memeyi bırakırdım AMA...

Bir hafta kadar ağladı benim de çocuğum. Ben sadece sarıldım o ağlarken. Ağlamasına karışmadım. Rahatsız olan olursa da durumu anlatır özür dilerim dedim. Sonuçta hep ağlamayacak zor bir süreç geçiryor çocuk. Herkes anlayış göstermeli.
Size tek tavsiyem bu süreçte lütfen başkası ne der kızar mı diye bağırmayın. Şu an çok hassas. Zor bir süreç geçiriyor. Kendini sakinleştirdiği, huzurlu ve güvende hissettiği, uykuya geçmesini sağlayan önemli bir şeyden ayrıldı. Ve zorlanıyor. Destek olun zamanla geçecek alışacak

ben hiç bi kriz yaşatmadan kendiliğinden birakti 16 aylıkken..
şimdi istemiyor :D aramiyor
memeyi biraktiğinda babaannesinin halasinin yakasina saldiriyordu :D

Evden biraktirmak istemedim eşimin yoğun iş temposu ve duvarların kağıt gibi olmasından dolayı biraz rahatsız apt. Şuan abimdeyim ve ev çoğunlukla boş sürekli Seyehat etmeye de alışkın öyle yadirgama gibi bi sıkıntımız yok o yüzden. İnşallah Canım allah yardımcın olsun
Anlıyorum ama evini benimsemiş ya doktorun dediğini dedim bana inş rabbim hepimizin yardımcısı olsun bende bugün bismillah deyip başlıcam 🤗🤭

Öyle mi dersiniz ? Küçük değil mi ama öğle uykusunu bırakmak için? Gerçi kendi de ne öğlen ne gece uyumak istemiyorum diyor hatta 3. Gün uyutmadım aksama bayıldı
Valla benim iki çocugumda aşırı hareketli öğle yatınca akşam 1 e kadar uyumuyorlar gecede uyanıyorlarfı. İkisini de 1 yaşından sonra yatırmadım.şimdi 9 da uyuyorlar sabah 8 dede kalkıyorlar deliksiz uyuyoruz ama yatmadan önce mutlaka süt içirin çıkıp uyanmasın.

Şuan evimden uzaktayım ay sonu dönüyorum dönene kadar geçmezse çocuk doktoruna gidicez teşekkür ederimm
Kendi evlerinde, alısık oldukları duzen İcinde boyle degısımlere kalkısmak gerektiğini okumuştum.
Belki evinde degil diye direniyor. Azaltarak, birkaç aya yayarak bıraktırmak onerılıyor. Ve giden sutun yerine bolca sarılma ve daha fazla ilgi :anne:

6. Güne giriyoruz 2.5 yasindaki kızıma bi cesaretle memeyi biraktirdim. Her zaman memeyle uyurdu öğlen ve akşam bi de akşamdan sabaha kadar.
Öncelikle 2 hafta boyunca söylemiştim "Annecim havalar sıcak olduğu için memeler de bazı yiyecekler gibi bozulacak haberin olsun." Diye.
Sonra bi akşam nar ekşisi sürdüm ve öyle bıraktık ama kızım her uyanisindan sonra sinir krizi geçiriyor. Bi tek dün acaba ayrı yatsam etkisi olur mu diye düşündüm gerçekten gece 12 de yatti (9.30 da yatardı uyku düzeni bu olayda bozuldu) sabah 10 da ilk defa deliksiz uyuyarak kalktı bugün hiç kriz yok çok mutlu oldum. Daha sonra öğle uykusuna yatirdim ve uyandığında tam 15 dakika terör estirdi bacaklarını tirmaliyo kan ter içinde kaliyo çığlık çığlığa bagiriyo sakinlestiremiyorum ve karşılıklı ağlıyoruz.
Napcagımı şaşırdım geçici olup olmadığını bilmiyorum bununla ilgili hiçbir paylaşım göremedim. Başına böyle bişey gelen var mı?

Sesten rahatsız olmasınlar diye bazen sesimi yükseltiyorum ama çocuk bu ve ben rahat olmak istiyorum. Apartmana yazı asicam yarın bununla ilgili.
Benim kizimda 2.5 yasinda ve emiyor hic cesaretim yok biraktirmaya

Azaltarak kesseydiniz keşke.
Not:yeminle derdim bu olsa keşke. Oğlusum emse de 2.5 yaşında bıraktırmak için uğraşıyor olsam...

Amin....

Benim kizimda 2.5 yasinda ve emiyor hic cesaretim yok biraktirmaya
Bi yerden başlayın ben bisikleti öne sürdüm bi de tadı bozulmuş dedim öyle bi anda kesildi bi de biraktigimdan beri gogusum dolmuyor çok hafif şişlik var ama sönük yine ve ağrı sizi yok demek ki bitmiş sut

6. Güne giriyoruz 2.5 yasindaki kızıma bi cesaretle memeyi biraktirdim. Her zaman memeyle uyurdu öğlen ve akşam bi de akşamdan sabaha kadar.
Öncelikle 2 hafta boyunca söylemiştim "Annecim havalar sıcak olduğu için memeler de bazı yiyecekler gibi bozulacak haberin olsun." Diye.
Sonra bi akşam nar ekşisi sürdüm ve öyle bıraktık ama kızım her uyanisindan sonra sinir krizi geçiriyor. Bi tek dün acaba ayrı yatsam etkisi olur mu diye düşündüm gerçekten gece 12 de yatti (9.30 da yatardı uyku düzeni bu olayda bozuldu) sabah 10 da ilk defa deliksiz uyuyarak kalktı bugün hiç kriz yok çok mutlu oldum. Daha sonra öğle uykusuna yatirdim ve uyandığında tam 15 dakika terör estirdi bacaklarını tirmaliyo kan ter içinde kaliyo çığlık çığlığa bagiriyo sakinlestiremiyorum ve karşılıklı ağlıyoruz.
Napcagımı şaşırdım geçici olup olmadığını bilmiyorum bununla ilgili hiçbir paylaşım göremedim. Başına böyle bişey gelen var mı?

Sesten rahatsız olmasınlar diye bazen sesimi yükseltiyorum ama çocuk bu ve ben rahat olmak istiyorum. Apartmana yazı asicam yarın bununla ilgili.
Yazi asmayin ne var bunda sesinizi yükseltebilirsiniz ev sizin..Cok sacma olur rahatsiz olan olsa gelirdi.
Gecici süreç sabredin lütfen ama her sey gittikce zorlasacak bunu da bilin annelik boyle bir sey ..

Ne güzel dert inanın imrendim:) büyük oğlum bir günde aniden birakinca depresyona girmiştim âdeta.. küçük oğlum da arada reddetmek isteyince cehennemde sanıyorum kendimi..

her krizi tuttugunda tekrar sür birşey. bir iki derken istemez belki. ben de ilk cocugumu 2,5 yasına kadar emzirdim. bırakmaya kalktıgımda oglum acıyor diyordum anlamıyordu. ben de salca sürmeyi denemiştim. sürerken de batırdım tabi atleti falan. sonra araya birsey girdi unuttu tekrar istediğinde acarken atletimi gördü dikkatli dikkatli baktı. bak oglun kanamıs dedim. kendisi kapatti bluzumu :) sonradan her istediğinde ama kanamıs derdim. Yalnız benim için de onun için de duygusal olarak kötü oldu tabi. bazen aglıyordum emzirmediğimde kucagım boş kalmış gibi geliyordu. hele o sanki emiyormuş pozisyonu aldıgında kendimi hic tutamazdım

Ya kıyamam çok üzüldüm kuzuya..
Bırakmış bırakmasına ama kendi içinde tolore edemiyor demek ki.

Ben 21 aylıkken bıraktırdim ama aşama aşama.
Aslında karşılıkli bir karardı bizimki.

Once geceleri kendisi aramadı, sonra uyutmadan önce emzirmek yerine masal okudum vs, derken gündüzü..

Ama hiç sorun yaşamadım.

Redd gibi birşey söz konusu da değildi, hiçbirsey de surmedim mememe.

Her istediğinde sevdi eliyle.

Umarım bir an önce geçer.
Bu arada bizde de o krizlerden bolca oluyor, ama sebep başka, anlıyorum sizi ☺

Arkadaşlar bu dediginizin hepsini zamanında yaptım zaten her yolu denedim olmadı benim için en uygun yöntem ve zaman bu zamandı o yüzden böyle bi yol izledim. Zamanında çok emerdi bi tek o aralarda emmesini biraktirabildim şimdi de bunu. Biraktirma seklimle ilgili bi pişmanlığım keşkem yok olmicakta çünkü yeteri kadar emzirdim her istediğinde verdim kötü muamele asla yapmadım çocuğumu anlıyorum ve her zaman onunla konuşuyorum dinliyorum. Kendini ifade edebiliyor. Bende tadı bozulacak o zaman memeyi birakicaz sonra da okula gidicez okula giden arkadaşların da artık meme emmiyor diye her defasında anlattım iki hafta boyunca . Bu krizlerin normal olduğunu biliyorum ama birinin bana bunun geçici olduğunu söylemesi lazım tek olmadığımı bilmek duymak istiyorum. Tekrar ediyorum amaç tartışma değil yaptığım şey üzerine cocuguma eziyet etmişim gibi yorum yapılmasını istemiyorum. Fikirleriniz için teşekkürler.
O zaman ben imdadına yetişeyim;)) kızım her şeyi anlıyordu memeyi bırakırken sadece meme yok bitti gibi lafları duymuyordu bile. Dediğiniz gibi öncesinde konuştum ben de , tamam diyordu ama uyku vakti gelince dediğini unutuyordu. Psikologdan yardım alarak önce sadece yatakta emebilirsin dedim, sabah uyanır uyanmaz söylüyordum. İlk 1 hafta güzel gitti. Sonra 10 dkya bir hadi yatalım emelim demeye başladı. Üstümü açıyordu insan içinde baktım iflah olmayacak keseyim dedim. Bu kararı verdiğimde kardeşimde misafirlikteydim. Salça sürdüm acımış dedim. İlk gün öğlen uyumadı gece 12 de hala meme diye ağlıyordu. Kardeşim işe gidecek diye gece ağlatmadım emdi uyudu. 2. Gün öğlen kuşları izlerken sızdı. 2 hafta sadece gece emdi. Sonra yine annemlerdeyken geceyi de kestim. Ama 2 hafta boyunca hep salça sürdüm, hep istedi, hep ağladı. Hep kriz. Şimdi unutsan 5 dk sonrası kriz. Geceyi kesmek tam bir kabustu. Allah'tan annem, babam yardımcımdı. Bazen gece uyanıp saatlerce ağlıyordu bir şekilde yok ay dede, yok bebek, yok oyuncak derken tekrar uykuya döndürdük. 2 hafta da böyle geçti. Annem biberon verdi o ara. 8. Ayından 23. Aya kadar hiç biberon/emzik almamıştı oysaki. 2 hafta kadar da biberonla daldı uykuya. Sonra yine bir yere gittik, dedim biberon evde kaldı, al pipetle süt iç. Neyse ki biberonu kolay bıraktı. Pipetle sütü de yatakta oturarak içtiği için onla uykuya dalamadı ve bağımlılıktan çok uyku öncesi rutini oldu. Şimdi tatile geldik, emzik evde kalmış tühh dedim. Emziği de bıraktı;)) Şuan 26 aylık ama hala eli mememde uyuyor. İnşallah onu da kreşe başlayınca bırakır.

Baya uzun bir süreç oldu ama bitecek hepsi.bu krizler de ağlmalaar da bitecek. Gece önce 1-2 kalkıcak, sonra deliksiz uyuyacak. Güzel günler gelecek... ;)) kolay gelsin

Kızlar konuyu takipteyim benim de bebeğim 25 aylık bırakmaya cesaret edemiyorum. Bu krizleri düşündükçe Allah yardımcımız olsun

Birden bıraktırmak iyi değil yavaş yavaş bıraktır örneğin gündüz verme ama neden vermediğini öğrenmesi için de acı birşey sür sütün bozulduğunu söyle sadace akşamları uyurken güzel olacağını söyle ve belli süre sadece akşamları ver gündüz istemeye devam eder diye hergün acı sür her emişinde acı olduğunu görüp kendi kabul edecek gündüz içemeyeceğim sadece uyurken içebileceğim bilecek öğrenecek sonra aynı sistemi akşam için uygula bizimkiler böyle bıraktırdı pedagog dr. böyle tavsiye etmiş bu yöntemle bıraktırdılar iki yaşında bezini bıraktırdılar şimdi iki buçuk yaşında tuvalete bile kendi gidiyo peçeleyelim kendi kuruluyor bu yaşta pedagog dr tavsiye ettiği yöntemle o yüzden aniden bıraktırma psikolojik trawma oluyor zamanla unutuyor ama başka şeyden patlak veriyor

Yapmayın lütfen. İç sesiniz birşeylerin yanlış olduğunu söylüyor zaten. 2,5 yaşına kadar çok sevdiği şeyi, tiksindirerek bıraktırmayin.
Konuşarak, kademeli azaltarak yönetin süreci. Önce gündüz emmelerini azaltin ve bitirin. En son gece emmelerini.

her krizi tuttugunda tekrar sür birşey. bir iki derken istemez belki. ben de ilk cocugumu 2,5 yasına kadar emzirdim. bırakmaya kalktıgımda oglum acıyor diyordum anlamıyordu. ben de salca sürmeyi denemiştim. sürerken de batırdım tabi atleti falan. sonra araya birsey girdi unuttu tekrar istediğinde acarken atletimi gördü dikkatli dikkatli baktı. bak oglun kanamıs dedim. kendisi kapatti bluzumu :) sonradan her istediğinde ama kanamıs derdim. Yalnız benim için de onun için de duygusal olarak kötü oldu tabi. bazen aglıyordum emzirmediğimde kucagım boş kalmış gibi geliyordu. hele o sanki emiyormuş pozisyonu aldıgında kendimi hic tutamazdım
Maşallah evladınıza. Benimki ilk günden itibaren istemiyor dokunmuyor bile sorun o değil sorun çok agresif uyanislari ama bugün sanki biraz daha iyi geçti artık kaçta uyuduğuna hiç dikkat etmiyorum şunu bi atlatalım da

Arkadaşlar bugün 6. Günümüz bazı arkadaşlar şöyle yap böyle yap diyor ben tavsiye istemiyorum başına bu krizlerden gelen var mı diye sordum sadece bizim memeyle bi derdimiz yok memeyi bıraktık bitti gitti sadece krizlerle derdimiz. Yinede teşekkür ederim

Back
X