Memleket meselesi

Onnf

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
659
206
23
33
Merhabalar benim görüştüğüm birisi var kendisi muşlu kürt kökenli bense türküm ciddi düşünüyoruz ileride memleket farkı gelenek farkı vs. Sıkıntı yaratır mı bi de muşlular nasıl insanlar bileniniz varsa gerçekçi yorumlarınızı bekliyorum

Insanlari laz cerkez kurt Turk die ayrmassanz hc bi sikinti olmaz.
Her ailenim zaten farkli adetleri farkli yasami anlayisi var hatta yemek yapislar bile farkli olabiliyo.
Eger seviyosanz hangi milletden oldugu onemli deil insan olsun
Mutluluklar.

Farklı olmak başlı başına sorun yaratmaz

Sizin bu farklılıkları nasıl algılayıp hareket ettiğinize bağlı ilişkiniz gelişir.

Karşınızdaki insanı tartın uyumlu mu dayatmacı mı. Farklılığa açık mı yoksa değişikliğe tahammülsüz mü?

İki kardeş bile aynı görgüyle yetişse ne ahlaki ne karakteri uymayabiliyor. İnsaniyet noktasında buluşmak önemli. Memleket aynı olsa ne olmuş..

Benim de eşim Kürt ben Türküm. Ailesi bizden farklı ama aykırı değil. Anlaşıp gidiyoruz çok şükür.

Siz kendinizi ölçün siz ne kadar istiyorsunuz açıksınız ve nasıl bir insan ahlaki karakteriyle .. aranızdaki uyum nasıl vs vs... böyle önemli konuda memleket meselesine sıra gelene kadar.... :)

.

Benim görüştüğüm kişi ile bir sorunum yok çok şükür ancak daha yeni yeni öğrendiğim şeyler oluyor mesela gelin kayınpederinin yanında yemek yiyemezmiş aynı odada oturamazmış filan. Bizim geleneklerimizde böyle bişey yok nasıl orta yolunu buluruz bilmiyorum sizin eşinizin ailesinde de bu tür durumlar yaşanıyor mu.

Canim o yemek yiyememe falan erkek arkadsndanmi ogrendn kulakdan dolmami yoksa bu duyduklarin
Ayrca ayni evde yasamicaksan bazi seyleri ardi edebilirsin tabiki bu konu deil ama neblm arada sirada gdip gelrken sende onlara alsrsn
Bir sor erkek arkadasna degisik adetleri gelenekleri varmi

Irk olarak bakmayı geçelim, ancak geçemeyeceğimiz bir nokta var ki o da doğu aile anlayışı ile başka yerlerinkinin aynı olmadığı. Çoğunlukla babaları ne derse onu yapmalar, anne lafını da iki etmemeler, annesi tarafından olabilecek baskılar (giyim kuşam, iş, çocuk vs).

Çoğunluğun dışındaki az kısımdansa ne ala. Siz bence aile yapısını öğrenmeye çalışın, ona göre hareket edin.
Ve sakın seviyorum, katlanırım diye düşünmeyin.

Canım ayrı evde yaşayacağız buyuk İhtimal. Ama ailesi memlekette yaşıyor o da bana duyduğunu aktarıyor ben yapamam dedim o dediğin köyde geçerli burada olmaz dedim. Geleneği değiştirmek olmazmış bende birr orta yolunu bulmamız lazım benimde ailem senin geleneğini kabul edemez dedim

Karsilikli anlasiriz demen daha dogru bence birden silip atmamlisin
Bazen bazi seyler icin fedakarlik gerekir tabi buna degecek biriyse

Canım ayrı evde yaşayacağız buyuk İhtimal. Ama ailesi memlekette yaşıyor o da bana duyduğunu aktarıyor ben yapamam dedim o dediğin köyde geçerli burada olmaz dedim. Geleneği değiştirmek olmazmış bende birr orta yolunu bulmamız lazım benimde ailem senin geleneğini kabul edemez dedim

Yavaş yavaş değil, gayet seri şekilde uzaklaşın, adam zaten sinyali vermiş.

Allahım yanıltmasın inşallah ama şuanlık değecek birisi yani çocuk iyi aileyi de artık çokk kafama takmamaya çalışıyorum çünkü adam bulmak çok zor

Farklı kültürden biriyle evlenmek benim için çok zor olurdu diye düşünüyorum ki bu kişiye göre değişir.

Oyle demeyin aradığınız kişi olduğuna inanıyor sanız bazı şeyleri göz ardı ediyorsunuz

Bahsettiğiniz şeyler hiç de göz ardı edilecek şeyler değil. Fazla gelenekçi birisi karsindaki. babası ne derse o sürüyor belli ki. Yok yemek yeme ,oturma... nazi kampında misiniz ? Kadını kole olarak goren zihniyet

Aradigin kişi olduğuna emin misin ne kadar tanıyorsun belki sana kendini farklı tanıttı kültür farklılığı bence çok önemli ayrı evde yasasan bile burnundan getirirler.ki biraz bahsetmiş zaten evlendikten sonra sana kaç mislini yaşatır

Tam da beni ilgilendiren bir konu :) ege kızı olarak hakkari yuksekovali bir sevdiceğe sahibim ♡♡ bir buçuk yıldır devam eden bir ilişkimiz var ilk başlarda sizin gibi tereddütlerim vardı; kültürü,aile yaşantısı, siyasi görüşleri,hayat felsefesi vb. Sevdiğim çok uğraştı bir zorluk çıkmayacağını, çok da farklı bir durum olmadığından bahsetti. Kendisini tanımak istediğim için olumlu yanıt verdim iyi ki vermişim. Ben hiç zorluk yaşamadım ailesi yaşantısı evet biraz farklı ancak uçurum derecesinde bir sıkıntı olmadı annesiyle kardeşleriyle çok iyiyiz elhamdülillah. Doğu insanı çok değer veriyor inanın ki sevdiğim olsun ailesi olsun hepsi de şeker gibi insanlar. Ailem biraz on yargili olsa da inaniyorum ki onlar da taniyinca cok sevecek :) Eğer yüreğiniz evet diyorsa bir şans verin kendiniz görüp tanıyın, kuru sözlerle yaşadığınız şeyler çok farklı da olabilir o yüzden size uygun olduğunu düşünüyorsanız tanıyın derim.

Benim görüştüğüm kişi ile bir sorunum yok çok şükür ancak daha yeni yeni öğrendiğim şeyler oluyor mesela gelin kayınpederinin yanında yemek yiyemezmiş aynı odada oturamazmış filan. Bizim geleneklerimizde böyle bişey yok nasıl orta yolunu buluruz bilmiyorum sizin eşinizin ailesinde de bu tür durumlar yaşanıyor mu.
Canim dogu insaninin gelenekleri daha agir olur evet dedigin gibi hee ben uyarm yaparm diyosan ayri yoksa ayril bende malatyaliyim esim karabuk ama hic memleket sorun olmadi hersey ayni nerdeyse

Irk olarak bakmayı geçelim, ancak geçemeyeceğimiz bir nokta var ki o da doğu aile anlayışı ile başka yerlerinkinin aynı olmadığı. Çoğunlukla babaları ne derse onu yapmalar, anne lafını da iki etmemeler, annesi tarafından olabilecek baskılar (giyim kuşam, iş, çocuk vs).

Çoğunluğun dışındaki az kısımdansa ne ala. Siz bence aile yapısını öğrenmeye çalışın, ona göre hareket edin.
Ve sakın seviyorum, katlanırım diye düşünmeyin.
Oyle demeyin aradığınız kişi olduğuna inanıyor sanız bazı şeyleri göz ardı ediyorsunuz
ACELE ETME BENİM GÜZEL KARDEŞİM, BEN DE SENİN GEBİ İLK BAŞTAN DUŞUNUYORDUM, SONRA HER ŞEY YAVAŞ YAVAŞ DEĞİŞTI.
EŞİM TURK BEN ARAP. BAZİ ŞEYLER AYNA BAZİ ŞEYLER ÇOK FARKLI VE ZOOOOOR. ÖZELLİKLE TURKLER SEVMEDİĞİ Bİ IRK O DA ARAP İRKTIR. YUZUME HAKARET KUÇUKLEME LAFLAR HER ŞEY ONLARDAN DUYDUM İÇİME ATTIM ATTIM ATTIM , HASTA OLDUM....EĞER KAYNANA İLE YAŞICAKSAN İYYYYYYYYYİİİİİİİİCE DUŞUN.

Bu tip konulara ırk değil kültür farkı olarak bakmak gerek öncelikle bunu belirtmek isterim. Ben Karadenizli bir bayan olarak Kürt kökenli bir adamla evliyim. Doğu insanı gerçekten misafirperver ve canayakın insanlar (Tüm Türk vatandaşlarında olduğu gibi.) Ancak bazı kültürel farklılıklar (Yapınıza göre değişmekle birlikte) ilk başlarda size garip gelmese de sonralar "Ne oluyor lan bana, neden hep fedakarlık yapan ben oluyorum?" diyorsunuz kendinize... Şayet eşiniz sizin kültürünüze uyum sağlamayı reddediyor ve kendi kültürüne uyum sağlayamadığınız noktalarda ailesi ve sizin aranızda köprü kurmayı başaramıyorsa... Sonrasında da bu kültürel farklılıklar evliliğinizde bir çığ gibi büyüyüp, ilişkinize zarar vermeye başlıyor. Şöyle bir örnek vermek istiyorum; ben normal şartlarda başı açık ancak ortamına göre kıyafetlerini ayarlayan bir insanım ve eşime "Kapanma mı ister misin?" diye sorduğumda hep "Hayır." cevabını almış bir insanım. Ancak eşimin ailesi bu konuda bana çok baskı yapıyorlardı ve dolayısıyla ben onların yanına giderken daha da usturuplu giyiniyordum; burada bir sorun yok. Ancak kendimi olabildiğince onlara uygun olmaya çabalasam bile ailesine yetmiyor ve başörtüsü takmam konusunda baskı görüyordum ve bu konuda da eşim bana hiç destek olmuyordu. Yani bana kapan demiyordu ancak ailesine de bu konuda bana baskı yapmamaları gerektiğini söylemiyordu. Gel zaman git zaman ben de tepki vermeye çalıştım ben onlara bir adım atıyorum ancak onlar yarım adım bile gelmiyorlar ve üstüne üstük de eşimden de herhangi bir destek görmüyordum. Bu sebeplerle evliliğimizde sorunlar yaşadığımız zamanlarımız çok oldu. Yani kısaca belirtmek istediğim şey; o büyük aşklarla evlendiğimiz adamlar her zaman umduğumuz gibi çıkmayabiliyor ve fedakarlık yaptıkça tükeniyoruz bir yerden sonra da bu bize ağır geliyor. Siz bence eşinizin size destek olup olmayacağını ve bir gün aşkınız bittiğinde ve eşinizin ailesinin kültürel geleneklerine uyum sağlamaya çalıştıkça kendinizden ne kadar ödün vermeniz gerekeceğini ve bu ödünlerin bir gün size ağır gelip gelmeyeceğini düşünün...

Yoksa kültür mültür önemli değildir, önemli olan sizin uyum sağlayıp sağlayamama ve bir gün işler ters gittiğinde bunların size ağır gelip gelmeyeceğidir. Yoksa hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız ve az çok her ilin, bölgenin kültürünü biliriz...

Bir de bu açıdan değerlendirin derim ben...

Sevgilerle..

Back
X