nasıl şuan memnun musunuz? çok merak ediyorum.. bende yakın zamanda bu ameliyatı olmak istiyorum ve aklım karışık biraz bir sürü şey okudum izledim felan.. deneyimlerinizden yararlanmak isterim. korkumda var ikinci bir ameliyat olmaya gerek olmadan tek aşamada bitsin istiyorumDün ikiciyi oldum bebegim taburcu oluyorum simdi de:)) 375 yuksek profiller atıldı 250 düşük profil takıldı dikleştirme oldu ilk 24 saatim
Cancığazım yıllardır takib ediyorum fakat malum bebeklerim olduğu için sürekli internette olma şansım olmuyor takibdeyim fakat güncel değilim ve ben girmeyeli 4 bin küsürlere dayanmış yorumlar bu süre zarfında üç şehir bir ülke değiştirdimVe ancak kendime ayırabilecek zamanım var maddi anlamdada Ve tam anlamıyla detaylı konuya dahil olma zamanım geldi eskiden acablar vardı şimdi netim, bu sebeple ciddi ciddi arrıj yol yöntem araştırıyorum, sevgiler Bu arada o dönemler arzu77 hanım başlatmıştı bu öncülüğü ondan cesaret bulmuştum lakin hamile olduğumu öğrendim sonra kopuş o kopuş
Canım benim ilk ameliyatım güzel geçti sadece boyut olarak büyük geliyordu ikinciyi 1 ay sonra oldum hatta 2. Günüm bu defa dikleştirme de yapıldı tabi kesik daha fazla oldu ilkine göre.. zorlukları daha çok meme dokun ve yapısıyla ilgili eğer dokun varsa sarkma yoksa meme altından bir impilantla acı ağrı çok çekmeden atlatırsın küçük ve sarkık ise kas altı olur o biraz ağrı yapıyor ama dayanılmayacak bir acı değil en fazla bir kaç gün yada 1 hafta hemen ayaklanabiliyorsun öyle hasta gibi olmuyorsunnasıl şuan memnun musunuz? çok merak ediyorum.. bende yakın zamanda bu ameliyatı olmak istiyorum ve aklım karışık biraz bir sürü şey okudum izledim felan.. deneyimlerinizden yararlanmak isterim. korkumda var ikinci bir ameliyat olmaya gerek olmadan tek aşamada bitsin istiyorum
Eğer ikinci bir ameliyat olmak istemiyorsan mutlaka ne istediğini sana neyin yakışacağını göğüs kafesinin alabileceği boyuta karar vermelisin sarkma varsa toparlama ile birlikte yaptırmalısın tek seferde öyle korkulduğu gibi değil canım olsaydı inanki 2.yi olamazdım:)Canım benim ilk ameliyatım güzel geçti sadece boyut olarak büyük geliyordu ikinciyi 1 ay sonra oldum hatta 2. Günüm bu defa dikleştirme de yapıldı tabi kesik daha fazla oldu ilkine göre.. zorlukları daha çok meme dokun ve yapısıyla ilgili eğer dokun varsa sarkma yoksa meme altından bir impilantla acı ağrı çok çekmeden atlatırsın küçük ve sarkık ise kas altı olur o biraz ağrı yapıyor ama dayanılmayacak bir acı değil en fazla bir kaç gün yada 1 hafta hemen ayaklanabiliyorsun öyle hasta gibi olmuyorsun
Vallahi canım şöyle söyleyeyim ilk defa böyle birşey duyuyorum ameliyattan önce sana sordukları tek şey sigara içtinizmi ne zaman yemek yediniz yada su içtiniz gibi şeylerdir anestezi için bunlar önemlidir birde ilaç alınmamalı ilginç geldiTecrübeli arkadaşlar bir sorum olacak. İnternette ameliyata girmeden önce yapılmaması gereken şeyler diye bir yazıya denk geldim. Ameliyattan önce traş bıçağıyla koltuk altı vs alınmamalı yazıyor. Ameliyat esnasında mikrop kapmaya müsait olurmuşuz. Bu doğru mudur? Sizler de buna dikkat ettiniz mi?
Senin bahsettigin şey belki koltuk altı kesisi ile yerleştirilen implant için geçerlidirVallahi canım şöyle söyleyeyim ilk defa böyle birşey duyuyorum ameliyattan önce sana sordukları tek şey sigara içtinizmi ne zaman yemek yediniz yada su içtiniz gibi şeylerdir anestezi için bunlar önemlidir birde ilaç alınmamalı ilginç geldi
12 sine rand verdi cnm bakalım. Kötü olan kısmı bu şu bu dışardaki dikiş değil içten attığı dikişmiş ve orda kalması gerekiyormuş dışarı çıkmış olması anormalmiş bası yarasından kaynaklıdır o ilk kez oldu böyle birşey dedi ama bakalım kontrolde ayrıntılı bakacakdoktora git canım hemen kötü ne olabilir dikiş sonuçta yara iyileşmesi ile ilgili bir sorundur en fazla , doktordan sonra bizi de bilgilendir başımıza gelirse hazırlıklı olalım
cevapladığın için teşekkür ederim cok mutlu oldum:) okuduklarıma göre meme dokum çok az olduğu için kas altı daha iyi duracak sanırım. tabiki doktor çok önemli burda ama doktorun iyi olduğuna nasıl karar vericem ya? en önemli konu doktor seçimi öyle değilmi? birde ilk ameliyatını ne zaman olmuştun ve izi çok belirginmiydi? dışardan bakan biri anlar mı yada dokunduğunda anlaşılıyormu?Canım benim ilk ameliyatım güzel geçti sadece boyut olarak büyük geliyordu ikinciyi 1 ay sonra oldum hatta 2. Günüm bu defa dikleştirme de yapıldı tabi kesik daha fazla oldu ilkine göre.. zorlukları daha çok meme dokun ve yapısıyla ilgili eğer dokun varsa sarkma yoksa meme altından bir impilantla acı ağrı çok çekmeden atlatırsın küçük ve sarkık ise kas altı olur o biraz ağrı yapıyor ama dayanılmayacak bir acı değil en fazla bir kaç gün yada 1 hafta hemen ayaklanabiliyorsun öyle hasta gibi olmuyorsun
kızlar herkese selam , arefe gününden beri hiç giremedim bakamadım tatil iş derken, en son bikinilerimi deneyeceğim demiştim denemiştim ama yükleyememiştim, şimdi yükledim, arefe günü 1. haftam dolmuştu, denize gittim, yüzmemek kaydıyla suda süzüldüm filan, çok az yanlarda kolumu çırptım hafif , zaten ağrım sızım yok ama ne olur ne olmaz suda ağrıtırım hissetmem filan diye temkinli davrandım, tüm vücudum serin suyu hissederken memeler sadece suyun hareketini hissediyordu o garipti:) onun dışında bayramda bayağı aktiftim, çoluk çocuk ortamları yeğenler, minik yeğenim vardı onu gayet kucakladım, sevdim, kucağıma alıp kaldırmadım sadece, ama öyle dokunulmaz insan gibi dolaşmadım yani gayet kafası çarptı kolu çarptı geldi sarıldı filan bir sorun olmadı, onun dışında bantlarım sıcağa dayanıklı kalıcı banttı , ama bende ki vücut ısısı normalde bile 55 derece filanken bide 40 derece sıcaklar geldiğinde 60 derecelik bir insan oluverince tabi bana kalıcı bant filan sökmedi tabi hepsi uçlarından kalkmaya başladı , bu sıcaklarda gerçekten kolay değil bu iş ama allahtan benim tek derdim bant oldu , bir de ağrım sızım kasılmam olsa ne olurdum, 2. haftamda bant değişimine gittim dikişlerimi gördüm gayet iyilerdi daha 2 hafta olmasına rağmen, yenisi yapıştırıldı ama o gün istanbul 40 derece hissedilen 45 filandı bantlar sırılsıklam oldu eve gelene kadarsonuç olarak bugün 2 hafta 4 günlüğüm arkadaşlar, ve mememi alttan dürtüp hoplatabiliyorum, bayağı yumuşadılar, artık ellediğimde alttan kavis almaya başladığını hissediyorum, silikonun yerleşmeye başladığını hissediyorum, hala durumum stabil hiç bir ağrım sızım olmadı olmuyorda çok şükür öyle yani gelişmelerden haberdar ederim
fotoğraflar ekledim bakabilirsiniz[/QUOTE
kızlar herkese selam , arefe gününden beri hiç giremedim bakamadım tatil iş derken, en son bikinilerimi deneyeceğim demiştim denemiştim ama yükleyememiştim, şimdi yükledim, arefe günü 1. haftam dolmuştu, denize gittim, yüzmemek kaydıyla suda süzüldüm filan, çok az yanlarda kolumu çırptım hafif , zaten ağrım sızım yok ama ne olur ne olmaz suda ağrıtırım hissetmem filan diye temkinli davrandım, tüm vücudum serin suyu hissederken memeler sadece suyun hareketini hissediyordu o garipti:) onun dışında bayramda bayağı aktiftim, çoluk çocuk ortamları yeğenler, minik yeğenim vardı onu gayet kucakladım, sevdim, kucağıma alıp kaldırmadım sadece, ama öyle dokunulmaz insan gibi dolaşmadım yani gayet kafası çarptı kolu çarptı geldi sarıldı filan bir sorun olmadı, onun dışında bantlarım sıcağa dayanıklı kalıcı banttı , ama bende ki vücut ısısı normalde bile 55 derece filanken bide 40 derece sıcaklar geldiğinde 60 derecelik bir insan oluverince tabi bana kalıcı bant filan sökmedi tabi hepsi uçlarından kalkmaya başladı , bu sıcaklarda gerçekten kolay değil bu iş ama allahtan benim tek derdim bant oldu , bir de ağrım sızım kasılmam olsa ne olurdum, 2. haftamda bant değişimine gittim dikişlerimi gördüm gayet iyilerdi daha 2 hafta olmasına rağmen, yenisi yapıştırıldı ama o gün istanbul 40 derece hissedilen 45 filandı bantlar sırılsıklam oldu eve gelene kadarsonuç olarak bugün 2 hafta 4 günlüğüm arkadaşlar, ve mememi alttan dürtüp hoplatabiliyorum, bayağı yumuşadılar, artık ellediğimde alttan kavis almaya başladığını hissediyorum, silikonun yerleşmeye başladığını hissediyorum, hala durumum stabil hiç bir ağrım sızım olmadı olmuyorda çok şükür öyle yani gelişmelerden haberdar ederim
fotoğraflar ekledim bakabilirsiniz merhaba :) yakın zamanda bende ameliyat olmak istiyorum. yorumunuzu görünce yazmak istedim. öncelikle ne önerirsiniz bu süreçte, ben ne yapacağım konusunda kararsızım bunu kimseyle paylaşamıyorum ve bu yüzden yalnız hissediyorum. bu düşüncelerle buraya üye olmanın en mantıklı şey olduğunu düşündüm :) yeni üye olduğum içinde çok anlayamadım bazı şeyleri, fotograflarınıza nasıl bakabilirim, ayrı bir şey mi yapmam gerekiyor?kızlar herkese selam , arefe gününden beri hiç giremedim bakamadım tatil iş derken, en son bikinilerimi deneyeceğim demiştim denemiştim ama yükleyememiştim, şimdi yükledim, arefe günü 1. haftam dolmuştu, denize gittim, yüzmemek kaydıyla suda süzüldüm filan, çok az yanlarda kolumu çırptım hafif , zaten ağrım sızım yok ama ne olur ne olmaz suda ağrıtırım hissetmem filan diye temkinli davrandım, tüm vücudum serin suyu hissederken memeler sadece suyun hareketini hissediyordu o garipti:) onun dışında bayramda bayağı aktiftim, çoluk çocuk ortamları yeğenler, minik yeğenim vardı onu gayet kucakladım, sevdim, kucağıma alıp kaldırmadım sadece, ama öyle dokunulmaz insan gibi dolaşmadım yani gayet kafası çarptı kolu çarptı geldi sarıldı filan bir sorun olmadı, onun dışında bantlarım sıcağa dayanıklı kalıcı banttı , ama bende ki vücut ısısı normalde bile 55 derece filanken bide 40 derece sıcaklar geldiğinde 60 derecelik bir insan oluverince tabi bana kalıcı bant filan sökmedi tabi hepsi uçlarından kalkmaya başladı , bu sıcaklarda gerçekten kolay değil bu iş ama allahtan benim tek derdim bant oldu , bir de ağrım sızım kasılmam olsa ne olurdum, 2. haftamda bant değişimine gittim dikişlerimi gördüm gayet iyilerdi daha 2 hafta olmasına rağmen, yenisi yapıştırıldı ama o gün istanbul 40 derece hissedilen 45 filandı bantlar sırılsıklam oldu eve gelene kadarsonuç olarak bugün 2 hafta 4 günlüğüm arkadaşlar, ve mememi alttan dürtüp hoplatabiliyorum, bayağı yumuşadılar, artık ellediğimde alttan kavis almaya başladığını hissediyorum, silikonun yerleşmeye başladığını hissediyorum, hala durumum stabil hiç bir ağrım sızım olmadı olmuyorda çok şükür öyle yani gelişmelerden haberdar ederim
fotoğraflar ekledim bakabilirsiniz
Rica ederim canım:) meme dokun az ise kas altı kesinlikle olmalısın en iyisi kesinlikle kimse dokunarak anlamaz çok büyük bir cc olmazsa dışarıdan da kolay kolay anlaşılmaz iz konusunda silikonun nereden konulacagina bagli meme başı koltuk altı yada meme altından olabiliyor izler zamanla ten rengini alıyor meme altı olursa sadece yatarken görülebilir sütyen içinde kalıyor meme başında hiç iz kalmıyor koltuk altından olursan katlandığı yerde kalıyor kısacası dikleştirme olmadığı sürece iz problemi gizli kalıyor:))... ilk ameliyatım 1 ay önceydi canımcevapladığın için teşekkür ederim cok mutlu oldum:) okuduklarıma göre meme dokum çok az olduğu için kas altı daha iyi duracak sanırım. tabiki doktor çok önemli burda ama doktorun iyi olduğuna nasıl karar vericem ya? en önemli konu doktor seçimi öyle değilmi? birde ilk ameliyatını ne zaman olmuştun ve izi çok belirginmiydi? dışardan bakan biri anlar mı yada dokunduğunda anlaşılıyormu?
hala şişlik var mı peki? ben eylüle kadar bu meseleyi halletmek istiyorum. meme ucunda hissislik olmasını istemiyorum o yüzden meme ucundan değil de meme altından kesik olması daha iyi bence :) normalde sizin göğsünüz ne kadardı ne kadar oldu yani cc lerden pek bişey anlamıyorum da :)Rica ederim canım:) meme dokun az ise kas altı kesinlikle olmalısın en iyisi kesinlikle kimse dokunarak anlamaz çok büyük bir cc olmazsa dışarıdan da kolay kolay anlaşılmaz iz konusunda silikonun nereden konulacagina bagli meme başı koltuk altı yada meme altından olabiliyor izler zamanla ten rengini alıyor meme altı olursa sadece yatarken görülebilir sütyen içinde kalıyor meme başında hiç iz kalmıyor koltuk altından olursan katlandığı yerde kalıyor kısacası dikleştirme olmadığı sürece iz problemi gizli kalıyor:))... ilk ameliyatım 1 ay önceydi canım
Canım herkeste ilk zaman şişlik ve ödem olur zamanla iner kas kendini salar ve doğallasir memelerin en son değişimi 6 ayda biter ama ilk ayda farkedilir yavaş yavaş yumuşar doğallasir benim ilk ameliyatımın üstünden 1 ay geçmişti ödemim vardı. ilk günkü kadar olmasada şuan da ikinci ve çok yeni şişlik var canım normalde 75b di 375cc koyuldu 85 cup olmustu gözüme büyük gelince ikincide çıkarıldı şuan 250cc koyuldu dikleştirme ilehala şişlik var mı peki? ben eylüle kadar bu meseleyi halletmek istiyorum. meme ucunda hissislik olmasını istemiyorum o yüzden meme ucundan değil de meme altından kesik olması daha iyi bence :) normalde sizin göğsünüz ne kadardı ne kadar oldu yani cc lerden pek bişey anlamıyorum da :)
kas zarı altını tavsiye etmiyor musunuz yani. siz tekrar mı ameliyat olmuştunuz tam anlayamadım?Evet canım,Hasan beye oldum ben .Benim meme dokum senden biraz daha fazlaydı bana kas zarı altı uygun görmüştü Hasan bey. Nitekim gögüs üst kısmımda,özellikle sağ gögüs üst kısmımda doku olmadığı için bir sene sonra protezin dalgalanmasını hissetmiştim. Kas zarı altı kas altı kadar mükemmel kapatıp saklayamıyor protezi . Bu yüzden kas altı uygun görüldüyse bence hiç içinde şüphe olmasın. Daha garantili iyi bir yöntem olacaktır emin ol
Kas altı yöntemi ile ameliyat olan ama agrısı daha az olan arkadaşlarda oldu. Bu biraz agrı eşigi ile ilgili bir durum. Belki sizde kolay atlatırsınız.. Ben kas zarı altı oldum misal,o zamanlar Forumda ağrısız sızısız çok olay bir yöntem gibi yazılıp çiziliyordu ama çokta rahat geçirmedim :))
Agrı kişisel bir durum emin olun. Hem agrıdan korkmayın,önemli olan sonucun iyi ve sorunsuz olması. Agrılar gelip geçiyor sonuçta .
çok teşekkür ederim :) umarım çok güzel olurlar süreç sonunda :)Canım herkeste ilk zaman şişlik ve ödem olur zamanla iner kas kendini salar ve doğallasir memelerin en son değişimi 6 ayda biter ama ilk ayda farkedilir yavaş yavaş yumuşar doğallasir benim ilk ameliyatımın üstünden 1 ay geçmişti ödemim vardı. ilk günkü kadar olmasada şuan da ikinci ve çok yeni şişlik var canım normalde 75b di 375cc koyuldu büyük gelince ikincide çıkarıldı şuan 250cc koyuldu dikleştirme ile
Rica ederim :) darısı size ♡çok teşekkür ederim :) umarım çok güzel olurlar süreç sonunda :)
2. Haftasinda krem aldim 2kez surdum alerji yapti biraktim.Benimkini 4.gun banyoda çıkarttırdı doktorum. Ve hiçbir şey sürdürmedi. Pazartesi kontrolde bir şey önerir mi bilmiyorum. Ben bugünden fucidin ve kantaron yağı kullanmayı planlıyorum. Sizce?
Öyle tabiAyy inanın çok heyecanlandım Sanırım benimkide o bahsettiğiniz yalancı sarkıklık denen şeyden, çünkü bahsettiğiniz gibi üstte boşluk var ama alt kısımda meme dokusu var ve bakıldığında sarkık değil sanki boşalmış gibi Bu sebeple benzerlik gösterdiğimizi düşündüğüm için özellikle sizden yorum bekledimçünkü yıllardır takipdeydim ama bir 4 yıl araverdim bebeklerim yüzünden şimdi Türkiye ye dönicem ve dr şehir fiyat ve cc araştırmaya başladım bu konuşarda da nacizane tavsiyenize görüşünüze ihtiyacım olacak Malum 4 bin küsür sayfayı baştan sona okumam imkansız
Hiç öyle bir yazıya denk gelmemiştim doğrusu. Ama öyle birşeyde Yok yani.. Traşlanılan her yerden mikrop alırsak hiçbiryerimizi traşlamamak gerekiyorki birçok ameliyatta,özellikle ameliyat bölgesinin tıraşlanması gerekiyor. Tam temiz degilsede hastanede hemşire o işi tekrar yapabiliyor..Tecrübeli arkadaşlar bir sorum olacak. İnternette ameliyata girmeden önce yapılmaması gereken şeyler diye bir yazıya denk geldim. Ameliyattan önce traş bıçağıyla koltuk altı vs alınmamalı yazıyor. Ameliyat esnasında mikrop kapmaya müsait olurmuşuz. Bu doğru mudur? Sizler de buna dikkat ettiniz mi?
Benim meme dokum oldugu için protez kas altına olmazdı. Olsaydı sorun yaratır garip bir görüntü olurdu. Uygun olan yöntemler kas üstü yöntemleriydi. Kas zarı altıda kas üstü yöntemi gibi protezin kasın üzerinde olduğu bir yöntem. Tel farkı ayrıca zarın altında olması. Meme üst kısımda,özellikle sağ gögüs üst kısımda çok daha az dokum oldugu için protezin üzerini kaplayacak,saklayacak doku olmadığı için zamanla protezin dalgalanmasını hissettim. Haa sonra çözüm bulundu,yok edildi. 6 sene olmasına rağmen bir sarkma yada sorun olmadı memnunum.kas zarı altını tavsiye etmiyor musunuz yani. siz tekrar mı ameliyat olmuştunuz tam anlayamadım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?