Meme estetiği sonrası tavsiyeleriniz var mı? 2. Günümdeyim

yerebakanyurekyakan

Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2025
245
149
18
30
Sürecimi paylaşmak istiyorum çünkü birçok şeyi burdan öğrendim yine meme büyütme yaptıranların tavsiyeleri tecrübeleri varsa dinlerim

Öncelikle 335 cc 360 cc yuvarlak implant taktırdım. Bence hiç memem yoktu ama doktor mememin olduğunu söyledi bu yüzden kasüstü uygun gördü.

Ameliyat günü (Beklediğim gibi)
Sadece ameliyattan sonraki yarım saat çok kötüydü onun haricinde ameliyat günüm çok çok rahat geçti. İlk yarım saat titriyordum ve göğüslerimin üzerinde çok fazla bir baskı vardı. Sonra geçti . Serumlar ağrı kesiciler hemşiriler giden gelen ne olduğunu farketmedim. Desteksiz kalkıp tuvalete gidebiliyordum. Arada geziniyordum.

2. Gün (Felaket rezalet pişmanlık)
Hastanede sabah kalkıp makyajımı yaptım. Nasıl yaptım bilmiyorum çünkü bilmiyordım ki akşamına suyu bile ağzıma götüremeyip pipetle içecektim sjmsmdösldk
Doktorum elimi kolumu çok hareket ettirmemem itme çekme hareketi yapmamamı söyledi onun haricinde bi şey demedi. Taksiyle 1 saatte eve geldim. Ve her şey o an başladı Müthiş bir ağrı,sızlama, zonklama. Aslında çok normal çünkü hastanede sürekli serum veriliyor, hissetmemeniz de normal acıyı. Ayrıca çok ödemliydim. Ayaklarımdan yüzüme kadar tüm vücudum müthiş şişti.Boynuma falan dokunduğumda içindeki ödemleri hissedebiliyordum. Memelerim hastanede ayrık olduğu halde tam birleşti. Arasına parmağım girmiyordu. Üst kısmı da çok şişti. Ama bunu önemsemedim zaten ineceğini biliyorum. Mutsuzluğum sadece hayat kalitemin düşmesiydi. Daha 2. Günden yüzüstü ve yan yatabilmeyi özledim. O an yüzüstü yatabilmek için neler vermezdim
Eve geldikten sonra keşke hastanede birkaç gün daha kalsaydım dedim. Keşke yaptırmasaydım dedim. Ne güzel hayatım vardı ben nasıl bir salağım dedim. Üç beş kilo verince memelerimin küçüklüğü göze batmıyordu aslında dedim. Kendimi kestirip üzerine para verdim dedim. Bu parayla daha mutlu olabilceğim bi şeyler yapabilirdim dedim. Keşke zamanı geri alabilsem dedim. Yani anlıycağınız pişmanlık. Dedim de dedim. Çok ama çok mutsuzdum. Tarif edemem mutsuzluğumu. Hayat kalitem çok düşmüştü. Yatağa yattıktan sonra yardımsız doğrulamıyordum ve doğrulduktan sonra memelerimde 10 saniye falan şiddetli bir zonklama oluyordu. Tuvaletten sonra altımı çekemeyip annemi çağırıyordum. Su içerken pipetsiz içemiyordum çünkü kolumun manevra kabiliyeti aşırı kısıtlıydı. Şey de dedim Bu ne biçim kasüstü millet kasüstünde akşam yemeğini yapıyor, Gün işe başlıyor, çocuğunun etkinliğine gidiyor… Burda okuduklarım bir bir zihnimden geçtikça bu sefer de doktorun beni kandırdığını aslında kasaltı yaptığını düşünmeye çalıştım. Ciddi ciddi düşündüm bu arada Heralde söylemeyi unuttu falan diye düşündüm.
2. Günün gecesi de berbattı. 3 adet 2 saatlik uykum olabildi toplamda 6 saat ama yani gelin bana sorun sabah mal gibiydi . Her kalktığımda o zonklama ve sırtüstü eğimli yatmaktan oluşan sırt ağrım

3.-4. Gün. (Şükür )
Ödem atmak için bol bol su , ananas, kayısı tüketiyorum. Şimdiden ödemlerimin azaldığını hissedebiliyorum. Ellerim ayaklarım ödemli değil artık en azından. Memelerim arası da 1 parmak boşluk oldu iniyor yani ödemler. 3. Günde bunu görebilmek bile mutlu etti.
Kendim doğrulabilmeye başladım. Doğrulunca olan zonklama hissi 10 saniyelerden 5 saniyelere düştü. Bi de gün içinde yatmıyorum. Tv izlerken oturuyorum. Ayakta geziniyorum vs. Çünkü çok yatarsanız sırtınız ağrıyor ve gece sırt ağrısı çekiyorsunuz. 2. Gün tecrübe ettim bunu. Uyku kalitem düzelmeye başladı. Akşam erken yatıyorum yani normalde 2-3 ten önce katiyen yatmam ama ilaçların etkisi midir nedir 11 gibi uykum geliyo. Sabah ta 7 de kalkıyorum.
3. Günün gecesi tuvalete kendim kalktım annemi uyandırmadım. Müthiş bir histi. Anlayamazsınız sonra da kulaklık takıp biraz müzik dinledim (not:1 gün önce kulaklığı kulağıma götürememiştim)
Günden güne iyi gittiğini görebilmek çok güzel

Tecrübeleriniz tavsiyeleriniz varsa da dinlerim

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsunbenim kas altıydı hastanede kaldığım gün hiç ağrım yoktu ama 2.ve 3. gün biraz zorlamıştı. Ben 4-5 gün kadar yattım ama bünyeden bünyeye değişir tabi ki benim acı eşiğim biraz düşük. Yatarken hiç zorlanmadım sandığımdan kolay oldu şu an 1 ay olmak üzere hala yan dönmüyorum ama zorlanmıyorum da. Ödemler için eve döndüğümde de buz uygulamaya devam ettim ve ödem ilacı yazar büyük ihtimal doktorunuz

Teşekkür ederim canım Sana da geçmiş olsun zaten zor günleri geride bırakmışsın. Kasaltı olmasına rağmen güzwl geçirmişsin. Sevindirici bence :) yatarken ben de çok zorlanmıuorum ama kalkarken yine de destek alıyorum birinden. Zorlarsam dikişlerim patlarmış gibi hissediyorum. Sen 4-5 gün boyunca yattım dedin ya peki hiç ayağa kalkmadın dışarı çıkmadın yani dimi? Ben ayağa ilk kalkınca bi baskı oluyo göğsümde ama sonra geçiyor yürüyorum falan arada sırtım ağrımasın diye

Teşekkürlertabi ki kalktım yürüyüş yaptım evin içinde zaten ağrı kesici içince baya hafifliyodu. Zaten ağrı dediğim şey evet baskı gibi daha çok yürüyüş ödem atmanda da iyi olur

1 hafta kadar destekle yattım kalktım biraz tabii dik pozisyonda olması gerekiyor hem odem olmaması için.. odem ilk 3-4 gün artıyor sonra azalmaya başlıyor bol bol ananas tüket.. evet hapşırmak öksürmek acıtıyor tabii ama geçecek.. hayırlı olsun anlatmışsın

Teşekkür ederim ananası bilmiyordum alayım tabi zeytinim çok sağol bu süreçte hep üşenmedin yazdın bana yardımcı oldun

Hastaneden çıktıktan sonra ödemim çpk arttı. Şu an heryerim şiş. Boynuma falan dokunduğumda ödemi hissedebiliyorum. Düne göre kolumun hareket kabiliyeti daha kısıtlı. Tuvalette işimi hallettikten sonra annem eşofmanımı çekiyor. Arveles içtim şimdi iyi gelir umarım bugünki ilk ilacım. Ananas falan yicem ödemler için. Bol bol yürüyorum. Ama yatış pozisyonundan ayağa kalkmaya geçtiğimfe göğüslerimde acayip acı ağrı oluyor. Normal mi ya tüm bunlar

Hepsi normal.. 1 hafta kadar yatıp kalkmak zor oluyor.. ayaktayken memeler aşağı doğru baskı yapıyor alışana kadar.. tuzlu şeyler kahve falan tüketme onlar çok ödem tutuyor bol su iç ananas ye.. 1 haftada sonra hafifleyecek hepsi..

Evet ananası hemşire de söyledi annem almaya gitti şimdi. Yemekleri sıfır tuz tüketiyorum şu ödemden kurtulmak için . Bol bol da evin içinde yürüyüp belimi ayaklarımı oynatıyorum çünkü bi de bel ağısı falan çekmek istemiyorum. Sırtım hafiften ağrımaya başladu

1 cc = 1 gr demek oluyor yani şuan 800 gram fazla var memelerimizde alışması zaman alıyor.. 1 aya hepsi geçecek

Ben de en çok buna şaşırmıştım1.hafta doktor kontrolüne zor gittim gelince yatmaya devam ettim
Hadi ya benim doktor da bana baya uzak bugün 1.5 saatte geldim eve taksiyle kasislerde baya rahatsız oldum. Umarım 1 haftaya biraz olsun düzelir arveles içtim 1 saar önce şimdi ağrım acım baya hafifledi. İlaçlar işe yarauacak gibi. Yalnız dikiş için kremi doktorum şu an kullanmamamı söyledi. Siz ne zaman başlamıştınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…