Meme ucu çatlakları

ben bir gün boyunca hiç çıkarmadan da aktım ama acısını bile hafiflemedi ya şu an 40 günlük oldu bebeğim ve göğsümde hala derin yarıklar var maalesef. üstelik doğr da emziriyorum bebek memenin tamamını ağzının içine alıyor ve bebeği doğru tutuyorum. bizim de aynı şekilde kolik sancılarımız var aynı şeyleri yaşıyouz yani sizinle. siz ne güzel büyütmüşsünüz maşallah Allah bağışlasın. Darısı da benim başıma olsun artık:)

çok üzüldüm yaa inşallah kısa zamanda geçer.kantaron yağıda yaraları hızl tedavi ediyo.bizim bi komşumu kendisi yapıyor.ondan alıyorum bende.bebek pişiklerinede kullanıyorum.ilk bebeğimde de onun faydasını görmüştüm ama o hafifti hemen geçmişti.10 dakikada bi sürüyordum.

Göğüs çatlakları için kalkan kullanın arkadaşlar.Daha hastanedeyken kan oturdu diyebilirim ama kalkan sayesınde hıc ılac surmeden yaralarımdan kurtuldum.Tas seklınde üzerinde delıkler var.Hava alan uclar hemen ıyılesıyor.Yarası olanlara tavsiye edebilirim.

İlk bebeğimde 40 günde ikinci bebeğimde 2.5 ayda zor kurtuldum göğüs ucu çatlağından. İnternette yazan herşeyi denedim dermotoloğa bile gittim . Yine geçmedi . Sonra Earth Mama Natural Nipple Butter krem aldım ve geçti. Herşeyi deneyenler bence bunuda deneyin tamamen doğal.

aktardan balmumu al.. tatlı kaşığına koy biraz ocakta erit ve göğsüne sür.. ben bu sayede kurtuldum acıdan.. merak etme bebeğe hiçbir zararı yok... göğüs pedi kullanıosan eğer göğüs pedine sürebilirsin.. işe yarayacak emin ol

Ben de göğüs ucumda oluşan yaralar nedeniyle kendimi çok çaresiz hissediyordum, bazen bebeğim sütü kanla karışık emiyordu hatta. İlk bebeğimde de çok şey denemiştim herşeye rağmen 2 ay çekmiştim. Bu defa mustela'nın göğüs ucu bakım kremini aldım, yavaş yavaş rahatlattı, 20 günde 2 tüp bitirdim, şimdi 3.tüpü alıcam.Hem onarıyor,hem esnekliği artırıyormuş. Dediğim gibi çok şey denedim ve en çok musteladan fayda gördüm. Emzirmeden önce silmek gerekmiyor. Ama her emzirmeden sonra sürdüm, hatta bir kez sürmediğimde hemen fark ediyordu. Bir de göğüs uçlarıma çamaşırımın değmesinin bile çok ızdırap verdiği zamanlarda aventin göğüs kalkanını kullanıyordum, biraz raatlatıyordu. İnşallah paylaştığım tecrübelerin bu sorunu yaşayan başka annelere de faydası olur. Ayrıca ilk bebeğimde silikon göğüs başlığı kullanmıştım ve pişman olmuştum.İlerleyen zamanda sütün azalmasına sebep oluyor ve bırakmak zor bi süreç. Bu defa ısrarla kullanmadım. 1 ay içerisinde düzene girmeye başladı şükürler olsun. Emzirmek gibi bebeğimizle paylaştığımız en özel zamanın işkence haline gelmesi çok kötü. Herkese hayırlı şifalar.

Benim catlak olmaktan cikmis yara haline gelmisti yapmadığım kalmadi en sonunda saglik ocağında hemşire carbosol isminde ki ilaci tavsiye etti son umitle aldım kullandım yaralarim 1 haftada iyilesti 47 günlük anneyim cok sukur yeni yeni rahatca emziriyorum .sikinti ceken arkadaslara bi faydasi olue umidiyle yaziyorum.birde aventin göğüs kalkanini aldim havalandirmk önemli yarayi.simdiden gecmis olsun.

canm bndede aynı durum var lanomast fayda etti ama şamı dutunun pekmezi de sürüyorum ben emzrme esnasında bebeğin pamukcuğunu da geciriyo gaz içinde doktorumz gasodex diye bir ilaç verdi gıda takviyesi gibi bişey günde 4 cay kasığı veriyorum midesini bulmadan gazı cıkmaya baslıyoo uykusuz gecelere soonnn

ah o meme catlak sorununu 20 gun gozyası dokerek bagıra bagıra cektım ne kremler denedım aktarcılardan neler aldım denedım yok banamısın demedı. ama bırı sag olsun 7 . 8 ayva cekırdegını cay bardagının dıbıne ck azcık su koyup cekırdeklerı ıcıne at dedıler sonra bı gece ustu jeletınle kapalı beklesın dedıler sonra sur oyle emzır ddıler bende denedım ve ıkı uc surmede gecdı o ayva cekırdegı suyu jel halıne getırıo hanımlar mutlaka deneyınn walla herseyı yaptım fayda vermedı ozellıkle su saf zeytın yag dıyolar ya herkes dedı daha dogumdan once surdum hep ısde o zeytn yag bnı maf ettı cnku kuruttu gogsumu bı gogsume surmemısdım ucu var dıye dıgerıne surmustum hep surdugum yara oldu ısde dıgerıne bısey olmadı cok sukur . deneyın emın ol cok ıyı gelcek

Bu konuda bende çok çektim o yüZden 2 günde iyileşmemi sağlayan şeyden bahsetmek istedim belki birilerine de faydası olur öncelikle ayva çekirdeğinden yapılan jel çok faydalı oldu 8-10 tane ayva çekirdeğini yarım çay bardağı suda 1 gece buzdalabında beklettim ve yaralara sürdüm yara hava alsın diye üzerine delikli ve meme ucuna temas etmeyen bir şey düşünürken çay süzgeci koyma fikri geldi onun içinde ikea gibi marketlerde satılan çift taraflı delikli süzgeçleri koparıp jel sürdüğüm meme ucuna koydum bunu bi kaç gün yapın ara ara da uclara lansinoh krem sürdüm bende çok işe yaradı inşlh sizde fayda görürsünüz

Ilk cocugumda ciddi sorunlar yaşadım. Ikinci de 3 hafta önce başladım garmastan sürmeye yine de yara olmaya başladı eczaneden lanostill ve zade vital hindistan cecevizi yağı aldım. Tabi tavsiye üzerine. Ikisini üst üste sürüyorum bana iyi geldi.Ihmal etsem hemen yara olacak ama düzenli sürünce iyileşiyor.

Göğüs ucu çatlakları için uzun süre lansinoh kullandım ve içeriğindeki lanolinin zararlı olmadığnı biliyorum ancak öyle değilmiş, Bu yüzden yakın bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Bella B göğüs kremine geçtim, lanolin içermiyor ve lansinoh tan daha iyi sonuç aldım. Lanolin içeren bir krem kullanıyorsanız eğer lütfen silemeden emzirmeyin.

Merhaba bende dogumdan sonra gögüs ucu çatlaklarıyla başım dertteydi 6 aylık kızımı hala emziriyorum eczane önermişti naturalac lanolin diye bir ilaç hindistan cevizi yagı ilaveli kokusuz silmeden emzirebilirsin dedi baya kullandım çok memnun kaldım. Süt arttırıcı ve bendeki ve çocuktaki gaz sorunu giderici galaktagog özellikli bitkilerin karışımı naturalac anne çayı kullandım çok yararı oldu tavsiye ederim.

merhaba ben de 15 gunluk anneyim gogus uclarim cok fena yara oldu lansinoh be madecassol kullandim fayda vermiyo agliyorum resmen emzirirken onerwbileceginiz bi seyler var mi yardim !!

merhaba ben de 15 gunluk anneyim gogus uclarim cok fena yara oldu lansinoh be madecassol kullandim fayda vermiyo agliyorum resmen emzirirken onerwbileceginiz bi seyler var mi yardim !!
ahhh canım hayırlı olsun öncelikle Allah anneli babalı büyütsün nazarlardan korusun. göğüs çatlakları genelde emziren annelerin korkulu rüyası haline gelmeye başladı. bende naturalac lanolin hindistan cevizi yağı ilaveli kullandım her emzirmeden sonra sürüyordum faydasını gördüm. Zeytin yağı sürenlerde var iyi geldiğini söylüyolar lanolin eczaneden bir al dene derim çook geçmiş olsun inş çok sürmeden geçer

insallah iyi gelir baskalarina iyi gelen bana iyigelmesi hiccc bi sey soracagim gogus ucu kalkani kullandiniz mi hic ona da iyi diyolar yaralarin iyilesmesine yardimci oluyomus yorumlarda cok faydali oldugunu soyluyolar alsam mi ki

Denemediğim yol kalmamıştı, bütün kremler soğan kürleri vs, ama beni kurtaran göğüs kalkanı oldu :) Allah aventten razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…