Memurluğu istememek

Koca aile 20 yaşındaki kızın işe girmesiyle mi sefaletten kurtulacak?
Ve ayrıca sizinle ne alakası var?

ortaogretimden mi kazanmis memurlugu yoksa saglikla ilgili birsey okumustu da ondan mi atandi? eger sagliksa neyse ama düz kpss kazandiysa masallah demek ki caliskan kiz çünkü atamasi az, basvuran cok.
ayrica annesi niye agliyor ki? kizi ise baslasa ondan mi geçinecekler? kocasindan medet ummuyor, kendi buyuk ihtimalle daha elli olmamis bir ise gitmiyor evde yatiyor da kızından gelecek memur maasinin hayalini kaybetti diye mi agliyor?
gicik oldum. benim de kazandigimi ailem somurecek olsa calisasim gelmezdi:)
kızın hayali mantikli mi? bence degil. atansin zaten memurken egitime devam etmek isteyene yardimci olunuyor benim ogretmen- hemsire olup ikinci bölüm okuyan, yuksek lisans yapan tanıdıklarım var hepsine amiri tolerans gösteriyor. sıkı bir calismayla belki kazanabilirdi.
ama demek ki kazanamayacagina inaniyor. omur dedigin uzun bir yol. dis hekimi ayse mutlu olma hayalindeyse, tanistigi kisilere "dis hekimiyim" deyip guzel dönüşü duyup ömür boyu bir tatmin hissedecekse , ofisteki ayşe olmak ömürlük yolda ona yetmeyekse kime ne ki?
hayat onun hayati. daha 20 yasinda cogu genc o yasta hala unide oluyor. o neden bir iki sene eli para gorecek diye (issize, ailesi fakire memur maasi cok gelir. basladiktan sonra o eski tatmini alamaz paradan anca yettirir) ömürlük fırsatını tepip bir ömür "acaba yapabilir miydim" diye kendine kızsın ki?

Koca aile 20 yaşındaki kızın işe girmesiyle mi sefaletten kurtulacak?
Ve ayrıca sizinle ne alakası var?
Hayır konu o değil kadın diyor boşta kalmasın çok emek veriyor.Şuan da zaten özel ders alıyor ailesi bizi kurtarsın demiyor ki sadece durumu anlatmak için söyledim

Memurlukta ne kazandı Temızlıkcı mı, caycı mı, sekreter mı? Temızlık yapacaksa gıtmesın
150bın sıralama yapanın dış hekımlıgını kazanacagını sanmıyoorum. Mezun olunca bırının yanına gırıp calısacak. 5 sene sonra kım bılır ne durumda olur meslek

Hayır ya normal memurluk

Hayır konu o değil kadın diyor boşta kalmasın çok emek veriyor.Şuan da zaten özel ders alıyor ailesi bizi kurtarsın demiyor ki sadece durumu anlatmak için söyledim
E tamam da size niye dert oldu. Kız onların, seçim kızın. Burada ne sormaya çalışıyorsunuz onu anlamadım ben.

Çok mantıklı çok teşekkür ediyorum

Açıkçası 20 yaşında en az 2 kez sınava girip yine 150 bin alan biri dişçilik kazanamaz.
Bu sene eşimin özel derslerinden biri çok hırslı çalışkan bir çocuktu. 30 binle 45bine kadar tercih yaptı yerleşemedi. 30 binle dişçiliğe yerleşemedi yani.
Kontenjanlarda ciddi azalma var. Seneye işler daha da zor olacak.
Akılsızlık ediyor açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…