MEMLEKETE TAYİN EŞİMİN AİLESİ YÜZÜNDEN ÇOK PİŞMANIM NASIL YAPTIM BUNU

Sizin bir suçunuz yok. Dengeyi kuramayan, ailesine karşı ağzını açamayan eşiniz. Sizin aileniz de orada. Asıl zor zamanlar geride kalmış, çocuk büyümüş artık ama yine de dönmek isteyebilirdiniz ne var bunda. Sırf bunun için suçlu olamazsınız. Çözüm ne bilmiyorum ortada manipülatif bir aile var ve eşiniz de o aileden üstüne düşen hüneri almış üzerinizde de uygulamış. Gece kaçta geliyor eve? Siz sofrada onun olmayacağını kabullenin. Birikiminizi yapın. Haftasonu eşinize görev verin, evinizi mi temizler, buzluk hazırlığı mı yapar sizin için buna mecbur tutun, beklentilerinizi hep küçük şeylermiş gibi gösterin tıpkı ailesinin yaptığı gibi. Manipüle ediliyorsunuz.

Buraya konu açmadan önce hep kendime yüklendim kendimi suçladım böyle olacağını bile bile geldiğim için hatta tek istediğim ne olursa olsun tekrar geldiğim şehire dönmekti ama bunların da iyi düşünceler olmadığının farkına vardım ailesi hastalığını kullanarak kendini acındırıyor ne yazık ki annesi evet hasta pek de iyi değil gücü kuvveti yok ama çözümü bu değildi hiç birşey diyemedim biliyor musunuz aylarca annem hasta tabiki gideceğim ilgileneceğim diyerek hep bastırdı beni sanki ona gitme diyen ilgilenme diyen olmuş gibi. Bu kez de ben kendimi suçlu hissetmiştim

Gelmeseydim hasta anana kim bakacaktı. Böyle olacağını söylerken hasta ananı düşünmedin benim lafımla geldin. Şimdi mi evlatlık tarafın kabardı senin değişeceğin varmış bana suç atma deyin. Ne bileyim hasta anan için oğlunu ve karını görmezden geleceğini her mantıklı ve kendini geliştirmiş insan gibi herkese eşit bir şekilde vakit ayıracağını çekirdek ailenide koruyacağını sandım. Ne bileyim evlatlık moduna geçip eşlik ve babalık görevini unutacağını seni olgunlaştın sanmıştım deyin.
Eşiniz anansının dolduruşuna gelip acizliğine sizide ortak tutarak suçu size atma derdinde kolay gelsin ya anasının bıktırmasını bekleyeceksiniz yada boşanacaksınız.

Eşiniz suçu size atarak, kendi evlilik sorumluluğundan kaçıyor. İçten içe size kızıyordur da, annesine bakmak zorunda bıraktığınız için. Evet annesi ile tabi ki ilgilenmeli, ama dengeyi de kurmalı. Kuramıyorsa siz onu yönetin. Madem eşiniz annesinde akşamları, oğlunuz da okul çıkışı oraya gitsin, baba oğul zaman geçirsinler babaannede.
Önceki yaşadığınız şehre gitmek ve orda yaşamak daha rahat olacaksa oraya dönün tekrar. Ama bence şu anki durumunuz, o şehirdekinden daha iyi

Eşim haklı değil mi sonuçta annesi hasta tabiki ilgilenecek ben hep kendime kızıyordum
Eşiniz sizinle evli, sizinle kendine ait bir yuvası var, bekâr değil farkında mısınız?

Tamam annesi hasta ama kendi ailesi için de sorumluluğu var. Sınır çizerim demiş ama çizmiyor, sizin kendinizi suçlamanız da ekmeğine yağ sürüyor, kendinizi bu kadar suçlamayın, eş olmaktan, baba olmaktan bu kadar uzaklasacagini, size olan sorumluluğunu bu kadar boş vereceğini düşünmemiş olabilirsiniz değil mi?

Beni hayal kırıklığına uğrattın, denge kurarsın, sorumluluklarını paylaşırsın, kendi yuvanı bu kadar umursamaz olamazsın diye ummustum vb. Diyerek karşı atak yapın.

Hadi diyelim yanlış karar verdiniz ve %100 siz suçlusunuz, öyle olsa bile bi kadar suçluluk hissetmeyi ve suçlanmayı hak etmiyorsunuz, önce siz bı kendinize gelin, kocanız kendine gelmezse onun bileceği iş.

Sordum ama görmediniz yine sorayim, siz baska sehirdeyken bu anne ilgiye muhtac degildide, si, ayni sehre yerlesince mi ilgisiz yapamaz oldu, esinizinde evlat oldugu aklina geldi baba ve koca oldugunu unuttu?

Iki ayri adamdan bahsediyorsunuz sanki?

Allah yardımcınız olsun da varlık içinde de yokluk çekmek zordur, koca var ama yok... Böyle devam edecekse yok olsun bari üzülmezsiniz

Evet buraya geldi gelmeseydi bakmak gibi bir yükümlülüğü olmayacaktı lakin geldi için bakmak zorunda ve tüm kızgınlığı bu yüzden orada rahattı ailesine karşı bir sorumluluğu yoktu ama burada maalesef var ben konuştum bana söylediği babam önceden annemin işlerini vs yapıyordu artık ben geldiğim için yapmıyor benden bekliyorlar bende onları ortada bırakamam diyor annesi biz başka şehirde iken beynine pıhtı attı bir süre yürüyemedi sonra iyileşti aya kalktı fakat eskisi gibi değil şimdide değneklerden destek alarak yürüyor bel fıtığı da olduğu için rutin işlerini yapamıyor bakıcı da tutmuyorlar o kadar cimriler ki asla tutmazlar

Biz başka şehirde iken babası ilgileniyordu herşeyiyle buraya gelince işin rengi değişti artık eşim var ve babası bütün sorumluluğu onun üzerine yıktı oda annesinin hasta olması sebebiyle birşey diyemedi ve zamanla işin içinden çıkılmaz bir hal aldı annesi biz başka şehirde iken beynine pıhtı attı bir süre yürüyemedi sonra ayağa kalktı ama eskisi gibi değil değnek desteği alıyor ve bel fıtığı da olduğu için rutin işlerde epey zorlanıyor eşim olduğu için bakıcı da tutmuyorlar

İyi de her gün ne gibi ihtiyaçları oluyor ki?
Tamam ailesi olabilir, hastalığına ilgi de gösterebilir ama bu her gün , her gün olmaz ki?
Hafta da bir ya da iki gün gitsin, ihtiyaçlarını görsün kalan vaktini kendi ailesi ile geçirsin.
Eşiniz size benim annem babam dediğinde bu da senin çocuğun bende senin karınım çocuğunun babaya benim de kocaya ihtiyacım var, bizimde her gün sana ihtiyacımız oluyor bizim ihtiyacımızı kim karşılayacak diye bir sorun bakalım ne diyecek.
Dişinizi sıkın bir kaç yıl hem çocuğunuz biraz daha büyüyüp kendi kendini idare edecek yaşa gelince tekrar tayin istersiniz.

ALLAH kolaylık versin.

Bu şekilde tekrar konuşacağım teşekkür ederim desteğiniz için sadece geldiğim şehire tayin isteyebiliyorum ama bu konuyu açmadan o kadar bunalmıştm ki onu bile yapacaktım bir türlü iletişim kuramıyoruz eşimle kavgaya çıkıyor hep sonu beni bastırmaya çalışıyor

Ee bu detaylari keske ilk mesajinizada ekleseydiniz, zira ilk mesajiniza bakinca sanki baska sehirde yasattiginiz icin sizden intikam alma amaciyla evden "anne bahanesiyle" uzaklasmis bir es var gibi görünüyor.

Yapacaginiz sey esinizin anlayacagi dilden bu isin böyle yurumeyecegini, bakici tutmalari gerektigini soyleyeceksiniz, baska caresi yok.

Simdi esiniz anneye gitmekte cok haksiz degil, haksiz oldugu konu bunu haftanin her günü yaparak sizi ve cocugunuzu asiri ihmal ediyor olmasi.

Evet ve ben ona bu haksız olduğu yönü hiç bir şekilde anlatamıyorum iletişim kuramıyoruz

Eşimin. Bana şu durumda dediği biz buraya hiç gelmeyecektik ben yapamıyorum burada buraya uyum sağlayamadı orada iyiydik kafam rahattı gibi burada değil geldiğim için bakmak zorundayım gitmek zorundayım gibi cümleler kuruyor her defasında

Değiştir kilidi gitsin kalsın anasında. Ne faydası var bu adamın hayatınıza?

O zaman da beni suçluyor kadın orada hasta bi oglu ben Varım sana mı soracağım diyor
Eşinin valizini hazırla kapının önüne koy antreye. Eşine de mesaj at eve geldiğinde bidahaki sefere valizini de al ve bi daha asla dönme de. Sağlam bir tepkiyi hak ediyor. Tamam annen hastaysa iş çıkışı illa uğrayacaksan 1 saat oturur evine geçersin. Veya her gün uğramazsın. Küsen küser kalan kalır tavrından vazgeçmezsen aile de bi süre sonra alışır kabullenir ama eşinde tavır koyma diye bişey yok. Senin suçun değil bu kendini suçlama. Eşine de ki "sen ailene sınır koyamıyorsun diye ben 5-6 kat pahalı bi şehirde çocuğumu da kendimi de sefil etmek mecburiyetinde değilim ben nerde geçinebiliyorsam orda yaşarım biz ailene değil ailen bize ayak uyduracak" de. farzetsinler ki başka şehirdesiniz. sizden önce napıyolarsa sizden sonra da onu yapsınlar. Bu laflardan sonra da baktın düzelme yok baştaki dediğim gibi valizini hazırla koy bidaha buraya gelmekle zahmet etme evler arasında mekik dokuma de. başka da hiçbir tartışmaya girme. kendi düşünsün kendi düzeltsin. düzeltmezse de ayrılsın onların dizi dibinde otursun memursun ona muhtaç değilsin ki.

Bu yazdıklarınızı ilk mesaja eklerseniz yorumlar daha sağlıklı olur.

Sizin hiçbir suçunuz yok, bir anne olarak çocuğunuzun konforunu ve mutluluğunu düşünerek hareket etmişsiniz. Eşiniz ailesine karşı olan ezikliğini itiraf etmektense sizi suçluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…