Memur Hanımlar bakar mısınızz??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben özel sektörde çok ezildim zorluğa uğradım. Her çalıştığım yer deneme süreci deyip sigortamı yapmadı. Deneme diye asgari ücretin yarısını verdi. Bir kısım yer iş öğren tecrübesizsin diye maaş bile vermedi. Ulan dedim tükürürüm böyle işe. Başladım çalışmaya. Atandığım gün gece kalkıp aileme ben gerçekten atandım mı rüya mı gerçek mi demişim falan. Ben işimi seviyorum çok şükür Allah elimden almasın inş. Ama burnum borçtan çıkmıyor 13 yıldır orası ayrı

Zamanla alışılıyor tabi ama ben resmen hayata döndüm diyebilirim.özel sektör tek kelimeyle cehennem ki onu bile bulamıyordum.memur maaşı evet refah seviyesini çok yüksek tutmuyor ama şu an seyyanen falan filan 25.000 bekliyoruz.asgari ücret 11.500. Yine de iki katından fazla.bir de ekleri oluyor.döner sermaye, mesai ücreti falan.memurluğu kötülüyorlar ama ülkecek zaten kötü durumdayız.neye göre karşılaştıracağız.özel sektöre göre tabi.memur olmasa dışarıda daha iyisi mi olacak sanki ? Evet mutluluk geçiyor ki bende geçmedi bile o kadar zor dönemlerden geçnişim ki.hâlâ seviniyorum. intihar edecektim biraz daha olmasaydı.psikolojim çok kötüydü.mutlu eder mi onu söyleyemeyiz ama mutsuzluğu engelliyor gercekten.sen bakma küçümseyenlere.böyle bir ülkede memur olmak hâlâ büyük nimet.zengin olmasan da yeteri kadar paran oluyor ve kafan rahat.işten atıldım atılacağım diye kelle koltukta yaşamıyorsun, işyerinde yapılanlar yüzünden hergün ağlayıp, sinirden elin ayağın titremiyor.iş arkadaşlarınla mutlu, huzurlu geçinip gidiyorsun.sabahın köründe de çıkıyorsun.koca gün sana kalıyor.yarım gün gibi birşey neredeyse.
O kadar haklısınız ki. Sanırım memuriyetin kıymetini bizler gibi özelde çok çekmişler daha iyi anlıyor diye düşünüyorum. İnanın ben de yazsam roman olur. Çok zor çok..
Sizin adınıza çok sevdindim💖

Rahat yönleri var tabii ki.
Beni motive eden şey özel sektörde çok şansımın olmamasıydı.
Cumartesi pazar ayrıca doğum izni ücretsiz izin hakkı güzel yönleri.
Eşim özel sektörde eskiden o çok memnundu ama artık diyor ki keşke memur olsaymışım diyor hatta bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi diyor.
Eskiden şartları çok daha iyiydi.
Şimdi yeni mezun o kadar çok kişiyi o kadar düşük ücretlere çalıştırıyorlar ki..
Sanırım bu ülkede özelde çalışanı da devlette çalışanı da memnun değil malum fiyatlar kiralar derken aylık kazancın gerçekten çok çok yüksek olması gerekiyor.

Rahat yönleri var tabii ki.
Beni motive eden şey özel sektörde çok şansımın olmamasıydı.
Cumartesi pazar ayrıca doğum izni ücretsiz izin hakkı güzel yönleri.
Eşim özel sektörde eskiden o çok memnundu ama artık diyor ki keşke memur olsaymışım diyor hatta bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi diyor.
Eskiden şartları çok daha iyiydi.
Şimdi yeni mezun o kadar çok kişiyi o kadar düşük ücretlere çalıştırıyorlar ki..
Sanırım bu ülkede özelde çalışanı da devlette çalışanı da memnun değil malum fiyatlar kiralar derken aylık kazancın gerçekten çok çok yüksek olması gerekiyor.
Evet maalesef orası bir gerçek.. Tr çok zor bir dönemden geciyor. Allah yardımcımız olsun

Ben günde 10 saatten az ders çalışınca o günü calismistan saymazdim. Ağlaya ağlaya ders çalıştığımı çok biliyorum.
Hep şükrettim atandigim için.Memuriyetin şu an için en büyük artısı da çocuğum kreşe gitmediği günlerde rahat rahat yanımızda goturebiliyoruz tüm iş arkadaşlarım aynı durumda. Özel sektörde olsam bu rahatlık olmaz anneme kayinvalideme kalırdım.

Ben özel sektörde çok ezildim zorluğa uğradım. Her çalıştığım yer deneme süreci deyip sigortamı yapmadı. Deneme diye asgari ücretin yarısını verdi. Bir kısım yer iş öğren tecrübesizsin diye maaş bile vermedi. Ulan dedim tükürürüm böyle işe. Başladım çalışmaya. Atandığım gün gece kalkıp aileme ben gerçekten atandım mı rüya mı gerçek mi demişim falan. Ben işimi seviyorum çok şükür Allah elimden almasın inş. Ama burnum borçtan çıkmıyor 13 yıldır orası ayrı
Hepimiz aynıyız. Allahtan krediler bankalar var çok şükür de milletten istemiyoruz. Hoş kimsede yok zaten para ama kendi kendimize eksiye de düşsek çeviriyoruz evi.

Atanmak nasıl bir duygu? Açıkçası benim ve milyonların hayallerini süslüyor. Belki çok büyük bir şey değil hatta biliyorum memurlar da gecinemiyor, ama Tr şartları malum bazı bölümler için elimizdeki en iyi secenek. Atandıktan sonra hayatınızda neler değişti? Memur olmaktan mutlu musunuz? Kpss surecinizde sizi en cok motive eden neydi? Herhangi bir tavsiyeniz var mı?
Memurum ve uzun yıllar özelde çalıştım, şuan sadece kafa rahatlığı var ( özel berbat) ama geçim derdi hala sıkıntı, bir ev bile alamadık eşimle iki memur olarak

Memurum ve uzun yıllar özelde çalıştım, şuan sadece kafa rahatlığı var ( özel berbat) ama geçim derdi hala sıkıntı, bir ev bile alamadık eşimle iki memur olarak
Maddiyattan da önce en büyük isteğim kafa rahatligi. Özel sektörde rozalarım çıktı, saçlarım döküldü, psikolojim bozuldu.. çok zor

Ben günde 10 saatten az ders çalışınca o günü calismistan saymazdim. Ağlaya ağlaya ders çalıştığımı çok biliyorum.
Hep şükrettim atandigim için.Memuriyetin şu an için en büyük artısı da çocuğum kreşe gitmediği günlerde rahat rahat yanımızda goturebiliyoruz tüm iş arkadaşlarım aynı durumda. Özel sektörde olsam bu rahatlık olmaz anneme kayinvalideme kalırdım.
Çok güzel bir azim örneği tebrikler gerçekten. 10 saat az değil. Bölümünüz neydi pekii

Evet şu cumartesi pazar olayi hele 😍 uzaktan kulağa çok hoş geliyor😃
Bazı kurumlar tatilde ve cumartesi günü de çalışıyor.

Ben şimdi hatırladım. Siz hemşireydiniz. Size hafta sonu da olmayabilir yalnız.

Hemşirelerin ataması daha kolay. Rahat atanırsınız.

Son düzenleme:
Artık ders çalışmıyor olmak. 1 yıl boyunca ders çalıştıktan sonra emeğinin karşılığını almak çok güzel bir şey 🌸

Arkadaşlarımla dışarı çıkarken yine işsiz olmamın üzüntüsünü çekmeden paramı istediğim gibi harcamak ☺️☺️Önceden dışarı çıkmak istemezdim çünkü herkes napıyorsun iş buldun mu derdi(arkadaşlarım kötü olarak sormuyordu ama ben yine de bunalmıştım) . Artık rahatça buluşmalara gidip, gönlümce gezip harcama yapıyorum.

8-5 çalışmak güzel, yani özele göre:)

Ama mutlu musun derseniz öyle aşırı da mutlu değilim, tabii ki de şükürler olsun atandım. Her şeyi atanmaya bağlamıştım, hayatımı hep bir şeye bağlayıp sonra daha güzel olacağını düşünerek yaşıyorum galiba. Artı olarak çalışmayı sevmiyorum(belki de seveceğim işi bulamadım) ama mecburum ve çalışma ortamımı güzel geçirmeye çalışıyorum.

Öyle işte daha çok vardır da bu kadar geldi aklıma. Umarım siz de mutlu olacağınız işinize atanırsınız/bulursunuz 🙏🏻

Artık ders çalışmıyor olmak. 1 yıl boyunca ders çalıştıktan sonra emeğinin karşılığını almak çok güzel bir şey 🌸

Arkadaşlarımla dışarı çıkarken yine işsiz olmamın üzüntüsünü çekmeden paramı istediğim gibi harcamak ☺️☺️Önceden dışarı çıkmak istemezdim çünkü herkes napıyorsun iş buldun mu derdi(arkadaşlarım kötü olarak sormuyordu ama ben yine de bunalmıştım) . Artık rahatça buluşmalara gidip, gönlümce gezip harcama yapıyorum.

8-5 çalışmak güzel, yani özele göre:)

Ama mutlu musun derseniz öyle aşırı da mutlu değilim, tabii ki de şükürler olsun atandım. Her şeyi atanmaya bağlamıştım, hayatımı hep bir şeye bağlayıp sonra daha güzel olacağını düşünerek yaşıyorum galiba. Artı olarak çalışmayı sevmiyorum(belki de seveceğim işi bulamadım) ama mecburum ve çalışma ortamımı güzel geçirmeye çalışıyorum.

Öyle işte daha çok vardır da bu kadar geldi aklıma. Umarım siz de mutlu olacağınız işinize atanırsınız/bulursunuz 🙏🏻
Yok kanka siz yiyin ben aç değilim.. Yaşandı

Amin çok teşekkür ederimm

Maddiyattan da önce en büyük isteğim kafa rahatligi. Özel sektörde rozalarım çıktı, saçlarım döküldü, psikolojim bozuldu.. çok zor
Kesinlikle kafa rahatlığı paha biçilmez, özelde doktora gitmen bile bir problem , maddiyatı geçtim asla kendini biryere ait hissedemiyorsun, kafanda hep şu soru oluyor bu işi kaybedersem napcam , ben öğretmenim ve en minimum şekilde çalışıyorum, benim için en değerlisi evime ve doğacak çocuğuma zaman kalması ve de tatillerin tatmin edici oluşu, bunlar paradan çok daha değerli...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X