Memur olmayanlar evlenmesin mi?

Çalışmaya niyetim olmasa döne dolana iş aramam 1
Hem ek iş yapıp hem de bir sorun çıkmazsa bir yerde çalışacağım 2.
Evet çalışmaya niyetim yok!!
Niye bu kadar tepki verdiğinizi anlayamadım. Alıntıladığım mesajınjzda yazdıklarınızdan ötürü merak edip sordum,çalışmaya niyetiniz yok mu diye. Eğer çalışmaya niyetiniz yoksa karşınıza gelen insanlar çalışan eş istiyor diye kızmayın diyecektim.

sen memleketetten uzak kalalı memur nedir unutmuşsun kuzum.boşanma avukatı memur değildir serbest çalışır ya da bir hukuk bürosuna bağlıdır plastik cerrahıysa memurdan saymayız.biz mühendis öğretmen belediyede memur kamuda mimar düz memur gibi ikiyakası bir araya gelmeyenlere esas memur diyoruz.gene de çok şükür ayın 15 geldi mi maaşımızı yatırıyorlarr :KK45: :KK53:
Demek memur her yerde memur . Benim arkadaş isvecte mühendis bugün bana ek iş aradığını söyledi 🙁

günümüzde erkek gözünden evlenilecek kadınn:memur olcekk atanmış olcekkk kyk borcu olmiycekkk mümkünde birikmişi olcek ailesinden miras kalacaksa çok daha iyi olcekkk ha bir de ailesine 5 kuruş vermiycekkkkkkk eccik de eli yüzü düzgün olursa vayy vayyyy :KK45: :KK53:
Kyk borcuna da şey diyolar. “Kim bilir öğrenciyken kimlerle yedi o parayı, sevgilisine ne hediyeler aldı. Elalemin herifine harcadığı parayı ben niye geri ödeyeyim?” Neyse ki üniversitedeki sevgilimleyim de, ödemediğim kyk sorun olmayacak ileride 🤪

valla ikisi bir arada aranmalı .eskiden de güzel olsun tanıdığımız aileden olsun yeter derlerdi.bu da normal değildi.benim akraba erkekleri çoğunlukla ilkokul mezunu kadınlarla evli çalışmayan.bu normal mi?adamlar üniversitede prof oldu milletvekili oldu avukatlık da ilerledi dr luk da ilerledi ama kadınlar zahmet edip ortaokul diploması almadılar.şimdiki erkekler çok çıkarcı oldu eskiler de pek safdı :KK45:
hahaha o da doğru

Diyorum evlilik karşıkıklı çıkar ilişkisine dönmüş diye
Kutsallıktan sevgiden aşktan söz ödiyorlar
ZErre inancım yok artık ilişkilere
Vala konu sahibi yapabileceğinizin en iyisini yapın siz seçin partnerinizi💪
İşinizede gelmedi mi tekmeyi basın🥴
Hayatı toz pembe görme evresini çoktan geçtik bence. 1 marul olmuş 15 lira. Tabikide erkeklerinde çalışan kadınla evlenmek istemeye hakları var. Bu çıkar ilişkisi değil ki. Geçinmek çok zor çünkü artık. Sırf parası var diye biriyle evlenirsen,parasını yersen o zaman çıkar ilişkisi olur. Karı-koca beraber çalışıyosa kim kimden çıkar elde etmiş olacak ki?

Kyk borcuna da şey diyolar. “Kim bilir öğrenciyken kimlerle yedi o parayı, sevgilisine ne hediyeler aldı. Elalemin herifine harcadığı parayı ben niye geri ödeyeyim?” Neyse ki üniversitedeki sevgilimleyim de, ödemediğim kyk sorun olmayacak ileride 🤪
yok artık.taa lise bitiminde evlenmeyi düşündükleri kızlara çip taksınlar da izlesinler barii neler yaptığını üniversite boyunca.memur iş sahibi kadın buluyorlar da bunuyorlar nankör bu erkekler anacığımmm.bunlara benim gibi işsizi çok bile :KK45: :KK53:

İyep diye bir şeyin varlığını bilmiyordum bile. Sadece kurslarla bu kadar oluyorsa iyiymiş. Canı çıkıyordur tabii çalışan öğretmenlerin, o ayrı. Ben kurs açamadım, gözüm kesmedi. 😵‍💫
Bizim bir hocanın 2 gün 2’erden dört saat kursu var. Bir gün de hafta sonu, kaç saat bilmiyorum. 30 saat derse giriyor, sınıf öğretmeni. İyep de ilkokulda oluyor, sanırım süresi bitti onun, devam etmiyorlar bu ara. Neyse daha bu ay 3.000₺ aldı ek ders, gördüm. Benim 26 saat dersim var, 1.500 ek dersim 😅. 6-8 saat farkla ikiye katlıyor beni.

yok artık.taa lise bitiminde evlenmeyi düşündükleri kızlara çip taksınlar da izlesinler barii eneler yaptığını üniversite boyunca.memur iş sahibi kadın buluyorlar da bunuyorlar nankör bu erkekler anacığımmm.bunlara benim gibi işsizi çok bile :KK45: :KK53:
Ekşide eşinin kyk borcunu ödeyen erkeklerle dalga geçilen başlıklar bile var :D

Benim kendi okulumu attım hocam. Bizim okulda dyk açan olmadı, destek eğitim veren var. Okul 3’te bitiyor 5’e kadar (Veli izni ile) destek eğitim verenler oluyor. Attığım listede müdür yardımcımız var o da 3.000 ek bir şey yok. Ortaokul olması belki etkilidir. İlkokul ve anaokulunda daha az ( ilkokulda da anaokulunda da görev yaptım). Ek olarak ilkokulda görev yapıp destek eğitim, kurs ve belletmenlik ile 10.000’i de geçen var. 🤷🏼‍♀️ Rakamları alım gücüne kıyasla az bulmakla birlikte isteyenlerin, çalışma saatlerine ek işlerle arttırabilmesi de mümkün.
Bizim okulda en yüksek ek dersi alan benim. 2500 lira. Bin lira altı alan çok öğretmen var. Lisedeyiz, dyk kursuna da başvuru olmuyor. Zorla açılsa bile aynı ay kapanıyor devamsızlıktan. Destek eğitimin seminerlerine katılıp eğitim vermeye başlanırsa belki yükselebilir. Ama ben ilan, yazı falan da görmüyorum hiç destek eğitimle ilgili. En temizi sınav görevi. O da çıkarsa. 😁

Artık en düşük memurlar kazanıyor bı artisi süreklilik arz etmesi.Boyle söyleyen kişi ülkenin durumundan bir haber sanırım.Fazla takmayın.

Bizim bir hocanın 2 gün 2’erden dört saat kursu var. Bir gün de hafta sonu, kaç saat bilmiyorum. 30 saat derse giriyor, sınıf öğretmeni. İyep de ilkokulda oluyor, sanırım süresi bitti onun, devam etmiyorlar bu ara. Neyse daha bu ay 3.000₺ aldı ek ders, gördüm. Benim 26 saat dersim var, 1.500 ek dersim 😅. 6-8 saat farkla ikiye katlıyor beni.
Çalışıyormuş ama hakkıdır. Ben çalışamam o kadar. Hafta sonu beni hiçbir kuvvet sıcak yatağımdan kaldıramaz. :KK53:

Ekşide eşinin kyk borcunu ödeyen erkeklerle dalga geçilen başlıklar bile var :KK70:
valla mı pess.vampir gibi olmuşlar yeni nesil erkekler.hayat pahalı 2 maaş istemek normal de sanane yahu kadının kyk borcundan? :KK45: çalışmayan kadınla evleniyorsan elbette ödeyeceksin kyk sınıda.ya da bırak borcu bitene kadar sevgili kal

Çalışıyormuş ama hakkıdır. Ben çalışamam o kadar. Hafta sonu beni hiçbir kuvvet sıcak yatağımdan kaldıramaz. :KK53:
Ben de maaş karşılığı çalışmanın yollarını arıyorum. İki gün ilçe merkezinde ilkokuldayım, iki gün köyde. Üstelik biri ilkokul biri ortaokul. Canım çıkıyor :D. Çoğu branşçı tanıdığımın boş günü + boş saatleri var. Benim sadece boş günüm var, 4 gün full çalışıyorum.

Ben de maaş karşılığı çalışmanın yollarını arıyorum. İki gün ilçe merkezinde ilkokuldayım, iki gün köyde. Üstelik biri ilkokul biri ortaokul. Canım çıkıyor :KK70:. Çoğu branşçı tanıdığımın boş günü + boş saatleri var. Benim sadece boş günüm var, 4 gün full çalışıyorum.
görümcemin kızı haftada 2 gün çalışıyor sadece.

görümcemin kızı haftada 2 gün çalışıyor sadece.
Benim üniden arkadaşım da öyle. 12 saat dersle maaşını alıyor sadece. Benim okulda 1. sınıflar 4 şube, eskiden 2’ymiş. O iki sınıf da İngilizce olan 2 ve 3’lerinmiş. Seneye 1’e çok kayıt olmazsa okul ona dönebilir. 16 saatle 2 gün tam, 1 gün öğlene kadar çalışırım. Boş her anımı da sevdiceğimin yanında geçiririm 😂. Neyse iki senecik daha çalışacağım sadece burada. Bu eğitim yılını bitti sayıyorum artık 😅.

Birkaç kişiyle tanıştım, memur istiyorlar genelde. Sordukları sorularla bunu anlıyorum. İşi olmayanlar, part time çalışanlar evlenmesin mi? İlginç. Atanana kadar sevgili işlerine girmeyelim mi? Atanmak da meçhul.
Maalesef geçim sıkıntısından dolayı artık erkekler atanmış işi gücü olan eş istiyorlar, eşimin bir arkadaşı var adam memur bir türlü evlenemedi, kaç tane kız bulduk sırf memur değil diye istemedi ( ben de artık kimseyi önermiyorum memur bile olsa) yani bana göre çok yanlış çıkarcı bir düşünce, bence maddi zorluk erkekleri korkutuyor bu yüzden de kendilerini garantiye alarak evlenmek istiyorlar, tek maaşla geçinmek zorlaştı..

Back
X