memeyi bırakırdım AMA...

Bizimki 26 aylıkken bıraktirdım. Aynı krizleri yaşadık ve malesef o gün bugündür öğle uykusu hayal oldu 😔

Tabi ki geçecek, geçici bir süreç . Hatta bazen öyle bir duygusal olup dudak bukuyorlar ki acaba yine versem mi ikilemine düşüyor anne :)

Kendi kendine memeyi bırakan çocuklar hariç hepsi bu dönemi atlatiyor.

Gogsunuze sararak sakinlestirmeyi deneyin.

Krizlerle sizi deniyor. Pek çok çocuk da vardır bu durum. Sizin yapmanız gerekn once görmezden gelmek. Olumsuz davranışlarda ilk etapta yapılması gereken bu çünkü çocuğunuz dikkat çekmeye çalışıyor. Dikkat çektiğini fark ettiğinde davranış pekişerek devam eder. Bu ayni parktan eve dönerken markete uğramadan gitmeyen orda yerlere yatan bağıra bağıra ağlayan cocuklar gibi. Aman etrafa rezil oluyoruz deyip bir kez almak bu davranışın tekrarına sebep olacaktır. Siz de oturup onunla virlikte ağlamayın. Kendini ifade edebiliyor, konuşun sorun sohbete çevirin. Israr ederse ben bu durumda istediğin kadar ağlayabilirsin çok gereksiz ağlıyorsun der mutfağa giderdim, ses soluk kesilirdi.

Arkadaşlar bugün 6. Günümüz bazı arkadaşlar şöyle yap böyle yap diyor ben tavsiye istemiyorum başına bu krizlerden gelen var mı diye sordum sadece bizim memeyle bi derdimiz yok memeyi bıraktık bitti gitti sadece krizlerle derdimiz. Yinede teşekkür ederim

Birbirinden bağımsız durumlar değil ama. Hala emme güdüsü devam ediyor. Arada aklına geliyor. Bu nedenle ağlıyor. Memeyi bıraktıran her anne bu tip krizler yaşıyor. Siz sakin ve anlayışlı olacaksınız. Yavaş yavaş bitecek. Sizin gerginliğinizi hissediyor çocuk. Bağırırsanız sesiniz yükselirse yani siz kriz geçirirseniz çocuktan sakinlik bekleyemezsiniz. Sizden gördüğünü yapıyor.
Siz sıkılınca öfkelenince ona bağırıyorsanız o da size meme vermediğiniz için yada uykuya dalamadıpı için sinirlendiğinde bağıracaktır.
Sakin kalmaktan başka yolu yok

Maşallah evladınıza. Benimki ilk günden itibaren istemiyor dokunmuyor bile sorun o değil sorun çok agresif uyanislari ama bugün sanki biraz daha iyi geçti artık kaçta uyuduğuna hiç dikkat etmiyorum şunu bi atlatalım da
atlatırsınız insallah. cocuk boşluga düştü tabi annesini emen bir bebek icin bunun elinden alınması kadar sersemletici bir sey yoktur. umarım alışır

Birbirinden bağımsız durumlar değil ama. Hala emme güdüsü devam ediyor. Arada aklına geliyor. Bu nedenle ağlıyor. Memeyi bıraktıran her anne bu tip krizler yaşıyor. Siz sakin ve anlayışlı olacaksınız. Yavaş yavaş bitecek. Sizin gerginliğinizi hissediyor çocuk. Bağırırsanız sesiniz yükselirse yani siz kriz geçirirseniz çocuktan sakinlik bekleyemezsiniz. Sizden gördüğünü yapıyor.
Siz sıkılınca öfkelenince ona bağırıyorsanız o da size meme vermediğiniz için yada uykuya dalamadıpı için sinirlendiğinde bağıracaktır.
Sakin kalmaktan başka yolu yok
Aynen tam olarak uykuya dalamadigi için ağlıyor sorun bu. Güzel yazmissiniz teşekkür ederim dikkat edicem

Krizlerle sizi deniyor. Pek çok çocuk da vardır bu durum. Sizin yapmanız gerekn once görmezden gelmek. Olumsuz davranışlarda ilk etapta yapılması gereken bu çünkü çocuğunuz dikkat çekmeye çalışıyor. Dikkat çektiğini fark ettiğinde davranış pekişerek devam eder. Bu ayni parktan eve dönerken markete uğramadan gitmeyen orda yerlere yatan bağıra bağıra ağlayan cocuklar gibi. Aman etrafa rezil oluyoruz deyip bir kez almak bu davranışın tekrarına sebep olacaktır. Siz de oturup onunla virlikte ağlamayın. Kendini ifade edebiliyor, konuşun sorun sohbete çevirin. Israr ederse ben bu durumda istediğin kadar ağlayabilirsin çok gereksiz ağlıyorsun der mutfağa giderdim, ses soluk kesilirdi.
O kadar güzel yazmissiniz ki

Back
X