Sanırım çok kibirliyim kimseyi beğenip de konuşmam arkadaşlık kuramam herşey mükemmel olsun isterim herşey benim için düşünülsün beklerim ,ben talep ettikten sonra hiçbirşeyin anlamı kalmaz ,basit şeylerle asla mutlu olamam işime gelmeyince gemileri yakarım bi lafıyla zar zor biriktirdiğim arkadaşlarımla ilişkimi keserim kısacası mutsuz ve yalnızım !
Öğretmenim. Büyük ve sirkülasyonun çok olduğu bir okuldayım .. Üstelik bir yandan yüksek öğrenimime devam ediyorum, haliyle çok insan görüyorum.ne iş yapıyosanız ben de onu yapmak istiyorum :) ortama bi insan katıldığında başkalarına bakıyorum iki dakikada herşeyi sormuş özele girmiş sıkı fıkı olmuşlar ben kenarda özel mi olur ki sormiim en iyisi hem banana ne ki demeyle meşgul oluyorum
çok pis bozdunuz beni tebrik ederim çok mükemmelmişsiniz hakkaten pardon hakikaten!Madem mükemmel olsun istiyorsunuz
Herşey değil her şey
Hiçbirşey değil hiçbir şey
Yani demem o ki kimse mükemmel değildir.
Müşkülpesentlik yapıyorsunuz.
%100 ayni fikirdeyim. Bu bahsettiğiniz kişiler insanların binbir zorluklarla yaptıkları düğüne gidip; ay bu kız bu oğlana hic yakışmamış,düğünde icki mi olur tarzi konusmalar da yapıyorlar ve bu cok üzücü gercekten bu insanlardan uzak durmakta fayda var. N nisan2005 kendinizi olduğunuz gibi kabul edin esiniz de madem sizi kabul ediyor ve konuda da gördüğünüz gubi çoğumuz burda sizinle aynı fikirdeyiz. Kafanıza takmayinYalnız değilsiniz.
Ortamda abuk subuk konuşup şirinlik muskası olduğunu düşünen tipler, sonuç cümlesi belliyken konu ya da durumu iki saat uzatarak anlatan insanlar, çok mütevazı olduğunu iddia edip de alt metinde kendini devamlı öven hanımefendiler, ortama ayak uydurmak için dedikodu yapanlar bana itici gelir.
Sonuç, toplumun neredeyse yüzde doksanı...
İtici bulduğum insanlarla arkadaşlık etmek mantığa ters olduğu için de onlardan hüsnü kabul görsem de aynı şekilde karşılık vermiyorum.
Örneğin okulda yeni ev alana, cocugu olana ev ziyareti yapılır ve bunların geneline gitmem ben.
Çünkü orada yiyip içen ve ev sahibini bir dakika oturtmayan hanımlar dönüşte eşyaların zevksizliğinden, taze annenin kalçalarının genişliğinden bahsederler.
Ben de bundan rahatsız olduğum için hediyemi bireysel almaya ve iyi niyetlerimi samimi şekilde ve yalnızken ifade etmeye çalışırım.
Bu durum dışarıdan grup ziyaretine uzam durmak ve sivrilik olarak yorumlanacak olursa da ev sahibini çekiştirmenin samimiyetsizliğini bunu yapanların suratına açıkça söylerim.
Arkadan konuşmam, fikirlerim konusunda çok şeffafım, başka türlüsü beni mutsuz eder.
Bu halimle az sayıda, kendi seçtiğim ve bu halimden keyif alan gerçek dostlarım var.
Hiçbir zaman geniş kitlelerin sohbet arkadaşı olmayacağım bu huylarım yüzünden ama böyle mutluyum, kafam rahat.
Umarım siz de kendinize uygun, sürü psikolojisinden uzak arkadaşlar bulursunuz.
ne yapcam peki ben farklıyım deyip çıkabilsem işin içinden keşke ya da farklı olmasam herkes gibi saçma şeylere gülsem iki pasta börekle dünyanın en samimi dostluğunu kurabilsem duyduğum bi habere şaşırsam...
korkarım yaptığınız işi yapmak istemiyormuşum :)) ben de öğretmenim okul küçük ya da büyük olsun konuşacak kimse bulamıyorum sene başında yeni gelen insanları gözlemleyebilmek için öğretmenler odasına girer uzun uzun insanları gözlemlerim sonra birkaçını tanımaya çalışırım sonra biterÖğretmenim. Büyük ve sirkülasyonun çok olduğu bir okuldayım .. Üstelik bir yandan yüksek öğrenimime devam ediyorum, haliyle çok insan görüyorum.
Ancak gördüğüm insan sayısına oranla dostum, sohbet ettiğim insan sayısı çok az.. İnsanları Özel alanıma almak, kendimi tanıtmak, onları tanımak çoğu Zaman bana da çok büyük yük gibi geliyor..
Mesela tlf numarası kaptırma fobim falan var
psikolg bunu sağlayabilir mi dersinBeklentilerini indireceksin , mecbursun buna.
psikolg bunu sağlayabilir mi dersin
Şimdi öğretmenler odası genellersek huzur evi gibi, çalışan kadın modunda bile olmuyor bir kısmı, gençsen, çocuksuzsan, kayınvalidenle kafayı bozmadıysan, çağdaş öğretim yöntem ve tek. kullanıyorsan, fotokopi makinasında kurabiye tarifi çoğaltmıyorsan, biraz sıradışı isen işin zor.. Ama benim şansıma belki 2-3 kafa dengi arkadaşım var benim. 25 yaşındaysan belirttiğin gibi daha çok yenisin birkaç sene şans tanı kendine..korkarım yaptığınız işi yapmak istemiyormuşum :)) ben de öğretmenim okul küçük ya da büyük olsun konuşacak kimse bulamıyorum sene başında yeni gelen insanları gözlemleyebilmek için öğretmenler odasına girer uzun uzun insanları gözlemlerim sonra birkaçını tanımaya çalışırım sonra biter
Şimdi öğretmenler odası genellersek huzur evi gibi, çalışan kadın modunda bile olmuyor bir kısmı, gençsen, çocuksuzsan, kayınvalidenle kafayı bozmadıysan, çağdaş öğretim yöntem ve tek. kullanıyorsan, fotokopi makinasında kurabiye tarifi çoğaltmıyorsan, biraz sıradışı isen işin zor.. Ama benim şansıma belki 2-3 kafa dengi arkadaşım var benim. 25 yaşındaysan belirttiğin gibi daha çok yenisin birkaç sene şans tanı kendine..
Bu esnada ortamını sadece işle sınırlama ..
Yüksek lisans/ doktora, kurslar, spor salonları, hobi kursları.. Vb. Alanlarında olsun..
Senden az var ama merak etme tek değilsin.
çok pis bozdunuz beni tebrik ederim çok mükemmelmişsiniz hakkaten pardon hakikaten!
görüyorum ki siz sevgi dolu ve çok anlayışlısınız nasıl yapcaz bu törpüleme işlemini hayrınıza onu da paylaşırsanız çok memnun olurum çünkü beni kötü bir insan olduğuma ikna ettiniz sıra törpülemekte
Şimdi öğretmenler odası genellersek huzur evi gibi, çalışan kadın modunda bile olmuyor bir kısmı, gençsen, çocuksuzsan, kayınvalidenle kafayı bozmadıysan, çağdaş öğretim yöntem ve tek. kullanıyorsan, fotokopi makinasında kurabiye tarifi çoğaltmıyorsan, biraz sıradışı isen işin zor.. Ama benim şansıma belki 2-3 kafa dengi arkadaşım var benim. 25 yaşındaysan belirttiğin gibi daha çok yenisin birkaç sene şans tanı kendine..
Yüksek lisans/ doktora, kurslar, spor salonları, hobi kursları.. Vb. Alanlarında olsun..
Est. Ben eleştirmiş olmak için yazmadım söylediklerimi. Düşüncelerim bunlar. Elbette kötü insansınız demiyorum, değilsiniz zaten.Hepimizin iyi ve kötü olduğu yönleri var. İnsanın doğası bu.
Mesela ben asla eleştiriye gelemem, sevdiğim sevmediğim kimse beni olumsuz eleştirsin istemem kafama takarım sinir olurum hatta o insanın yaptığı eleştiri boyutuna göre kin bile tutabilirim. Bazısının gülüp geçeceği şeyler bile olabilir.
Bazen bu eleştiri kaldıramama durumu hayatımı olumsuz etkiler. O zamanlarda kendimi dert etmemeye o insanın iyi niyetle beni eleştirdiğine inanmaya çalışırım kendimi buna zorlarım.
Kötü yönlerimiz bizi üzer, etrafımızdakileri üzer mutsuzluk yaratır. Umarım mutsuzluğunuz en kısa zamanda geçer. Dualarım sizinle
Bu bakış açısı da güzel, empati kurabilmek.. üzülürken, ben haketmedimden yanısıra belki ona öyle göründüm, belki ben kendimi yanlış ifade ettim düşünceleri..
Öfke ve kin insana yüktür
Ayyyh şunları da okudum ya mutluluktan ağlamak istiyorum.
Öğretmenlerin çoğunun profesyonellikle alakası yok. Evlenince eve katkı sağlayayım, çok çalışmayayım ama maaşım da olsun stili ev kızları = öğretmen.
Gerçekten bayık bir topluluk. Kv kp görümce yemek tarifi diyet listeleri zayıflama hayallerinden oluşan muhabbet hiç çekilmez. Konu sahibesi böyle bir topluluktan baymayıp ne yapacaktınız ki? Sırf içi geçmiş ev kadınlarıyla takılmamak için bu mesleği yapasım olsaydı vazgeçerdim. Kadın öğretmenler kadar bayık topluluk daha görmedim.
Kız Cheryy öyle de çoğunluk, yine azınlıkta olanlar da var.. Branştan branşa bile farkediyor inan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?