Memur Hanımlar bakar mısınızz??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Atanana dek atanmak en büyük hayal, atamadan sonra yerini başka telaşlar, özentiler alıyor.

Elbette olumlu yönleri var, ancak ben özelde çalışan arkadaşlarımın farklı acilardan benden daha şanslı olduğunu da düşünüyorum. Bakmak görmek meselesi.

Mutluluk= memurluk değil.
Emin olabilirsiniz.
Gönlünüzce olsun.
Tabiki tek başına hiçbir şey mutluluk sebebi değildir. Yani memur oldum tamamdir mutluluğun anahtarı bende diyemeyiz. Ama inanın özel sektörde su yasadiklarimi düşünüyorum. Memur olmak mutluluğun formülü değil ama mutsuzluktan da güzel bir kaçış gibi geliyor. Resmen özlük haklarımız yok hiçbir şekilde üstüne bir de beş kuruş etmeyen insanlarin nazi niyazı. Yazarken bile ürperdim 😃
 
Su saatten sonra atanmak neyı degiştirir bılmem
Kazanılan para üç günde bıtıyor, mesela eşim DHMİ de muhendıs
Bıraksam mı diyor 🤷 ciftci olarak mı devam etsek yurt dısına mı gitsek karar asamasındayız
Dhmi mühendis bırakmayı dusunuyorsa, en iyi maaş veren 3 5 kurumdan biri. Düz memur hepten bitmiş emeklı olunca zaten asgarinin altında emekli maası alıyor en kötüsü bu bence.
 
Haftasonu tatil olması. Özelde cmtesi 6.30 a kadar calısmak okadar zor ki. Zam gelir patronun keyfine kaldın. Sigortan yattımı zam ne zaman yatacak maaş ne zaman yatırılacak bunlar sorun. Kurumsal firma değilse yandın zaten.
Sınavlar bir nimet özellikle merkezi atamada atanmak en iyisi kimseye ağız egmeden torpil bulmadan kaleminin hakkıyla. Cok calisin bir bayanın kendı parasını kazanması memurluk güzel bir duygu.
Bu yorumunuz beni çok motive etti çok teşekkürler ve sonuna kadar katılıyorum. Bileğinin hakkıyla. Ne güzel bir gurur.. Asgari ücrete zam geldi diye patronum yemek ücretlerimizden düştü, söyleyeceklerim bu kadar
 
Öğretmenim . 5 yıl oldu atanalı.. atanmak için çok çabaladım ve çok şükür Allah nasip etti🤲 ilk atandığım yıllar aldığım ücret beni tatmin ediyordu istediğim gibi yiyip gelebiliyordum. Son yıllarda bu biraz zor hale geldi ama bu süreçte bir bebeğim oldu yarım gün okula gittiğim için bebeğimle de ilgilenebiliyorum .
Ben kpss sürecinde her şeyden vazgeçmiştim. Sevdiğim adamdan bile .. ama şimdi diyorum iyi ki vazgeçmişim bu günlere gelmişim
Cidden harikasiniz. Allah tüm cabalayanlarin karsiligini versin insallahhh
 
Tabiki tek başına hiçbir şey mutluluk sebebi değildir. Yani memur oldum tamamdir mutluluğun anahtarı bende diyemeyiz. Ama inanın özel sektörde su yasadiklarimi düşünüyorum. Memur olmak mutluluğun formülü değil ama mutsuzluktan da güzel bir kaçış gibi geliyor. Resmen özlük haklarımız yok hiçbir şekilde üstüne bir de beş kuruş etmeyen insanlarin nazi niyazı. Yazarken bile ürperdim 😃
Zamanla alışılıyor tabi ama ben resmen hayata döndüm diyebilirim.özel sektör tek kelimeyle cehennem ki onu bile bulamıyordum.memur maaşı evet refah seviyesini çok yüksek tutmuyor ama şu an seyyanen falan filan 25.000 bekliyoruz.asgari ücret 11.500. Yine de iki katından fazla.bir de ekleri oluyor.döner sermaye, mesai ücreti falan.memurluğu kötülüyorlar ama ülkecek zaten kötü durumdayız.neye göre karşılaştıracağız.özel sektöre göre tabi.memur olmasa dışarıda daha iyisi mi olacak sanki ? Evet mutluluk geçiyor ki bende geçmedi bile o kadar zor dönemlerden geçnişim ki.hâlâ seviniyorum. intihar edecektim biraz daha olmasaydı.psikolojim çok kötüydü.mutlu eder mi onu söyleyemeyiz ama mutsuzluğu engelliyor gercekten.sen bakma küçümseyenlere.böyle bir ülkede memur olmak hâlâ büyük nimet.zengin olmasan da yeteri kadar paran oluyor ve kafan rahat.işten atıldım atılacağım diye kelle koltukta yaşamıyorsun, işyerinde yapılanlar yüzünden hergün ağlayıp, sinirden elin ayağın titremiyor.iş arkadaşlarınla mutlu, huzurlu geçinip gidiyorsun.sabahın köründe de çıkıyorsun.koca gün sana kalıyor.yarım gün gibi birşey neredeyse.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X