Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bide ben şeyi anlamadım neye güvenipte bu sisteme giriyor insanlar ?Totale vurunca faizden daha fazla kayıpları oluyor bu sistemde aslında.
Altı bin lira kimseyi fakir etmez dediniz başka bir yorumda. Eğer kocanız 13 bin lira civarı alıyorsa ( ki memur maaşının yarısı bu) 6 bin lira maaşının yarısı demek. Kalanından nasıl extra arttırıp borsaya giriyor.Pinti ama memurun aldığının yarısıyla yapabiliyorsa sizin hayli hayli yapmanız gerekmez mi sonuçta kaç kati
Ne yazıkkı para bırıktırıp bısey alayım mantıgıyla hıc bsey olmuyor sız para bırıktırene kadar alacagınız urunun malıyetıde o sure zarfında artıyor.. kredı desenız 1,5 katı kadar fazladan para ödeyıp almak zaten mantık dısı.. ama sımdı soyle bı uygulama var bızde bu sayede araba sahıbı olduk ıstersenız bır arastırın. fuzulev, emınevım gıbı uygulamalarla gun oder gıbı para odeyerek ev araba sahıbı olabılıyosnuz. mesela bız 250.000 tl para ıcın basvurduk 20 ay vade ıle odeme sozu garantısı verdık ve fazladan verdgımız tek ödeme sadece 18.500 tl dosya masrafı oldu. yanı 20 ay da 250.000 tl ıcın toplam 268.500 tl ödeme yaptık. o parayı kredı cekseydık en az 130.000 tl kredı faızı odemek zorunda kalacaktık. bı arastırın ıstersenız sızde. aylık ödemelerı de 12.500 ıle 13.500 tl arasında oldu..
Evet parayı ıkı sene sonra alacak olsaydım dedıgınız gıbı kesınlıkle zararda olurdum, fakat cekılıssız sısem olarak kayıt yaptırıp kayıt olduktan snra 3 ay ıcınde ödememızı aldık. ve acıkcası kesın bır sıkıntı cıkar ödemeyı uzatırlar vermezler dıye beklıyordum ama hıc bır sorun yasamadan vaaddettıklerı gunde ödemetı hazırladılar ve aracımı aldım. :) :)Eşim 23 ben 14 yıllık memuruz. 13 yıldır da evliyiz. Bir ev biri düşük model iki araba var. Son üç yıldır çocukların okul ücretleri vs derken kenara pek bir şey ayiramiyoruz. Gecen eşime ben arabamı değiştirmek istiyorum dedim. Benimkini satınca istediğim araba için 500 bin gerekiyor. Kenarda para yok, kredi cekilemiyor. Elimizdekilere şükredip yetinmeye karar verdik. Ama gönlüm hala o arabada, bi miras falan kalsa![]()
tabı sızın hesabınıza nasıl uyarsa oyle yapabılırsınız benım ıcın avantajlı olan uygulama o sekıldeydı ve degerlendırdım. cekılıssız kurasız olarak kayıt olduk ve 3 ay ıcınde ödememızı aldıkKrediyle 1,5 katı fazladan para ödemek mantık dışı değil. Aldığınız malın değeri kredi bitene kadar defalarca katlanıyor. Ödediğiniz faiz farkı önemsiz bir rakama dönüşüyor.
15 yıllık memurum 23 bin alıyorum 25 bile değilhala ısrarla devam ediyorsunuz ya çevremizde o dediğiniz yönteme giren çok var. internette mağdurlar var. herkese vermiyorlar size denk gelmiş. araba denk gelecek mi acaba bunu düşünün. kredi yok deniliyor hala ısrar ediyorsunuz kaç katı diye. bir araba ortalama 600 bin. memur maaşı 25 bin oldu yeni. nasıl biriktirip alacak insanlar. insan gibi yaşamak isteyince olmuyor işte
15 yıllık memurum 23 bin alıyorum 25 bile değil
o teknik kadrodadır düz memur 23-25 bandında alıyor1 yıllık memur olan kardeşim 30 alıyor. Çok değişken ama geneli 23-25 arası
Evi arabayı kendin seçiyorsun sanırım parayı bu firmalar veriyor. Ama çok hakim olduğum bir sistem değil. Zaten gözüne kestirdiğin, fiyatına göre sisteme girdiğin ev araba 2-3-5 sene sonra yerinde durmayacak ki, kim bilir kaç katı artacak.bide ben şeyi anlamadım neye güvenipte bu sisteme giriyor insanlar ?
yani devletin güvencesi altında mı atıyorum şirket batarsa devlet sigorta mantığında belli bi miktar
ödeme yapar mı insanlara ? mağdur etmemek için ?
biraz araştırdım bddk'dan lisans falan almışlarda kafamda oturmuyor
para vermeye başlamışlar ama araç ellerinde yok mesela
yine benzer şekilde insanlar para ödemeye başlıyorlar ama ev bilmem kaç sene sonra verilecekmiş vs
kurayla oluyormuş galiba
ben bilmem kaç sene sonra benim olacağı söylenen ama henüz neye benzediğini bilmediğim bi ev için
neden ödeme yapayım ?
alacağın evi arabayı önceden seçebiliyor musunki bu sistemde ?
kullanıcı deneyimlerine bakınca bi belirsiz bi flu geldi bana
ben değişik bir sürü grup oluşturuyorlar diye biliyorumEvi arabayı kendin seçiyorsun sanırım parayı bu firmalar veriyor. Ama çok hakim olduğum bir sistem değil. Zaten gözüne kestirdiğin, fiyatına göre sisteme girdiğin ev araba 2-3-5 sene sonra yerinde durmayacak ki, kim bilir kaç katı artacak.
Ben 2 sene önce ev aldım şu an aldığım fiyatın tam 5 katı oldu.
Dedim ya zaten 3-5 sene önce belki oluru vardı da şu an yok. Çok kısa sürede patlayacak bence bu sistemler. Ki şu an bile parasını kurtarmaya çalışan bir sürü insan var.ben değişik bir sürü grup oluşturuyorlar diye biliyorum
mesela 20 kişilik bir grup 50 kişilik bir grup, arabada olay yine neyse de evde bir de kurada çıkmayanlara kira yardımı filan ödüyormuş evini almış olanlar, ödeme planları böyle değişebiliyor.
muhtemelen daha başka başka bir sürü farklı uygulama da olabilir.
sen x miktarlık bir para alıyorsun ve organizasyon parası + taksit olarak ödüyorsun (taksitte kira yardımın da varsa mesela taksidin daha yüksek çıkıyor) bu sistemlerde, diye biliyorum, o parayla istediğin evi ya da öküzü alıyorsun, sana kalmış.
ama ana fikir olarak şunu demek lazım belki; enflasyon %5- 10 iken bu bir şekilde döndürülüyordu, enflasyon oldu %100, evlerde 2 senedir daha fazla bile oldu (evlerde bu senenin yarısından itibaren o rakamlar artık kalmasa da), bu sistemlerin enflasyonist ortamda dönmesine imkan yok.
Yeni başlayan en düşük memur maaşı 20,700 dü sanırım 21 değil ama ona eminim.. en düşük memur maaşı 22 derken çalışmayan eş, 6 yaş altında iki çocuk ve 1.4 derece hesaplıyorlaro teknik kadrodadır düz memur 23-25 bandında alıyor
Bende durursa ben kesin yerim al kardeşim sen benim adıma tl olarak bu parayı biriktir sistemiDedim ya zaten 3-5 sene önce belki oluru vardı da şu an yok. Çok kısa sürede patlayacak bence bu sistemler. Ki şu an bile parasını kurtarmaya çalışan bir sürü insan var.
Ufacık hesap yapınca (dümdüz dört işlem sadece faiz hesapları bile değil) zaten yukarıda bi yerde yazdığım gibi oraya vereceğine tl kenara atsan hiç bir yatırım aracı kullanmadan yine daha karlısın.
Bu sisteme şu an girmek akıl işi değil. Sadece bazılarında şöyle bir imkan sunuyorlar : Almak istediğin paranın yarısını peşinat verirsen en geç 3 ay içinde paranın geleceğini taahhüt ediyorlar. Hiç peşinat vermeyen biri kuraya göre 3 5 sene beklerken fazla peşinat verene erken kura garantisi veriyorlar. Şu an illa bu sisteme girilecekse ancak böylesi biraz daha kabul görebilir.Şunu da eklemeden geçemeyeceğim; 12500 lirayı bu tip oluşumlara aktarmak yerine her ay yastık altı yapsanız, hiç bir yatırım aracı kullanmayıp tl’de tutsanız dahi 2 yılın sonunda 300 bin lira paranız olurdu.![]()
Hangi eski memurmuş öyle evleri, tarlaları, arabaları alan :))) Ha ilk evini alan memurlar şanslılar tabiki faziler düşük evler ucuzken aldılar ama öyle düz memurun böyle mal mülk edinmesi eskiden de çok zordu şimdi artık neredeyse imkansız.Daha eski memurlar 2. Evlerini, 4-5 kücük tarlalarini aldi, kari koca memurlarin ayri ayri arabalari var. Eskiden memur olmak daha avantajliydi. Şuan evler 3milyon ve 3 sene 3-3,5 milyon bandinda kalmayi basarirsa yeniden ev sahibi olabilir insanlar. Bu sene 3 ,seneye 4,5 diye giderse depresif tatil yapamayan mutsuz bir millet olacagiz