüllü insanlar olduğunu unuttu sanırsam..:KK62:Ayrıca bi bayan bu kadar sevimsiz olamazz insan iki makyaj neyin yapar:KK70:

medeniyet dediğin açmaksa bedeni ,
desene hayvan senden daha medeni

çuk diye oturdu bu laf, hem fotoğraf çekitrmiş hem de paylaşıp resmen kadınları aşağılamış
yazık ya çok yazık bir de o kadınlar bunun programını da izliyordur.

Ne tesetturlu bayanlarin acik olanlara ne acik olan bayanlarin tesetturlu olanlara bu denli soylemlerinden hic hoslanmiyorum.Iki kesimde birbirine saygi duymali bu sahsin hala programi varmi bilmiyorum fakat seyirci kitlesinin cogunu begenmedigi asagiladigi saygisizlik yaptigi bu kesim tarafindan izleniyor
O kadinlar o kadar mutlu poz verirken yuzundeki o ifade cok ama cok saygisuzca olmus

Allah akil ihsan etmis lakin kullanma talimatina uymadan kullanmaya calisan sahsiyetlerden sadece bi tanesi...
Herseyin bi yolu yordami vardir , basortusunu sevecek diye bi kural yok ama bu durum basortuyu ve tesetturlu hanimlari kucumseyecek ,asagilayacak hadsizligi gostermesini gerektirmez.
Kendini kucuk dusurdu nezlimde ,zaten sahsi olarak sevmezdim simdi fikirlerim cifte kavruldu:KK14:

insanı medeni yapan zihniyet eğer açmakla medeniyet orantılıysa güney afrika daki çıplaklar çok medeni. :KK73:

Medeniyet bedeni kapatmakla veya açmakla ölçülmez. Başını kapatan da kendi için kapatıyordur, bedenini açan da. Bu dünyada herkes "kendi" yaşıyor, "kendi" ayakları üstünde duruyor. Öbür dünya için yaşanmaz, öbür dünyada yaşanmak için "kendi" inancına uygun "ibadetler" yapılır yani "iman" edilir. Eh herkesin de "iman"ı "kendi"ne değil mi? Melek Baykal'ı nasıl açık hanımların kapalı torunları ilgilendirmiyorsa, beni de "Osmanlı torunuyuz" diyenler ilgilendirmez mesela. Saygısızlık etmiş. "Kendi" düşüncesini belirtmek istemiş ama kelimeler yanlış ve kırıcı. Hayvanlar aslında hepimizden daha medeni çünkü bir kedi bile ördeğin yavrularını hatta ördeğin kendisini sahiplenip, şefkatle ve iyilikle sevebiliyor. Öldürmek, incitmek yerine. Biz ise birbirimizi yiyoruz. Kıyamet alameti dedikleri bu olsa gerek..

Bence insanlar karakterlerine göre medeni olup olmadıklarını belli eder. Kapalı yada açık olmalarıyla değil sonuçta bu kişisel bi seçim . Ben açık bi bayanim kapalilarin yobaz açıkların dinsiz olarak görülmesinden bıktım bu ülkede.

heh buradaymış :) alıntılarım karıştı herhal. ben de sana hastayım.
cidden kimse bana karışmasın, örtüsü olana da karışmasın, olmayana da karışmasın istiyorum. çok mu zor yahu?
Ahhh ben anlamıyorum bu insanlardaki önyargıyı ha açık ha kapalı benim için bi fark yok önemli olan karakter,kişilik ama nerdeee herkes birbirine düşman nerde hani farklılıklara saygı duyan erdemli insanlar nerdee

Ahhh ben anlamıyorum bu insanlardaki önyargıyı ha açık ha kapalı benim için bi fark yok önemli olan karakter,kişilik ama nerdeee herkes birbirine düşman nerde hani farklılıklara saygı duyan erdemli insanlar nerdee
bunlar cidden insanları ayrıştıran şeyler. başörtülü biri için medeniyetsiz ya da kapalı olmayan biri için kıçı başı açık demek ötekileştirmek.
hiçbirinin diğerinden farkı yok. bunlar her şeyden önce insan haysiyetine, insan onuruna aykırı şeyler.
yazık cidden yazık. bu ülkeden bu insanlardan umudum gün geçtikçe azalıyor sanki.

bunlar cidden insanları ayrıştıran şeyler. başörtülü biri için medeniyetsiz ya da kapalı olmayan biri için kıçı başı açık demek ötekileştirmek.
hiçbirinin diğerinden farkı yok. bunlar her şeyden önce insan haysiyetine, insan onuruna aykırı şeyler.
yazık cidden yazık. bu ülkeden bu insanlardan umudum gün geçtikçe azalıyor sanki.
Benimde :( insanlıktan bi haber olunmuş üzücü :(

Offf saçmalayın böyle aydın kişilikler, iki taraf içinde söylüyorum sizin gibiler yüzünden insanlar bölünüyor niye saygı duymuyor kimse kimseye tiksindim artık :KK12:

Şahsi fikrini beyan etmiş.
Hazımsızlık bunun neresinde?
"Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır''
Deyip de başörtüsüz kadınları yerden yere vuran, hakaret edeni de gördü bu gözler.
ağzına sağlık
başörtüsüz kadın taciz edilebilir biz namusluyuz ki kapanıyoruz diyen kadınlar bu kadını hedef almasın bence

Back
X