MEMLEKETE TAYİN EŞİMİN AİLESİ YÜZÜNDEN ÇOK PİŞMANIM NASIL YAPTIM BUNU

Banada artık öyle geliyor evet ben bile bile bunu nasıl yaptım inanın bilmiyorum haklısınız uzakta olunca sürekli gidip gelmeyeceği için bu sorumluluk otomatik olarak kalkıyor fakat aynı şehirde bu mümkün değil en çok canımı yakan o kadar sıkıntıyı çekip düzeni kurup geri dönmek nasıl bir akıl tutulması yaşadım inanın bilmiyorum pahalı da olsa buranın 5 6 katı da olsa ya geri döneceğim ama buda beni korkutuyor ama burada da dirhem huzurum düzenim dirliğim kalmadı bile bile geldim söylediğiniz gibi kendi ellerim le bindiğim dalı kestim..

Biz burada olduğumuz sürece bu sürecin bir sonu yok haklısınız benzer süreci babansında da yaşayacak eminim yaşları epey var ve git gide kötüye gidecekler orası kesin ben oysa hepsini yaşayarak gittim buradan kaçtım kurtuldum ellerinden ve kendi ellerimle o kadar emeği ziyan edip geri döndüm

Şu an ki şartlarım her açıdan çok iyi ama huzurum yok aile bütünlüğüm dirliğim hiç birşey kalmadı hangisi daha ağır diye sorarsanız huzursuzluk çok daha ağırmış o kadar sıkıntıdan sonra

Eşim tabi çok kızıyor onu buraya getirerek bu sorumluluğun altına bile bile ben soktum onlara bakmak mecburiyetinde kaldı ilgilenmek mecburiyetinde kaldı ama uzakta iken böyle bir sorumluluğu yoktu ve artık oglum da büyümüştü çok sıkıntılı zamanları atlatmıştık bir kaç yıl daha sıkıntımız olurdu çocuk açısından öyle ne kadar mutluymuşz orada yol Muş trafik miş maddiyat mış bunlar boşmuş meğer huzur olmayınca hiç birşeyin önemi yokmuş keşke bunu buraya gelmeden göre bilseydim

Sizden bir ricada bulunabilir miyim özel mesaj göndermek istiyorum açabilrseniz

Ben bunu yaşadım ve bunlardan kurtulmak için neler çektim kurtuldum geri döndüm düşünebiliyor musunuz
Nasipte yaşamak varmış geçmiş değiştirilemez. Üzüldüm yasadiklariniza sizi çok iyi anlıyorum. Umarım bundan sonrası daha güzel gönlünüzce olur. Duygusal tercihler yapmamak lazım hayatta.

Nasipte yaşamak varmış geçmiş değiştirilemez. Üzüldüm yasadiklariniza sizi çok iyi anlıyorum. Umarım bundan sonrası daha güzel gönlünüzce olur. Duygusal tercihler yapmamak lazım hayatta.
Ani bir kararla herşeyi yaktım yıktım geldim şimdi aynı hayatı yapmayım diye bekliyorum ama geri gitmekten başka da bir çıkış yolu bulamadım gerçekten

Anlayışsız insanlara sınır falan koyulmaz. Çok üzgünüm ama şuanki durum bence böyle devam edecek,onlar için aksi düşünülemez. Huzurlu olmak için tek yol uzak kalmaktı. Biz 15 yıl aynı binada yaşadık, görümcem ve ben evdeydik. O süreçte kv' min bayılması hastalanması bir rutindi. Taşınıp uzaklaşınca görümcem de işe başlayınca bunlar birden kayboldu. Demek ki bize imiş nazı niyazı ben bunu anladım. Rol yapıyordu asla demiyorum ama bence ilgi istediği zaman psikolojik olarak hasta hissediyordu. Anlatabildim mi bilmiyorum... Eşiniz babasının omzundan bir yük almış. Bundan asla geri dönmezler. Kendinize odaklanın eşinizi bir süre merkezden çıkarın derim. Ailesine yüklendikçe istemediğiniz sözler duyup üzüleceksiniz.(Bu bir psikiatrist tavsiyesidir, ailesi suçlanan erkek her zaman sizi iter haklı bile olsanız) Ben huzur ve ekonomik rahatlık arasında bir seçim yaptım. Sizinle tercihlerimiz farklı olmuş.

Bu arada uzakta olmak başka, gidip de geri dönmek başka...Eşiniz vicdan azabının acısını sizden çıkarabilir ve yine huzur bulamayabilirsiniz. Bence biraz bağrınıza taş basın, bırakın ilgilensin etsin.Ta ki kendisi bıkana kadar. Yeni bir karar alınacaksa da bunun sorumlusu siz olmayın. Siz yargılamadıkça normal davrandıkça, kendisi size teklifte bulunabilir tecrübeyle sabittir bu dediğim de .... Şikayet ettiğinizde ters tepecek hep.

Peki şu durumda geldiğim yere geri dönmek nasıl bir karar olur

Kendide hiç istemedi buraya gelmek buraya geldiğinde Çünkü olacakları biliyordu alacağı taşıyacağı sorumluluğun farkındaydı ve babası da dediğiniz gibi tamamen ona devretti gibi birşey oldu bıksa dahi bu durum böyle devam eder yaşları ilerliyor her gün kötüye gidecekler ama değil bende artık tek kurtuluşu çıkışı geldiğim yere geri dönmekte buluyorum şu an ama yine bir ani karar vermek istemiyorum bu kez korkuyorum

Geri döndüğünüzde tüm bu yüklerden kurtulup hafiflemenizi temenni ederim tabi ki ama ben sizin bu sefer vicdan yükü altında ezileceğinizi tahmin ediyorum. Yine söylüyorum hiç gitmemekle gidip geri dönmek aynı olmayacak. Ben sizin yerinizde olsam bu süreci sessizce izlerdim ve geri dönüşün kararını eşimin vermesini beklerim. Siz normalleşin o kendisi dönmek isteyecek göreceksiniz.Çünkü araya ölüm girdiğinde bütün kötü tecrübeler unutuluyor vicdan bağırıyor sadece. En azından sizden hizmet bekleyen yok bu da bir nimet bana göre...

Ekleme: Ben yıllarca aile binasından çıkmanın bağımsız olmanın hayalini kurdum.Eşim hep "nasıl bırakırım" derdi. Sonra susma ve şikayeti eleştiriyi kesme kararı aldım. Kendimi her anlamda besledim odağımı o taraftan aldım, saplanıp kalmıştım çünkü.
Sonra ne oldu biliyor musunuz.. Eşim babasının tacizlerine ve haksızlıklarına dayanamayıp evi taşımayı teklif etti bana. O gün benim cennetimdir. Demek ki yaşayıp görmesi gerekiyormuş.

Son düzenleme:
Size ben gelmeyelim dedim demekten baska ne is yapiyor kocan?
Kendi desin benim evim çocuğum var kusura bakmayin her gün gelemem diye
Herkesin ana babasinda sıkıntılar hastaliklar var iyi o zaman herkes evine uğramasın kendi ailesiyle yaşasın.
Tam aileci koca size gelince laflar boy boy aileye gelince fıssss

Eğer tayin istemeden önce yazsaydınız kesinlikle geri dönme yazardik ama olan olmuş ya sınır koyacaksiniz (ki bu eşle çok mümkün görünmüyor) ya tekrardan tayin isteyeceksiniz.
Aslinda sizin yaşadıklarınız büyük sehrin zorluklariymis daha küçük yerde cocuk biraz büyüyünce sorunlar azalırdi.
+10000
Kesinlikle koca adamin ağzı yok mu?
Akşam oldu beni beklerler kusura bakma anne gidiyorum ben diyemiyor mu?
Uzaktada karısınin üzerinden bir yük almamış, boş ver konu sahibi baksın anasina babasina bir işe yarasın.
Yada kendi basina hayir demeyi ogrensin

Tek çocuğu eşiniz miymis ?
Miras alirkende sadece yakındaki alsin diyecek misiniz diye sorun ve bunu anne babanin yaninda yapın.
Herkese anlatin bu söylediklerini az biraz utansinlar

Aklı olan memlekete tayin istemez. O hatayı bizde yaptık ve evliliğimizin 6 senesi çöp oldu. Son iki yıldır biraz kendimize geldik mesafeyi koyduk. Oncesine defalarca boşanma aşamasına geldik eşimle. Her iki tarafta bizi inanılmaz yıprattı daha bunun yaşlılığı ve beraberinde gelecek olan kaprisleri var burnumuzdan getireceklerine adım gibi eminim. Bana kalırsa çoktan gitmiştim buradan ama eşim elimi kolumu bağlıyor. Sizin durumunuza ne desem bilemedim. Çok zor yanı esinizde ben demiştim deyip işin içinden bu kadar kolay sıyrılamaz. Bir denge kurması lazım buna mecbur.

Nasıl denge kurayım yaşlı hasta ve yalnız insanlara diyor biz geleli 10 ay oldu henüz 10 ayda çöktüm inanın geri geldiğim yere gitmeyi düşünüyorum

Şöyle birşey var ama bu insanlar yaşlı ve tek burada günden güne de kötüye gidecekler iyiye gitmeyecekler ve eşim hastalıkları ihtiyaçları halinde her zaman onlarla olmaya devam edecek işin içinde hastalık teklik olmasa illa ki mesafe koyulur ama böyle bir durumda yok bakıcı da tutacak durumda değiller babası zaten herşey den elini ayağını çekti eşime yıktı ya ayrılmak ya dönmek kalıyor geriye diye düşünüyorum artık bu konuda iletişime tamamen kapalıyız konu hep farklı yerlere gidiyor napym insanları ortada mı bırakym gitmeyim mi bakmayım mı ilgilenmeyim mi çok başka yerlere gidiyor ne yazık ki

Şimdi biz olduğumuz için babası tamamen eşimin üzerine yıkarak elini ayağını çekti bu durum böylede devam eder artık çözümü de olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…